En mysförmiddag i soffan med bok. Längsta fyrhjulingspromenaden hitills. Nu kvällsmys.
Känner att jag vaknat på lite fel sida idag. Småirriterad på ingenting utan orsak. Hatar att vara sån och hoppas det går över! Tror en liten sväng i friska luften följt av en kaffe och slutet av filmen jag somnade till igår kan råda bot. Annars händer inte mycket denna söndag. Eller, vad säger jag, Väninnan kommer ju på eftermiddagen. Nu blev jag genast på bättre humör!


Att det kunde vara så härligt med helg! Igår var det sex små blå som ramlade ihop på soffan vid halvtio. Idag har vi ägnat förmiddagen åt att städa i ordning lägenheten lite och sedan gjort några små inköp. En av oss behövde pyjamasar och en annan behövde underkläder, den tredje kanske mest var med som fyrhjulingschaufför/-vakt och bärhjälp. Blev lite gott handlat till middag och ett par filmer hyrda också så nu kan lördagskvällen rulla igång tycker jag!
...har vi haft lunchbesök. Kollegan med sin lilla gosse kom med mat och hjälpte oss få dagen att gå lite fortare, väldigt trevligt! Mycket bebisprat och lite annat prat senare sitter jag nu här med en fortfarande sovande Kille. Om det inte vore för att jag inte har en aning om när det är matdags nästa gång skulle jag ta fyrhjulingen på en promenad och möta Favoriten när han slutar jobba. Nu vet jag inte riktigt om det blir pannkaka av alltihop ifall jag chansar och ger mig ut... Vore väl ingen fara om pannkaka kunde mätta men...

Kanske får ta en extra lång promenad imorgon istället, eller så chansar jag... Cliffhanger!
Eftersom Killen sover så snällt passar jag på att koka lunchsoppa...

...och pumpen...


Så har halva veckan gått. Första veckan ensam hemma med Killen, Favoriten på jobbet hela långa dagarna. Igår kom i alla fall lilla Mor och höll oss sällskap, tiden går lite fortare med sällskap. Killen verkade uppskatta besöket han också, där på sin mormors arm kom han verkligen till ro som så många andra små före honom. Idag tror jag vi ska bege oss iväg och skaffa lite småsaker vi behöver. Och så blir det nog en fika hos vännen som ska ha bebis till sommaren. Men det får bli efter lunch.

Nu DVD-mys i väntan på lunch-hunger...

Keso Mellanmål med blåbär, tranbär och hasselnötter blir ingen superfavorit. Absolut smidigt om man behöver något snabbt men jag föredrar att blanda keson med färska bär.



Inte så bra som den där med Passionsfrukt men kommer ändå köpa en till när den jag påbörjade i lördags är slut.
Funderar på att klicka hem lite serie-boxar. Insett att det är lite knepigt att hålla i allt som ska hållas i när man matar och en bok samtidigt. Surfa i mobilen funkar men bloggar uppdateras inte åtta gånger om dygnet och absolut inte synkat med matstunderna. Favoriten tyckte jag skulle skaffa ljudböcker när jag igår lade ihop boken för att mata. Men just nu är jag alltså inne på lite serier...

Imorgon väntar jobbet för Favoriten. Så himla fort de här veckorna gått, önskar de kunde vara bara lite längre! Idag ska vi försöka trotsa termometern och ge oss ut på en söndagspromenad. Men det blir efter lunch. Tills dess ska vi mysa och sedan när vi kommer in igen tror jag faktiskt vi ska fortsätta mysa lite till, in i det sista!


Hade planer på en promenad idag men termometern fick oss att trotsa solskenet och stanna inne. Eller i alla fall att låta Killen stanna inne. Själv tog jag och pluggade in lite pod-radio och traskade iväg. Skönt! Extra trevligt att lillasyster på andra sidan Öresundsbron ringde och höll mig sällskap på promenaden.

Nu lyser solen från låg position (ni har väl märkt hur mycket längre dagarna blivit?). Snart är det lördagkväll och jag har laddat upp med godis, nyhet från Marabou. Precis tuggat i mig första rutan så får återkomma i frågan om den är ny favorit eller inte. Saknar fortfarande den där som fanns i somras med passionsfrukt!

Hoppas ni får en trevlig lördag!

Lägenhet städad, Killen badad, Favoriten och jag duschade och promenerade. Nu är det bara ett byte och en matning sedan tillagning av fredagsmysmiddag.
Jag tror jag ska försöka fortsätta med att gå upp vid första frukosten. Helt annan rulle på dagen! Eller är ju samma sorts aktiviteter och sysslor men idag hade vi ju hunnit småfixa och vila lite mellan frukost och lunch och kunde därför ägna tiden mellan lunch och 15-fikat till promenad.

Är för övrigt ungefär så vi lever livet just nu, mellan måltiderna.
Tänkte innan Killen kom att nätterna skulle bli vakna och frukostarna tidiga. Men det är mycket som inte blir som man tänkt sig. Inte för att någon här sover hela nätterna men det är inte alls så illa som jag föreställt mig. Frukost har vi sällan ätit före tio. Spelar väl ingen roll när vi ändå är lediga allihop och inte har speciellt mycket för oss om dagarna men jag har aldrig gillat korta förmiddagar. Och följden av sen frukost är just kort förmiddag.

Så idag provar jag något nytt, mitt i allt det nya. Gick upp efter Killens första frukost mellan sex och sju istället för att somna om till andra frukost vid nio (som sedan inte är färdig förrän framåt tio...). Nu hoppas jag bara att Favoriten också kommer upp så vi kan ge oss ut på en promenad, annars somnar jag nog före lunch.
Så rullar en ny vecka igång. Den senaste har varit en av de mest omvälvande i hela mitt liv. Får se vad den här kommande kan bjuda på. Idag är det hembesök från BVC i alla fall, imorgon ska vi se till att Killen får en pappa på pappret också. Sedan ska vi väl försöka njuta resten av veckan, suga ut det sista ur Favoritens tio dagar.

En hel del människor kvar att presentera för Killen också. Har som sagt varit en omvälvande vecka och jag har inte riktigt orkat ställa upp dörren för stora vida världen. Men snart öppnas en dörr på glänt...
Som alla andra nyblivna mammor här i bloggvärlden ska man väl börja med att säga något om just veckodagen fredag och dess ankomst. Men ärligt talat så brukar dagarna här börja med att jag frågar Favoriten vilken veckodag det är så har inte så mycket att komma med...

Har inte så mycket att säga alls egentligen. Men helt sjukt är det att det för en vecka sedan fanns 3230 gram och 52 cm i min mage och att jag trodde jag visste vad det innebar att älska någon...
...men du kan få den här bara du kommer snart!

Mons Kallentoft böcker om polisen Malin Fors.
"Jag kör på strategin: "det blir ju inte mer guldkantat för att jag inte äter en godis" eller "det kan ju knappast bli mindre guldkantat för att jag tar en godis", eller så kör jag på det absolut säkraste kortet: jag tänker inte så mycket, utan bara gör vad jag känner för. När jag känner för att äta gurka istället, då äter jag gurka, inte när jag är sugen på bumlingar. ;) Kram" -Carro, om Dagar som idag
...är jag extra glad över min självdisciplin som inte tillåter mig själv att falla för den där lösgodispåsen. För vad är det som får en att tro att något skulle bli så himla guldkantat av lite choklad, lakrits, surisar och hårda bumlingar?!
Precis ätit lunch och kollat på Vänner, The one Where Rachel is Late. Det finns ett Vänner för nästan varje tillfälle...