image31

The Coral - Roots and echoes
...på samma tema som den förra... I alla fall känns den eventuella skillnaden knappt märkbar. Jag vill komma ur den här tröttheten på allt som har med någonting att göra.
Hjälp!?
Idag orkar jag inte vara jag! Önskar att den här dagen vore över och jag finge gå och lägga mig i min säng, somna och därigenom slippa mig själv i några timmar.

Snälla?!
  • ha den där jackan från Tiger som jag såg idag. (Hittar tyvörr ingen bild)
  • lära mig så mycket på den tiden som är kvar till auktorisationen att jag klarar den.
  • åka till New York.
  • få meddelande om att Rut kommit ut.
  • gå och hyra film.
Jag kan inte sluta skratta! Y.M.C.A
Idag har jag hoppat mellan olika ställen som erbjuder ätbara ting med mina auktorisationsböcker i högsta hugg. Väl på plats vid bordet har jag begravt näsan i böckerna och lagt pannan i djupa veck samtidigt som jag lärt mig en del om Svenskt medborgarskap, färdtjänst och föräldrapenning. Mellan allt läsande har jag betat av en del uppdrag också. På väg från eftermiddagens uppdrag lika mycket som på väg till fik tänkte jag där jag gick i solen:

"Idag har varit en bra dag!"

Lyckades hitta en plats vid ett bord i solen med min goda smörgås. Slog åter upp den rosa samhällsguiden och började läsa lite om svenska sjukvården. Öppen vård, primärvård, mvc, bvc... Då ringer mobilen. Chefen. Efter det samtalet kunde jag inte påminna mig om vad som varit så himla bra med den här dagen?! Egentligen har den väl inte varit något annorlunda än gårdagen eller dagen för den?! Rent av ganska crappy eller?!

Kontentan av samtalet med chefen är att jag lyckats få ihop för många timmar i min timbank och nu måste ta ledigt innan augusti är slut, alltså nästa vecka. Jag har ingenting att göra nästa vecka som känns värt att bara sådär spontant ta tvångsledigt för. Speciellt inte när chefen inte ens lyckades klämma in någon sorts tacksamhet eller liknande för att man ställt upp och jobbat. Jag vet att det har säkert med min hälsa och mitt välmående att göra den här begränsningen när det gäller timbanken men säg det då! Säg inte att timmarna riskerar bli utbetalda som övertid och att det är det man vill undvika!

I alla fall har jag snickrat ihop ett förslag tills vi ska ses imorgon. Ingen ledighet nästa vecka men dock veckan efter det. Förvisso har det då hunnit bli september men då kan jag utnyttja min ledighet på vettigt sätt tillsammans med mina älskade auktorisationsbäcker!

Hoppas du är nöjd nu Carro! Mer än såhär blir det inte!
image28 17 etapper, 17veckor på SATS.
Det är över nu... Det där som var så mycket alltså... Inget annat!

Idag var jag på jakt efter något som ska kunna dölja att mitt ansikte är rött när det blir det. Jag måste ha en universalprodukt eftersom mitt ansikte blir väldigt rött. Jag begav mig in i kosmetikabutiken för att rådgöra med damen som jobbar där. Eftersom det är skumt klimat såhär års och man aldrig lyckas klä sig lagom varmt/kallt och idag var en dag när jag lyckats med för varmt så förstod hon mitt problem mer än väl.

En annan bidragande faktor till hennes stora förståelse för mitt problem var att hon själv led av samma sak. Men efter att ha språkats vid med denna kosmetikabutiksdam idag kommer jag inte bli riktigt lika frustrerad nästa gång jag ser i spegeln att jag blivit sådär röd igen. Hon förklarade nämligen att det inte är något att vara enbart ledsen för. Det röda beror på god blodcirkulation i ansiktet och det gör att man inte får så mycket rynkor. Och hellre lite rödrosig än rynkig faktiskt!

Slutade med en Foundation som ska invigas imorgon när det är stor grej på gång och jag vet att jag kommer bli lite rödrosig av nervositet och värme.
Det är mycket nu!
Idag har har jag jobbat igen, första dagen efter semestern. Känns ganska bra ändå, så bra som det nu kan kännas att jobba igen efter tre veckors nosande på friheten. Var en ganska lugn dag på jobbet så jag hann med lite auktorisationsläsande på stadsbiblioteket. Alltid trevligt att kunna använda sin arbetstid till något vettigt, och utnyttja lite av det som de där slantarna man betalar i skatt går till.

Med jämna mellanrum slås jag av tanken att jag faktiskt betalar skatt. Skatt som går till olika saker i samhället. I samma tankebana finns en tanke om att försöka använda allt det där som jag faktiskt betalar för. Man kan inte gnälla att man inte får något för slantarna man betalar i skatt om man inte ens försökt använda något av allt som de går till. Eftersom jag i princip utnyttjar vården ungefär en halv gång om året så går jag ju bet på en hel del skatteåterbäring där. Vägarna använder jag iofs och kollektivtrafiken flitigt. Det är här någonstans som tankarnas outsägliga små krokiga vägar leder mig fram till beslutet att börja låna böcker på biblioteket. -Jag betalar ju faktiskt redan för de böckerna, då borde jag läsa dem också!

Idag kom jag så pass långt att jag skaffade ett lånekort! Premiärlånet gick till Dennis Töllborg's bok Regler eller juridik. Den 10 september ska den vara återlämnad.
Årets upplaga av 12 augusti blev minst lika bra som fjolårets. Det enda som kunnat göra det hela lite lite bättre hade varit om gitarrknäpparen haft Magnus Ugglas Trubaduren i sin repertoar.

Höjdpunkter från årets 12:e augusti
  • Vattenkriget
  • Vikingagrenen i sexkampen
  • Gitarrknäpparstunden
Grattis på födelesadagen morfar!
Idag är det tekniskt sett sista dagen på semestern för mig. Självklart ledig lördag och söndag också men det är ju helg så då hade man ju varit ledig ändå, därför räknar jag idag som min sista dag. Har precis snabbstädat och ska ge mig iväg till videobutiken. Regnar idag så det blir filmfrossa sista dagen på semestern. Hade helt klart kunna tänka mig annan aktivitet men inte mycket man kan göra åt sådana saker som vädret.

Tror jag kommer få bästa avslutet på semestern imorgon i alla fall. Är ju ett vinnande koncept så vad kan det bli annat än succé?!

Läste just det här i en av mina stammisbloggar. Det bidrar verkligen till ökad irritation när det gäller lågprisbolagen.

Videobutiken nästa!
Idag såg jag en, jag höll den och kände lukten, hörde ljuden... Kanske kanske vill jag också?!
Idag är en sån dag! Jag undrar varför jag klivit ur sängen över huvud taget, ingenting verkar gå min väg. Inte som att någon där uppe jublar över att just jag är vaken idag och ger mig ut i världen och fixar och donar. Snarare grämer de sig att deras käppar inte är längre så de kunde nå alla mina hjul liksom.

Eller varför lät de mig föra över pengar till fel konto så jag inte kunde betala min storhandling i matbutiken?
Vem gjorde så att bussen 12 över inte kom och jag fick vänta till 32? (Längtar till sommartidtabellen är slut!)
Sen så finns det ett tredje bevis på att det inte är min dag idag men det är för privat.

Ja... Jag bara undrar... Varför stannade jag inte i sängen idag?!
De senaste dagarna har jag ägnat mig åt att bli slagen av vissa fakta. Det som nog lämnat störst blåmärke är hur många tjockisar det finns. Struntar faktiskt i om det är någon som tar illa upp nu för det här är ganska hemskt när man verkligen börjar tänka på det.

Igårkväll till exempel ägnade jag mig en stund åt att räkna förbipasserande människor och ett tag var det ungefär 4 på 10 som jag anser skulle klassas som tjock. Minst tre damer jag såg trodde jag var gravida men sedan såg jag att de hade en öl/cider i näven...

Det slog mig så hårt igår att alla de här larmen om övervikt inte bara är någon busprick som tryckt på röda knappen så att brandkåren tingas åka i onödan. Det här är allvar och de enda som kan ändra på någonting är väl faktiskt tjockisarna själva?! Självklart finns hjälp att få men till syvende och sist...

Den generation som växer upp nu är den första på hundra år som kommer ha kortare livslängd än sina föräldrar på grund av övervikten... Det liksom bara slog mig att det verkligen är så!
image26











Moneybrother, Säkert och Salem Al Fakir på Skansen idag. Finns såklart biljetter om du blir sugen!

Jag hade planerat min dag dag som om det skulle vara en grå regndag men nu skiner solen från blå himmel så jag får nog tänka om. Städa känns inte så lockande längre. Inte handla mat heller men det blir jag nog tvungen till i alla fall med tanke på hur kylskåpet ser ut.
image25

Mod är inte att vara orädd utan att göra det man är rädd för.

Tack för ännu en underbar dag att lägga till samlingen!
Hemma igen efter en superhelg i Köpenhamn. Åkte i fredags och borde kanske anat att det skulle bli problem när favoritens VISA inte fungerade vid köp av flygbussbiljett. Jaja, det kan ju bli så ibland -Eller hur?!

Väl framme på Kastrup gick det inte ens att stoppa in kortet i bakomaten. Skumt! Tågbiljettautomaten ville inte heller godta köp med ovan omnämnt kort. Då insåg vi att helgen skulle få genomlevas utan just det kortet, fine!

Framme på hotellet var vårt rum inte städat. Vi fick ett nytt och allt var frid och fröjd.

Lördagen var ungefär bästa dagen på den här sommaren hittils. I alla fall som jag och favoriten tillbringat tillsammans bara vi två! Strosade runt i Köpenhamn med en av världens bästa guider i handväskan! (TACK Lisa!) Drack Ice-Blend som smakade underbart och svalkade skönt. Tog en lunch på Katz vid vattnet, rekommenderas! Sedan trampade vi upp i Rundetorn och fick oss en liten överblick av Köpenhamn. Skrev ett vykort till favoritens morfar och trampade så småningom neråt igen. Tog en tripp runt Rosenborg. Tillbaka till hotellet för att vila upp oss för en kväll på Tivoli i trevligt sällskap.

Allt strul med ofungerande VISA och ostädade rum var inte ens ett minne blott.

Ända tills vi haft en mysig Kanalbåttur och suttit i solen och lyssnat på Blip-Blop-musik och det var dags att flyga hem. Tillbaka på Kastrup möts vi av någon sorts kaos. ALLA flighter är försenade och våran var inget undantag. Vi var itne allra värst drabbade men kom inte undan lindrigast heller... Fem timmars väntande senare satt vi i alla fall i flygstolarna som skulle ta oss hem.

Trots allt är känslan idag, måndag, att vi haft en helt underbart myig helg i Köpenhamn!
Igår var jag och lunchade med en vän. Blev en liten promenad runt stan såklart. Hade spanat in en klänning i Visby som där inte fanns i min storlek men självklart dignade klädstången i butiken här hemma av just samma klänning i precis min storlek. Jag provade och vände och vred. Funderade och funderade, egentligen har jag ju inte råd med några klänningar alls. Samtidigt ekade det i mitt huvud att favoriten tyckt att den här klänningen var väldigt fin då där i Visby. Och hur tror ni det slutade?! Jag köpte såklart ännu ett klädesplagg jag inte alls har råd med! Varför gör man så?! Verkar aldrig som man lär sig?!

Idag regnar det. Jag som tänkt ligga och lapa sol. Istället får det bli fixa och dona här hemma... Tur att mitt hem är ganska så fixat och donat redan så jag kan lägga mig i soffan och kolla dvd eller läsa...

Efter en vecka skakandes rumpa på Visbys dansgolv insåg jag behovet av ett par bra öronproppar. Surfade runt lite och beställde ett par från killnoise. Helt otroligt fraktfri och snabb leverans! Medföljer gör ett litet gulligt etui i valfri färg.  Nu återstår bara att se om de håller vad de lovar också!