Kom hem varm och trött. Möts av blåa och gula balonger pch musik pumpandes från villan med poolen mittemot. Har gjort mig ett glas med isvatten och ska ta mig en riskaka slå mig ner på uteplatsen och njuta av musiken de så fint bjuder på...

(Gissar att de ska ha studentskiva...)
Eftersom jag kände på mig att jag skulle behöva andas ut efter gårdagens jobb bad jag om ledigt idag. Självklart beviljades det utan problem. Jag har världens bästa chef och anställningsvillkoren ska vi inte ens prata om! Har planerat in en träff med gammal kollega, vi ska äta lite lunch och köra ett Bodypump-pass. Efter det tänkte jag sätta mig i solen och läsa ut boken med en-veckas-lån som ska tillbaka idag. Jag kommer aldrig hinna men vill verkligen läsa ut den!

Här kommer ett stor Tony-Irving-MEN....

Min kollegas mormor och morfar som bor långt bort skulle finnas i trakten två timmar under dagen, Igår fick hon veta att det är just de två timmarna som hon har ett uppdrag. Självklart ställer jag upp och tar det, jag vet att hon hade gjort samma sak för mig så det är inget konstigt med det! Men nu hinner jag absolut inte läsa ut min bok!

Idag är en dag av nervositet jobbwise. Egentligen kanske jag inte är så nervös om man tänker på själva jobbet men när jag börjar tänka på olika personer som ska närvara pirrar det ordentligt i magen! Som vanligt är jag också nervös över min klädsel, huruvida den är välklädd nog. Ska ge mig iväg och köpa en liten blus så fort klockan blivit tio och affärerna öppnat. Insåg vid strykbrädan att alla mina svarta blusar har blivit urtvättat grå här och där så det är befogat med ett inköp.

Helgen gick åt till att mest må kasst. Igår städade jag och när det var klart tog jag mig till centrumet för att bli på bättre humör av shopping. Hittade kläder till jobbgrej imorgon som kräver elegans. Vet inte hur elegant jag blir men det får duga! Sedan blev det även ett par jeans (ännu ett par med mudd längst ner i benslutet), en svart chinoaktig byxa (som jag faktiskt ser hyffsat smal ut i) och två topar. Efter det kändes det lite bättre.

Idag var det ändå inte helt bra så jag tog en tur ut till bästa lyckoboosten som finns; mina syskonbarn! Finns inget bättre för humöret än springtävlingar, gungor och sitta-i-knä-stunder. Nu har jag fyllt på med lite ork och kraft så jag kan leva med det här som ligger och gnager hela tiden...

Tror ändå jag kan skriva mer i detalj om det på bloggen snart (vissa som läser som jag inte riktigt vet hur informerade de är och hur informerade de vill bli genom bloggen).
Tyckte väl att lönekuvertet med mitt namn var lite väl tunt denna månad i förhållande till insats. Inte så konstigt när man missat 17 timmar utförda under helg!

Nu ska jag gosa ner mig hos favoriten och försöka glömma det som just nu verkligen är skitjobbigt i mitt liv!
Jag brinner inte längre för det som är mitt levebröd... Sorgligt!
Idag har det nog vänt, tror jag i alla fall. Efter en slö förmiddag med film gav jag mig ut på dagens löprunda. Den skulle varit lååång som i 100 minuter. Men himlen var så blå och träden så gröna att jag blev på så himla bra att humör att jag kände för att vara snäll till och med mot mig själv. Det hänte inte ofta att jag har överseende med mig själv men idag gick det bara inte att vara något annat än snäll mot mig själv. Så istället för en lååång löprunda på 100 minuter blev det en skön lagom runda på dryga 50 minuter. Härligt!

Nu är jag duschad och påklädd. Tror jag ska åka lite tidigare än vad som krävs för att springa in på bibilioteket. Avslutade Flyga drake igår och har redan abstinens så jag hoppas att de har Tusen strålande solar av samma man (Khaled Hosseini).
Idag är jag ledig hela dagen. Fortfarande har jag den där känslan av att inte orka göra något men ha en hel del som borde göras. Städade min garderob igår i alla fall och det är verkligen inte konstigt att jag aldrig hittar något att klä på mig! Slängde två stora påsar med kläder som jag aldrig använder. En stor hög bildades av kläder som är sköööna, mysiga, bra att ha en frusen dag eller på väg till och från träning -Få av dessa duger dock till någon annat än att vara just sköööna myskläder för en frusen dag på väg till träningen. Kvar blev en liten skvätt med kläder som jag faktiskt kan visa mig ute bland folk i, än mindre var den hög av kläder som har rätt färg för att vara acceptabla som arbetsplagg.

Nu väntar jag bara på lönen och skatten så ska det ut och shoppas sedan!

Idag har jag handlat mat, diskat, dammsugit, städat skåpet med alla plastburkar som låg huller om buller. Har även blivit en del småstädande här och där. Nu tror jag att jag ska ge mig ut på en liten tur i löpspåret. Sedan ska vi äta middag med färskpotatis som jag hittade i mataffären idag. Ska bli supergott!

Mest av allt längtar jag just nu efter att få nyckeln till vår alldeles egna lägenhet i handen! Lovar att den här omotivationen inför allt som har med hem och hushåll att göra kommer vara som bortblåst i samma sekund! Då ska det piffas och fixas!

Ett brev innehållande smått och gott från en uppmärksam läsare och god vän väntade i brevådan idag. Det är bara så kul med riktiga brev! TACK!


Snart är personen på bilden inte ensam...
"GRATTIS. Vad duktig du är. Jäkla tempo. Såg du någon snubbe med tomma ölburkar hängandes runt midjan?" -Jeanette om Göteborgsvarvet 2008

-Nej, det gjorde jag inte.
En väldigt lycklig dag för två år sedan...

(Det var den dagen jag fick veta att jag fått mitt förra jobb...)
Här sitter jag med ännu en ledig förmiddag som verkligen borde användas till något vettigt. Istället har jag tråkigt, men jag tar mig ändå inte för med något av allt det som borde göras. Jag borde till exempel diska, vika tvätt, dammsuga, plocka i ordning i min garderob, åka och köpa flyttkartonger, städa i förrådet, städa bilen och säkert fem eller tio saker till som jag inte kan komma på nu... Att jag inte gör dem får mig att känna mig stressad och slö, ett litet uns av dåligt samvete får jag också! Dessutom vet jag att det kommer vara så trist att komma hem till den här röran senare när jag varit och jobbat.

Har hamnat i en knepig härva mellan en massa människor som envisas med att prata med mig om saker som jag tydligt talat om för dem att jag inte vill prata om. Nu spelar det nog ingen roll hur jag vänder mig så har jag ändå rumpan där bak så att säga. Ju mer jag tänker på det desto knepigare blir det! Men det är inte så mycket jag kan göra heller känns det som... Tror att det mesta kommer reda ut sig under veckoslutet, eller hoppas!

Tror jag ska ta mig i kragen och göra ett ryck i två timmar innan det är dags att börja göra sig i ordning för dagens lilla jobb, frågan är var jag ska börja?! Något av förljande tre blir nog min sysselsättning under de närmaste timmarna: disk eller tvätt eller garderob.



image123
På 1 timme 57 minuter och 10 sekunder
Sjunkit ner i soffan med datorn och läst mina bloggar, kollat mejlen och allt det där som man gör ni vet. Har idag tagit sista träningslöprundan inför Göteborgsvarvet 2008. Känns som att jag är helt okej tränad inför utmaningen!

Har jobbat lite också, stressig dag. Oväntade förutsättningar och tajt mellan uppdragen. Dessutom blev jag påmind om attt det finns folk inom min yrkeskår där ute som inte alls är speciellt trevliga.

Men nu är det kväll och jag är väldigt trött. Vissa dagar blir man det helt enkelt och det här är en av de där dagarna när jag liksom vaknade trött. Det är så ibland, man har sovit klart men är ändå trött. Vet inte om det blir något speciellt tv-tittande men kanske Sverige pussas och kramas om jag håller mig vaken. Ska försöka lägga allt som jag borde göra just nu åt sidan och bara tillåta mig själv att ligga på soffan och vara trött... Inte enkelt men det borde gå!

...I alla fall om jag får hänga tvätten först, och kanske plocka i ordning lite....
image122
Började på den här idag och vill inte sluta läsa! Jag vet inte vad det är med den som gör att jag sliter upp den så fort jag får en stund över och bara längtar efter den när jag inte har en stund över?! Men något är det som fått mig fast...
Idag är mina knän röda, lite blå och skrapade. Ramlade igår på löprundan nämligen. Precis när jag sprang där och tänkte att Cliffs of Dover var så skön att springa till så den nog slår ut någon av de andra låtarna från top-3 löplåtar så låg jag plötsligt där. Var livrädd att jag stukat mig eller något sådant och bli tvungen att ställa in Göteborgsvarvet på lördag men som tur är klarade jag mig undan med lite blåmärken och små skrapsår.

Idag är det tidig morgon! Klockan är nu 06.00 och jag ska ge mig iväg för att jobba lite. Senare väntar fika med gamla kollegor. Trevligt!
Vad: Middag och sedan klassisk förfest
Var: På hemkomna systers balkong
Vem: Syster, hennes sambo och tjejkompisar, jag och favoriten

Idag ska vi ut i solen och slappa...
Igår, efter en härlig afterwork, hängde afterworksällskapet med hem hit för grillning. Himla spontant och trevligt! Känner att det är sådana saker jag vill göra och att det kommer kunna bli lite mer sånt när vi flyttat lite närmare sedan. Tack flickor för att ni påminde mig lite om vad fredagskvällarna ska användas till egentligen!

Idag är det resa till småstadstrakten som gäller igen. 3-årskalas för bästa lilla tjejen! Ska nu bege oss till centrum för att försöka hitta på någon bra present.

Ska även få träffa hemkommen syster, ska bli så kul att få höra hur de haft det. Hoppas på lite bilder också!

Ha en bra dag i solen och använd solskydd!
Till en som skriver det exakt så som det är just precis idag!
Bjuder på en återblick. Känns akutellt att påminna om existensen av Apotekets Absolut torr nu när värmen återvänt till våra breddgrader! Trots att det är två år sedan ganska precis jag skrev inlägget så minns jag tydligt att det var en kostymsnubbe som slog sig ner bredvid mig på bussen hem som orsakade hela författandet. Han var så till synes fräsch men usch vad han luktade! Kanske ska man inse att såhär när den första riktiga värmen kommer och folk inte hunnit anpassa kläder ännu är svettlukten lika självklar som hundbajslukten när det är tötider?
Har redan hunnit med dagens löprunda, duschat, klätt mig och gjor tmig i ordning för dagen. Ska jobba liten stund sedan väntar fika med gammal kollega. Alldeles för länge sedan så det blir mycket trevligt! Dessutom luktar det uteservering tycker jag...

Sedan är det kvällsjobb som avslutar min arbetsvecka innan helgen. Ska bli så himla kul att träffa syster igen!
image119image120
Som får mig att tycka att feminister är barnsliga och borde hitta något bättre att lägga sin energi på! Helt allvarligt kan det inte kännas viktigt om människan på skylten har kjol eller inte så länge barnen i Afrika smittas med HIV i samma takt som våren slår ut här just nu... Välj era strider väl systrar!
Tror jag idag lyckats inhandla byxorna som kommer bli mina nya favoriter! Så himla sköna att jag nog måste köpa dem i ljusblå också! De kommer från Gina Tricot (som jag nästan svurit på att aldrig köpa byxor från igen, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig...). Modellen heter Olinda och den allra bästa detaljen med hela byxan är resårmudden vid benslutet. Prova ni också!
Vet inte ens vilken dag det är. Tänkt hela morgonen att det är tisdag idag och tre dagar kvar till helgen, men så slog det mig att det måste vara onsdag och redan imorgon kommer syster hem från Afrikat. Jag måste säga att jag tyckte det var lite väl när hon messade igår ungefär "imorgon påbörjar vi den långa resan hem, framme på torsdag..."
Lite mer rimligt nu när jag inser att de börjar åka idag onsdag och inte tisdag och är framme imorgon inte i övermorgon torsdag.

Kanske är det bra med 9-17-jobb, måndag-fredag?! Bara för ordningens skull liksom...
Idag har jag åkt Ålandsbåt. Slog till på ny handkräm och fotkräm som inte finns någonstans i någon affär som jag sett i alla fall. Tvungen beställa över internet. Men nu har jag alltså två helt nya oklämda tuber från L'occitane. En för fötterna och en för händerna. Rekomenderas varmt!

image118
Ipod Shuffle var verkligen ett lyckat motiveringsköp! Precis ätit och duschat efter ett långpass på 100 minuter. Synd att jag inte riktigt är kompis med de nya skorna, men det kommer väl... Tror det är en kärlek som måste få växa fram. Eller så beror känningarna i vaderna inte på skorna?!

Nu ska vi ta en tripp till småstadstrakten och syster. Jag hoppas att det bjuds på smörgåstårta!

Topp-3 löplåtar:
  1. Fighter - Christina Aguilera
  2. Kom igen Lena - Håkan Hellström
  3. Run - Gnarls Barkley
Har jobbat hela dagen. inomhus. Nu ska jag ta mig ut på en välbehövlig löprunda i friska luften, självklart fööljer min nya fina röda med mig! Såhär blev premiärspellistan:

Born to run - Bruce Springsteen
Paranoid - Black Sabbath
Gimme More - Britney Spears
Hot Stuff vs World Hold On - Craig David
My Cool - Adam Tensta
Seven Nation Army - The White Stripes
Introt från Petters skiva God Damn It
I Want You Back - Jackson 5
Love Is In The Air (Ballroom mix) - John Paul Young
Pride (In The Name Of Love) - U2
The Lonliest City Of All - Sahara Hotnights
Poison - Alice Cooper
Run - Gnarls Barkley
Cliffs Of Dover - Eric Johnson
Rock And Roll All Night - Kiss
Kom Igen Lena! - Håkan Hellström
Pump It - Black Eyed Peas
Wanna Be Startin' Somethin' 2008 - Michael Jackson
Miss Blue - Vincent
Come On Eileen - Dexys Midnight
Louie Louie - Toots and The Maytals
Warhead - UK Subs
Fighter - Christina Aguilera
Sweetest Ass In The World - Alex C. feat Y-Ass
With You - Chris Brown
"ja för fertiliteten iaf! (jag har inte provat, men vet de som har...)" -Carro om Rosenrot

Det kan väl ändå inte slå ut P-pillrenas verkan?! Kanske ska strunta i rosenrot i alla fall då... Vill inte bli trångbodd i nya lägenheten innan vi ens flyttat in! Tips på uppiggande icke-fertilitets-stimulerande knep mottages tacksamt!
image117
En röd och fin Ipod Shuffle ska bli min bästa kamrat under kommande löpträning! (Det bästa med att den är röd är att det innebär att Apple ger en del av pengarna till en fond för AIDS-bekämpning i Afrika.)

Uppdatering

Nu har jag försökt fylla min nya fina röda shuffle med den ultimata musiken för löprundan men det har gått sådär! Är väl ofta så att man sällan kommer på låtarna när man sätter sig ner för att komponera ihop en spellista... Har surfat runt på bloggar och forum... Nu vänder jag mig till er! Era top-3 träningslåtar någonsin vill jag ha! Gammalt eller nytt spelar ingen roll bara det är de där låtarna som fick er att orka de sista benböjen på Bodypumpen, den sista låten på värsta spinningpasset eller den brantaste uppförsbacken på löprundan!
Favoriten fick inte långhelg utan är tvungen att jobba idag, trots att det är klämdag. Tydligen bryr sig börsen inte om klämdagar? Jag hade trott att vi skulle få en lång helg på oss att ledsna på varandra men istället sitter jag här ensam hemma utan förmåga att ta mig för med någonting. Liksom slö samtidigt som jag är rastlös på något sätt. Såg på något tv-program att det kan bli så om man äter för mycket socker? Så nu är det noll-tolerans en vecka eller två. Ska dessutom inhandla rosenrottabletter, det ska ju vara någon sorts undermedel säger alla som provat.