Gick upp tidigt trots att jobben inte krävde det. Åkte till SATS och körde lite konditionsmaskiner. På SATS har mobilen ingen mottagning och det är alltid lika spännande att komma upp för trappan och se vem som velat säga vad till en under tiden man svettats. Idag var det ett meddelande om att jobbet som jag började få lite halvbråttom till inte började förrän tre timmar senare.

Väldigt skönt att åka hem och göra en kopp te och knapra chokladflarn!
Har redan hunnit tvätta, jobba lite, träna, handla och äta. Gick snabbt att bryta Smålandstempot och komma in i vardagslunken igen. Nu tror jag det får bli en liten lugn stund med te och Gilles dubbla chokladflarn (min nya last) i soffan innan jag ska iväg och jobba lite igen.

Har den där låten på hjärnan, Monday Morning med Melanie Fiona...


I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.

Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.

Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken. En skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.
Skön sovmorgon imorse. Annat tempo här, kan komma ner i varv och stanna kvar i sängen med en bok en halvtimme på morgonen. Frukost och så promenad till stugan. De andra hade åkt bilen före så när jag kom fram var korven grillad och solen framkommen. Eftermiddagen ägnades åt diverse trädgårdsarbete, en eftermiddagslur, läsa ut boken... Nu tänkte jag inta sängen och somna till lite podradio.
Blev en oväntat ledig fredag idag. Skönt! Tänkte jag ska ta en sväng till stan och se om jag kan hitta något att slösa lite av lönen på. Senare bjuder vi Svärfar på middag innan vi rullar mot Småland
Ibland undrar jag.. Varför tycker jag ibland att gräset verkar lite grönare på en annan gräsmatta än den jag står på? Eller handlar det mest om att den jag står på känns mindre grön än den brukar? Jag vet inte..

Nu väntar snart Arga snickaren och jag körde lite extra på SATS förut idag så kvällsfikat kan allt lyxas till lite.
Idag fick jag en stund över på stan. Kikade lite höstskor och dito jacka. Hittade två par skor som jag omöjligt kan välja mellan. De är ganska lika varandra, är väl det som gör valet så svårt kanske. Känner på mig att det blir tillslag på båda men vad gör väl det om det hundra år. Tror jag sett ut en bra höstparkas också. Skinnjacka som inte går att knäppa känns klent mot kyla, regn och vind. Dumt bara att jag hade glömt plånboken hemma idag, annars hade jag varit rustad för annalkande höstrusk. Tror jag i alla fall ska slå till innan lönen trillar ner i folks plånböcker så mina fynd inte tar slut.

Just nu gräddas pannkakor för fullt här, så lyxigt att bara sätta sig vid dukat bord. Tack Favoriten för det!

Tror inte vågen visat på högre siffror de senaste fem-tio åren ändå är det i alla fall en person om dagen som påpekar hur liten jag är. Lustigt!

Hade tänkt mig en promenad nu innan dagens jobb men ute är vitt som inuti ett filmjölkspaket så jag vet inte...
Idag blir det en tur till Småstaden för inflyttningsfika hos Syster. Hon har flyttat till en jättefin lägenhet och bjuder in familjen, trevligt initiativ.
Maten är lagad och bordet dukat. Saknas bara något i glasen och sällskapet så är det fredagsmys! Ikväll kommer pinglorna hit och håller mig sällskap. Längesedan vi sågs sist alla tillsammans så ska bli hur trevligt som helst!
Har ni sett folkpartiets tv-reklam om att äldre ska ha rätt att bo tillsammans. Det är en dam som gör sig fin och tar med blomsterkvast och åker och hälsar på sin man på äldreboendet. När de träffas där så kramas de som om de vore syskon eller goda vänner, varför?! Varför inte en liten puss?!

Jag hoppas att jag och Favoriten kommer pussas hela vägen till graven!

Efter en natt av dålig sömn vaknar jag på fel sida. Likadant gjorde tydligen min garderob, inte ett enda rätt var det i den i alla fall. När jag äntligen hittat vad som verkar vara den enda tröjan som var rätt färg och inte för kort eller för tight, för stor eller för lång spiller jag så klart tandkräm på den.

Fötterna sitter för långt ner, huvudet molar och jobben drar över. Jag ska nog dra något gammalt över mig och hoppas på någon sorts ljusning.
Det är verkligen härligt att bara vara snäll mot sig själv. Tv-soffan med te och liten chokladbit efter en dag med hemlagad både lunch och middag. Den här veckan är det Linas Matkasse-vecka igen.

Skönt att slippa tänka och handla och släpa hem!
Nu har jag alltså gjort det två gånger i mitt liv, svimmat. Sist var 17 december 2007. Eller typ svimmat i alla fall, är ju lite svårt att avgöra själv exakt hur borta man är men helt klart väldigt nära tillståndet som brukar omnämnas som att svimma. Även denna gång skedde det under pågående uppdrag. Tack vare underbar kollega gick det hela föreläsaren helt förbi och det blev en alldeles läglig paus så jag kunde lufta mig lite och komma över chocken.

Nu ska jag vara mycket mycket snäll mot mig själv heeela eftermiddagen och kvällen. Gosa ner mig i soffan och vänta på Biggest Looser. Sedan blir det tidigit i säng och en god natts sömn som vi hoppas ger mig lite ansiktsfärg tillbaka...


Preikestolen och Kjerag, Stavanger.
Är hemma mellan jobb. Såhär mitt i veckan var det upp i ottan, längesedan jag var uppe och iväg så tidigt. Men nu, en tvättmaskin, lite jobb, ett träningspass och en lunch senare känns det skönt att hunnit så mycket redan. Bara eftermiddagsjobb kvar sedan långledig över helgen. Skönt!

Vet att det handlat mycket om mat det senaste men måste bara tipsa om mitt nya favoritmellis!

Förmiddagen blev avbokad. Eftersom jag, när jag fick veta det, redan var på språng tog jag raka vägen till SATS och hann in på ett step-pass. Så längesedan att jag nästan glömt hur kul det är!

Nu har jag precis ätit lunch. Kokt potatis, kolja och spenat -kan det bli mycket nyttigare? Bara duscha sedan kompensera det hela med en liten skorpfika, de med bitar av mörk choklad i såklart!

Lite jobb ska man väl riva av framåt eftermiddagen också innan kvällen bjuder på premiärer av både svenska Biggest Looser och Filip och Fredriks nya Lite sällskap.
Nu har jag fyllt i matdagboken, kanske inte helhjärtat, i ungefär en vecka och inser att jag i vardagen uppnår ett litet underskott kalorimässigt. Får försöka fundera lite på hur och om jag ska lösa det där. Det enkla vägen är ju att fylla ut med lite fika här och där så är själva kaloribristen löst. Känns dock inte helt okej näringsmässigt...
Har gått lite på stan idag, favoriten skulle köpa jacka och mutade med fika ifall jag bjöd på smakrådsällkap. Var inte mycket att fundera på.

Sedan har vi rekat lite för ett väldigt svårt inköp vi har framför oss. Ibland blir det jobbigt när man möter säljare som är trevliga, inte sådär på säljares vis utan på ett mer äkta sätt så att det känns som man rådbråkar en klok äldre släkting med erfarenhet inom området. Att inte rekommendera den dyraste utan snarare tvärtom prata för den lite billigare trots att mina ögon och frågor rörde aningens mer vid den dyrare.

Ja, inte blev vi mycket klokare men vi får fortsätta reka och antagligen kommer det sluta med att man tar den där första man tittade på ändå. Men då har man i alla fall övertygat sig själv om att det blir bäst så. Annars kan man lätt få känslan av att man tagit första bästa bara. Resultatet i slutändan är detsamma men som mattelärare brukar säga är det vägen dit som är det viktiga...
Min lediga fredag abslutas här i soffan med magen full av lammjärpar och potatissallad. Luktar whiskey och popcorn. Favoriten tittar på fotboll och jag tänka lägga huvudet på bästa platsen i hans knä och läsa lite feel-good-bok.
Inga jobb idag, skönt. Tänkte jag skulle plocka i ordning här hemma lite inför helgen, ge mig ut på en promenad eller gå till SATS. Så ska nummerlappen till söndagens tjejmil hämtas också. Men förutom det tänker jag inte lyfta alltför många fingrar faktiskt...