Tillbringat ungefär ett dygn på den mysiga lilla ön Finnhamn med favoriten. Har inte varit i Skärgården alltför mycket och nu undrar vi bara varför inte?! Det var så mysigt att ligga på klipporna och lapa sol och bada hela dagen igår för att sedan promenera till den lilla krogen för middag. Efter middagen parkerade vi våra rumpor på en klippa och drack ur vinflaskan vi haft med oss. Efter det var vi lagom berusade för att krypa in i tältet och ner i sovsäckarna. Frukosten handlade vi i den lilla skärgårdshandeln och åt på ännu en klippa för att sedan slappa på en annan tills båten skulle ta oss hem igen.

Nu är vi trötta och solbrända.
Igår när jag kom hem hade soffan kommit!

Inflyttade! Känns hur bra som helst verkligen. Har spenderat ungefär tre timmar på klipporna vid vattnet bakom huset och ska nu iväg och grilla med några vänner. Tänkte skruvat ihop köksbordet men kunde inte hitta det sista benet. Självklart har det blivit kvar i flyttbilen! Som tur är inte den vi hyrde utan favoritens mammas gubbes bil. Så det kanske är svar nog på din fråga Jeanette?!

Jeanette om soklartjeanette:
Haha. Tack. Bestäm tid när ni flyttat in och känner er bekväma. Köksbordet är inplockat på onsdag?
"Härligt! Får vi komma och se förvandlingen sen ? :)"
-Jeanette om 13 timmar senare


Nu är det klart och imorgon blir det bebott också!

(Med klart menas att det endast är småsaker kvar som målning av lister och lite småfix här och var där färgen följde med maskeringstejpen...)
Lång dag blev det men nu är det blåa taket vitt och endast en strykning av hallens väggar återstår.
Vet ni... Allt förarbete är klart och i lägenheten står just nu en hel massa liter färg och väntar på oss. Gissa om det känns helt underbart?! Korkade upp en flaska bubbel, så glad blev jag. Och nu sörplar jag vin som jag råkade ha för länge i frysen så det blev något som liknar sådan där sörja som brukar snurra runt i snaskbutiker. Livet börjar nog bli härligt igen!
Bokade idag, sista rea-dagen hos Ryanair. Åker i slutet av September på några dagars semestrande i Barcelona! Bjuder favoriten för att dämpa mitt dåiiga samvete över att han får ägna hela sin semester åt att renovera lägenheten. Så skönt att ha något att se fram emot! Nu ska det bara vara ett hotell också, såklart bokas det via Europaweekend!
Det rullar långsamt på. All spackling borde vara klar nu, bara skära bort luftbubblor och fylla i i hallen. Har slipat halva vardagsrummet och därmed borde man kunna säga att nästan två tredjedelar är färdiga för målning, även om det säkert inte är så mycket som faktiskt är klart... Kommer precis på att spacklet är slut så vi får hoppas att luftbubblorna lagt sig! Eller med andra ord, vi får åka och köpa spackel!

Slipar vi klart allting idag får vi en ledig dag imorgon! Värt att kämpa för!
Jag är så less på spackling och slipning och allt vad damm och färg heter att jag skulle vilja flytta fram tiden en vecka eller två. Vill att det bara ska vara klart och vi ska vara inflyttade och sitta och mysa med varsit glas vin i vår nya soffa. Men tyvärr finns det väl inga sådana genvägar. Ska i framtiden endast köpa nyproduktion!

Bäst att duscha och sova så jag orkar imorgon!
Snyft och buhu nu är min lilla älskade bil inte längre min. Inte fick man så mycket betalt som man velat ha heller... Både sorgsen och missnöjd med andra ord!
Nu har vi klöst tapeter i tre dagar. Igår blev det färdigt och spackling påbörjades. I och med att man går in på ett nästa steg i arbetet känne rman genast att det går framåt. Därför tar vi en lite slö förmiddag i solen för att sedan köra igång på eftermidagen idag igen. Vi är trots allt inte duracelldjur som går nonstop.
Vi trodde det skulle bli så bra så om vi bara spacklade över de gamla tapetskarvarna. Men idag när vi kom tillbaka hade tapeten börjat bubbla sig under spacklet så vi bestämde oss för att riva ner all tapet från väggarna. Det var ett helvetiskt jobb, och dammit! Men nu är det i alla fall gjort i vardagsrummet så imorgon blir det återigen spackling och så lite mer tapetriv. Jag vill att det ska vara klart NU!

Känner oss i alla fall mindre ensamma nu när vi vet att det är fler som kliar sig i huvudet...
Jag vet att till exempel Caroline och Henke kommer att tycka att vi är klenisar som inte kan någonting och har tummen mitt i handen och de har nog kanske väldigt rätt i så fall. Jag måste ändå säga att jag känner som att vi håller på med något som vi inte har en aning om hur man gör nämligen fixar i lägenheten.

Idag har vi spacklat, spacklat och åter spacklat. Så långt känns väl allting bra. Efter spckling kommer slipning, tror att vi kommer lösa den biten också. Sedan är det väl tredje steget målningen som jag känner lite ångest inför. Lägenheten är ungefär 2,40 i takhöjd. Taket är liksom "nermålat" på väggen eller hur man ska förklara. Det innebär att en maskeringstejp bör fästas ungefär på i höjden 2,30 vilket inte är helt enkelt!

När vi har löst det och alltså är klara med vardagsrum kommer hallen näst på tur. Där har föregående fixare målat hela alltet i blått. Vägg och tak matchar superfint! Det var väl antagligen hans/hennes lösning på "nermålning-av-tak-problemet" att helt enkelt inte göra det utan slänga på en och samma färg på såväl tak som vägg. Så vill inte vi ha det dock! Nu är vi helt plötsligt inne på att måla tak alltså... Spännande!

Nu ska jag surfa in på Room Service sida och googla efter andra bra tips och råd! Samtidigt som jag gör middag och nyser ut damm.

Uppdatering: Ingen mat påbörjad men ack vad jag älskar det här med internet! Vips har jag hittat den information jag sökte! Det som jag menar att taket är nermålat på väggen heter tydligen snobbkant eller något sånt! Nu känns det fortfarande svårt men ändå som att vi kommer veta vad vi gör liksom, eller har något att rätta oss efter i alla fall!
Nu är det nya golv, en jättefin stavparkett i ek på plats i lägenheten. Det har även byggst en vägg med som skapar mer av ett sovrum än det var tidigare. Och nu har jag kommit över den känslan av att vi köpt en nergången sunklya! Det känns redan mycket bättre faktiskt! Snart sätter vi igång att måla också, det kommer göra att det blir ännu finare! Sen kommer det bara vara det hemska köket kvar...
Hemma efter att ha tillbringat ungefär en timme i vårt ruckel till nya lägenhet. Ungefär hela tiden gick åt till att försöka lista ut hur i hela världen man ska kunna göra i ordning köket på ett vettigt sätt. Byggår 1938 gör att det är en del udda mått, vinklar och rör att ta hänsyn till. Men efter många "Jag vet, om vi gör såhär att vi har kylskåp här, diskbänk här och sen spis så...." tror jag ändå att vi kom fram till the final lösning faktiskt! Inte förrän då kunde vi känna oss så pass tillfreds att vi lämnade vårt lilla sunkiga ruckel och åka hem. 

Imorgon kommer det byggas vägg och läggas golv, tror det kan bli riktigt bra!

(Vägen hem gick förbi tvättstuga, förråd och bastun i källaren. Hade föreställt mig en liten sunkig smutsbastu i källaren men den var verkligen fräsch och fin och över förväntan! Så nu vet vi vad som medtages till inflyttningsfesten!)
Idag ska vi få nyckeln till vår alldeles egna lilla lägenhet! Gissa om det ska drickas bubbel?!