Vi har köpt lägenhet idag. Flyttar om tre månader.
image79             image115
Träning och sol. Har klarat av det första och nu ska jag brygga mig lite kaffe och ta en av kakorna som blev kvar igår och barrikadera mig ute i solen med min bok.
Våra grannar (väldigt många av dem) har en sådan där stooor studsmatta på sin tomt. En sådan ville jag alltid ha när jag var liten men det var andra tider då, det stod inte en sådan på varje gräsmatta. Ville man cirkushoppa fick man passa på när familjen gjorde utflykt till Furuvik eller något. Idag står dessa på i alla fall gott och väl varannan gräsmatta i området vi bor. En av dem gnisslar väldigt högt! Först tänkte jag att grannen hade sex i en tältsäng eller något men sedan hörde jag barnskratten och insåg att det måste vara studsmattan som lät!

Har shoppat idag! Vita byxor (nu är det vår!) och röda tygskor.

Ikväll kommer favoritens mor, far och mormor på födelsedagsfika. Han går ju och fyller år idag! Imorse fick han My name is Earl-DVD och på huvudkudden ikväll väntar biljetter till Where the action is.
Tog med mina nästbästa promenadkompisar, superkameran och favoriten ut i vårkvällen. Ingen har väl missat att det sprakar av liv och vår där ute?!


Kvarglömd fotboll bakom knoppande snår, vitsippor som dragit ihop sig för dagen, en livfull knopp och en sjöfågel i väntans tider. Vyer från vårpromenaden.
Idag har vi fortsatt lägenhetsletarmaratonet med ytterligare en visning. Hade fler på gång men bestämde innan vi åkte att om den första är så bra att vi vill buda på den så struntar vi i de andra och så blev det. Så nu väntar budningsdagar igen. Det här är slitsamt, inte fysiskt men psykiskt! Att i hjärnan flytta in i lägenhet efter lägenhet tar på krafterna! Men vi får hoppas att det kan gå vägen den här gången då... Igen!

(Inser att jag skulle kunna återavända de senaste söndagarnas inlägg... Slippa lägga energi på att knåpa ihop ett nytt.)

Har precis vinkat hejdå till lilla mamma som kom och fikade med oss.

Nu kommer favoriten och pratar priser på kök och väggbyggen så jag får nog bryta...

Nu vet jag vilken låten var som jag hört och tyckte var så bra 12 mars!
Idag har jag bättre samvete! Favoriten skulle ut och spela årets första golfrunda i småstadstrakten så jag hängde på och tog en runda i ett bra elljusspår som finns där. Solen sken och I-poden var laddad med go' musik. Så idag har jag utnyttjat våren lite mer än igår, känns bra!

Funderar på att skaffa en I-pod shuffle. De är så små och smidiga att ha när man är ute och springer... Billiga också! Tror faktiskt det får bli en sådan!
"Att byta däck är väl träning? jorå, det tycker jag allt. Vad hände förresten med de där bildäcksgodisarna?" -Carro om Idag måste jag

Jag vet inte hur mycket träning man får tillgodoräkna sig när man åker till en verkstad och endast kör in bilen och sedan står i solen och väntar på att de ska bli klara så man kan betala och åka igen?! (Skulle kunna dra upp en hel grej om hur verkstadsgubbarna hjälpte mig när jag skulle backa ut genom att vinka och hålla koll. Som om det var en överhängande risk att jag bara på grund av mina bröst och avsaknad av snopp skulle backat in i något av de obefintliga hindren på vägen ut. Killen som backade ut innan mig verkade dock bedömas klara det hela galant på egen hand?! Men jag vet bättre än att dra igång något jag inte orkar avsluta! Dessutom gillar jag den lilla extra servicen man får på ställen som verkstäder när man har bröst och saknar snopp!)
Tror inte det hänt många gånger men idag önskar jag att det istället för löningsfredag och solsken vore blodpuddningsmåndag och regn. Kanske är det för att man helt enkelt, trots att det är svårt att acceptera, blir trött även när solen skiner och livet leker. Kanske beror det på att luften gick ur mig när jag, som ställt in mig på shopping och vinlunch i solen med favoriten, idag insåg att lönen betalas ut 28:onde och inte 25:e.

Det skulle bara kännas så himla mycket bättre att ha spenderat eftermiddagen slumrandes i soffan om det vore en grå, regning måndag istället för en solig vårfredag!
"Jisses :) Kommentar till kommentaren." -Jeanette om Inte den här gången heller

  • Städa upp efter hantverkarna i badrummet och hallen
  • Diska
  • Tvätta
  • Tvätta bilen
  • Byta däck på bilen
  • Träna
  • Vara ute i solen
  • Kvällsjobba

Jag måste verkligen sätta fart!

Uppdatering:
  • Städa upp efter hantverkarna i badrummet och hallen
  • Diska
  • Tvätta
  • Tvätta bilen
  • Byta däck på bilen
  • Träna
  • Vara ute i solen
  • Kvällsjobba

Uppdatering 2
Nu har jag tvättat bilen och bytt däcken också. Kommit till insikt att en dag inte har obegränsat antal timmar så kanske tvingas stryka träningen idag.
Jag skulle väl kunna säga att jag är så gott som besatt av att gå ner i vikt. I alla fall så pass besatt man kan vara och ändå fortfarande vara frisk. Jag har för länge sedan insett att jag inte har anorexia-psyket eftersom jag inte kan stänga av min hunger. Jag kan heller inte stoppa några fingrar i halsen, därför anser jag ändå att jag är frisk trots min lilla besatthet.

Jag vet egentligen inte var den här besattheten riktigt kommer ifrån? Om jag verkligen ska tänka efter och tittar noga i spgeln så inser jag ju att det inte är någon större fara. Jag tränar och jag äter inte speciellt fel. Jag antar att jag borde vara nöjd men det går inte! Det går bara inte!

Först tänker jag att jag måste bli av med besattheten. Spelar väl ingen roll om jag stoppar i mig en av kokosrutorna som favoritens mormor skickade med honom hem igår? Men den taktiken fungerar inte! Kanske måste jag istället se till att gå ner de där kilona så har jag inget att vara besatt av längre.

Inser att det här inlägget kan ge en bild av mig som en sjuk människa som inte kan njuta av livet för att hon är så inställd på att gå ner i vikt, men ni som känner mig vet att det inte är så!

Tips på saker som påverkar vågnålen åt vänster mottages tacksamt!
Det blev inte den här lägenheten heller. Trist som attan men bara att leta vidare då...
Bara kort bloggande här, en minut på mig innan pastan är klar... Vi leder budgivningen som är stängd för dagen! Woho!
Igår blev alla de viktigaste funktionerna i vårt badrum brukbara igen! Så nu kan vi duscha, gå på toaletten och tvätta våra kläder. Skönt! Idag ska taket målas (fråga mig inte varför de inte gjorde det först...) och så är det lite dörrfoder och krokar som ska på plats sedan är det så gott som klart! Lagom tills vi flyttar OM vi lyckas vinna budgivningen som vi förväntas delta i idag. Underbar lägenhet med snabbt tillträde.
image109
En överkörd groda som jag såg på min morgonpromenad. Så oskyldig - Så äcklig
Jag kan riktigt minnas hur kallt det var den där dagen! Jag frös halvt till döds bara för att åka den där bussen som innebar att jag inte skulle behöva byta. Vad jag inte minns är hur jag sedan åkte hem? Men så är det ju två år sen också, på pricken!
Läs här!
image108











Snudd på 300 kalorier innehåller denna förföriskt goda nyhet i GB-frysen.

Nu är vi hemma efter en helg på hotell. Har hunnit med bio, stand-up och lägenhetsvisningar. Tittade på två stycken idag varav en vi föll pladask för. Så nu är det väl bara att vänta tills på ungefär tisdag när budgivningen kanske är klar och vi sitter här besvikna igen...
Ska snart ut på promenad med bästa promenadkompisarna; mina stavar i händerna och Lantz i P4 i lurarna. Ska bli skönt! Känner en viss oro dock. Drömde i natt om de där sniglarna jag skrev om häromdagen. Bara det att nu var de inte små och ofarliga utan gigantiska och supersnabba. Mycket otäckt. Jag kommer ihåg att jag försökte fota en av dem för att göra inlägget "Nej, de var inte en sort som förblir små" men jag hann inte ifatt någon. De var bruna med skarpa vita prickar vilket var väldigt snyggt och smakfullt.

Hoppas jag inte stöter på några under min promenad bara! Nu ska jag försöka byta om utan att blotta mig för badrumskillen som kom nyss. Nu är där inne endast en badrumskille, inte ens en toalettstol...
Idag har jag haft en lång dag med en massa småjobb. En del dötid mellan dessa jobb. Jag har suttit i solen och stekt mig lite, mycket skönt! Tog en sväng till biblioteket också och fick med mig dessa hem:

image106                          image107

Sedan fick jag stå länge (i alla fall kändes det länge i min vår-outfit) och vänta på bussen nu när jag skulle ta mig hem. Nu börjar jag bli lite varm igen men längtar verkligen efter att flytta närmare stan! I helgen är det visningar igen. Ska kika på lyor lite mindre centralt än vad vi inriktat oss på hittils men fortfarande helt okej avstånd och förbindelser till citykärnan. Blir det inte något av med någon av dessa vet jag inte vad vi tar oss till!

Är lagom avundsjuk på Caroline som köpt lägenhet! Här sitter jag med huvudvärk av något som luktar från badrummet. Jodå, det går frammåt med badrummet! Mycket långsamt dock! Idag har de till exempel täckt hela väggarna av något som luktar och ger mig huvudvärk!

Men imorgon får vi äntligen smaka på kanske det enda goda som detta onda för med sig! Hyresvärden har nämligen bokat in oss på hotell hela helgen, de ska nämligen fixa golv och fuktspärr och allt vad de ska fixa. Vi kan i alla fall inte vara här när de gör det! Det stora pluset är att hotellet ligger inne i stan!

Ska bli så gott med hotellfrukost!

Idag på min morgonpromenad såg jag en hel del minisniglar. Jag undrar om det är en sort som är så små hela livet eller om det är snigelbebisar som kommer bli stora?

När jag bodde hemma och mamma fortfarande tvättade mina kläder var ångesten över att lägga ett plagg i tvättkorgen ännu större än nu när jag själv har kontrollen. Mamma har aldrig varit speciellt noga med hur kläder hängs, stryks, tumlas vilket får klänypsmärken och konstiga passformer till följd.

När jag flyttade hemifrån och började sköta min tvätt själv var det en aning som en befrielse. Äntligen kunde jag själv ha kontroll över huruvida tröjorna nyptes fast i armhålorna eller längst ner i kanten. Jag kunde skaka ut mina mörka jeans ordentligt för att undvika vita streck. Jag bestämde själv om jag skulle tumla mina träningskläder till statiskitet eller inte. Dosering av tvättmedel och sköljmedel låg även det i mina händer, för att inte tala om val av märke!

När jag blev sambo återuppstod lite av ångesten. Vi försökte och försöker att hjälpas åt med det mesta. Inte på grund av att vi är några speciella aktivister för jämställdhet men det känns bara trevligt om man kan hjälpas åt. Men på ett område är jag benfast övertygad om att jag gör ett lite bättre jobb än favoriten. När det kommer tvätt är jag så gärna ensam! Jag ser hellre att jag står en hel dag med tvätt upp till öronen än att någon annan hänger mina kläder så att de blir evigt skrynkliga, tappar passformen eller bara torkar långsammare.

Det blir svårt med jämställdheten när man har tvättkontrollbehov av denna art!
  • Morgonpromenad
  • Frukost
  • Slöa hela förmiddagen
  • Biblioteket
  • Träning
  • Kvällsjobb
Försöker just nu hinna läsa en bok som jag fick med mig på en-veckas-lån från biblioteket. Den ska vara tillbaka imorgon och jag vill verkligen hinna läsa den klart!

image103


Under tiden bjuder jag på en återblick igen. För ett år sedan verkar det ha varit en ganska härlig fredag, då hade jag dessutom den där känslan för vardagar och helger och kanske framförallt fredagar!
Har inte så stor känsla för vardag och helg sen jag började nya jobbet, men idag är det i alla fall fredag och helgen kommer smygande. För att sammanfatta veckan har vi väldigt nästan köpt en lägenhet som vi älskade, jag är åter på banan när det gäller träning och badrummet består just nu av bara fyra väggar och en toalettstol.

Min nya grej är stavgång. Tre morgonpromenader har de lyckats lura ut mig på denna vecka och det var ju vad jag hade som mål. Just nu är jag riktigt sugen på en promenad med mina nyfunna vänner men jag ska köra det beprövade tricket att låta kroppen längta för att på det viset skapa en positivietet kring hela stavgångsgrejen.

Kör för fullt på sats igen också, till och med träningsvärk just nu i axlar och armar efter gårdagens muskelpass. Är så skönt att komma igång igen, mina axlar behöver all styrka de kan få! Bästa medecinen mot stel och värkande nacke är träning!

Nu ska jag försöka klura ut något gott käk till vinet som favoriten skulle köpa... Förslag?
Idag är det byggare här som ska fixa med badrummet som nu torkat klart och är redo för nästa fas. Denna fas påbörjades igårkväll av vår hyresvärd. Under denna fas har vi alltså ett badrum som endast består av fyra väggar och en toalettstol. Så nu har jag rakat benen i diskhon. Var tvungen eftersom dagens outfit kräver strumpbyxor och dessa gick helt enkelt inte ihop med mina bens behåringsstatus. Det funkar ju det här med. Men jag ska inte hymla med att jag verkligen längtar tills badrummet står klart!
image102

Egentligen har jag svårt att tycka att det är befogat att lägga runt 200-lappen på något liknande men eftersom jag litar väldigt mycket på mina vänner slog jag till. Och ta mej tusan om det inte funkar! Ni som tycker att det där svarta under ögonen är så outhärdligt att ni kan tänka er att lägga lite för mycket pengar på en produkt som döljer det slå till! Clinique -All about eyes concealer
Vi hade tre lägenheter på gång. Alla tre verkade bra och allt var frid och fröjd. Det är ofta så när saker ligger framför en, såhär i efterdyningarna är det mindre muntert.

Nummer 1 var vår favrorit från första gången vi såg den. Vi föll pladask för takhöjden, pärlsponten, gamla detaljer blandade med moderna. Gårdagen ägnades åt budgivning ovh det såg mer och mer lovande ut för vår del. När vi lagt det bud som fick de andra två som varit med under dagen att backa trodde vi så klart att vi var i hamn. Men icke! Precis när jag i huvudet möblerat klart vardagsrummet och skulle börja med hallinredning kom dödstöten från en helt ny budare. Vi hade inget val, vi tvingades backa. Tårar!

Nummer 2 var inget för oss. Kan bero på att vi kom in i den med normal takhöjd efter att varit i nummer 1. Men hur som helst gav vi oss aldrig in i någon budgivning på den.

Nummer 3 är just nu vårt hopp. Den lilla gnistan ljus i det stora mörker som infann sig efter förlusten av nummer 1. Visning i helgen.
Längesedan jag uppdaterade er i vår lägenhetsjakt. En orsak är att det varit så himla segt det senaste, inte hittat något vi vill ha eller hittat något vi vill ha men som varit för dyrt. Nu har vi i alla fall inte mindre än tre lägenheter som är så himla bra och fina alla tre. Självklart har var och en av dem sina fördelar och nackdelar men de är de bästa vi hittat hittills. Visst har jag upplevt känslan av att vilja ha något så mycket att man kan dö men har väldigt svårt att föreställa mig besvikelsen om ingen av dessa tre blir vår!

Antar att det händer en del på lägenhetsfronten veckan som kommer så jag ska försöka hålla er informerade!
Har fått Britney Spears låt på hjärnan, kan inte texten men nynnar lite halvsludrig engelska som jag tror att de sjunger ungefär. Antar att jag inte alls är irriterande att vistas i samma lägenhet som just nu!

Har jobbat hela dagen, är lagomt trött nu! Men ska försöka orka titta på filmen som vi hyrt i alla fall innan jag somnar in för att sedan vakna imorgon bitti och gå och jobba igen.

Idag bjuder jag på återblick igen! För ett år sedan var det alltså skärtorsdag...
Idag är jag välförtjänt ledig. har jobbat som en idiot de senaste dagarna och ska jobba hela helgen så det är skönt att ha lite andningspaus. Har en del planer för dagen som jag hoppas jag klarar att ro i land.
  • Städa i ordning här hemma
  • Stryka lite kläder
  • Slöa i soffan med te
  • Slöa med Kajsa Ingemarssons Lyckohjulet som jag hittade på biblioteket häromdagen
  • Slöa framför lite dvd
  • Ta en promenad
  • Baka en ny laddning av de goda frallorna
Tror inte att jag kommer göra allt men det är bra att ha planer eller? Börjar med lite dvd tror jag!
Imorse när jag var trött och egentligen borde ha skyndat mig iväg till bussen och arbetet knåpade jag ihop ett inlägg här på bloggen. När jag sedan var klar tryckte jag på "logga ut" istället för "spara och publicera". Vet att man med tryckfel brukar mena något helt annat men en liten tid av mitt vistades jag ändå i ordvitsarnas stad, antar att det i alla fall präglat mig även om än så lite!

Blev irriterad över mitt feltryck och stängde av datorn och gav mig av. Nu när jag loggade in såg jag att inlägget ändå sparats. Så här, mitt morgoninlägg...

Saker jag borde göra just nu istället för att blogga:
  • Ta på mig strumpor
  • Packa matlåda
  • Borsta tänderna
  • Lägga mascara
  • Uppfinna undermedlet som klarar dölja det svarta under ögonen
  • Synka in gårdagens Lantz i P1 i Ipoden
Snart kommer det bli jättebråttom
Dryga fem i skatteåterbäring väntar... Inte illa! Inte illa alls!
Nu är jag nästan tillbaka på banan! Lite rosslig bara, annars så gott som frisk! All frisk luft som insups under promenaderna som tas om kvällarna som numera är härligt ljusa hjälper tillfrisknandet på traven!

Har kommit hem efter en arbetsdag och ätit ett av mina godaste mellanmål. Jag älskar nästan all mellanmålsföda, smörgåsar, frukt, yogurtar, smoothies, nötter... -Allt är ju himla gott! Idag blev det en favorit bestående av Wasa Sportknäcke plus (slår nästan allt annat knäckebröd!) med keso och skivad kiwi på. Ni kunde fått en bild på detta underbara mellanmål om jag inte redan glupskt tuggat i mig alltihop!

Bjuder, i brist på annat att blogga om, på en liten länk till den här dagen för två år sedan. Fick idén när Caroline i sin blogg skrev om att bloggen automatiskt borde länka till inlägg från samma dag ifjol liksom.