Så går första veckan som renoveringsevakuerade mot sin ände. Har jobbat mycket och försökt få till träningen trots långa dagar. Det går ganska bra med träningen men är deprimerande att man inte är vad man en gång var konditionsmässigt.

Igår var det helgjobb som gick bra men i mitten kanske mest kan beskrivas som katastrof. Ville bara försvinna från rummet, sjunka genom golvet eller sugas ut genom taket, springa till toan och gråta eller dö. Men det var bara att bita ihop och andas sig genom det hela.

Nu är det långpass som gäller... Känner på mig att det blir ett kort ett...
Idag har jag lite sovmorgon innan jag ska bege mig den långa vägen från småstaden till jobb. Blir långa dagar nu när vi bor här, tur det inte är så länge. Skulle hunnit upp och kika lite i lägenheten idag också men nu vet jag inte riktigt hur det kommer gå. Ingen idé jag skyndar mig nu heller eftersom det är posten jag ska kolla och man inte riktigt vet säkert när den kommer.

Tips på en bra sovmorgon: sov ut, ta en promenad, ät frukost och kolla morgon-tv. Sedan kan inte dagen blir annat än bra!
För ett tag sedan fastnade jag framför Malous program Efter tio, hon intervjuade en man som gjort en film och det hela verkade väldigt intressant. Filmen visades på Filmfestivalen men alla biljetter vad slut. Den var baserad på en bok som jag letade rätt på och läste under semestern. Idag i Metro fick jag se att filmen har biopremiär på fredag.

Så är det söndag och dags för långpass. Mina långpass är just nu väldigt mycket kortare än vad de borde vara med tre månader kvar till Marathon. Tror inte att ni alla vet var årets Marathon blir och behåller det så ett tag till... Kan säga att det kommer passa perfekt med en resa dit till våren!

Är också väldigt mycket kallare och isigare ute än vad som egentligen är optimalt för långpass. Men jag tänkte att jag kör någon sorts mellanting. Ett kort långpass eller ett långt distanspass om man så vill. Bättre än ingenting, sedan får det bli löpband i veckan när jag har vägarna förbi SATS.

Japp, så får det bli... Bara ladda podden först!

Jaha, nu är vi inflyttade hos lilla mamma i småstaden. Skönt att ha någonstans att ta vägen men jag börjar verkligen längta efter min alldeles egna nystädade lägenhet, middag på bordet, tända ljus och en hyrfilm... Men det får vänta i alla fall två veckor till.

Igår rev de i alla fall ut köket så nu är där ekande tomt. Känns skönt att processen är igång!

Måste försöka ta mig iväg och köpa strumpbyxor till kvällens jobb.
Vi började i Bangkok som bjöd på finhotell, thaiboxning och nyårsfirande.



Mätta på stad och sugna på sol och bad åkte vi söderut. Fortfarande vinterbleka ägnade vi oss åt poolhäng. Tvingades dock parera mellan regnen och åskan.



Sökande efter lite mer lugn och ro gick vi ombord på en båt till Lanta. Nu börjar vädret ta sig och vi ägnar oss åt ännu mera pool och strandhäng, småutflykter till öde öar och så min nyfunna konstnärshobby.



Vi åt gott och började få färg på kroppen, kände att det var dags att dra vidare. Så vi åker till Ngai där strändernas sand ska vara som potatismjöl. Där snorklar vi, myser och simmar in i Emerald Cave.



Någonstans kommer vi på att 00.15 den 19 januari innebär sen kväll den 18 januari. Vidare leder tankebanorna oss till att om man har ett flyg Bangkok-Sverige bokat just 00.15 den 19 januari är det inte optimalt att ha planet Krabi-Bangkok bokat vid 16-tiden den 19 januari. Mycket lättade över att denna upptäckt skedde över en lunch tre dagar före hemresa istället för på Bangkok flygplats lite mer än ett halvt dygn efter att planet hem till Sverige gått lyckades vi boka om Krabi-Bangkok och allt löste sig till det bästa.

Har haft det vädligt bra och känner att nu orkar jag mig genom resten av vintern!


Till världens bästa Favorit!







Det är konstigt vad som hinner hända medan man är borta bara tre veckor. Idag på väg från morgonjobb tänkte jag köpa en kopp te på takeawayställe. (Har ju ingen köksutrustning framme och i det här klimatet är te ett måste!) Men tro mig eller ej, stället hade bommat igen. Helt utan förklaring står lokalen där bara och ekar tom. Så kan det gå.

Sedan så har ju de där ynkliga små kilona som jag lyckades bli av med innan semestern såklart kommit på plats igen. Får se om Favoritens och min deal kan skrämma iväg dom...

Nu ska jag bara ta det lugn här på min luftmadrass innan det blir lite mer jobb, träning och så packning. Imorgon flyr vi till småstadstrakten så att köket kan renoveras i lugn och ro. Och kanske får våra kroppar vila sin skönhetssömn på något lite mer bekvämt än varsin luftmadrass.

Väskan är tömd och rentorkad. Tvättberget är påbörjat. Hjärnan är nästan påkopplad igen. Rivning av köket är bokad och sker på fredag. Återstår att se hur det går att kvällsjobba ikväll...
jaha, sitter här med den där känslan som kommer när semestern, i och med att landningsställen tar mark, är över. Här skulle vi mötas av ett nyrenoverat kök. Istället är allt precis så som vi lämnade det, i klart renoveringsbehov.

Sitter på golvet lutad mot en trave kartonger som det står RATIONELL på och börjar få ont i ryggen...

Ska hoppa in i duschen och sedan gå och handla allt det där svenska (ARLA-mjölk!) som jag varit sugen på.

Återkommer med semestersammanställning...
Nu Lanta Island. Imorgon Ngai Island. Hittils 4 pockets och en massa Singha. Och SOL!
Hallelujah! Solen har skinit!
Helvete ocksa! Koket har skitit sig!

Vantar pa flyget soderut. Storstadssemester ska overga i efterlangtat sol och bad. Det far bli allt for nu eftersom jag inte forstod vad 'thupelthithe' betydde och efter att ha nickat och sedan fick syn pa storleken pa colan nu behover uppsoka damernas.