Hemma i småstaden igår (internet)shoppade jag lite med syster



http://www.forever21.com/
Har ägnat första halvan av dagen åt att äntligen verkligen göra en insats i förrådet. En hel liten bil blev det med sopor och himla fint i förrådet. Välorganiserat och bra! Så nu är det bara att bära ner lådor dit varefter vi packar... Skönt!

Har även skruvat isär soffan eftersom den är såld och ska hämtas. Vad vi ska sitta i och titta på EM-finalen ikväll kan alla som vill fundera på!

Har väldigt ont i min vänstra skinka. Alltså muskelont, inget annat. Måste ha gjort något konstigt på muskelpassets utfall i fredags. Känns trist nu när vi gjort det som stod på listan idag och kompis med nyköpt båt frågat om vi inte vill med och åka wakeboard. Men det finns inte en möjlighet att jag klarar det med den här skinkan!

Blir nog inte av att ge mig ut med bästa födelsedagspresenten pulsklockan heller. Finns inte en möjlighet att jag klarar det med den här skinkan!

Nej, kanske ska ta och duscha bort allt förrådsdamm och hugga in på min Ben&Jerry som ligger i frysen...
Det här är ju bara helt underbart! Hur jag får ihop det där med trekvarts och tre fjärdedelar och hit och dit och sedan avlutar inlägget med att nog inte kan räkna ut hur mycket jag får spendera eftersom jag aldrig varit någon stjärna i matte... Haha! Tur att man blir äldre och klokare då =)

Idag till och med blir jag äldre! För jag känner faktiskt inte av att jag blir en dag äldre för var dag som går, däremot blir jag ett helt år äldre över en natt en gång om året!

Ikväll blir det premiärtur med kompisens nyköpta båt... Ska bli hur kul som helst!

Imorse låg den här, fast inslagen förståss, på sängkanten och det var kärlek vid första ögonkastet!


Pulsklocka från Polar.
En liten återblick...

Är fortfarande lika stolt över vännen som är så modig och jobbar så hårt... På ett sätt har ett år gått så fort men samtidigt känns det som att det här har funnits alltid!
Som vanligt tar alla hygienprodukter slut samtidigt! Så idag gav mig iväg och gjorde lite inköp, körde ett omedvetet rosa-tema insåg jag nu när det hela plockades upp och placerades på sina platser i badrummet...


Lite shampo och balsam och en produkt för kluvna hårtoppar och en duschcreme. Köpte en proffs shine spray i fin rosa flaska också men hittar ingen bild... Det är så fint i mitt badrum nu!

Jag fyller ju faktiskt år snart!
Jag blev helt plötsligt bara så trött på att jag slösar bort så mycket tid framför dvd-boxar och filmer så jag packade ner varenda film i en kartong som tejpades igen och släpades ner i förrådet. Där fick jag!
Suttit och framkallat bilder. Det innebar en hel del rensning i fotomappen. Blev också sugen att bläddra igenom förra sommarens bilder. Förra sommaren var ju så bra! Midsommar var super! Gotland var inte sämre det! Och här får ni en bildåterblick över förra årets Köpenhamnbesök. -Gud vad bra det var!


Vår alldeles unika Köpenhamnsguide, gjord endast för oss!


Ett av de allra bästa stoppen som vi aldrig hittat utan vår Köpenhamnsguide!


Såklart!

Kuriosa. Simpsonfilmen hade precis haft premiär!
En trevlig stund från gårdagen med syrrans grabbar...

Jag vet att jag har en hel del tid över eftersom att mina arbetstider är helt och hållet flytande. Just nu på sommaren är det väldigt lite att göra vilket ger mig ännu mer tid över. Tid som ska användas till något. Inte nog med att jag själv går runt och tycker att jag borde göra det ena och det andra utan även människor i min omgivning har synpunkter på vad jag borde göra och vad jag helst ska låta bli.

Det är kanske mest en person jag tänker på, nämligen favoriten. Det utrycks önskemål att jag ska fixa det ena och det andra inför flytten. Det är klart att jag kan göra det om jag har tid och jag kräver inte att vi ska göra lika många saker i var men jag gillar inte den här känslan jag har av att jag hela tiden kunde gjort något mer. Jag har redan så lätt att hamna i fällan där de enda tankarna i huvudet handlar om hur dålig jag är som inte gjort bara lite lite till eller varför det jag gjort inte blev bättre än det blev.

Jag försöker tänka vad jag gjort idag och den här veckan och känna mig nöjd! Men det är svårt när jag någonstans inbillar mig dessa förväntningar att jag borde gjort mer. Försöker titta på den där tidsplanen och att-göra-listan som jag betat av med allt det som skulle betas av denna vecka. Det enda som står kvar på den nu är MIDSOMMAR!

Så det tänkte jag göra nu! Fira midsommar så att det inte ska råda några tvivel om att det kunde gjorts bättre! I år blir det midsommar långt bort, tror det kan bli riktigt bra!

Lite blider från Midsommar 2007


Idag har vi tillbringat eftermiddagen i en butik som säljer tapeter, golv och färg. Eller den säljer en hel del annat också men det var de tre sakerna vi koncentrerade oss på. Tror att vi valt golv...


Skeppsgolv i ek.

När det gäller väggarna så ska vi ha tapet i sovrummet och måla i de övriga rummen. Blir antingen någon ljusgrå eller någon vit färg. Tapeter har vi några vi väljer mellan...


Och så en till som det inte går att få upp någon bild på men den ligger som bakgrund här på bloggen nu...

Det är inte lätt ska jag säga!!!
Nu har jag diskat och städat och slitit ut lakanen ur sängen och slängt in dom i tvättmaskinen. Bara dammsugning och nya lakan kvar. Och fixa flyttkartonger. Och bestämma vad i förrådet som ska få följa med i de nya flyttkartongerna och vad som ska slängas. Och ringa ordföranden i bostadsrättsföreningen och kolla så att det är okej att bygga en vägg. Och ringa och kolla med han som ska lägga golvet när han kan. Och kolla med han som ska bygga väggen när han kan. Och putsa upp bilen. Och piffa till soffan, fota den och lägga ut den på blocket. Och gör adressändring.

Förstår ni att jag får ångest över att jag inte gör något av det här på dagarna? Är hur mycket som helst som ska göras när man snart ska flytta och renovera men ingenting som jag verkar få gjort. Frågan är nu om man ska göra en megaryck och se till att få något gjort idag eller om man ska låta ännu en dag bara gå...? Blir ju inte mycket njuta av att göra ingenting när man har en hel del hängandes över sig om man säger så...

Uppdatering:
Satte mig i solen och gjorde en liten tidsplan över alla våra att-göra-punkter och nu känner jag mig lugnare! Det kan bli en lugn dag idag ändå. Ska återvända till solen med lite podradio.
Jag förstår inte vad det är som händer med mig? Jag har blåsor i munnen. Brukar inte ha det speciellt ofta men nu har de avlöst varandra i ungefär tre veckor i sträck. En hel del finnar trängs i mitt ansikte också. Och midjemåttet tycker jag växer en anings med veckorna som går. Diagnos?!

(En egen diagnos är för mycket godis och andra onyttigheter kombinerat med för lite motion. Fortsätter det såhär är jag material för Du är vad du äter vilken dag som helst nu...!)
För ett år sedan var det också härligt att leva!
Vet inte om ni läser Blondinbella och känner till att det varit lite turbulent för den lilla damen de senaste dagarna? Hur som helst känner väl de flesta till Blondinbella, hon florerar ju lite här och där...

Uppenbarligen är det många som stör sig på Blondinbella. Det verkar som att en hel del provoceras av att hon är 17år, en stor skara stör sig också på att hon inte växt upp i Rosengård, Rinkeby eller Hammarkullen och tvingats äta blodpudding köpt för soc.pengar. Det är nog dessa två saker och så att Blondinbella inte har någon uppfattning om verkligheten som retar upp folk så väldigt. Jag förstår det inte!

Är det förbjudet att blogga om sitt liv för att man har det bra ställt? Måste man ha ont om pengar för att veta hur verkligheten ser ut?! Har man någonsin hört någon från övre medelklass säga till en socialbidragstagare "Du borde skaffa dig lite pengar så du kan förstå vad livet handlar om!". Det är ju ingefär vad en del säger till Blondinbella nu, att hon borde bli av med alla pengar så att hon får känna hur det är att leva utanför hennes fantasivärld. Jag förstår det inte!

Jag tycker alla ska få säga vad de tycker men att kasta flaskor i huvudet på någon bara för att hon bloggar om sin verklighet det är inte okej!
Har börjat dagen med en promenad. Återupptagit den vanan eftersom det är så fruktansvärt skönt att komma ut en liten sväng på morgonen. (Och för att undvika semesterkilon?!) Nu ska jag slöa en stund innan dagen får lov att dra igång med allt som ska fixas och jobbas. Hoppas att molnen försvinner så att jag kan sola en liten stund också!

Ha en bra dag!

Honungsmelon, mango och papaya skuret i bitar till en härlig fruktsallad
Jag undrar hur alla andra kan se så härligt svala och njutande ut där de går i sommarvärmen?! Själv lider jag av svett här och där och värme-svullna fötter, inte alls så sommarsvalt som jag skulle önska att det kunde vara!
Nu ska jag sätta mig ute i skuggan och läsa ut min bok!
Att följa sitt hjärta är som att alltid göra sitt bästa. Där hamnar min röst. Kram och lycka till !
-Jeanette om Mera info - Flera råd


Jag känner mig som en daggmasksjäl vars kropp delats mitt itu och nu har till val att hänga på rumpan (som ju blir ett huvud) och huvudet (som ju blir en rumpa). Inte ett lätt val! Eftersom Carro var så snabb med råd så tänkte jag att jag ger lite mer info så får vi se om det resulterar i fler (annorlunda?) råd.

  1. Jag stannar kvar hos den chefen som fortsätter driva företaget. Planerna är att företaget ska drivas i samma anda, en plan på att anställa flera till hösten så att antalet kollegor kommer gå från idag fyra till sju-nio. En person (gammal kollega från mit förra jobb) som planeras anställas kommer att få ansvar för personalkontakt så som den chefen som slutar haft idag.
  2. Jag följer med chefen som slutar. Planerna är att driva ett företag i ungefär samma stil som det ser ut idag. Friheten kommer vara lika stor, lite långsammare anställningstakt. Chefen kommer själv ansvara för personalkontakt precis som idag. Tror det är här jag har mitt hjärta...
  3. Jag börjar på ett helt annat företag som jag kontaktat och där det verkar finnas en möjlighet till jobb. Denna chefen är just nu som en sådan där dejt man haft och som sedan hör av sig alldeles för mycket alldeles för fort. Jag känner mig stressad och kvävd. Som om jag lovat att det ska bli vi fast jag egentligen bara hört mig för och kollat läget. Samtidigt kan det här bolaget erbjuda en viss typ av jobb som inget av de andra kan.

Just det mina kollegor har typ bestämt sig och för att få jobba med ungefär världens bästa kollega är det nummer ett eller två som gäller. Som ni märker jag jag inte en blekaste om vad jag ska göra och ta mig till...
Vill att posten ska komma med min bok så att jag kan ägna förmiddagen åt att läsa den. Blev tvungen att lämna tillbaka den till biblioteket utan att läst ut den men efter några klick så var den beställd och väntas alltså landa i brevlådan under dagen. Men posten verkar inte vilja komma...

Angående det som varit så jobbigt så verkar ordet vara ute så jag kan lika gärna informera här också. En av mina chefer ska sluta på mitt företag och det är den chefen som jag haft bäst och mest kontakt med. Den andra chefen ska fortsätta driva företaget och vi har kvar våra anställningar men är även välkomna till den avhoppande chefen som ska köra sitt egna företag till hösten. Här står jag alltså som ett sklismässobarn som ska välja var julafton ska firas!

Tror jag har bestämt mig men det finns, tro det eller ej, ett tredje alternativ som känns lockande på ett lite farligt och nervöst vis. Jag vet inte om jag ska våga eller våga känns det som. (Ingen felskrivning utan det känns som att jag vågar vilket jag än väljer...)

Men nu kan väl ändå postgubben trampa lite på sin cykel lite i värmen så ska jag stå med ett glas saft med is i när han kommer med min bok!

Har njutit av solen hela dagen. Nu är middag intagen och denna första sommardag ska avslutas på det enda värdiga sättet; med en liten löptur. Det finns inget bättre än löprundor som avslutning på en härligt solig dag! Det allra bästa är förstås när favoriten följer med så man kan stanna och pussas lite om det blir för jobbigt. Ikväll blir det dock jag och Shuffle som ger oss ut eftersom favoriten varit på fotboll och hällt i sig en öl eller fem.

Låtar som ligger i Shuffle och väntar i urval:
  1. I'm yours - Jason Mraz
  2. In this club - Usher
  3. Strimmor - Winnerbäck
För mig är det juni och juli som är de riktiga sommarmånaderna! Maj räknar jag till vår/försommar och augusti hör för mig till sensommar/förhöst. Så idag är det en lycklig dag för mig eftersom sommaren nu kan ta fart på riktigt! Kanske har mitt tänk inte så mycket att göra med väder och temperatur som det har att göra med mitt egna psyke. När hjärnan är inställd på sommar öppnas helt andra möjligheter!

När jag tycker det är sommar glömmer jag mycket krav, borden och måsten. Jag riktiar istället in mig på att passa på. Så mycket som möjligt ska det passas på! Tror att detta grundlades någon gång när jag var liten och upptäckte hur mamma helt plötsligt kunde säga "Ja, hela hallen är full av era skor och i vardagsrummet står alla era glassskålar kvar från i fredags men det bryr vi oss inte om just nu för nu ska vi åka till stranden!". Alla barndomens bekymmerslösa dagar på stranden har nog fått mig att se på juni och juli som åtta veckor när man kan göra lite som man vill.

Idag ska jag till exempel lägga mig ute på gräset och njuta av den första riktiga sommarsolen!