Fick ändå lite tips av mina mest trogna! Det värmer! Vila ska jag göra idag tills vi måste åka till landet för systers födelsedagsfest. Vill inte missa! Som tur är kommer där vara fixat med mat och min enda egentliga uppgift förutom att fira syster är att vimmelfotografera, tänker att systerdotter och favoriten fr avlösa mig emellanåt.

Saltvattensköljning får anses värt ett försök så fort jag inte har muslirester i tänderna. C-vitamin provas redan, har någon sorts mani på passionsfrukt. Vet inte vilken vitamin den innehåller extra mycket av men gott är det! Godis är uteslutet med tanke på blåsan och det faktuom att socker gör immunförvaret svagare...

Att jag inte mår så mycket bättre idag kanske jag inte behöver tillägga?
Huskurer, gammal skrock, vetenskapliga metoder... Jag är beredd att prova vad som helst bara jag blir frisk av det! Sitt inte inne med tipsen, rå hit med dem illa kvickt!
Idag var mina planer att endast ligga på soffan och vara sjuk hela dagen. Klockan 07.26  ringde telefonen och det fanns jobb att uträtta. Jag kände mig just då lite bättre (hade dock haft väldigt liten chans att känna efter) så jag hoppade ut sängen och åt frukost. Tog en snabbis till gymmet och cross-maskinen och sedan iväg. På vägen hem från jobbet tog jag en omväg för att fixa present till morgondagens 40-årsfest och en kofta till samma ändamål.

Väl hemme mitt på dagen däckade jag. Och vaknade nu. Inte pigg alls! Känner mig så skruttig som man någonsin kan! Det värsta är inte kliandet i halsen eller de 20 kilo slem i nästrakten om ni förstår. Nej, det värsta av allt är den gigantiska blåsa jag fått längst bak i höger kind! Jag skulle göra vad som helst för att bli av med den NU!

Borde väl ungefär nu börja med någon sorts middag som skulle kunna vara klar när favoriten kommer hem, men jag orkar helt enkelt inte. Orkar nästan inte ens hämta mitt vattenglas som jag glömde på bänken innan jag började med det här inlägget. Jag orkar inte ens blogga...
Hemme igen efter en heldag med mamma och hennes tvättstuga. Nu har vi i alla fall lite rena kläder igen, skönt. Vad som är mindre skönt ät bakslaget i tillfrisknandet från min lilla förkylning. Just nu är jag yr, täppt, hostig och känner mig febrig men har inget att mäta eventuell feber med. Suck! Jag som trodde jag skulle vara i form för lite träning imorgon.

Juat nu håller favoriten på att laga middag. Till och med genom min nästäppa kan jag känna vitlökslukten...

För övrigt tycker jag att jag är förkyld så himla ofta nu för tiden. Förut var jag i stort sett aldrig sjuk, kunde till och med önska att jag fick bli lite sjuk så jag kunde få bara hemma ett par dagar. Men numera känns det som förkylning är något som drabbar mig ungefär hälften så ofta som mensvärk... Jag vet inte om jag kanske ska göra som mamma sade idag och "ungefär som man besiktar bilen och kollar att allt är okej liksom". Vad jag i alla fall ska göra är att gå till hälsokosten imorgon och fråga vad de har som kan stimulera mitt immunförsvar lite.

Nu ska jag lägga mig platt på rygg tills middagen är klar!
Eftersom jag inte ägnat min förkylning någon omtanke på hela dagen igår utan istället gjort en massa nödvändiga saker fortsatte jag på samma spår igårkväll. Tog mig till stan och mötte upp favoriten för att kika lite stand-up. Så fick man sig några goa skratt...

Idag är jag fortsatt snuvig och ska fortsätta med hemsysslor. Tvättmaskinen här hemma är urkopplad så jag åker till mamma i småstaden som så snällt bokat sin tvättstuga för mig. Tar med mig lite lunch och nybakade frallor.
Saker jag gjort idag stället för att kolla DVD och vila mig frisk
  • Betalat månadens räkningar
  • Dammsugit och torkat golv
  • Tankat bilen
  • Lämnat tygprover åt favoritens mamma
  • Handlat
  • Bakat
Nu ska jag ta och göra en kopp te och slå på en DVD. Tror jag slår till på en av mina nybakade GI-frallor med nyhandlad ost också! Hoppas det får mig att krya på mig!
Det som igår var lite halsont har under natten utvecklats till en regelrätt förkylning så idag blir det DVD-box-marathon. Det kanske största problemet är att vi inte har någon dusch utan måste ta oss till gymmet för att duscha, och träna med halsont och snuva ska ju inte vara bra... Hur lösa?!
Börjat så bra med morgonpromenad i solskenet och morgonzoo i lurarna. God frukost med min mûsli från Risentas lösviktssystem som är ungefär den bästa uppfinningen på länge! Lugn soffmorgon med kopp te och bloggläsande innan jag nu ska göra mig i ordning och åka och jobba.

Någonstans här kom jag på vilket datum det är och loggade in på banken för att ta en kik ifall det skulle kunna tänkas bli lite småshopping efter jobbet idag. Snopet när där inte fanns någon insättning från arbetsgivare alls... Snabba sms med chefen gav mig informationen att han gjort en blunder när han räknat dagar det tar för banken att föra över pengarna... De ska i alla fall komma imorgon! Tur för mina chefer att de är så underbara i övrigt så att sådana här saker bara passerar...

Dessutom tror jag det kan få bli lite småshopping i alla fall. Har mina ögon på ett armband och en kofta...
Run - Gnarls Barkley
Det har blivit en bra påsk, precis som jag förutspådde. Den starka inldeningen inledde mig för en stund i en tro om att krafterna kanske skulle tryta, om inte innan, så i alla fall på upploppet men så har det alltså inte utvecklat sig.

Långfredagsmiddagen var mycket trevlig. Och äkta småländsk ostkaka till efterrätt är aldrig fel.

igår rev jag av några timmars jobb på dagen för att sedan äta middag hos favoritens mormor som en uppvärmning för en helkväll i småstaden med syster och hennes favorit. Det är som det är att gå ut i småstaden men med hänsyn tagen till omständigheterna som råder ser jag tillbaka på gårdagskvällen som lyckad.

Idag väntar fika med familjen hemma hos mamma i hennes nya lägenhet. Ska försöka komma ihåg att sno hennes gångstavar, kan behöva de efter allt påskätande!

Påsk 2008 är snart över, känns lite trist men den har på något sätt ingivit ett spirande hopp om att vår 2008 ser lovande ut.
                                   
Påsk?!                                                            Jul?!
Liten anings huvudvärk idag, sådär lagomt som talar om att man hade det himla trevligt kvällen innan. Började med att jag tog på mig det där lilla plagget jag köpt (en denimtunika från vero) och åkte in till stan för att äta på krog. Allt var super! God mat, gott vin, goda drinkar! De använde sig av kolsyrad vodka istället för söt läsk som man bara blir fet av... Mycket snillrikt, Jag kan erkänna att jag är helt omedveten om ifall kanske vart och vartannat ställer kör med sådan kolsyrad vodka idag eftersom jag är ute på krogen ungefär lika ofta som det spikregnar i paradiset.

Idag blir det middag hos favoritens mor på landet.


Ibland önskar man att varje dag hade fem timmar extra. Den där fikan som jag skulle sitta på just nu har jag blvit tvungen att banga på, synd! Men det skulle blivit alldeles för stressigt. Vankas nog utgång ikväll nämligen, kul! Har inhandlat ett litet klädesplagg och hoppas att hon som jag tänkte roa mig med ringer upp mig snart! Också fixat favoritens påskägg, nöjd!

Så nu kan påskhelgen tåga in! Tror det blir en bra en i år!
Är trött idag, trots att solen skiner lite genom molnen. Fryser också, inte blivit varm sedan morgonpromenaden trots filtar och te. Ska ta och ge mig iväg till gymet, hoppas ett step-pass kan hjälpa mig få upp värmen i kroppen. Sedan blir det fika med gamla kollegor, trevligt! Ska försöka smita in lite snabbt och köpa en tunika jag spanade in i helgen som passar perfekt till jobbet på lördag.

Vad gäller badrummet och avfuktaren skulle man ju kunnat tro (och hoppats) att man skulle vänja sig vid ljudet och störa sig mindre och mindre. Faktum är att det verkar ha en omvänd effekt, jag stör mig mer och mer för varje kväll. Igår försökte vi maskera med musik men det hjälpte föga. Tur att vi kan fly hemmet lite under helgen!
image104
Inte menat att äta som frukost, lunch och middag va?!
image102                                 image103
Adele - 19                                                           Ane Brun - Changing of the season
Idag har det segats. har försökt fixa utseendet på bloggen lite men har så dåligt tålamod... Jaja, kanske orkar fortsätta en annan dag!

Dagens bedrift och bidrag till humörs-uppmuntran är att jag äntligen slagit till på ett par nya spinningskor. Det krävdes dock två vändor till cykelkraft eftersom de första efter närmare prövning i hemmet kändes för små. Men nu står de här, skinande vita (ovant, mina förra var svarta) och väntar på att klockan ska slå halvåtta så de får visa vad de går för!

image100
Pasta, körsbärstomater, basilika, tonfisk, zucchini, soltorkade tomater.
"låter spännande med kinsesisk cirkel, kan du inte berätta lite hur det var?" -Lisa

Till en början undrade jag mest vad jag hade hamnat på egentlgen. De andra deltagarna var i majoritet äldre damer som jag aldrig sett på gymet förut. Innan passet började hörde jag dem prata om ryggont, trädgårdsarbete och trädgårdsarbete som lett till ryggont. Jag hörde till och med en av dem säga att hon lagt på sig sex kilo kring höfterna och "sex har man ju gärna någon annanstans" följdes av ett äldre-dam-fnitter. Vet inte, men jag kanske förstår det skämtet när jag blir äldre?!

I alla fall så gick passet ut på att jag, de ädlre damerna och nyblivna mammor körde cirkelträning med de där Kinesismaskinerna. En station var hopprep eftersom den maskinen var trasig, endast jag och en tjej till hoppade faktiskt hopprep. Vet inte var och ens orsak men någon nämnde knän...

Visst låter det som jag aldrig kommer gå tillbaka?! Men faktum är att det var skitbra träning som jag säkert kommer göra igen! Man kan ju även använda maskinerna när där inte är något pass...

Såhär beskriver Sats själva:
KinesiesCirkel
Klassen för dig som vill träna uthållighetsinriktad styrketräning med fokus på funktionella övningar och bålstabilitet. Vi tränar tillsammans med en personlig tränare i en mindre grupp. Träningen sker i en speciellt framtagen utrustning som skapar ett friare rörelsemönster än i de traditionella styrketräningsmaskinerna.
image99
Grekisk sallad med svarta bönor
Nu rivs vårat badrum. Låter förfärligt när någon knackar ner kakel kan jag säga! Men det ska väl snart vara över får jag hoppas. Tror jag ändå packar väskan och springer upp till gymet snart... Ska prova något jag inte provat förut; KinsesisCirkel. Får se om det är något för mig. Tror i alla fall jag behöver lite nyheter i mitt liv.

När kakelknacket är över och det skurits ut ett hål i plastmattan kommer det ställas in en surrande fläckt som ska stå och gå i flera veckor. Ljudkänslig som jag är kommer jag väl förlänga processen med 100% genom att inte se någon annan utväg än att stänga av den på nätterna. Det här kan bli långa veckor!

Utan dusch försmäktar vi på denna ö...
Empty rooms - Sanna Nielsen

(Visst var hon bäst?! Slopa juryn till nästa år, annars blir det kanske svårt att motivera svenska folket att ringa och rösta?!)
Jag är nog himla uttråkad i allra största allmänhet. Känns som att jag kommer växa fast här hemma framför hemmets skärmar. Oftast är de båda två på samtidigt, slåss om att roa mig. Sällan lyckas de. Oftast blir det ett långt segdraget dött lopp. Jag måste rycka upp mig, det här duger inte!

Jag gör
  • Jobbar
  • Tränar
  • Surfar
  • Slöglor på televisionen
  • Kollar DVD-boxar
  • Tar en fika med nån då och då
  • Hälsar på familjen
Jag vill göra
  • Jobba
  • Träna
  • Köpa lägenhet
  • Festa
  • Ta en fika med nån lite nu och då
  • Få påhälsning av familjen
  • Skaffa bebis innan det lagstiftas om att fördela föräldraledigheten 50-50, inte en chans att favoriten kommer undan med att vara hemma fjuttiga halva tiden =)
Är jag en av alla dem som drabbas av vårdepression!? Känns väldigt otroligt med tanke på att sol är det bästa jag vet och att årstider aldrig haft någon större inverkan på mig. Men helt uppåt känner jag mig ju inte...
Är inne i en period av negativitet. Kan inte hitta motivation riktigt till något, däremot har jag inga problem att hitta fel och brister på det mesta. Hoppas verkligen det här går över snart! Vet inte hur det kommer sluta annars! Håller jag på att bli en sådan där människa som inte kan se positivt på saker och ting?! Jag vet inte...

Idag ryker duschen på obestämt tid. Som tur är har värden bestämt sig för att välja firman som kunde fixa full tillgänglighet till dusch under torkprocessen så en duschkabin kommer att ställas in, vet bara inte när.
Idag kom jag upp tidigt på morgonen, alarmet var ställt på 05.30 och ungefär 9 minuter därefter (en snoozning) var jag uppe på mina bedårande spiror. Om man jämför med igår då jag tog sovmorgon har jag mått så mycket bättre idag! Det är så mycket skönare att komma upp och igång på morgonen! Klyschigt värre... Men när jag ändå är igång; de mornar som jag lyckas ta mig ut för en liten promenad (inget långt, ett litet varv på 20minuter typ) slår alla andra mornar! De 20 minutrarna ute i frisk luft ger mer energi och pigghet än om det spenderats i sängen!

Men nu är det fredag och "ätar"dag! Te är upphällt och en Cote d'Or Bouchée (chokladelefant med nougat i) väntar på mig här...
Torsdag idag, underbart slö torsdag! Inga jobb idag så jag lyxade med att stänga av alarmet och sova för länge. Nu har jag ätit sen lång frukost framför vänner och ska väl kanske ta mig till gymmet så småningom. Tänkte bara slöa hela dagen!

Snart är det helg och jag ska jobba både lördag och söndag. Känns lite trist men det får gå!
Har haft MTV på under några timmar och så hörde jag något jag gillade men hann inte se vem det var eller vad låten hette. Efter att tre gånger misslyckats med att hålla ögonen på rutan i rätt ögonblick, då de informerar om vem som sjunger och vad låten heter, är jag lite irriterad. Önskar de hade sån spellista som SR har på sin hemsida...

Antar att ni behöver mer ledtråd än blond tjej som sjunger i gammaldags mikrofon i videon?!
Beslutade mig för att åka hem och tillbringa glappet mellan förmiddagsjobb och kvällsjobb hemma. Det är så skönt att kunna åka hem och äta och ligga framför tv:n eller som idag med en bok och en kopp te i soffan. Nu är det dock riktigt segt att behöva klä på sig och åka igen om en timme. Nästan så att jag önskar att jag stannat kvar på stan och kört latte-marathon som jag brukar...
Innan vi åkte på skidsemester fick vi veta att sprickan i golvmattan i badrummet orsakat en smärre fuktskada i både golv och vägg. Det pratades om två veckor utan badrum, en vecka för torkning och en vecka att bygga upp det hela igen. Under hela tiden är funktionen badrum obefintlig sånär som på en lös toastol kvällar och nätter. Idag på morgonen var en annan gubbe här som pratade i termerna 3-8 veckor bara för torkningen. Dock nämnde han något om hur man kunde fixa så att badrumsfunktionen är tillgänglig under hela torkprocessen.

Vad ska man hoppas på?!
Tröttheten håller i sig. På vägen hem från jobbet idag ville jag bara sluta ögonen och somna in i en djup utvilande sömn. Nu har jag fisk i ugnen och ris på spisen. När det är klart och ätet blir det nog allt en liten slummer på soffan.
Är verkligen trött. Utmattad. Ska borsta tänderna och krypa ner under täcket. Har en sådan vecka framför mig som liksom känns evighetslång på ett hopplöst sätt. En sådan vecka som man tittar på i kalendern och det enda man kan tänka är att "powering through" som Rachel och Joey i Vänner. Får försöka fokusera på saker som den lediga torsdagen och att det snart är påsk vilket borde innebära ledighet.

Powering through, I'm just powering through!
image97
Utsikt från Tväråvalvet på toppen av Åre.
Förut bodde jag långt bort från familjen, på andra sidan Sverige närmare bestämt. Visst längtade jag hem och saknade familjen och ville hälsa på så ofta jag kunde men jag hade aldrig den här "jag-borde"-känslan.

Nu bor vi inte så långt bort, men längst bort av dem som bor nära om man säger så. Och det är underligt för nu känner jag nästan så fort det går mot helg att jag borde nog åka ut till familjen...

Det är absolut inget som någon gör som ger mig den här känslan. Som så många andra känslor ligger det hela hos mig och skapas i den där knäppa delen av hjärnan som tror att jag måste göra allt lite lite mer och lite lite bättre innan det duger. Önskar den där delen av hjärnan bara kunde hålla käften för all tid och evighet!