Jag visste att det skulle finnas många tillfällen att misslyckas med "no sweets for me"-grejjen under julveckan. Julbord med jobbet, choklad choklad choklad och ni vet, det finns liksom ingen ände på allt det goda såhär i juletider. Men jag klarade det! Flyttade "lördagen" till julafton. Nu sitter jag här och funderar över belöning, borde bli något riktigt bra tycker jag!
Sitter på det enda som kan likna bekvämt i vår lägenhet just nu: luftmadrassen. Alltså det är en sådan hög luftmadrass kanske mer kalals luftsäng jag vet inte. Omgiven är jag i alla fall av kartonger och åter kartonger i alla storlekar och former. De innehåller vårat kök to be.

Sovrummet är överfullt av lägenhetens alla möbler. Jag skulle visa om det inte vore för att USB-sladden till kameran ligger i en låda i ett skåp där inne som är blockerat av en hylla som är blockerad av köksstolarna.

Kvar är att slänga ner lite grejjer som inte får plats i sovrummet i förrådet och packa ner köksskåpens innehåll i kartonger. Det får vänta tills Favoriten återvänder från O'Learys där han tittar på fotboll. Vår TV vet jag knappt var den är om jag ska vara ärlig..

Upplyftande är det att min utsikt förutom alla kartonger också innefattar resväskor. Packade med små klänningar, shorts och bikinis. Det är det enda som håller mig uppe just nu!
Just nu håller jag på med stora julbyken. Senare ska jag ta mig iväg och fixa klappar. Sedan väntar uppesittarkväll och leverans av köksskåp, luckor och bänkskivor.
Det blev en ny hudlotion och så slog jag till på en deo.



Men jag var bra sugen på de här också:



Hoppas att produkterna kan vara lite billigare på semestern...
För att kunna börja packa till efterlängtade semestern var vi idag tvugna att inhandla resväskor. Har ledsnat på att åka runt och låna väskor varje gång vi ska ut och resa. Speciellt eftersom de vi brukar låna härstammar från 80-talet vilket märks både på vikten och hjulens placering. Med tanke på dessa låneväskors livslängd slog vi till på varsin av samma märke, Samsonite.

Men inte har vi packat något ikväll inte. Istället har vi släpat in hallbyrå och vardagsrumsskåp till sovrummet. Kakel, färg, fog och golv har fått lämna förrådets mörker för att byta plats med fåtöljen. Nu är vi nog redo att ta emot ugn, fläkt och mikro som levereras imorgonkväll.

Nu har vi sjunkit ner lite i soffan... Packa kan vi göra imorgon!
Jag älskar mina Kiehl's som jag fick av Favoriten när han var i London sist. Men nu spelar det ingen roll hur mycket jag ställer flaskan upp och ner eller skakar och trycker för att få ut det sista, det sista är slut. Därför ska jag nu bege mig iväg för att hinna förbi butiken på Mäster Samuelsgatan innan Favoriten ska mötas upp. Står bio och middag på kvällens program.

"får du egna barn kommer du förstå att det inte går att lura de små liven...absolut inte vad gäller mat iaf...hihihi
Men, man ska ju aldrig sluta försöka eller hoppas....KRAAM" -Trean om Risifrutti

Tror inte att mitt knep kommer bli att lura dom. Taktiken kommer snarare vara att undvika så mycket som möjligt av det söta struntet så att de inte vet att det finns något annat än keso-yogurt-risifrutti. Om de sedan skulle smaka den "riktiga" risifruttin skulle de tycka den var för söt och konstig, istället för att tycka att keso-yogurt är för osöt. Om det nu blir några barn...
Vill bjuda på ett superbra mellanmålstips. Blir lite som risifrutti men ändå inte alls. Fast om man har en unge som gillar risifrutti tror jag lugn man skulle kunna lura i den att det här är samma sak. Ta en halv deciliter keso, en deciliter yogurt/vaniljyogurt och så lite bär och rör runt. Klart!
(Melodi Emilias gamla dänga Big big girl.)

Kanelbullar idag igen, jag klarade mig idag igen! Och står åter stark efter gårdagens tabbe att på automatik ta en godis från den framsträckta mentosrullen. Där gick veckans belöning upp i rök!

Funderar också varför det oftast är smörgås till förmiddagsfikat och fikabröd till eftermiddagen?
Ladda Ipoden först...

Mitt namn, roligaste uppdraget på länge, önskar... Tre beståndsdelar av en mening som jag nu håller på att smälta att jag måste tacka nej till. Surt sade räven!

Nu ska jag ge mig ut på en lååång promenad i snön!
Det gäller att utnyttja tiden mellan uppdragen maximalt. Därför har jag just nu dragit igång mitt livs första kalopskok här... Får se hur det går, det ska ju koka ett tag!
Sitter här och fördriver tiden medan Favoriten tittar på fotoll. Har spenderat dagen tills nu i stooor galleria för att handla julklappar. Eftersom min hjärna inte är inställd på att köpa gåvor än på några dagar hittar jag mest saker till mig själv. Lydigt har jag låtit de sakerna ligga kvar i butiken efter menande blickar och uttalanden och faktiskt lyckats få till två klappar till idag. Eftersom vi med lappsystemet reducerat julklapptshysterin i vår familj har jag nu ungefär fyra kvar, varav en handlar om att bara gå in i rätt affär och köpa. Inget tankearbete där inte. Sedan kan det ju alltid hända att man springer på det där som bara skulle vara helt oumbärligt för någon annan och då får man väl slå till. Och annars har jag ju en hel del saker tillbakalagda efter menande blickar i butiker...

Dricker lite glögg och läser om Kollegans reseliv, just nu Thailand... Känns som kontrasten mellan lata dagar i sanden med grillad annanas och julklappsshopping med glögg är stor. Men snart är vi där och njuter vi också! Ska bli så skönt! Sol, sand, hav, kokosshake, öl, pad thai och mys med Favoriten. Som jag längtar!


Idag på vägen hem från barnkalas spontanshoppade jag min lappklapp. (Julklapp till den som jag fått på min lapp. Vi gör så i vår stooora familj att vi lottar vem som ska köpa till vem.) Känns konstigt att köpa julklapp före tjugonde december! Helt galet faktiskt...

Tur att jag har några barnklappar kvar, blir ingen julkänsla om det inte finns någon endaste klapp kvar att fixa dan före dopparedan. Helst vill jag ju spara all julklappsshopping till dess! Är flerårig tradition för mig...
Inledde den här veckan med ett "nu får det faktiskt vara nog!" när det gäller godis och fika. Har klarat det hela galant trots att frestelserna funnits där. Ofta när man jobbat eftermiddag har det dukats upp med lussebullar, pepparkakor, choklad och så Kollegans lilla akilleshäl kanelbullar. Men jag har inte trillat dit!

En framgångsfaktor stavas mellanmål! Mellanmålen stavas nötter, smoothies och smörgås.

I ren stolthet över mig själv klickade jag alldeles nyss hem en belöning för första avklarade veckan. Så snart blir det smoothie till frukost efter morgonpromenaderna som återupptas så fort hostan gått över.

En lördagsgodisdag får man per vecka, min infaller imorgon!



Jag som gillar True Blood blev glad när jag upptäckte de här böckerna och har gått och sett fram emot att njuta av historien om Sookie Stackhouse i skriven form under en palm på kommande semestern. Nu har jag dock fått klart för mig att ett dåligt översättningsjobb så gott som förstör den första boken och att den andra är bättre men inte bra. Rekommendationen är alltså att läsa dem på engelska istället. Jag har inte alls samma läsflyt på engelska, men samtidigt kan jag inte läsa en dåligt översatt bok. (Arbetsskada kanske? Kan inte heller se en film med dålig textad översättning utan att irritera mig.)

Nu undrar jag om någon läst böckerna? Svenska eller engelska?

Med risk för att bli tjatig så kan jag tala om att jag fortfarande inte mår bra. Enligt mig själv i alla fall. Små förkylningar och lite hängighet hit och dit har man ju upplevt men vet inte när jag var såhär förkyld senast. Det sitter så långt ner i bröstet på något vis... Enligt min chef låter jag inte så sjuk och ser heller inte så sjuk ut. Tacka hostmedicin, ipren och smink för det!

Om jag hadt levt i ett tv-spel hade den där stapeln som visar hur mycket hopp om att helgens planerade festligheter ska kunna genomföras snart blinkat tom... Så himla typiskt! Jag som sett fram emot både kalas och partaj, men än har tåget inte gått och jag tycker mig se att båten ligger lugn förtöjd i hamnen...
Jag har bestämt mig för att jag vill ha en portabel spelkonsol. Mest till den kommande semesterresan. Men jag kan omöjligt bestämma mig vad jag vill ha. PSP eller Nintendo DS? Jag tycker PSP är snyggare men samtidigt finns ju Super Mario till Nintendo. Fast Little big planet finns ju till PSP. Och den är ju snyggare... Men jag måste sluta vara så utseendeorienterad. Ska man spela ut vuxenkortet och skaffa båda?! Det är väl en av tjusningarna med att vara vuxen, att ingen kan tvinga en att välja?! Fast jag vill inte ha två, jag vill ha en!

En liten tanke finns på en Ipod touch också. Men jag vet inte, finns många billiga småspel till den fast... Nej, kanske hellre vill ha en riktig spelkonsol...

Vad säger ni?!


Nintendo DS


Playstation Portable
Jag som trodde att jag hade ont i halsen visste inte vad ont i halsen kunde betyda förrän jag vaknade inatt. Det som väckte mig var smärtan i halsen. Fy sjutton säger jag bara. Fick gå upp och ta isbit, halstablett och ipren och försöka somna om. Idag har jag inte mått bra! Innan Ipren kickade in var det kallsvett och gåshud...

Nu är jag i alla fall inlindad i filt här i soffan och ska så förbli endast med avbrott för matlagning. Ingen aptit precis men ingen har blivit friskare av att inte äta...

Rethosta är inte lätt att somna med. Tog halstablett, isbit, spikmatta... Men varje gång jag så gott som slumrat in vaknade jag till av hosta. Till sist kom jag på att det nog står en flaska hostmedicin i kylen, hällde i mig sådan och tog en Ipren och sedan kunde jag somna.

Imorse vaknade jag med halsont som hette duga. Hann inte vara vaken länge och förrän mobilen plingade och jag kunde läsa på skärmen om avbokat jobb. Nämen, så bra då! Nu kan jag ligga hemma hela dagen och ägna mig åt att bli frisk i lugn och ro!

Ska genast nu börja med en kopp te och kanske lite Kajsa Ingemarsson...

Avslutade John Ajvide Lindqvists Människohamn i helgen. Trodde inte jag gillade hans overkliga böcker men där hade jag fel! Riktigt bra och spännande, rekommenderas!



Nu har jag påbörjat Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson som stått i bokhyllan ett bra tag...
Halsen fortsätter göra ont idag. Är inte sjuk på något annat sätt, inget snor, ingen feber, ingenting... Bara halsont. Får hoppas det blir kortvarigt!

Så börjar en ny vecka, alltid skönt att inleda med sovmorgon. Tror det blir en bra vecka. Ska ta lite bättre hand om mig själv än jag gjort på sista tiden. Det innebär till exempel att det får vara nog med allt godis och fika. Inga svårigheter med tanke på vad min svullna hals tillåter mig svälja.

Har precis kokat klart första risgrynsgröten. Brukar vänta med allt sånt till dagen före dopparedagen men inte i år. Blir juligt kvällsmål bestående av risgrynsgröt och apelsin ikväll.
Vaknade med halsont och får därför stå över träningen med Team Stockholm Marathon idag. Jag vill bara vara tydlig med att det är så långt jag är villig att gå, inte ett endaste myrsteg längre! Jag vägrar erkänna mig som sjuk...
"Så vad blev betyget? jag tyckte det var bra att de behållt den gamla strukturen. lite smått nervös inför programmet med filip o fredrik, tror det kan bli prat i ett den kvällen." -Lisa

Exakt samma tanke gick genom mitt huvud igår. Men betyget... Ja, inga överraskningar. Varken förbättrat eller försämrat, man får fortfarande vad man förväntar sig.
Jag får inse att jag blivit något jag inte alls vill vara. Men jag får inte nöja mig med att vara det. Jag måste försöka bli en bättre människa, inte bara för min egen skull. Det får bli ordning på torpet och rätning i leden!

Nu ska jag ut och springa en liten sväng innan det bär iväg mot köksbelysningsshopping och senare lutfiskmiddag hos Svärmormor.

Har köpt rött och snacks... Let you entertain me!

Känns så skönt att ha det här att se fram emot!

På vägen hem från SATS idag planerade jag det som jag trodde skulle bli en ledig fredag. Tredagarshelg var inte nyss precis. Tänkte mig städning, glo på dvd-boxar och äta godis.

Nu är jag informerad om att jag även ska planera in lite jobb imorgon. Det sköna är det inte blir någon större skillnad. Blir dvd-boxar, städning, jobb och löpning som avslutning på veckan när allt gick från skit till hanterbart. Tror det kan bli en bra helg!

Ikväll kollar jag såklart på Kniven mot strupen på trean klockan 21 som ska besöka båten ute i småstaden...
Hemma och fixar lite mat mellan jobb. Känns som att allting hamnat på en lite mer kontrollerbar nivå för tillfället. Idag sken ju till och med solen!

Händer inte så mycket, firade Favoritens och min tredje tisdagsspinning med Tapas och vin igår kväll. Idag sken som sagt solen på mig under löprundan. Och dagen har även bjudit på tillfälle för mig att få lite perspektiv på min kompetens workwise. När man bara jobbar med dom bästa hela tiden är man ju liksom ständigt i underläge, behöver annat att jämföra mig med också!

En liten sak bara som jag inte vet hur jag annars ska meddela till Kollegan: Träffade Henne idag och hon saknar oss! Fortsätt ha det bra där ni är!
I helgen träffade jag några av Strumporna. Pratet kom av någon anledning in på mat och jag minns att jag fastslog att jag aldrig skulle köpt den färdiga bullmixen istället för det dyrare alternativet; alla råvaror till bullen. Mitt argument innehöll bokstaven E och att det finns en anledning till att vissa livsmedel kan saluföras till ett lägre pris än andra.

Jag menar egentligen att jag gillar att veta vad det är jag stoppar i mig. Jag tycker om att ha vetskap om vad jag äter. Det betyder inte på något sätt att jag endast köper ekologiskt och nyttigt! Men om jag köper t.ex. en bullmix så har jag innan jag lagt den i korgen och gått mot kassan läst innehållsförteckningen. Samma sak med flingor, bröd, pasta och nästan allt annat jag handlar.

Därför vet jag att det är mer än bara fetthalten som skiljer mellanmjölk från minimjölk, creme fraiche från lätt creme fraiche, vispgrädde från mellangrädde. Att jag läser innehållsförteckning och möts av en massa E eller aromämnen innebär inte att jag alltid ställer tillbaka förpackningen i hyllan, men jag är medveten om vad det är jag stoppar i korgen. Jag väljer ofta det jag tycker är gott och är sugen på men jag låter lika ofta innehållsförteckningen avgöra. Speciellt om vi pratar om saker jag äter ofta. En liten delikatessyogurt med rödbetsextrakt någon gång ibland är en annan sak än frukostbröd med ingredienser som håller det färskt och mögelfritt i tre veckor. Chokladkaka på lördagen med tvivelaktigt kakaoinnehåll är inte samma sak som korv med försumbar köttprocent.

Jag tycker var och en gör precis som den vill i matbutiken! Men jag väljer att ha lite koll... Både för att jag inte vill betala pengar för låtsasmat när det finns riktig och för att det är skönt att veta vad man stoppar i sig.