26661-2

Du behöver:
Rabarber
2 msk potatismjöl
3/4 dl strösocker

Smuldeg
3½ dl Vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
150gram smör

Gör såhär:
Skär rabarberna i bitar och lägg i en form, strö över potatismjöl och socker.
Gör smuldegen: Blanda de torra ingredienserna, tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med fingrarna till engrynig massa. Strö smuldegen över rabarberna.
Grädda mitt i ugnen i 20minuter i 225 grader.
Servera med vaniljsås!
Började fundera alldeles nyss vad man egentligen menar med att man gillar/ogillar en människa?!

Jag försöker att inte ha känslor för folk förrän jag känner dem. Eller i alla fall inga negativa känslor, det är ogillande man måste förtjäna inte gillande. Sen är det klart att man aldrig helt kommer ifrån att ha förutfattade meningar om folk, man målar upp bilder av hur de är och sådär. -Något som man nog ska passa sig väldigt noga för dock!

Men om jag gillar en människa, bryr jag mig om vad den personen tycker och tänker då?! Kan jag gilla en människa som tycker en massa som inte jag tycker?! Kan jag ogilla en människa bara för att den har ett annat sätt att tänka än jag?! Nej, just jag kan nog faktiskt inte göra just det! Jag skulle nog kunna gilla de allra flesta "-ister" om man säger så, det tror jag i alla fall! Jag har nog inte träffat någon som jag inte kunnat gilla för att han eller hon haft vissa åsikter eller saknat ett speciellt sätt att se på världen vi lever i.

Vad som däremot har kunnat få mig att ogilla en människa har mer med egenskaper och personlighet att göra. Jag tror ändå att det jag vill säga är att det någonstans är en stor skillnad på vem jag är och vilka åsikter jag har! Personlighet och åsikter är inte samma sak för mig och jag bryr mig inte så mycket om åsikterna som jag bryr mig om personligheten tror jag.

Man burkar ju säga om folk att "Hon är en kvinna med en enormt stark personlighet" eller "Hon är en kvinna med enormt starka åsikter". Alltså måste där finnas en betydande skillnad mellan personlighet och åsikt och ofta känner jag en persons åsikter men vet inte ett skvatt om dess personlighet... Det är då jag inte anser mig ha rätt att ogilla den personen...

Sedan kan man säkert hävda att ens personlighet påverkas av de åsikter man har men den diskussionen tänker jag inte lägga min lilla näsa i för jag vet fortfarande att jag KAN gilla en människa utan att gilla hans eller hennes åsikter!

Alltså skulle jag kanske kunna gilla Bush och kanske kanske kanske till och med Hitler...???




Jag längtar efter varma sommarkvällar! Så innerligt längtar jag efter dem!!! Ni vet hur det känns, ni vet hur det luktar, ni vet hur det låter! Känslan när man sitter inlindad i en handduk på en ödslig strand. Man sitter sådär så att man håller om benen och liksom lutar hakan mot knäskålarna. Vattnet är alldeles alldeles stilla, i sanden ligger en kvarglömd spade.

Eller de sommarkvällarna på uteserveringarna hemma i småstaden. Ett lagom bra coverband spelar musik som man kan sjunga med i och dansa till. Man träffar alla gamla vänner och ovänner. Man är brun och fin, man har bara lilla kjolen och linnet på sig. När man vingligt går hemmåt beger sig solen redan upp och man stannar en stund på en bänk för att liksom njuta av bara det faktum att man inte fryser. 

Eller de regniga sommarkvällarna när åskan går. Man sitter inne och dricker te och spelar kort. När ovädret dragit förbi går man ut bara för att känna den där lukten som ett äkta sommarregn lämnar efter sig. Man går länge länge...

Egentligen räcker det att tänka på den där känslan i huden efter en dag i sommarsolen så värker hela mitt väsen av längtan till sommaren!!!!!

Snälla sommar, kom och ta mig med storm!!!
Nu ska jag alldeles snart iväg och jobba. Den meningen kommer jag kunna upprepa de närmaste nio dagarna. Förstår inte hur jag ska orka! Onsdag kväll till Söndag förmiddag gör jag 38,5 timme! Helt sjukt men det räddar ganska mycket av sommarens ekonomi får man väl säga!

Har tagit ett beslut att aldrig mer nämna f-n här i bloggen, ej heller ord som är besläktade med det ordet! Den som gissar vilka/vilken bokstav som ska in mellan f-n vinner den stora äran!

Hörde på nyhetsmorgon att Camilla Läckbergs nya bok kommit, har för mig att jag gillat hennes andra så det får väl bli av att läsa denna också!

Nä, nu ska jag leta upp en tröjja och se om jag kan göra något av mitt hår (har kommit till stadiet när det liksom inte blir bättre än en tofs =( Tror det blir ett brett diadem idag dock för att dölja min hemska utväxt! Diademet klämmer så himla mycket bakom öronen bara men vill man vara fin... Måste ta mig till en frisör!!! Men hur ska det hinnas med i mitt schema?! Antar att detta inte är ett av de stora världsproblemen men det är i alla fall det enda jag kan tänka på när jag utför mitt jobb.. Det låter ungefär såhär i mitt huvud då: "Det enda han ser är min utväxt och så tänker han att jag borde besökt frisören för ungefär tre månader sedan när det fortfarande fanns en räddning! Stackars lilla flicka!"

För övrigt kanske någon kan slå upp orden shallow och vain åt mig!? Har tappat bort min engelska ordbok... =)

Förslag på frisyrer mottages också varmt! Samt en kulör som kan tänkas passa att färga i! När ni ändå håller på kan ni väl uppfinna ett hårfärgningsmedel som liksom tränger ner till rötterna så att uväxten successivt går över till ens egna färg och man slipper den där skarpa tydliga linjen som visar hur mycket ens hår växt sen senast man färgade det.



Idag kom DET samtalet på min mobil... Och.....

JAG FICK DET!!!! AAAAAARRRRGGGHHHHH!!!!

Alldeles glad i hela kroppen! Önskar att jag kunde fira med min älskling ikväll men det är vissa 50 mil som hindrar det... Skit också! Men ååååhhhh!!!! Nu behöver jag inte gråta eller nåt sånt!!!

Himlans tack till alla hållna tummar där ute!!!

Inte idag heller har jag fått veta huruvida de vill ha mig eller inte. En sak jag inte kan sluta tänka på är att jag fick veta att det ringt från DET numret under tiden jag pratade i telefonen (man får ju veta sånt med tre). Men de hade inte behagat lämnat nåt meddelande. Alltså var det inget inställt uppdrag, sånt pratar de in meddelande om det vet jag... Antingen var det förfrågan om ett uppdrag eller så... Åååå, jag vågar inte tänka tanken!!! Och nu är det ju efter kontorstid så jag får veta först imorgon!

Käre Gode Gud!!! Gör så att de ringer med ett positivt besked first thing imorgon!!! SNÄLLA!!!
(Ni ser hur desperat jag är!)

Nästan lika desperat som den här tjejjen! Fast på ett helt annat sätt!

Nu ringer min lover!!!
Det här är en plåga!!! Varje gång de ringer från DET numret blir hela jag en enda stor nervös klump i tron att NU kommer beskedet, nu ska de tala om att de vill ha mig. Men det enda besked de har haft att komma med hittils är inställda uppdrag och ändrade arbetstider.

Det här måste vara en av de mest effektiva tortyrmetoderna som finns!!!

Håll tummarna för mig alla där ute!!!
Så var intervjun avklarad! Jag kan inte bestämma mig för om jag är nöjd med min insats eller inte?! Jag har vid det här laget gått igenom intervjun i huvudet ungefär hundratusen gånger. Tänkt vad jag sa, vad jag kunde sagt istället, vad de ville höra egentligen, hur det jag sa uppfattades... Ni kanske förstår att jag blir galen på mig själv och min hjärna just nu?!

Varför saknar jag förmågan att vara nöjd?! När lade jag ribban ovan molnen?! Känns som jag inte kommer känna mig tillfreds med något jag gör förrän jag lyckats hitta skatten vid regnbågens slut...

Önskar att min favorit i hela världen som jag brutalt tvingades lämna långt bort imorse kunde ringa och befria mig från mitt ensamma grubblande! Han gör iofs bäst i att låta bli, jag kommer vara en plåga att prata med...

Men som sagt, vid regnbågens slut
Idag väger mina ben ungefär 10 ton bly... (10 ton bly ÄR värre än 10 ton bomull!!!)

Sprang Götebrogsvarvet igår. Har inte alls tränat lika mycket i år som jag hade gjort ifjol ändå blev tiden precis densamma! Mycket nöjd!!!

Nu ska jag ta hand om blånagel och sedan låta mina ömmande muskler få vila. I morgon är det intervju på schemat!!
Det har som bekant blivit varmt ute... Förutom att mina fräknar fått en lite röd bakrund så har jag även fått lära mig en ny sak om mig själv. Nämligen: Jag ser ner på folk som luktar svett! Eller kanske inte så hårddraget, om ma uppenbarligen har hamnat "utanför samhället" och inte har tillgång till dusch, deo och rena kläder så är allting en helt annan sak! Men jag menar helt vanliga (till synes fräscha) människor som för med sig den obehagliga lukten av svett.

Jag har också olika sätt att se på olika sorters svettlukter. Fotsvett till exempel är liksom ingen big deal för mig, det har mer eller mindre alla och det är liksom inget outhärdligt. Armsvett däremor!!! Fyyyyyy!!! Usch, vad det är äckligt! Och det går ju faktiskt att dusha coh änvända deo. Man kan även om man känner att man kanske luktar lite faktiskt uppsöka en toalett och fräscha till sig lite...

Synlig svett... Sådan som liksom pärlar i ansiktet tycker jag inte är så farligt, det händer alla när det är varmt och det luktar sällan. Men en blöt armhåla... Bläääää!!!

Jag vet att svett är naturligt och bla bla bla men det är bajs också.... Faktum kvarstår att varken bajs eller svett doftar sommaräng bara för att de är naturliga!!! Tyvärr!!

Ropen skalla, deo till alla!!!
Har ni hört den?! Det är Teddan som gjort den från början va?! I alla fall, precis så känns det!!!

Fick syn på svalorna dom kunde lova vackert väder, åhhåhå vilken härlig dag
Lalalalalalala

Har ni hört Michael Bublés låt Home? Precis så känns det!!!