Kollar jag in SVT's nya humorkväll. Höjdpunkten blir nog 21.25 då Filippa Bark får fem minuter mellan Tomas Järvheden och Grotesco.

image56
Köpte till slut de här idag. Sedan, på mitt sista uppdrag, satt en tjej med dessa som var de andra jag provade och valde mellan i butiken. Kände dock att jag behövde ett par svarta stövlar och de andra fanns inte i svart. Tjejen hade dem i färgen cinnamon och det var så snyggt... Ska jag behöva köpa ett par till?!

Jaja, hur som helst kan jag gå och köpa den där kjolen imorgon.

Hur gick det för dig med stövlarna Carro?
Så är det onsdag... Solen skiner och snart har halva veckan gått. Fortfarande inte helt frisk i halsen, fortfarande inte tränat. Känns som att ju mindre jag går till gymet ju mer tid upptar just gymet, i alla fall i mitt huvud. Idag blir det nog ingen träning heller eftersom jag sagt ja till att jobba över lite. Imorgon jobbar jag kväll och på fredag också. Vill så gärna komma iväg två gånger den här veckan för då har jag fyllt mitt två-gånger-i-veckan-pass och får en Träningsdagbok.
image49image48image50

Dagens reflektion: När systersonens polare "inte ser en i ögonen" när man är iklädd bikini... Ja, det måste väl bara vara ett tecken på att tiden gjort sitt med de små liven... (Inte mina boobisar jag syftar på!)
Blev ingen träning. Begav mig till det närliggande centrumet (med tanke på vädret tur att det är ett av alla inomhuscentrum!) för lite stöveljakt. Men det går inte så bra för mig att hitta något som känns bekvämt på mina känsliga och knöliga fötter. Hittade ett par som jag utseendemässigt föll för, förutom att de såg lite stora ut, men de gjorde ont på höger fot vid trampdynan under stortån (där jag har en knöl) efter att jag gått från provpallen till spegeln så det blir nog inte dem. Men jag vill ha ett par stövlar!

Jag vill ha ett par snygga, bekväma vardagsstövlar. Ska det vara så svårt?

Slog till på lite blomster till favoriten som borde vara på ingång vilken minut som helst...
Måndag igen. Mörkare än man är van vid på eftermiddagen nu... Sitter här och kan inte bestämma mig för hur jag ska göra med träning idag. Har haft lite småont i halsen sen i torsdags och därför avstått träning. Men halsontet verkar varken bli bättre eller sämre. Och som sagt så är jag inte sjuk men heller inte helt frisk, värsta tillståndet egentligen. Ska ju inte träna när man har "under-hakan-symtom" men samtidigt känns det så fånigt när man är så gott som frisk...

Är inte bara i halsen det kliar utan även i träningsnerven...
image47

Idag ska vi på teater.
Inatt är det dags för den stora omställningen! Klockan ska dras tillbaka en timme. Jag brukar vänta med att dra tillbaka klockan tills jag vaknar på morgonen. Det är så skönt att vakna och få en hel timme gratis innan man ens klivit ur sängen. Bättre sätt att börja dagen finns nog inte... Imorgon ska jag nog ägna min extra gratistimme till en riktigt lyxig söndagsfrukost med favoriten!
Den här veckan gick ut hårt och eskalerade någonstans halvvägs till att bli bara helt galen. Så det är riktigt skönt att det är helg nu. Drabbats av någon sorts halsont som inte är tillräckligt för att jag ska kalla mig sjuk men heller inte så litet att jag ska kalla mig frisk. Så ingen träning denna helg... Tror jag ska försöka ta mig en promenad med Annika Lantz dock.

Nu ska jag stänga ner MSN och kravla iväg till gymet...

Det händer att det ligger ett paket under granen som är till hela syskonskaran jag ingår i. Är så kul att riva av julklappspappret och hitta ett sällskapsspel. I år hoppas jag att det här ligger under granen! Kanske rent av ska se till att det gör det?!

image46

Tack Madeleine för tipset!
Jag har sagt upp mig. Jag har tackat ja till ett nytt jobb.
Har snoozat sedan 6.30. Nu har jag äntligen klavrat mig ur värmen i sängen och klätt på mig och ätit frukost. Bara fryser och är trött och skulle gärna krypa ner i sängen igen. Var ingen bra idé att först sitta uppe till klockan 2 och prata med mamma i lördags och sedan sova till mitt på förmiddagen igår vilket innebar att det blev sent igår kväll innan jag somnade.

Ser ut att vara så kallt ute... Grått...

En sådan dag när jag längtar hem från jobbet innan jag ens åkt dit.
Alla verkar blogga om att de ska byta frisyr, nyligen bytt frisyr, funderar på att byta frisyr and so on and so on. Jag vet itne om det i min strävan att vara som andra som jag nu sitter här, och inte bara funderar på att göra nåt åt håret utan till och med, bloggar om att jag borde göra nåt nytt som det så fint heter. (Slog jag rekord i meningslängd nu?!) Har just nu lite längre hår i ingen frisyr alls. Det har bara fått växa och växa sedan jag klippte mig sist.

Jag är lite inne på en page men det känns på något sätt lite sent att klippa page (även för mig, en late adapter). Dessutom skulle jag till min page vilja ha en liten lugg på något sätt men den frisör som vill klippa lugg på mig (liten panna) har ännu inte sett dagens ljus så där går det lite stöpet.

Min andra fundering närmar sig permanentrullarna faktiskt. Otippat. Jag tänker mig att man använder olika stora spolar och rullar upp längderna åt lite olika håll så att det ser ut som ett naturligt självfall. Vet dock inte om mitt hår kanske behöver växa lite ytterligare för att den planen ska gå i lås. Just nu är det (mäter...) två knytnävar och lite till om man tar tag i håret i nacken (tvivlar på att ni förstår hur jag menar). Tror hur som helst att det skulle kunna bli något jag skulle trivas väldigt bra i.

Vad tror ni?

Nu när jag läser genom inlägget innan jag publicerar inser jag att den lockiga frisyr a la Mischa Barton (hon i OC) jag försökt beskriva faktiskt skulle kunna tolkas som en Julia Roberts i Pretty Woman... Ja, ännu en gång inser man att orden aldrig slår bilden...
image45
Nu ska jag förflytta mig till soffan med bussgodiset som aldrig blev uppätet igår på väg till mamma. Annika Lantz hos Luuk. Jag gillar Annika! Hennes program är ett av de som det ständigt ligger ett gäng av i Ipoden. Mest spännande att se vilken hennes Skämmis är. Inser nu att Videokväll med Luuk hade varit ett perfekt program för kollektiv-tittning a la gymnasiet och saknar genast mina vänner!

Inte någon träning att tala om idag. Men en bit god mat i mammas sällskap räknas helt klart som friskvård det med!

Vet att jag "tipsat" förut men en suverän blogg hittar ni här!
Tog precis en promenad. Idag igen. Var så skönt igår så jag lovade mig själv att göra det oftare! Med pod-radio (jag känner med dem som ännu inte upptäckt tjusningen med att podda radioprogramen. Med podradion har jag upptäckt radioprogrm jag annars aldrig skulle lyssnat på men som nu blivit ett måste.) i lurarna gick jag en sväng bland de fina husen och längs med vattnet. Höstluftens kyla nöp mig i kinderna och det var bara så skönt!

Snart ska jag åka över till mamma. Tror jag tar med mig en flaska vin som jag har ståendes.

Träningshelgen fortsätter om cirka 40 minuter med ett cykelpulspass.

"Klassen där du som deltagare kan följa din egen pulsnivå genom en intensitetsmätare på en bildskärm längst fram i salen. CykelPuls passar dig som har tränat SatsCykel en tid."
No one - Alicia Keys
Precis återkommen från en 35-minuters promenad i höstmörkret. Härligt med frisk luft i lungorna! Nu avslutas dagen i soffan med Idol och choklad!
Idag är jag ledig igen. Alla veckor borde bestå av tre arbetsdagar i mitten! Hur skönt som helst! Favoriten åker tll London hela helgen, de har tydligen någon sorts bra fotboll där borta?! I alla fall ska jag ha en liten träningshelg här för mig själv. Inleds om exakt 33 minuter med en timmes muskel-pass.

"Funktionell styrketräning med varierade övningar för hela kroppen. Vi använder oss av kroppstyngd, bräda, vikter och gummiband för att göra träningen utmanande."


Duschad efter ett 90-minuters spinningpass. Längesedan jag hade den här riktigt sköna känslan i kroppen som bara total slutkörning av kroppen ger. Nu ska jag mixa ihop en fruktyogurt och göra te. Favoriten är på landskampen ikväll så jag har allt här hemma för mig själv. Disken är diskad och tvätten är vikt så det finns inga måsten som står och blänger när jag snart slänger mig i soffan med mitt välförtjänta kvällsfika (som jag igår sa att jag skulle sluta med).
Idag har erbjudanden haglat in. Det blir för mycket på en och samma gång och här står jag mellan två erbjudanden likt en enbent höna som hur hon än gör tycks falla åt samma håll. Svårt att resa sig är det också när man blir så övertung åt ena hållet... Svårt att stå kvar där man är trots att endast ett litet ben är vad man har att ta sig fram med...

Kan bli en spännande period framöver!
  • Boston tea party Måndagar 21.55 Kanal5
  • Videokväll hos Luuk Söndagar 18.30 SVT1
  • Gilmore Girls DVD-box
image44
Den här låg i brevlådan och väntade när jag kom hem med nybesiktade bilen (gick bra förresten!) och matkassar.
Idag är jag ledig. Ska besikta bilen mitt på dagen så det blev enklast att ta ledigt hela dagen. Har ju ändå så många flextimmar att ta ut så... Har aldrig besiktat en bil förut, vet inte hur man gör. Blir spännande! Jag lyckas ju med det mesta så det här ska väl inte bli något undantag. Försökte få mamma att följa med men hon kunde inte. Så nu ska jag ge mig iväg helt ensam och göra bort mig.

I övrigt tänker jag inte göra några större ansträngningar denna lediga dag!
Fy fan vad bra det gick!

Massa cred till en underbar kollega, hade inte vågat utan dig!
Ja, nu är kvällens nödvändigheter packade och jag ganska redo att ge mig av för att riva av förarbetena och sedan köra så det ryker på själva huvudarrangemanget ikväll.

Finns bara ett enda ord just nu: Nervöst!
Tittade just på den där nya serien på 4:an. Någon mer än jag som fick lite julkalenderskänsla av de där fyra skummisarna som jobbade på nattklubben blå? De var precis som de onda i någon julkalender tyckte jag. Men i övrigt var det väl en helt okej timmes underhållning en torsdagkväll.

Favoriten är på bowling med jobbet. RIngde nyss och kollade läget lite och just nu verkar det vara mer barhäng än bowling i och för sig, inget sällskap att vänta än på ett tag med andra ord.

Är makalöst rädd för att helvetesmanicken som jag lever med denna vecka ska pipa vilket innebär att jag måste ge mig iväg och jobba. Håller tummarna för att den förblir tyst i natt också.
Idag har jag fixat skor, byxa och väst till på lördag. Västen måste bytas till en storlek mindre, måste blivit mindre på vägen hem(?) och byxorna kanske kommer konkurreras ut av en kjol men nöjd ändå! Jag ville ändå ha dem och då var ju lördagen en bra ursäkt att faktiskt få köpa dem. Väst kanske inte är precis det allra allra senaste modeplagget men det funkar istället för kavaj tänkte jag, inte lika varmt...

Finns verkligen väldigt mycket fina kläder i butikerna just nu! Den som vill spara sina slantar avrådes från att gå in genom dörrarna till en MQ-butik!

Idag har jag väntat på snön som de pratade om men det enda som faller från himlen är kalla, blöta regndroppar. Får väl se hur det går med snöandet, lite tidigt än tycker jag.
Idag har jag gjort ett skitbra jobb och sedan gick jag och tog en spruta inför vintersemestern. Det gör lite ont i armen faktiskt! Och med tanke på att jag fick någon sorts fusk-röda hund av vaccinationen mot röda hund så väntar jag lugnt på att fusk-hepatiten ska bryta ut.

Den här veckan måste jag:
  • Ta första sprutan
  • Fixa skor till på lördag (stort baluns-jobb)
  • Fixa klänning till på lördag
(Bra tips på skor och klänning till stort baluns-jobb mottages tacksamt!)

Caroline får mig att minnas gymnasietidens tv-kvällar. Vi var några tjejer som träffades hemma hos varandra och tittade på program som Ally McBeal och Sen kväll med Luuk. Obligatoriskt var tilltugg, hur detta ordnades såg lite olika ut. Jag minns en period då tilltugget skulle ha en viss färg varje vecka så fick man ta med sig något i kvällens färg. Ett tag turades vi om att två ovh två ordna och bjuda på tilltugg till alla. Det var en speciell känsla att samlas och titta på programmen tillsammans, nästan som att programmen blev bättre då.

Idag har jag inga tv-kvällar med mina vänner. Idag ses vi över en kopp kaffe på café eller över en lunch, en öl men aldrig för att titta på ett tv-program med tilltugg i en bestämd färg... Det är lite vemodigt att bli vuxen!
Japp, nu är den min -Jackan! Bilder to come.

Efter en liten stund på stan var vi åter hemma och fick trevligt spontant besök av syster hennes gubbe och dotter. Det som är bra med spontana besök är att man inte känner någon press vad gäller det som står på bordet eller det som eventuellt kan finnas i lägenhetens hörn (smutsen!). Men det som är lite lite jobbigt med spontana besök (som dock vägs upp av hur trevligt det är) är pressen man känner över vad man har att bjuda på och hur pass städat man har till vardags.

Det spontana besöket idag stog i farstun i precis samma stund som den sista grytan lämnade diskvattnet. Och sedan blev det bara bättre och bättre.

Nu är det lördagkväll med chips och film...
Äntligen en helg! Bortsett från golfen som utövas av favoriten just nu så ska vi faktiskt göra en del grejjer tillsammans denna helg. Känns längesedan! Bara de kan avsluta rundan ska vi nog ta en sväng till stan och kika lite kläder. Tror det är idag jag kommer slå till på jackan som jag tjatade om förut!

Igår hade vi en mycket trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Extra trevligt att bli hälsad "God Kväll och välkommen" först av bargrannen vid förölen och sedan med ett glas bubbel ute i kylan. För kallt ha det blivit! Och hyresvärden har fortfarande inte gjort det möjlit att få värme i elementen. Hör genom väggen att han är hemma, kanske skulle ta och duscha och sedan knacka på för att upplysa om att vi fryser?

Det här blev nog inte blogginlägget jag skulle visa upp vid anställningsintervju på den där tidningen jag alltid innerst inne alltid har och nog ändå alltid kommer drömma om att jobba på...
Efter att upprepade gånger blivit tipsad slog jag nu till på Triologin om Therese Skårup. Hoppas att jag kommer tycka om den lika mycket som hon som tipsat mig gjorde.
Igår när jag kom hem svidade jag om och tog löparbyxorna på en liten tur i kvällssolen. Det är sånt man gör när solen skiner.

Idag när jag kom hem satte jag på vattenkokaren och tryckte i en Gilmore Girls-dvd. Det är sånt man tar sig till när himlen är grå.
Plain white T's - Hey there Delilah
image41

Idag skiner solen från en klarblå himmel. Vad kan man komma på att klaga på då?! Allting som för någon dag sedan kändes pest och pina är idag förvandlat till små små problem som jag skulle kunna ta tag i om jag kände att de blev alltför övervädlgande. Men varför inte bara njuta av att allt är så blått och soligt istället?! Sparar bekymren som jag knappt minns idag till en grå och regnig dag när jag behöver tycka att livet är lite hemskt igen...
Igår var en sådan där dag när jag kände mig tjock vad jag än klädde på mig. En halv parfymdos sprejad på kläderna fick mig att byta en andra gång eftersom jag inte stod ut med lukten av min egna parfym. Och så vidare i alla evighet med alla små i-landsproblem man kan tänka sig tills det äntligen blev kväll och det var dags att börja hoppas på att nästa dag skulle bli aningen bättre.

Men även idag sitter jeansen för tajt och skär in och bildar en sådan där valk vid linningen.

Varför känner man sig ibland bara så fruktansvärt grå och ofräsch?
Idag har jag ont i fotlederna liksom på framsidan precis där fot blir ben. Tror det kan ha att göra med min inte så skonsamma nedförsteknik igår. Eller, jag hade ingen teknik utan snarare en taktik som gick ut på att Phoebe-rusa nedför eftersom man inte behöver använda någon energi då utan bara få fart utav utförslutningen. Det straffar sig idag kan jag säga.