Det var rätt taktik av mig att invänta rean för att göra av med presentkortet jag fick i födelsedagspresent... Slapp välja mellan den mer regnjack-aktiga och den andra mer vindtäta, kunde slå till på båda! Nu kan jag lugnt invänta höstens regnrusk... När jag tänker lite mer på det kanske det är väl optimistiskt att tro att det ska dröja ändå till hösten innan regnjackan behövs?!



Idag känns det för första gången på länge som att jag verkligen kan landa och slappna av lite här hemma. Så skönt!

Återvände från Prag sent igår, har haft det supermys! Kommer nog med bilder senare.

Imorse tvättade vi upp alla de rökstinkande kläderna och tog oss en lång promenad. Har passat på att handla hem lite mat också, längesedan vi fyllde på skåpen och det märktes på slutnotan. Sedan gjorde vi ett försök på klipporna men solen vile inte riktigt spricka igenom med sina värmande strålar. Favoriten gav upp innan kaffet ens var slut men jag lindade in mig i en handduk och pluggade in Sommar i P1 med Malin Sävstam.

Nu är det snart middagstag...
Har spenderat några timmar på klipporna bakom huset. Nu ska jag göra mig i ordning för att gå iväg och fira Favoritens semesterstart. I ett par veckor framöver ska vi tillsammans se till att varje dag räknas!
Idag tog jag sovmorgon. Det var sovmorgon eller morgonpromenad och valet föll inte på promenaden. Kanske mycket beroende på vår kortspelarkväll igår. Jag försökte förgäves vinna över Favoriten. När jag till slut lyckades fick jag känslan av att han låtit mig vinna med flit så för att garantera att så inte var fallet tvingades vi spela en runda till. Som jag för övrigt förlorade så nu väntar ju revanch igen... Neverending story!

Har Sushilunchat med Gamla Kollegan. Alltid lika trevligt!

Sedan fyndade jag lite på halva reapriset-reor. En liten klänning/tunika, ett par chinos (50spänn!!!!) och en kofta som iofs var på fullt pris men inte ens det var speciellt dyrt. Nu har jag lite att fylla resväskan med när den nu åter ska packas för en helg i Prag. Tydligen någon sorts högtryck över Europa, det låter bra tycker jag! Ser fram emot kall öl på uteservering mest hela dagarna...

Ikväll blir det lite Bodypump igen, tisdag ju...
Att jag idag gjorde en sådan där grej igen... Gick ner i tvättstugan utan att ta med mig tvätten.
Ska som sagt till Prag snart, bokade precis en liten stund för mina fötter på en skönhetssalong. De ska bli så lena och fina så... För en väldigt billig peng!

Håller på och tvättar. Blir en del när man den senaste en och en halv veckan har vistats på två ställen som krävde medtag av lakan och handduk. En trevligt varm vecka har gjort att kläderna suttit på kroppen en halv dag innan de bytts ut mot något med mildare svettdoft. Högen är stor som ni kanske förstår.

Börjar räkna ner mot Favoritens semester! Ska bli så mysigt...

En annan nedräkning är mot inledandet av Pakten. Vi får inte gå ut för hårt. Jag tänker mig ett glas på en uteservering någonstans... En massa att catcha upp och säkert en del minnen som kommer gås igenom.

Känns som det kan bli en bra tid framöver!

Nu kommer hösten kännas så mycket lättare!
Hos dig är jag stark
Hos dig är jag underbar
Hos dig har jag allt
Där vågar jag stanna kvar...
-Hos dig är jag underbar, Patrik Isaksson
Kom hem igår kväll efter fyra dagars Visbyhäng. Haft så himla kul att jag somnade på soffan med huvudet i Favoritens knä inom en halvtimme efter att jag kommit innanför dörren. Sov ut ordentligt imorse eftersom jag i eftermiddag åker iväg på jobb och kommer hem igen på söndag. Behöver nya krafter!

Hinner inte så mycket mer just nu, får ta det en annan dag som de flesta av manligt kön fått till svar på "Ska du gå nu, jag som precis skulle gå fram och prata med dig". Eller ja, kanske inte precis en handfull som körde exakt den repliken med ett desperat tag om min överarm men ändå.

Ska packa upp väskorna och packa dem igen, känns lite tungt just nu faktiskt...
Det har helt klart hänt en del med begreppet fjortis sedan jag var i den åldern då man gör allt för att INTE förknippas med något som har med fjortisar att göra... Här!

Det är alltså inte Filaskor, adidasbyxor med knappar längs sidorna och Spice Girls längre?!
"Om det är till nån tröst blir jag lika hjälplös med nån annans guldklimp i min famn - detta trots att min egen Lillskrutta bara är fem månader. Så ta inte den känslan som ett tecken på att du inte är redo ;-)
Kramkram"
-Pollys mamma om Muller muller
Kanske ska jag förtydliga att Väninnans Guldklimp har lockigt hår, hängiga öron och fyra ben?! Men det känns ju ändå bra att veta att min osäkerhet inte betyder att jag inte är redo för HUND...

"Här är det strax ösregn, över oss tornar de mörkaste molnen upp sig. Säkert är det några kossor som rymt i närheten så ta med dig Polly och favoriten så spelar vi kort! Så kan vi sitta på farstun medans åskan går, om den nu kommer?"
 
-Trean om Muller muller
Är det okej med mörka Polly?

Idag har jag lite tråkigt igen. Har tvättat och nästan packat klart inför avresa mot Gotland imorgon. Har också fixat lite i garderoberna våra så det blev lite mer plats. Sedan så har jag även ritat lite på hur jag önskar att köket ska se ut efter renoveringen vi planerar under hösten-vintern. Nu har jag inte så mycket mer att göra, Sommar i P1 är snart slut... Kanske är det bra att jag haft tre lite halvtrista och sega dagar med tanke på vad som kommer...

Torsdag-söndag Visby.
Måndag-söndag jobb.
Sedan bär det snart av till Prag och så får Favoriten ÄNTLIGEN semester och jag håller tummarna för att det hinner byggas upp ett riktigt härligt högtryck tills dess. Vi behöver lata dagar i solen tillsammans!

Ska i alla fall ta och göra mig i ordning och åka in mot city för att kolla om min favoritskjorta från VILA som blev fläckig på kusinträffen i söndags möjligen finnes på rea så jag kan köpa en ny. Ska också ta en fika ENSAM! Är sugen på att sitta på ett fik med en latte och en bulle och en bok ENSAM. Konstigt va?!

Men sedan möter jag upp Favoriten när han jobbat klart för lite myskväll...
Utanför, långt borta, knappt hörbart mullrar åska förbi. Här sitter jag och tänker med nostalgi på de där dagarna med sol och värme. Konstigt att de känns så avlägsna, få och korta nu när man tänker tillbaka. Jag hoppas så innerligt att de återvänder!

Har lunchat med Väninnan idag och så hennes lilla Guldklimp. Trevligt! Men när jag blir lämnad ensam med Guldklimpen för att Väninnan ska hämta kaffet på maten eller gå på toaletten eller så känner jag mig verkligen så som jag kan tänka mig att människor som är väldigt ovana med bebisar känner sig när ett litet spädbarn ska ta plats i deras armar första gången. Håller jag rätt och får hon sitta sådär långt bort och undrar om det är okej att hon tuggar på det där hon tuggar på vad det nu är för något.

Nu väntar några timmars lugn och ro innan jag ska knalla iväg till Sats. Tisdag betyder bodypump (är i alla fall något jag jobbar på). Har jag tur får jag med mig Favoriten. Men aldrig ända in genom glasdörrarna till gruppträningssalen, där har han dragit någon sorts gräns för sig själv. Jag får nöja mig med att ibland, genom de där glasdörrarna, skymta honom i någon gymmaskin.

Efter det tänkte jag vi kunde äta Polly och spela kort. Men vi får väl se vad Favoriten säger...

                 
Jag vet ju att det blir såhär när jag ska göra ingenting en hel dag, det slutar med att jag blir deprimerad över att mitt liv är så trist. Fast jag vet att det inte är sant och jag vet att jag liksom valt själv att ligga på soffan en hel dag och glo i taket. Hade jag velat göra något med den här dagen hade jag kunnat det men så känns det inte nu...

Favoriten på väg hem och jag har inte ens gjort mat...
Idag ska jag bara göra INGENTING!


These things that have comforted me, I drive away
This place that is my home I cannot pay
My only faith's in the broken bones and bruises I display

Have you ever seen a one-legged man trying to dance his way free?
If you've ever seen a one-legged man then you've seen me


                                          -The Wrestler, Bruce Springsteen

Every mornin' I look at you and smile
'Cause boy you came around and you knocked me down

Sometimes love comes around
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down


                                 -Knock you down, Keri Hilson

Gick upp imorse och tog en båt ut i skärgården. Väl framme åt vi lunch på en solig uteservering innan vi promenerade i sakta mak mot stranden. Slängde oss i sanden och myste. Efter en stund började kalla droppar falla från himlen som på ett ögonblick blev mörk och gav ifrån sig mullrande ljud. Påklädda och inlindade i varsin handduk vandrade vi långsamt mot ett litet café och så småningom bordade vi en tidigare båt hemåt. Solen kom fram och värmde oss där vi satt tätt tillsammans på däck, att det tog en timme extra gjorde inte ett dugg...
Nu är vi hemma och ska äta popcorn och kolla film.

Det är dagar som dessa...

Visst har det varit bra och mysigt och roligt och allt sådant men nu är det ändå väldigt skönt att vara hemma! Och tror inte att det blir någon repris faktiskt... Inte som det känns nu i alla fall!

Ska dra på mig ett linne att matcha svarta shortsen och sportbh med. Behöver en runda då det blir väldigt mycket skräpmat när man hänger med systersönerna. Sedan åker linnet av och jag hoppar i plurret med Favoriten som ska vänta på klipporna runt knuten medan jag springer. Livets gyllene guldkant!