Look what they've done to my song - Amanda Jenssen
Har varit iväg och jobbat hela helgen sedan i fredags. Väldigt trevligt och lagom slitigt. Lever fortfarande på det som hände någon minut eller så efter att jag svalt sista klunken av frukost-josen imorse. Det var nämligen då hon gjorde det, eller förlåt mig Hon ska det vara. Helt klart inte under något uppenbart tvång kom Hon fram till mig där jag satt och lade sin ena lilla nätta hand på axeln min och uttalade alla de där orden. Orden jag kan spara till en dag när jag känner mig liten, vissen och grått värdelöst. Det lät ungefär:

Vad duktig du är! Jätteduktig verkligen! Verkligen! Duktig! Duktig! Verkligen!

Ja, det var i alla fall huvudinnehållet i det hon sa... Ni som vet, ni vet vad rubriken betyder i sammanhanget!
"Hade samma problem, sist jag tränade, på 1800-talet. Bestämde ett träningsschema med exakta pass jag skulle träna varje vecka. Och för varje pass jag hade bestämt fanns ett back-up pass samma dag ifall att något annat hände med passet eller att jag inte hann eller så. Sedan är det lite som så där att om man måste fundera så där mycket om man vill träna eller inte så vill man nog egentligen inte träna, men tycker att man borde. Glöm borde och tänk på vad man vill är nog bättre. Med träningsschemat vet man ju när nästa gång blir oavsett!
Superråd inte sant!!!"
-Caroline

Men tack i alla fall!

I only ask of God - Outlandish
Jag vet inte vad jag strävar efter när jag gör beslut så svåra att fatta?! Står just nu och väger mellan träning eller inte träning ikväll? Eller rättare sagt om 30minuter. Egentligen är det väl bara att byta om och traska iväg men jag ska ändå hålla på och älta och känna efter ifall jag verkligen vill och orkar. Och om jag inte tränar idag, då blir det ju typ inte förrän på måndag men samtidigt känner jag kanske inte riktigt för det men om jag inte går och tränar så kommer jag ångra mig sen när det är försent och gymet har stängt.... Ni förstår att på det här viset blir det inte mycket annat gjort än att tänka och tveka fram och tillbaka... Det är i stunder som dessa som jag kan känna att träningen tar upp för mycket av min tid, speciellt när jag inte utför den praktiskt.

Jag kanske tränar i snitt 3-4 timmar i veckan ändå känns det som att ungefär 10-15timmar i veckan går åt till träning och då är det bara en tredjedel av de timmarna som faktiskt tillbringas i på gymet. Den övriga tiden studerar jag vilka pass jag skulle kunna slinka in på de närmaste dagarna, funderar över om jag verkligen ska träna just idag. När ska jag träna nästa gång. Ska jag hinna med en friskvårdstimme denna vecka?! Känner mig nästan besatt av träning ibland fast jag vet att jag skulle kunna sluta när jag vill... som andra besatta/beroende-förnekande människor brukar säga.

Och när allt kommer till tangentbordet (vem använder kritor idag och vad menas egentligen med att saker kommer till kritan?!) är det väl bara att gå och träna och så är det inte mer med det sen eller?!
Jeanette kommenterade inlägget Bokbeställning:
"Tack för inspirationen - nu ska jag också klicka hem lite pockets. Har du några tips om böcker du läst nyligen? Mina senaste var Marklunds. Var köper du dina, adlibris?"

Den bok jag håller på med nu, tillsammans är man mindre ensam, är bra. Tror jag nämnt det tidigare...? Det är lite sådär Amelie från Montmartre över den på något vis. Annars har jag inte så mycket tips... Läckberg såklart! Har läst de två första av Stieg Larssons också men jag vet inte om jag skulle rekommendera dem faktiskt?! Den första kanske...

Fick själv ett tips idag... När livet stannar hette den tror jag. Inget man läser på tåget sades det men den blir nog näst på min lista tror jag!

Brukar klicka hem pocket från Bokus faktiskt, eller Cdon.
Idag ska det köras hårt...

Muskel
Funktionell styrketräning med varierade övningar för hela kroppen. Vi använder oss av kroppstyngd, bräda, vikter och gummiband för att göra träningen utmanande.

SatsCykel
Klassen för dig som vill börja träna cykling. SatsCykel inleds med uppvärmning följt av enkel konditionsträning och avslutas med en skön stretch.
Insåg att trots "ta 4 betala för 3" så är det ändå billigare att köpa pocket på internet. Så dessa borde komma i min brevlåda inom 3-6 arbetsdagar:

                    
Efter en sömnlös kväll och en natts dålig sömn är jag lite trött och tjurig. Det hjälpte inte heller att jag väcktes av grannens väckarklocka som ihärdigt tjöt i en halvtimme. På min lediga dag! Lyckades till slut somna om och ta den sovmorgon som jag lovat mig själv efter att ha jobbat 7 dagar i sträck och inför 7 dagars arbete.

Nu är jag uppe och ska äta frukost i soffan till en Vänner-dvd. Ska nog ta och baka idag också. Var så länge sedan! Lutar åt kardemummakaka med hallon i och en limpa. Sugen på morotskaka också. Får se, får se... Himlens färg säger promenad också och sen så finns det lite disk och tvätt om jag skulle få tråkigt... Ska nog få den här dagen att gå också!
Kan inte sova. Har gått upp för att värma vetesäcken och ta ett glas vatten... Ska väl återvända till sängen antar jag. Sova verkar dock omöjligt. Så länge sedan som jag verkligen inte kunde somna. Sova dåligt gör jag lite titt som tätt men länge sedan jag verkligen inte kunde somna. Därav inte så många lösningar till hands tyvärr...
Idag har det hänt. Favoritens farmor begav sig imorse till den andra sidan. Sorgligt!

Jag föreställer mig på ett lite barnsligt sätt att det finns en "himmel". Jag föreställer mig den som Nangijala men utan de onda. Jag föreställer mig Körsbärsdalen, fast marken är gjort av moln. Ungefär så i alla fall. Där finns alla som jag jag älskat och förlorat. Idag började jag tänka på ifall favoritens farmor hamnar i samma "himmel" som mina nära och kära? För om alla kommer till samma himmel så skulle den bli hemskt överbefolkad. Men om man hamnar i olika "himlar" undrar jag hur man sorterar upp oss?! Hamnar man i den "himmel" man tror på?! Eller i den där flest av ens nära och kära hamnat?! Eller förflyttas man på andra sidan allteftersom livet på jorden går vidare och nya band knyts?! Till exempel kunde ju ingen veta att min mormor skulle få något gemensamt med favoritens farmor en vacker dag, men jag skulle ju vilja ha dem båda i min "himmel" sen.

Tankar utan slut och utan reson...



SatsCorePuls
Utmaning för våra coremuskler (mage och rygg)! I SatsCorePuls varvar vi explosiv konditions- och styrketräning med balans- och stabilitetsträning. Vi använder en Corebräda som endast är ledad i mitten och kan liknas vid en balansbräda.

Och det var väl värt ett besök! Kommer nog kännas i magens muskler imorgon... Riktigt bra stabilitetsträning! Blir fler gånger framöver, helt klart! Synd bara att de inte har det på Sats:et som är närmast mig (även i vardagligt tal kallat "mitt" Sats).

Imorgon är det fredag.
Han hade gjort sig fin för oss...
Det var helt underbart bra! Rakt igenom!
Sitter i soffan och kikar på morgontv och hoppas att något ska hända så att jag slipper gå ut idag. Men jag vet att jag måste släpa mig iväg ut på blöta och hala gator i den kalla råa luften. Egentligen är det bara så som dagen är i mitt huvud, har inte varit ute och faktiskt känt att det verkligen är så men omväxlande regn och snö i femminutersintervaller känns som ett säkert tecken på att det i alla fall inte kommer vara behagligt ute idag.

Kanske gör som spärrvakten i radioreklamen och ringer in och säger att jag jobbar hemifrån idag =)
image59
Jonas Gardell - Tillfällig gäst i ditt liv

SatsCorePuls
Utmaning för våra coremuskler (mage och rygg)! I SatsCorePuls varvar vi explosiv konditions- och styrketräning med balans- och stabilitetsträning. Vi använder en Corebräda som endast är ledad i mitten och kan liknas vid en balansbräda.

Idag har jag dåligt samvete för att jag inte just nu sitter och farsdag-fikar med resten av familjen. Men jag orkar helt enkelt inte, även om jag vet att jag skulle bli hemskt ledsen/besviken om någon avände den ursäkten när det var mig vi fikade för. Samtidigt kan man tycka att det är bättre att vara ärlig än att åka dit och inte orka vara trevlig eller hitta på någon vit-lögn-ursäkt.

Har i alla fall bytt till vinterdäck på bilen nu också. Det var faktiskt lite för att det inte var gjort som jag inte orkade åka buss till fars-dag-fikat. Och för att det alltid kallt räknas med att jag ska ta mig till småstaden när det i allra högsta grad finns fikerier här i närheten också. Fast nu gör jag så som man(/jag?) ofta gör, hittar på ursäkter för sig själv och samvetet...
Dessa två rader går på repeat i min hjärna och har gjort det några timmar nu

Jag var full och jag var dum och ramla på allt
och jag föll för nån på en fest nånstans

Börjar bli tjatigt!
Favoriten har installerat nåt sorts nytt operativsystem på datorn så allt ser annorlunda ut och ingenting ligger där det låg. Men mitt itunes ser så fint och rent och orörigt ut att jag nästan inte vill lägga in någon musik. Har kört på samma spellistor ganska länge nu, bara uppdaterat dem vartefter jag fått någon ny låt på hjärnan. Nu är allt så rent och fint och man känner att det är bästa tillfället att börja något nytt.

Innan hade jag tre huvudspellistor kan man säga:
Poddisen - Innehållande alla album jag vill ha i ipoden.
Just for me - Låtar jag tycker är bra just för stunden.
Digilistan - Låtar från topplistor.

Har slagit ihop Just for me och Digilistan till en lista nu som heter På repeat. Poddis-listan finns dock kvar eftersom alternativet är att synka hela biblioteket och det tror jag egentligen inte är något alternativ.

Funderar på någon lista som typ skulle kunna vara en dublett-lista eller cover-lista. Alltså en låt två artister. Eller två låtar en artist. Kanske får bli en av varje?! En annan fundering är top-10-listor över de artister jag tycker allra bäst om. Ofta när man köper nyaste albumet kommer man på hur bra den där låten var på förra och vill lyssna på den.... Får se vad jag kan tänkas hinna, har ju trots allt ett arbete att gå till idag också...
Ikväll blir det Step. Sedan skyndar jag hem till Ugly Betty.

Step
Klassen för dig som har tränat SatsStep en tid. Step inleds med uppvärmning följt av konditionsträning på en stepbräda och avslutas med styrketräning för mage/rygg och en skön stretch.
Sarah McLachlan - Angel
Idag fick jag äntligen tränat. Noll känning i halsen gjorde att jag glatt kunde skutta iväg och göra det som jag tycker bäst om; TRÄNA! Kombinerade ett 30-minuters spinningpass med lite SatsCore, som brukligt på söndagar.

SatsCore:
En klass med funktionell styrketräning för våra coremuskler (mage och rygg). SatsCore passar utmärkt att kombinera med konditionsträning, styrketräning eller som ett enskilt träningspass.

Nu blir det godis i biofåtöljen!
Ja, jag tror det är en bra dag idag. Kjolen som jag köpte igår sitter på och stövlarna är sprayade mot väta och för en gångs skull, första gången på väldigt länge, är jag hyffsat nöjd med mitt hår (det måste fortfarande klippas dock). Ytliga saker som får min dag att framstå som bra...

Bokade just bio på söndag. En liten överraskning till favoriten tänkte jag. Så den som ser Persbrant i Soltorm före söndag får gärna säga att den var super! Övriga kommentarer besvära sig icke.

Alla på jobbet vet att jag ska sluta nu också, känns trist att jag ska sluta men inte så trist att det förtar det positiva med att börja på nytt.

Ska sitta på kontoret hela eftermiddagen idag och tror faktiskt jag ska göra något ovanlgit och köpa med mig en godisbit. Brukar inte göra det för det är lätt att det blir en vana och att godisbiten växer för var gång man tar med sig den. Men idag känns som en sådan bra dag att det borde firas.