Vet inte om jag gillar den här grejjen med "Dagens låt" eller "Dagens outfit" eller "Dagens whatever" men idag bara måste jag..

Any other world - Mika

Går på repeat här just nu!

Min outfit idag skulle också kunna publiceras då jag är riktigt nöjd med den både utseendemässigt och ur bekvämlighetssynpunkt men någonstans måste man dra en gräns!
Det blir nog inget återkommande... Men man ska aldrig säga aldrig!

LUNCH!!!
Idag kan ingen beskylla mig för att ha gjort en massa nytta. Förutom att städa lite, packa upp och tvätta semesterpackningen har jag mest spenderat dagen med att knåpa ihop ett soundtrack. Äntligen är det klart och insynkat i podden. Nöjd!

Nu kommer resan till småstaden och systers födelsedagskalas bli som en enda lång musikalisk återblick på förra veckan. Åker snart!
Brukar inte vara vaken såhär sent. Måste vara denna veckas dygnsrytm som sitter kvar i kroppen, eller så beror det på att jag somnade i flera timmar förut. Vet inte vad man gör såhär sent så jag kan nog lika gärna gå och lägga mig faktiskt!

Provade just en smörgås med Apetina bredbar feta. Tänkte att eftersom jag gillar fetaost och bredbara ostar så borde det vara något för mig men ändå blir omdömet än så länge nog bara ett nja. Får ge det en chans till på något annat sorts bröd kanske.
1 veckas semester avklarad, blir svårt att toppa denna supervecka! Har skakat rumpa, rullat hatt och haft det härligt på Gotland. Nu ska jag försöka smälta att det blev knas med flygbiljetterna till nästa semesteraktivitet, eller min plånbok kanske är den som blev värst drabbad. Som vanligt! Utsatt stackare det där!
Vet inte om det kan kallas golfänka egentligen men det känns som det. Det är golf på tv och favoriten sitter som klistrad medan jag fixar disk och dammsugning och har lite tråkigt. Ska ge mig ut och springa snart, ska bli skönt! Är en perfetk kväll för att snöra på sig springskorna och ge sig ut och flåsa lite.

Angående mina, kanske uttjatade vid det här laget, nya byxor så skulle jag kanske inte ropat hej innan jag dragit på mig dem. De har nämligen krympt, inte skrattretande mycket men ändå en aning. Tror inte att någon annan kommer tänka på det men jag kommer helt klart sakna den längd de hade!

Åkte hem och tvättade byxorna på fintvätt-programmet och tog nyss ut dem ut maskinen. Ser välbehållna ut! Inte som nya men ändå utan anmärkning användbara!

Nu är favoriten på väg hem från golfbanan och jag är trots att jag redan ätit middag hungrig igen. Men eftersom jag med egna ögon såg siffrorna på vågen jag ställde mig på igår kan jag inte tänka mig att det slinker ner något annat än frukt i min mage resten av kvällen. Jag som tänkte att man kunde få äta vad man ville varenda dag hela semestern men uppenbarligen skulle man i så fall ha skött sig lite bättre tiden innan semestern.


Vad ska jag göra? Sitter hemma hos mamma som jobbat hela natten och somnat i solen och inte märkt att jag kommit hit. Syster som jag tänkte hänga hos tills favoriten spelat klart sin golfrunda skulle ha middagsgäster, kände mig lätt påträngande där. Så nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra? Kanske ska jag åka hem och se om jag kan lösa problemet med de där shortsen som jag var så glad över.

Det finns ju liksom bara inte att man köper ett par nya fina byxor i färgen beige som man verkligen är nöjd med och första gången man använder dem får man mens och det blir en ful fläck. Hur glad blir man när man då tittar på tvättinstruktionerna och det står "Dryclean only"? Blir aningen förundrad bara av att en byxa i 95% bomull och 5% lycra kräver kemtvätt?! Dessutom är det en vanlig tvättsymbol (baljan ni vet) som det står 40grader på. Hur ska de två motsägelserna tolkas?! Jag vill inte chansa och riskera att de blir förstörda men jag vill inte heller lämna till kemtvätt i onödan.
Knepigt!

Ibland kan man känna sig riktigt kluven, jag gör det nu och det är ingen skön känsla precis. Jag känner egentligen inte att jag borde ta åt mig men ändå har jag en liten liten miniklump av dåligt samvete för att jag kan ha råkat göra någon ledsen. Jag kan föreställa mig hur den där lilla miniklumpen ser ut! Den är grå med inslag av gnistrande silverstänk, den är inte rund och slät utan som en passionsfrukt till formen och varje ojämnhet är vass. Så illa känns det att fälla sårande kommentarer.

Samtidigt kan jag inte tycka att jag riktigt förtjänat att känna såhär. Men den delen som säger det låter mest som ett dåligt försvarstal och sådana är inte roliga att lyssna på ens när de är ens egna inre röst...

Jag är även nöjd över ett kap jag egentligen inte hade råd med men gjorde ändå på vägen hem från jobbet idag. Ett par shorts, långa, färgen beige från Tiger på 40% rea. Sådant blir man glad av! Får försöka tänka på den ytliga glädjen över mina nya fina shorts istället för den där vassa passionsfrukten...

Skulle bloggat igårkväll men det var så segt att komma in på bloggen... Igår efter jobbet gjorde vi en mysig grill-picknick med tillhörande kvällsdopp. Väldigt mysigt! Det är sådana enkla saker som att ta med middagen ut på en filt och liksom livsnjuta lite som sätter lite guldkant på vardagen. Rekomenderas varmt! Hade jag kunnat skriva om det igår kväll när jag ville hade jag kunnat framställa det mycket mer lockande.

När jag vaknade imorse hade jag fått sms från min fd gravida goda vän. Japp, fd gravid numera mamma! Roligt med små underverk, hoppas de orkar ha mig på besök snart! Jag är en förståndig vän som tar med eget fika och erbjuder mig att ta med barnet ut i vagnen en stund ifall mamma och pappa vill vila lite. Något har jag allt lärt mig av att springa på föräldrakurser!

Kul att ni gillar nya utseendet på bloggen!
Idag vaknade jag till höstljud. Den oskyldit barnaögonblå himlen från igår var som förbytt och vinden fick björken utanför sovrumsförnstret att sjunga höstvisor för full hals. Inte så jätteroligt alltså. Nu har det ätits lååååång söndagsfrukost framför Vänner-dvd och dagen borde liksom ta fart men det går segt. Några ord har bytts om att ta tag i soporna i förrådet, köra iväg till sopstationen med gamla bilbatteriet och lysrör och liknande. Känns lagom skoj?! I och för sig kom jag igår på hela tre saker som jag skulle vilja rota fram ur oupppackade lådor i förrådet så det kanske skulle vara nåt att fylla dagen med ändå?! Och kanske kan man försöka le och lägga huvudet på sned för att få en milkshake på vägen hem från sopstationen?! Sedan ska jag baka kakor...

Saker jag vill hitta i förrådet:
  • Ett påskägg i porslin som innehåller diverse småsaker så som nål och tråd att sy i knappen i min nya jeanskjol med.
  • En bok om en roadtrip genom USA att använda som belöningsläsning när jag gjort fyllt dagens auktorisations-läsnings-kvot.
  • Ett TP i fickformat som lämpar sig väldigt bra för lata dagar i solen.
Inser att alla de här tre sakerna hade passat så mycket bättre igår än idag...
Är himlen oskyldigt blå som ögon när barnen är små! Och jag är redo för en dag i solen, som jag längtat!
jag brukar unna mig att sluta tidigt på fredagar. I vanliga fall kan jag jobba in timmarna en annan kväll i veckan så då kanske det inte kan kallas för att "unna sig" men nu under sommaren finns inte den mäjligheten så då känns det verkligen som att unnar mig! Idag när jag slutat tidigt mötte jag upp min lillasyster för en lunch. Blev thai, kom hem för en stund sen. Om man är och lunchar med någon och inte kommer hem förrän framåt fem borde det inte varit helt otrevligt i alla fall.

Nu är det alltså fredag, en hel helg framför oss. Inga planer för en gångs skull, känns både lite tråkigt och lite skönt. Har ju första säsongen av Deadwood osedd om det skulle knipa på aktivitetsfronten.

 

Ny arrangör satsar
på weekendresor

Weekendresan har befäst sin ställning gentemot charter och backpacking. Det har nya researrangören Europaweekend tagit fasta på.
- Den här typen av resa passar alla, säger Jeanette Sandberg, företagets grundare.


Det är inte utan att man blir lite stolt! Läs artikeln i sin helhet.

Ja, nu är jag här igen. Klickat mig fram till den stora vita rutan som finns till enbart för att jag ska fylla den med text. Har varit här några gånger de senaste dagarna. Klickandet fram hit går enkelt och fort men sen sitter jag med fingrarna vilandes över tangenterna och blicken på det blinkande strecket som likt en spindel ska lämne efter sig en väv av mina ord. Med det kommer inte ett enda. Efter några minuter i den ställningen klickar jag mig tillbaka ut härifrån och vidare bland alla sidor. Mitt liv kanske är just så trist just nu?! Ja, det är nog det... Får hoppas att det vänder snart!

Saker som grämer mig:
  • att jag häromdagen hade chansen att göra en grej som egentligen kostar 400:- helt gratis men tackade nej.
  • att den blå himmel jag vaknade till nu genomgår förvandlingen till vit/grå.
  • att jag var tvungen att lägga en massa pengar på ett bilbatteri när jag egentligen vill köpa nya semesterkläder.
Igårkväll tog vi en tur till småstaden igen. På schemat denna gång stod god middag på mysig restaurang i trvligt sällskap. Exakt så blev det också. Avslutade med att titta på den där live aid-galan. Sedan var det dags för hemfärd. Eftersom jag drack för ett helt kompani förra helgen hade de andra en del att ta igen och jag var den självklara chauffören för hemresan. Inte mig emot!

När jag startade bilen var min fösta reaktion att jag inte hade något lyse. Hmmm... "Jooooo då!" Sa de andra. Okej, tänkte jag, det var längesedan jag körde i mörker så jag kanske bara är lite ovan. Men fortfarande kändes det inte riktigt som det brukar när man kör på halvljus. Och mycket riktigt när vi kommit genom småstaden och skulle ut på motorvägen möttes vi av ett enda stort mörker, i alla fall så länge jag inte slog på helljus. Helljusen fungerar utan anmärkning, om man bortser från de anmärkningar mina mötande medtrafikanter hade på dem vill säga.

Efter ett stopp på första avfarten då killarna fick leka lite manliga hjältar och leta efter säkringar och dylikt slutade det med att jag fick köra med allt eller inget resten av hemvägen. Himla otäckt att blända av för mötande bilar och inte se ett dugg! Nu återstår bara att ta reda på hur helljuset kan fungera smärtfritt medan halvljuset inte ger ifrån sig ett enda litet ljussken...? Någon som vet?!

Duschat och ätit efter ett pass i spinningsalen. Idag var det sådär riktigt jobbigt att träna. Mina svettkörtlar måste ha överansträngt sig, himla mycket producerade de i alla fall! Men nu efteråt, nyduschad och med mat i magen känns det sådär skönt. Sådär avslappnad och ändå pigg som man blir ibland av att köra sig helt slut.

Funderar på vissa saker jag stör mig på. (Ständigt påslagen TV som ingen ändå tittar på bland annat.) Och undrar varför dessa saker stör mig så mycket?! Är det verkligen så att jag finner dem störande eller kan det ha att göra med vad man fått höra och se folk störa sig på och tjata om från dagen man slog upp sina öron?!
Idag doftade det äppelpaj från dagiset på våningen under mitt jobb. Jag blev så hemskt sugen på äppelpaj så jag köpte äpplen på vägen hem. Men istället för paj blev det min alldeles speciella supergoda äppelkaka! Nu står den på spisen och ser så god ut att jag nog inte kan vänta tills favoriten kommer hem från sitt jobb och vi ätit middag. Jag bara måste nog ta en bit alldeles i denna stund! Det får jag som belöning för att jag tog tag i disken som försummats på grund av besvikelser och mysiga kvällar...
Fick igång bilen! Efter mycket ansträngande kånkande på bilbatteri och lite fix under huven så brummade lilla bilen igång till vår lycka. Som en liten celebrating-tour åkte vi några mil till småstaden vi växte upp i. Det var någon sorts sommar-kväll med kvällsöppna butiker, springtävlingar för knattar i parken och mycket folk på gatorna. Köpte varsin pizza och slog oss ner på en filt i parken för att heja på de små liven som sprang och njuta lite av kvällssolen. Träffade lite av familjen min och sen gick vi en runda i nyöppnad butik och gammal favoritbutik som inte finns någon annanstans. Helt perfekt kväll som fått mig på i alla fall lite bättre humör!

I gamla favoritbutiken hittade jag ett par himla fina shorts från Cream. Någon som vet någon internetbutik som säljer de kläderna, förutom nelly?

Poddade Filips och Fredriks Sommar i P1 idag. Galnet och roligt, skynda lyssna!
I ena stunden är allt solsken och hallonpaj. Nästa stund faller världen ihop och man ser skärvorna av den sköljas bort med tårarna. Mitt i allt elände försöker man bestämma sig för vad som är värst. Man söker också efter någon ljusning att klamra sig fast vid.

Igår blev jag himla besviken för min egen del. Mitt i all min besvikelse rasade en helt annan rasad värld in. Någon som jag önskar enbart solsken och hallonpaj har stött på den sura grädden.

I ett avsnitt av Ally McBeal får Ally frågan

"What makes your problems bigger than everyone elses?"


Ally behöver inte ens tveka innan hon svarar

"They're mine."

Men jag vet inte... Just nu känns mina problem inte ens som problem utan mer som nåt fånigt medan jag inte kan sluta tänka på den andra rasade världen. Tror det blir av att köpa ett nytt batteri till bilen i eftermiddag så jag kan åka och ge världens bästa sura-grädde-utsatta en stor kram!
Idag på väg till jobbet lyssnade jag på en mor och ett pojkebarn igen. De var på väg till Skansen för att titta på alla djuren, pojken verkade mest intresserad av sälar. (Slutsats dragen av följande konversation: "Va göja mamma?" "VI ska titta på djuren. Apan, elefanten, björnen, älgen..." "Meja?" "Kattungen, kaninen..." "Säl?" "Ja, och vargen..:" "Säl?" "Ja, och igelkotten och..." "Säl.")

I alla fall när mamman fått svaret nej på frågan om pojkebarnet ville ha äpple nu tre gånger men envist frågade igen resulterade det äntligen i ett ja. Mamman skuttade iväg till vagnen och hämtade en tygpåse med diverse smått och gott i. Under tiden hon karvade bort skal och kärnhus på en äppelklyfta lyckades pojken rota fram en burk med mariekex i. Han slet upp den och började mumsa. Mamman förmanade att man äter äpple först och sedan kakor och att han inte fick äta upp alla kakor nu för några skulle vara kvar till sen. När mamman karvat klart och räckte över äppelklyftan till pojkebarnet ruskade han nekande på huvudet. Mamman suckade och tog kakburken och sa något om att äpplena fanns kvar till sen och det skulle kakorna också göra.

Why?! Varför tar man med kakor över huvud taget om man ändå inte ska äta dem sen?! Hade det bara funnnits äpple hade pojken aldrig fått för sig att proppa munnen full med kakor... Och hade mamman varit klok nog att inse sina åsikter om kakätande redan hemma hade hon inte behövt packa ner dem... Varför var det just kakorna och inte äpplet som skulle sparas till sen?! Jag kan förstå inte-godis-före-maten-regler och annat klokt men inte kakförbud till ett visst klockslag när man är på skansenutflyckt... Ännu en sak på min lista över föräldragrejjer jag inte ska göra.

  • Ta inte med kakor om de inte är till för att ätas. Tar du med kakor, låt barnen äta dem! När de vill...

Idag kan jag utnytja hela charmen med mitt jobb! Vi har något som heter söksystem vilket betyder att jag inte är tvungen att befinna mig på kontoret hela min arbetstid. Jag måste dock vara inom rimlig inställelsetid och redo att svara i min mobil, såklart! Idag har jag bara ett enda uppdrag som är på en enda timme och det är ungefär 20 minuters promenad från mitt hem så jag har tagit mig friheten att spendera dagen hemma. Dock redo som aldrig förr!

Tänkte försöka hinna stryka lite kläder, får se hur det går.
Igår firade jag min födelsedag med familj och några vänner. Himla trångt med cirka 20 pers i vår lilla lya! Men mycket trevligt! Maten blev lyckad också! Bjöd på kallskuret med ugnsbakad färskpotatis med körsbärstomater och örtsallad. Självklart lite bröd och såser och sånt också. Hittade det hela i en tidning och det blev precis så bra som man hade kunnat tro innan!

Sedan följde vi med syster och henns sambo hem till dom och drack lite vin och kollade deras resbilder som vi ännu inte sett trots att de kom hem för himla länge sen. När jag fått i mig alltför mycket vin, gick vi ut ch dansade och kom hem någon gång imorse. Så idag mår jag inte precis prima, men det kan det väl vara värt!

Angående den mycket eleganta uträkningen av min ålder jag gjorde häromdagen så säger jag inte så mycket till mitt försvar. Ni fick något att fundera på i alla fall!