Lax och pressad potatis, kaffe och chokladkaka, musikal... Allt i trevligt sällskap, en lördag blir sällan bättre!

...ska ha en trevlig lördag. Nu väntar vi på Mamma och Lillasyster som ska budas på en bit mat. Sedan ska Mamma bjuda på underhållning resten av kvällen.

-Jag ger ju inte dig presenter så ofta...
Nej, kanske har du rätt Favoriten men när du väl gör det så blir jag sällan besviken...

...tar det goda ändå slut till sist...

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
Så tillhör jag tydligen en riskgrupp för första gången i lilla livet mitt. Har alltid avfärdat influensavaccin med att det är bättre att kroppen får bygga upp sitt egna försvar. Att vaccinets skydd inte är någon hundraprocentig garanti har också varit ett av mina argument.

Förra årets svininfluensa var väl den som orsakade mest fudneringar kring vaccin eller inte men alla jag kände som tog sprutan nockades av biverkningarna vilket fick mig att avstå. I år tillhör man då som sagt en riskgrupp... Kanske är det lika bra att ta den där lilla sprutan? Då har man i alla fall gjort vad man kunnat för att ta hand om sig vilket vara ett mer eller mindre ofrivilligt mantra nu för tiden.
Igår fixades det något med någonting som har med värmen att göra i källaren. Det innebar att värmen var avstängd hela dagen. Nu när jag klev ur sängen här kändes det väldigt kallt men det kan det ju göra såhär på morgonen. Så lägger jag handen på element efter element och inser att värmen fortfarande måste vara avstängd. Väldigt kallt är väl enklaste sättet att beskriva det hela...

Imorgon ska de komma och fixa något med elementen i lägenheten, hoppas det hjälper! Och att jag överlever tills dess!


En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet försvinner en liten pojke på norra Öland utan några som helst spår. I dagar och veckor letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Mer än tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat samtal från sin far, sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han har fått ett brev utan avsändare med posten. Brevet innehåller en liten pojkes sandal.
Idag mellan jobb tänkte jag fixa lite inköp såsom bomullsrondeller (går åt nu med nya ansiktsprodukterna som för övrigt funkar fint), tandborstar, tandtråd och lite diverse annat smått och gott. Men så var de där pyjamasbyxorna så mjuka och Vero Moda hade ju faktiskt clubdag med tjugo procent på allt... Ja, så kan det gå ibland! Men allt kommer väl till pass under helgens lilla kick-off-resa till hemlig ort.

Appropå det så ska jag ta och packa nu innan lyxfällan börjar...
Att vila och ta det lugnt innebär att man ofta hamnar i soffan framför tv'n när arbetsdagen är slut. Har fått en del favoriter som hjälper mig genom veckan faktiskt...

Måndag: Biggest Looser Sverige
TIsdag: I Form Med Anna Anka
Onsdag: Arga Snickaren och Berg Flyttar In
Torsdag: Lyxfällan

Helgunderhållning är det lite sämre med, eller så är det bara jag som inte har koll...
Så sade kroppen ifrån igår igen. Kallsvett som rinner över hela kroppen och flimmer framför ögonen är ingen trevlig upplevelse. Lägg till lite magont och illamående så har du mig igår förmiddag. Befann mig lämpligt nog på ett sjukhus och blev skickad till en himla gullig kvinna där som kollade alla värden av värde och lyssnade på det som finns att lyssna på i kroppen. Efter att både hon och jag kunde konstantera att allt var bra förutom att jag mådde dåligt åkte jag hem och lade mig och sov i fyra timmar.

Idag hade jag bestämt mig för att åka direkt hem efter jobbet. Inget träning, ingen liten sväng förbi någonstans för att fixa någonting utan bara direkt hem och ta det lugnt. Fick bråka lite med mig själv men lyckades ta mig raka vägen hem och har sovit två timmar på eftermiddagen idag.

Det är skönt att ta det lugnt men varför är det ändå på något sätt så svårt?
När man är ledig på vardagar och jobbar helgdagar flyter dagarna ihop och man vet aldrig riktigt var i veckan man är någonstans. Det är skillnad på att ta en ensam lunchfika en vardag mellan jobb och att göra det på en söndag mellan jobb. Man sticker ut lite mer på något sätt...

Nu, för att väga upp, lagar Favoriten söndagsmiddag. Gissar att det vankas något helstekt kött. Sedan hoppas jag på tända ljus och ett älskat knä att vila huvudet i.

Hoppas alla får en trevlig fortsättning på den också, var ni än gick...
Precis färdig med en rensning av garderoben. Eller i alla fall en del av den. Tre påsar med kläder åkte i sopen denna gång, kommer säkert ångra en del som vanligt. En kasse med kläder åker ner i förrådet tills vidare. Ett par galgar blev tomma, får köpa nytt till dem! Vore ju dumt om de ska hänga där inne i mörkret och frysa tycker jag.

Börjar väl bli dags att göra sig i ordning kanske...
Bra början på helgen med ledig fredag! Extra mys att spendera den tillsammans med Småstrumporna i Småstaden. Lunchfika, spaning i affärerna (blev en västkofta och en blus till ikväll för mig) och sedan hem. Middag och film med Favoriten.

Ikväll är det Ladies Night. Jag ska ha min nya fina blus såklart! Tills dess bara lugnt lördagsmys, inte lyfta alltför många fingrar tänkte jag...
Tränad, duschad och äten. Tillvaron är ganska behaglig just nu. Ska snart iväg och jobba lite igen...

Mellan morgonens jobb och träningen hann jag slinka in på Kiehl's. Är ju en sucker för deras produkter och min hudlotion var slut. Dessutom är jag redigt less på alla finnar som kommer och går. Precis när det verkar som att det lagt sig ploppar några nya upp. Hopplöst. Men nu har jag rådgjort lite med den alltid lika trevliga personalen och hoppas att jag är en lösning på spåren!


Rengöring (den vanliga jag alltid har), Toner, Fuktkräm (den vanliga jag alltid har), Nattvård (Tog bara ett prov på den, är den slår jag till).

Femte delen i Sohpie Kinsellas serie om Becky Bloomwoods liv. Becky Bloomwoods liv är härligt! Hon arbetar i Londons nyaste modevaruhus. Hon letar hus tillsammans med sin man Luke (hennes hemliga dröm är en skogarderob). Och hon är gravid!
(Och nej, Kollegan, jag har inte läst dom i ordning, jag började med den här.)

"mormorsrutor!" -C om En Liten Smygvisning Av Projektet

Såklart är det en liten mormorsruta i bild. Vad det ska bli får ni se, om det nu hinner bli tillräckligt många för att bli något alls innan jag ledsnar. Fick i alla fall ihop några igår medan Favoriten tittade fotboll.
Onsdag idag, halvvägs genom veckan. Inte ens hälften så galen som förra veckan hitills, väldigt skönt! Det fina höstvädret har återvänt också och lockar till promenader. igår vädrade jag ur arbetsdagen med pod-radio i lurarna, nu på morgonen har jag kylt ner kinderna i Kollegans sällskap. Älskar när kinderna blir sådär kalla utifrån och varma från insidan som de blir under en höstpromenad!

Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund och sedan tror jag det vankas lunchdate med Lillasyster.
Mycket jobb den här helgen, men lite annat har vi hunnit med också. Lite shopping igår som ni redan vet och idag höstens Rotmosmiddag hos Svärmormor. Som vanligt galet god mat...

Fått ett litet projekt på hjärnan också. När jag kommer på något jag vill göra kan jag drabbas av en kliande otålighet att komma igång. Har nog alltid varit lite sådan tror jag. Sedan när jag börjat vet jag att jag kommer vilja vara färdig på en gång, helst igår. Om det tar för lång tid finns risken att jag ger upp...

Jag minns en gång när jag var liten och hade fått på hjärnan att jag skulle bygga en koja, ambitiösa planer, fönster och allt. Sågade och spikade och sågade och spikade.... Sedan började Fragglarna eller om det var Varuhuset (ja, vi fick titta på Varuhuset som barn) på tv och kojan blev aldrig färdig. Har många sådana halvfärdiga skapelser bakom mig och ändå tror jag återigen att just den här gången kommer jag göra klart. -Vi får väl se!
Idag tog vi beslutet och gjorde en beställning på den där första som vi tittade på. Känns som ett bra beslut och nu är det bara att längta efter att få börja använda inköpet!

Sedan har det varit jobb och jobb och jobb hela eftermiddagen och kvällen. Varför spara på krafterna liksom?!

Nu mys i soffan med Favoriten, eller hmmm... TV, hockey, datorn, bloggar vet inte hur mys det är egentligen... Jaja, lite filt och godis är i alla fall inblandat också...
Efter en alldeles för stressig dag igår ringde klockan alldeles för tidigt idag. Ibland blir det såhär helt enkelt. Just nu ser jag mest fram emot alla mina lediga timmar mitt på dagen! Ska träna en liten sväng, sedan parkera hemma i soffan. Lika bra att kicka igång nu då så jag kommer till viloläge med varm filt någon gång...
Känner mig så trött. Kan vara lite självförvållat faktiskt. Mycket jobb och speciellt på kvällstid det senaste och det närmaste, men som sagt det kan vara lite självförvållat faktiskt.

Min iopod shuffle har gått sönder också. Går inte att synka den med datorn och går inte att få den att spela upp låtar. Väldigt trist då den länge varit mitt sällskap både i löpspåret och på SATS. Ska se om jag kan hinna förbi någon Applestore och fixa en ny.

Behöver verkligen ta tag i min jack-issue också. Den där jackan jag rekat gick vid närmare granskning bort eftersom pälsen på luvan inte gick att ta bort. Jaja, får köra med windstopper under skinnjackan några dagar tills jag får tid att lösa det hela.

Nej, nu är det tandborstning och sedan iväg mot arbetsdagen.
Tränat en sväng under förmiddagen och nu äter jag en väldigt god soppa till lunch. Funderar om jag ska bjuda er på receptet eller om jag ska hålla det för mig själv och istället bjuda in till sopplunch. Passar väl bra såhär på hösten? Tänker att vissa kanske vill byta böcker igen, någon annan har lite saker som behöver fraktas hit och en tredje kanske kan ta den där kaffen som vi pratat lite löst om till efterrätt. Den som känner sig träffad kan ju bara osa liksom. Eller förresten, den som inte känner sig träffad men ändå skulle kunna tänka sig en sopplunch kan väl osa den också.

Tror jag gör så!

Ska sörpla vidare här och sedan drar även denna arbetsdag igång...
Så är armarna några centimeter längre igen efter att ha släpat hem mat. När vi var i Norge åt vi en yoghurt som såldes i sådan Risifruttiförpackning, kombinationen var vaniljyoghurt och så hackade nötter i det lilla syltfacket. Väldigt gott tycket även jag som inte brukar gilla vaniljyoghurt. idag har jag köpt vaniljyoghurt och ska hacka lite nötter, perfekt att ha i väskan och äta mellan jobben tänker jag.

Nej, nu tar jag och äter lite tidig lunch innan arbetsdagen drar igång!




Veronika bestämmer sig för att dö - Paulo Coelho
Veronika är ung och vacker, har vänner och beundrare, fast jobb och en familj som tycker om henne, men ändå är hon inte lycklig. Det är något som fattas i hennes liv. Morgonen den 11 november 1997 bestämmer hon sig därför för att dö. Hon tar en överdos sömntabletter - bara för att lite senare vakna upp på närmaste sjukhus. Där berättar man för henne att hennes hjärta är skadat och att hon bara har några få dagar kvar att leva.
Idag har jag gått (!!!) Topploppet fem kilometer. Väldigt ovant att komma i mål med hyffsat normal ansiktsfärg, brukar ju luta som tornet i Pisa åt rött annars. Flåset såg vi i alla fall till att jobba upp en aning med lätt jogg på upploppet och över mållinjen.

Nu tänkte jag mysa med Favoriten resten av denna lördag.