Många i min bekantskapskrets går runt och är gravida just nu. Jättemysigt och spännande och jag gläds med dem som snart ska få det finaste man kan få! Verkligen!!! Jag gör det helt oironsikt och ärligt så är jag verkligen glad för alla som snart ska ha barn.

MEN

Min största rädsla i livet är förlossning. Jag tror verkligen inte att jag någonsin kommer att föda ett barn på det naturliga sättet. Länge har jag tänkt att om jag inte blir garanterad kejsarsnitt redan från första dagen så är enda alternativet abort. Tyvärr! Man kan inte rå för sina rädslor. Ändå har jag idag läst www.kalorin.blogg.se som inte är någon fara i sig. Den damen vet precis när enough är enough, i alla fall än så länge... Sannas kommentar däremot är inget en förlossningsfobiker vill läsa! Ändå gör jag det! Och slutar jag läsa inlägget i www.leno.blogg.se som beskriver min värsta vånda i livet?! Nä, självklart läser jag från början till slut och blir allt starkare i min övertygelse att föda barn inte är något för mig!
Igår skulle jag hämta bilen på verkstaden. Den hade fått nya bromsklossar och blivit av med oljudet som den dragits med senaste tiden. Eller i alla fall sade verkstadskillen det och lade till att om den fortfarande låter får ni komma tillbaka med den. Till saken hör att deras kortläsare var trasig så jag var tvungen att åka iväg och hämta lite slantar. När jag startar bilen är det första jag hör det där jäkla ljudet som uppstår när man startar eller kör på låga varv. Okej tänkte jag, då kommer jag tillbaka med bilen nu på en gång då!

Verkstadskillen hör samma sak som jag så han kommer fram till mig och underar om det är det nyss hörda ljudet jag menar att jag vill bli av med. Ja, vilket ljud är det du tagit bort?! I alla fall när slantarna var hämtade så hissade de upp bilen med mig i(!). När jag sitter högst upp och ser framför mig hur den där lyftanordnignen rasar ihop och bilen dunsar i verkstadsgolvet och jag gör illa mig. Mina tankar bryts av att verkstadkillen ber mig starta bilen och lägga i backen och köra.
-Haha, just det! svarar jag på hans oerhört roliga lilla lustighet.

Som inte var någon lustighet utan allra högsta allvar. Kändes ganska skumt att sitta ungefär 2meter upp i luften och gasa. Hur som helst var det tydligen det som krävdes för att de skulle kunna hitta ljudkällan och åtgärda den. Nissan såg ut att njuta av deras behandling så jag slappnade av lite och väntade på att de skulle bli klara (de hade nu hissat ner mig och låtit mig kliva ur).

Helt tyst och bra rullade sedan jag och lilla Nissan hem. Och det blev inte ens dyrt! Kan kanske ha något att göra med att slantarna jag gav stoppades rakt ner i en plånbok tillhörande verkstadskillen. Förlåt Göran Persson!
Efter två veckors träningsuppehåll på grund av snuva och hosta är jag just nu, as we speak, i full färd med att göra mig redo för ett lunchpass! Ska bli himla skönt att äntligen få svettas lite! Vet inte varför just det är en av mina favoritsysselsättningar men accepterar glatt faktum; Jag gillar att träna!

Saker jag skulle gjort på min lediga förmiddag som jag i sällskap med min gilmorebox försummat:
  • Åka med bilen till verkstaden.
  • Läsa i Samhällsguiden.
  • Vikt tvätten.
image14

Igår när jag kom hem från jobbet hade den äntligen kommit! Gissa vad jag gör i helgen?!


Idag har jag i alla fall fått säga upp med bredband. Förutsättningarna är att de fortsätter att utreda vad som är fel, vi fortsätter att betala fakturor och sedan kommer vi få tillbaka för tiden vi varit utan bredband. Får se får se!

Angående flyttavgiften som jag vill komma undan så är de 6-10 veckorna flytten ska ta inget de åttagit sig utan mer en beräkning av hur lång tid det skulle kunna ta. Himla bra beräkning alltså! I den bästa av världar tar det max 10 veckor innan man har sitt bredband när man redan är kund och väljer att behålla sitt bredband. Om man som ny kund väljer bredbandsbolaget säer de sig koppla in ens bredband inom 72 timmar, det är ett hån!

I alla fall känns det bra att det i alla fall är uppsagt, jag ser ljuset i tunneln liksom, en ände på det hela!

Nu är frågan vad man ska istället för bredbandsbolaget?! Funderar på det där trådlösa, mobila bredbandet som tre gör reklam för. Dock osäker på hur kompatibelt det är med våran fina fina macbook. Någon som vet?
För tre månader sedan flyttade vi och då begärde vi samtidigt flytt av vårat bredbandsabonemang som vi har hos bredbandsbolaget. Den flytten skulle ta ungefär 6-10 veckor och kosta knappt 500:-
So far so good!

Via mail (Ironiskt nog när man väntar på att få sitt bredband flyttat antas det tydligen ändå att man har tillgång till internet något som kanske de flesta har men jag ändå anser vara fräckt av bredbandsbolaget att ta för givet) fick vi information om man kan gå in på bredbandsbolaget.se för att se leveransstatus på flytten. Där kunde man läsa att vårat bredband minsann skulle vara inkopplat under vecka 18.
So far so good!

Vecka 18 kom och och gick och fortfarande inget bredband. En vacker dag damp det i alla fall ner en faktura från bredbandsbolaget. Av den fakturan framgick att vårat bredband varit uppkopplat sedan den 24april. Äntligen tänkte vi och slet fram modemet för att surfa, men ack vad det inte fungerade. Vi ringde till någon sorts support-kille som gjode någon grundläggande kontroll som gick ut på att kolla om vi till exempel satt in sladden till vårat trådlösa modem rätt i datorn. Självklart var det inte hos oss det var fel så de skulle skicka ut en tekniker till telestationen. Efter ett påpekande från min sida om det ironiska i att de meddelar via mail att mitt bredband fungerar lovade killen att denna gång skulle de meddela mig genom ett mobilsamtal.
So far so good!


Teknikern kom och gick och hittade inget fel i telestationen, en ny tekniker måste bokas för att komma in i vårt hem och kolla våra jack och dylikt. Dessa tekniker jobbar bara 8-16 vilket innebär att man måste ta ledigt från jobbet för att få sitt bredband inkopplat. (Kom ihåg att vi redan betalat nästan 500:- för att få vårat bredband flyttat... Det var tydligen inte nog utan jag ska betala med min arbetstid också!)
So far beginning to be no good at all!

Jag ringer till bredbandsbolaget för att göra plågan kort genom att säga upp mitt abonemang med omedelbar verkan. Men den gubben gick inte eftersom de menar att jag har tre månaders uppsägningstid. Jag ska alltså betala i tre månader för att jag inte vill ha något som inte fungerar. Jag föreslår att kvitta de tre månaderna mot den tid vi nu varit utan bredband vilket tydligen inte är möjligt. Istället ska de självklart dra av på kommande fakturor för den tid vi varit utan. Jag känner inte att det räcker som kompensation riktigt så beslutet blir att de får lägga pengar på tekniker som ska lägga tid på att komma hit istället för att bara avsluta alltihop. Jag talar även om att vi i så fall kommer att säga upp bredbandet samma dag teknikern får det att fungera eftersom vi är så missnöjda med bredbandsbolaget.
So far really bad!

Den andra teknikern kom och gick men hittade inget fel vare sig på våra grejjer eller i telestationen. En annan tekniker som kollar bredbandsbolagets grejjer måste komma. Ännu en gång måste jag offra min arbetstid för att vara hemma och ta emot en tekniker. Jag vägrar offra mina flextimmar på detta så den första tid som fanns som passade mig var 8:e juni.
So far we've come!

Fortsättning följer!
Har gått och blivit sjuk. Inget roligt alls! Har inte sovit speciellt bra inatt, vaknat av andnöd på grund av igenkorkade luftvägar och huvudvärk. Febersvettningar och frossa var en annan störande faktor. image12Ändå sitter jag på jobbet idag. Tappert!

Ikväll åker vi iväg på en liten tripp till Småland. Ska besöka lite glasbruk och förhoppningsvis fynda lite.
Jag ska ut och flyga i jobbet... Inte helt enkelt att packa när biljetten  bara tillåter handbagage och de här reglerna om vätskor är så generösa! Såhär illustreras vad man tillåts ta med sig:

image8

Vätskor jag skulle behöva i små förpackningar just nu:
Tandkräm
Hårspray
Fotkräm (jag har känsliga fötter!)
Handkräm

Ska bli spännande att se om det jag packat kommer att få plats i en enliterspåse vilket tydligen är kravet. Kan inte komma på vad jag skulle välja bort, kanske ger sig när man står där med sina toalettartiklar som jag anser är ltie av privat art och inte får ihop plastpåsen. Kan se mig själv desperat pressa ihop påsen och samtidigt försöka behålla min proffisionella yrkesroll.


I måndags när jag skulle gå hem från tåget (Åker tåg istället för buss nu eftersom det är längre att gå till tåget och jag som bekant samlar steg.) så drog en av de värsta spöregnskurarna jag sett fram. Den orsakade TVÅ regnbågar så då kan ni tänka er! (Medveten om att regnets volym antagligen inte påverkar antalet regnbågar för fem öre men jag har aldrig sett två regnbågar samtidigt förut vad jag kan minnas.) När tåget stannade och jag skulle kliva av tänkte jag att jag kanske skulle ställa mig i den lilla kuren på perrongen för att vänta på att skuren skulle dra förbi. När jag satt mina fötter på perrongen var jag redan så pass blöt att jag lika gärna kunde börja gå hem utan att först vänta i kuren så jag började min spöregnspromenad.

Jag blev väldigt väldigt blöt! Sådär så att inte nes trosorna är torra ni vet. Men det var inte det värsta! Jag hade mina hyffsat nya vita sneakers på mig, ett par av den sällsynta sorten som jag aldrig fick skavsår av vilket skapat en väldigt speciell kärlek till dessa skor. Kort sagt förvandlade regnskuren mina fräscha vita sneakers till halvdassiga vita sneakers. Oerhört irriterande! För att återigen illustrera hur mycket det regnade så hade skorna inte torkat än imorse! 

I min sorg över skornas förvandling gav mig igår ut på jakt i stans skobutiker. Hittade ett par himla bra sneakers-aktiga nikeisar men köpte ett par andra. Ett par som jag är lite tveksam till om jag tycker är snygga eller inte... Har fingrat på dem en del tidigare men aldrig slagit till, sedan har jag sett andra ha sådan på sig och ändå tyckt om dem. Idag står de hur som helst hemma fortfarande och jag funderar på att springa ut och skaffa nikeisarna på lunchen. 

Såhär är det att leva med min beslutsångest...


 

Enrique Iglesias - Do you know har helt klart fastnat i min hjärna! Vill utfärda en varning för den som inte vill ha en låt på hjärnan kanske denna bör undvikas, jag vet inte?!

Tack till de som var med och gjorde vår inflyttnings-/grillfest så trevlig igår!

Idag har jag hitills lyckats ta 8606 steg +30minuter spinning som ger ytterligare 2700 steg. Känner mig nöjd. Runt 10.000 steg per dag (motsvarar 7,5km) är vad folkhälsoinstitutet anser att en vuxen människa bör ta. Med tanke på att jag rör mig ganska mycket och ändå inte kommer upp i 10.000 varje dag undrar jag över kvaliteten på min stegräknare!

Nu ska jag beställa skor =)
Kommer jag snart få genom att gå på ett spinningpass. Känns bra att bara få dem sådär enkelt liksom... Till träningen är det ungefär 800-1000 steg så jag kommer ha ungefär en dags vardagsmotion bara på dryga timmen.

Sedan är det en del att fixa till den kombinerade inflyttnings-/grillfesten som går av stapeln ikväll.

Appropå inlägg i könsdebatten som jag lovat mig själv att inte ge mig in i... Skulle man inte också kunna säga att tjejen med sin arena trotsar könsrollerna genom att sticka ut med sin 20-tums tv och att killen gör en typisk tjejgrej när han köper en platt-tv som alla andra?!

Blev det igår. Ganska nöjd med tanke på att jag inte var på något träningspass som genererade steg utan de där drygt 7000 stegen togs endast i så kallad vardagsmotion.

Känns som jag kom ikapp lite igår när det gäller stegtävlingen. Har dock mina invändningar vad gäller vissa saker... En halvtimmes cykling ger 2700 steg. Jag tycker att en halvtimmes spinning är väldigt mycket jobbigare än en den halvtimmes step jag utförde igår som gav mig någonting på cirka 5000 steg. Men men, sånt är väl livet. I och för sig så ger ju en halvtimmes promenad i lugnt tempo lika mycket som en halvtimmes snabb löpning så man kanske inte kan tänka riktigt i mina banor...

Idag har jag varit till naprapaten (tror jag det heter, hon knäcker min rygg i alla fall) igen. Mycket bättre den här gången så nu behvöer jag inte springa dit förrän om två och en halv vecka. Hoppas det verkligen är på bättringsvägen nu!

Sol och vår ute idag, härligt!
Jag skulle behöva äta hela ipren-mannen för att bota den hemska huvudvärk som jag verkar få dras med idag. Den liksom gör ont i HELA huvudet inklusive baksidan av ansiktet om ni förstår vad jag menar. Gårdagens "dagen-efter-valborgsfirande-huvudvärk" har mött sin överman kan man med försiktighet säga!

Valborg ja, den rusade förbi i festlig anda. Trodde det skulle bli en lugn kväll men slutade istället i en tidig morgonpromenad från nattbussen efter att ha svingat de lurviga i nattvimlet.

Börjat en stegtävling på jobbet också, efter bakisdagen igår ligger jag pinsamt mycket efter... Frågan är om det är fusk att ta jättemånga jättekorta steg?!