Det är en sådan där dag... Jag ska ta mig lite keso och bär till mellanmål. På vägen mellan kylen och bänken slinker kesopaketet ur näven. Men det landar inte upp och ner på golvet! Klart det blev lite keso här och där ändå men jag vänder mitt ansikte mot någon där uppe och tackar för att det finns tillräckligt mycket kvar för att räcka till mellanmål. Och för att det inte landade upp och ner!
Vaknade vid sju, hur pigg som helst. Konstigt!

Så fruktansvärt tråkig utsikt just nu!

I Göteborg har Backabranden satt djupa spår i människors sinnen och kriminalitet blivit ett alternativ för många ungdomar. Romanen följer den unge kurdiske Zanko, som väljer våldets väg. Den berättar om främlingskap, hederskultur, religion och våldsam hämnd, men också om mod, livsglädje, vänskap och kärlek, och att en värld kan vinnas och förloras.
Kvällen igår hade inget att bjuda på och jag blev väldigt uttråkad. Så ikväll efter löprunda, jobb och eftermiddagsvila promenerade vi mot det folkligaste tisdagsnöjet som finns här i staden. Spanade lite på djuren, åt en klubba, trallade med i refränger och tog bussen hem.

Tänk vad lite som behövs för att göra en tisdagskväll till "då när vi var på...." istället för ännu en av alla de där kvällarna man gör ingenting och sedan går och lägger sig.
Har trängat bodypump, ätit sushi och jobbat. Nu ska jag slappa mig genom eftermiddagen så får vi se om kvällen har något att bjuda på...
Ja, efter regn kommer sol och mot depp hjälper en promenad. Nu en lite sen god middag och sedan är det väl bara att vaka in kommande vecka...
Inuti mig, där det brukar kännas glatt eller i alla fall helt okej, känns det just nu precis som det ser ut utanför fönstret. Gråa tunga moln och trist.

Depp depp depp!

Men i mitt huvud hör jag Lilla Systersonens röst, ord han sade när vi gick genom ett sådant där sommarregn som inte ens blöter ner asfalten för litet tag sedan. "Vet du, snart kommer sol... För efter regn kommer ju sol!"
Jag vill köpa nåt! Ingen som känner så ibland?
Onsdag, mitt i veckan... Lagade mysmiddag till mig och Favoriten. Sedan tog vi en springtur tillsammans, på vägen smet vi in och hyrde film som vi ska kolla på nu. Nyduschade och med kaka som jag slängde ihop förut idag. Sådana här kvällar gillar jag!

Kvällen igår sorteras också i boxen med etiketten "kvällar jag gillar". Bowling och mysfika i varma sommarkvällen med bästa grabbarna och så några systrar.

Kvällen imorgon bådar också gott... Vi får se, vi får se!
...av semestern tillbringar vi nu med lite filmmys. Har passat på att handla och fylla kyl, frys och skafferi. Ertappade Favoriten med att lägga badbyxorna i tvättkorgen förut, ännu ett tecken på att semestern är över.

Men så skönt att det ännu är långt till höst!
Har äntligen återsett Gamla (och blivande typ varande) kollega. Helt sjukt att åtta månader bara flugit sedan sist! Och såklart blev det kaffe och en massa uppcatchande, på vissa områden har tiden stått still på andra har hela världen snurrat ett antal varv.

Nu har vi packat ihop lite kläder, böcker och tidningar och ska bege oss ut mot småstadstrakten och Svärmor. Lite lugnt landet-liv blir skönt avslut på semestern.
Idag har vi legat på stranden hela dagen. Inte ofta man väljer skuggan i Sverige men nuförtiden blir det ofta dit man söker sig. Skönt! Kalla pannkakor, småkakor, glass och upplösningen på spännande deckare. Kan det bli bättre?

Nu vilar vi lite medan ölen ligger på kylning. Vankas ut och grilla. Sätter oss på klippor alldeles nära vattnet och hoppas att vi inte orsakar någon eldsvåda i torkan.

I november när jag stilla frågar mig själv varför jag lever i detta mörka och kalla land ska jag dra mig till minnes de här sommardagarna och komma ihåg att de har varit värda varenda sketen mörk och kall novemberdag!

Det var sådär "jag-kan-inte-gå-och-bada-innan-jag-fått-veta-vem-som-gjort-vad-
spännande".
Inte mindre än nio(!) maskiner blev det igår, måste vara någon sorts personligt rekord tror jag.

Ikväll kommer Favoriten hem. Får man säga äntligen när det var så sent som i måndags morse vi sågs? Känns som äntligen i alla fall.

Jag ska iväg och springa långpass längs 1912 års marathonbana. 2012 är det hundra år sedan OS gick av stapeln i den kungliga hufvudstaden och det firas med ett jubileumsmarathon med samma bansträckning som för hundra år sedan. Klart man ska vara med!

Kombinationen av lite moln på himlen och lite röd på axlarna och nosen sedan gå gör att jag nu tänker tillbringa en stund i soffan med Vänner. Ska hälla i mig vatten också inför kvällen.
Hemma igen efter en mysig övernattning hos Syster utanför Småstaden. Har badat massor idag, solat lite för mycket så jag blivit lite röd. Nu halvkollar jag Beverly Hills 90210 och väntar på att ta itu med tvättberget. Har erbjudande om picnic men inget att ta på mig så får snällt stanna hemma och springa upp och ner i tvättstugan resten av kvällen.

Favoriten är fortfarande borta och golfar. Alldeles tomt och ensamt här hemma. Men imorgonkväll kan vi mysa, spela kort och äta polly kanske...
Igår hade vi en lugn förmiddag innan Syster och Lilla Systersonen möttes upp för äventyr på Gröna Lund. En väldigt mysig eftermiddag blev det, många turer i lustiga huset och massa skratt i skrattkammaren. Timmarna går fort när man har det bra!

Kvällen bjöd på VM-final med Favoriten och Lilla Systersonen som nu ligger här och snoozar på luftmadrassen. Det blir sent när matchen går till förlängning men klart man ska se klart, eftersnacket också. Så idag sover vi ut, tar det lugnt, kanske ett bad och sedan beger vi oss till hans hemtrakter, Småstaden.

Favoriten håller på att stryka packningen. Tre dagars golfande ska han iväg på. Vad jag hittar på under tiden får vi se!

Svettig puma efter kvällens runda.
...skulle kunna vara att man har noll koll på vad det är för dag. Till exempel är det faktiskt fredagkväll just nu vilket gått både mig och Favoriten helt förbi. Så vi har ätit en helt vardaglig middag, inte alls fredagsaktig men ack så god ändå. Nu vet jag inte vad vi tänkte ta oss till.. Hör chips-påse-prassel och det bådar ju ändå fredagsmys..

...

Jodå.. Hör att det klirras med whiskey- eller om det är vinglas också så kanske blir det lite fredags-kväll-känsla här?! Inte så somrig sådan men man kan inte ha tretton rätt varje gång, det skulle bli tråkigt då!

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyys!
Tog en båt ut på böljan den blå igår, Favoriten och jag. Landade på Sandhamn och bara slöade i solen hela dagen. Lite småröda idag så vi får försöka hitta på någon aktivitet som inte innebär att exponera för mycket hud för den där gulingen högt där uppe i det blå...

...är nu åter i mitt trygga förvar. Så nu sitter jag är utan bokad tvättstuga med en massa semestertvätt...
Går ut i solen istället!
"hi hi va typiskt! Hoppas den dyker upp snart! Jag ÄR HEMMA!! Jag typ...sover. Men när jag vaknar upp från min 2 veckors sömn el nåt sånt och känner mig odrogad och vet vad det är för dag och sånna obetydliga saker är det nog dags för en kaffe och allmän uppdatering va?? ;) kram på dig, Åsa" -Om "Utan väska"

Jag väntar vid telefonen!
Glömde säga att min väska aldrig dök upp där på bandet. Så här sitter jag med bokad tvättstuga men utan semestertvätt. Hoppas den dyker upp snart!
Solen bländade oss från sin sängkant strax över trädtopparna när vi färdades genom en sommarnatt sådär ljus och magisk som de bara kan bli i Sverige runt midsommar. Målet var flygplatsen och musiken, vald av taxichauffören, förstärkte nu-är-det-semester-känslan sådär som bara reagge om one love och one heart kan göra.

Långa försenade restimmar senare anlände vi Sicilien mitt i en halvhjärtad siestaslummer. Första pastan och en tupplur senare njöt vi av eftermiddagssolen i varsin solstol.

Kan jag lägga ner resetidningsreportage-stilen nu? Ni förstår ändå va?! Vi har varit på semester, haft det underbart och nu är vi hemma igen med cirka två tredjedels semester kvar.