Sedan Killen gjorde entré i mitt liv för snart två månader sedan har det blivit mer vi och oss än jag och mig. Utan att jag tänker på det blir det ofta vi som gjort eller ska göra saker där det förut var mig det handlade om.

Ett så litet ord, bara två bokstäver, betyder ingenting och går kanske omärkt förbi men det är absolut det bästa lilla vi som någonsin hänt oss!


Idag har lilla Mamma kommit och hållit oss sällskap under förmiddagen. Väldigt uppskattat!

Nu är vi inkomna från ett litet varv i solen och Killen ligger och grymtar i fyrhjulingen. Brukar betyda att han vaknar snart, eller inte... Vi får se. Blev väldigt mycket bättre med lammskinnet och filt än åkpåsen i alla fall, nu vill jag nästan krypa ner där själv. Tänk att krypa ner och låta solen värma ansiktet genom "hålet"... Nej, jag hänger inte för någon filt! Lite sol på kinderna gör gott!

Kanske ska ta mig en kopp kaffe och så en liten kaka, min nya last Ballerina Kladdkaka. Vill inte bli en sådan som nöjde sig så fort hon blev av med nästan alla gravidkilon men en kaka hit eller dit?! Och nästa vecka börjar jag ju träna igen, L-Ä-N-G-T-A-R!

Japp, så får det bli, kaffe och kaka... Om jag kommer så långt. On-knappen på kaffemaskinen brukarn nämligen även ha en off-funktion på Killens sömn.

Lite nytt till fyrhjulingen, lammskinn och gallerfilt från Jollyroom.
Efter den välbehövliga vilodagen igår är det nya tag idag. Sovrummet och hallen är städade och dammsugna, disken blev diskad redan igårkväll och så fort lunchen är avklarad är det ut i solen som gäller. Ska hämta det där paketet på posten. En latte i solen också kanske. Var sugen på latte hela dagen igår men fanns ingen mjölk här hemma så det ska jag också se till att få med mig hem.

Men först lunch...
Finns så mycket fint att köpa i present


Namntavlor från Fröken Form och babyfiltar från pledd.net
Vill fortfarande bara mysa hela dagen lång. Nu till exempel skulle jag kunna inviga fyrhjulingens regnskydd och gå för att hämta ett paket jag har liggandes på posten men icke...
Var ju på kalas i helgen och där fanns en söt liten sexåring som tjänstgjorde utmärkt som napp-istoppare och serveringshjälp. När jag satt med Killen i famnen kom hon med jämna mellanrum och frågade "vad är det med honom". Vid ett tillfälle svarade jag att "han är lite ovan vid att det är sånt liv omkring honom". En liten stund senare kommer den söta lilla sexåringen tillbaka och ställer följande fråga,
-Tycker han inte om livet?

Vad svarar man på det?!
Idag gör jag ingenting. Nu till exempel skulle jag kunna passa på att diska, reda i röran här hemma, dammsuga, sortera tvätt... Men istället tänker jag lägga mig på sängen och läsa bok. Behöver den här dagen!
Den här veckan inleds med en solig måndag. Älskar att vara ledig när det är sådana här dagar, behöver aldrig känna att jag missar soltimmar ofrivilligt. Började dagen idag med en promenad i Kollegans och Lillemans sällskap. En bra start både på dagen och veckan.

Dagen idag bjuder på tandläkarbesök och föräldragrupp. Veckan bjuder på besök av lilla Mamma och så finfrämmande framåt helgen, mer om det då!
Så är vi hemma igen, sovit borta första gången med Killen om inte BB räknas och det gör det väl ändå inte. Allt gick hur bra som helst men nu är jag helt slut. Var kalas igår också och det tog på krafterna. Väldigt skönt att vara hemma bland sina egna saker igen!

Nu söndagsmyser vi här i soffan och kommer säkert somna alldeles för tidigt...

Har i flera dagar sett fram emot att få åka iväg helt själv och äta palt och byta pocketböcker i trevligt sällskap och är väldigt besviken över att det inte blev så. Att ta sig från ena änden av länet till den andra, hinna just äta palten och byta böckerna och sedan ta sig hem blev omöjligt. Men hoppas det kommer något tillfälle snart igen!
Dagens lärdom får väl bli att inte somna face-to-face med en bebis som ska börja sin morgongymnastik inom timme. I alla fall inte om inom en timme fortfarande är alldeles för tidigt för att vakna av upprepade små knytnävsslag i ansiktet.

Nu har jag i alla fall tuggat i mig frukosten och Favoriten har fått på Killen kläder, snickarbyxorna som Svärmor hade med sig till honom förra helgen. Har sparat de en hel vecka just för att de skulle vara rena tills idag när han ska till Farmor första gången. På vägen gör vi ett stopp hos Storstrumpan numero uno.

Ska hoppa in i duschen och sedan är det väl bara att påbörja resan som sker med ungefär alla färdmedel utom båt och flyg. Nej, duscha var det...
Idag var det dags för att träffa Den där mamman från föräldragruppen för en promenad. Jag är nog ganska bekväm av mig när det gäller att skapa nya kontakter. I en samling där möjligheten kan finnas håller jag mig ändå ofta till de jag redan känner. Handlar kanske mer om en osäkerhet på mig själv än bekvämlighet. Tänker att alla andra är nöjda med de vänner de redan har och inte är intresserade av mitt sällskap. Men så har jag insett att det är många lediga dagar framöver och att de där på promenad-/fikasällskaplistan nog inte kan bli för många. Så när man inte längre tvingas ihop med människor i en skolklass eller genom någon lagsport får väl föräldragruppen bli arenan.

Inser efter idag att bara man kliver ut ur den där bekvämlighetsrutan kan det leda till väldigt trevliga promenader...
Vaknade halvsex i en pöl och insåg att det var åtta timmar sedan sist.
Idag har jag varit på den mest framtvingade träffen i mitt lilla liv tror jag. Det var damen på BVC som tvingade oss mammor i föräldragruppen att bestämma en dag vi skulle ses. En väldigt trevlig lunch blev det av det hela i alla fall. Gick hem med lite bytta telefonnummer och en promenaddate bokad senare i veckan, kanske inte så tokigt att bli ihopföst på det där sättet ändå.

På vägen hem lämnade jag tillbaka filmen vi såg igår och så slank jag in och köpte en tröja, lika som jag har fast annan färg. Med Ginas prislappar kan man alltid köpa flera i olika färger.

Nya favorittröjan, längtar tills det räcker med den och skinnjackan!

Vårstädat lite här på bloggen. Vad tycks? Har även nytt program att leka med bilder i, kanske får ni se resultat av det framöver.

Nu väntar vi fikabesök, Svärmor och hennes gubbe. Hoppas de vill ut i solen på promenad eller att de inte stannar superlänge så vi kan komma ut när de åkt. Klart det är kul att de kommer men man vet inte, solen skiner kanske bara idag och att passa på har blivit lite av min nya grej.



Kanske undrar ni vad som hänt med promenadprojktet denna vecka... Jo, men jag gjorde ju ett försök lite söderöver i veckan men började med isgata och slutade med att jag hamnade åt helskotta fel så får ta upp det där i veckan igen. Insåg när jag bläddrade i boken att jag i väldigt trevligt sällskap förra söndagen ovetandes gick hela två av promenaderna på en gång. (Pollys mamma: En på var sida om den där hemska bron som jag fortfarande ber om förlåtelse för!).
Solen skiner, Favoriten hemma, Killen sover förmiddag i coola mjukisdressen jag inte kunde låta bli förut... Jag är nyduschad och så fort vi fått i oss lunch allihopa bär det av ut i solen! Jag tänker mig latte med ryggen lutat mot en vägg och ansiktet vänt mot solen.
Hörde på radion att snöfall skulle anlända inom en timme och skyndade mig ut en sväng. Nästan hemma började det vita falla och jag som inte hade någonting att täcka för "hålet" på fyrhjulingen med. Drog upp allt som gick att dra upp så långt som möjligt och lade på en rem. Och nu sitter jag här med en kaffe och en macka och längtar till fredagsmys.

Allt det där som kändes så grått i själen igår har gått över. Så läget är på stabil gång upp och ner, det är något man nästan alltid kan lita på.
Jag bara undrar hur det gick till när den här dagen blev en av de där gråa som aldrig skyndar på? Hoppas den här trista känslan går över snart för just nu vill jag typ tröstäta en massa choklad och det är väldigt långt ifrån allt som är jag och mig...
Blev trött på att inte ha något klä på mig (garderoben har ju inte uppdaterats med annat än långa linnen, långa koftor och tights de senaste månaderna) och gav mig iväg på klädesjakt. Egentligen ville jag vänta tills alla kilona är borta men eftersom nu tillräckligt många för att jag ska komma i min vanliga storlek är det så ser jag ingen anledning att vänta längre. Hittade lite till min egen överkropp, underkroppen får vi vänta lite till med tror jag...

Såklart letade jag mig fram till den där hörnan längst in i butiken också (dessutom en helt annan butik än jag handlade till mig själv i...). Varför just den hörnan ligger längst in funderar jag över, inte praktiskt när man kommer med sin fyrhjuling som snabbt förvandlas till kräftkokargryta men trots det hittade jag en del jag omöjligt kunde lämna kvar där på krokarna!


Började dagen med att inse en sak klockan fem imorse. Ingen glädjande eller upplyftande sak utan bara en sådan där stor suck- och stönsak. Nu är det i alla fall åtgärdat på bästa möjliga sätt och vi kan trycka på gaspedalen tills vi närmar oss topp igen.

Killen som hitills mest är känd som en riktig marathon-sovare slog igår till på att vara vaken i stort sett hela dagen om man bortser från några små powernaps på tjugo minuter. Det resulterade i en väldigt god nattsömn kan jag säga... Och idag verkar han vara sitt vanliga jag igen. Och eftersom vi båda fått i oss lunch tänkte jag ge mig iväg på en promenad.
Måndag morgon och en ny vecka framför oss. Tror att jag förra veckan hittade någon sorts balans i tillvaron. Börjar nog veta hur jag vill ha det lite, jämvikt mellan vila, aktivitet, socialt umgänge och tid för oss själva. Därmed inte sagt att jag kommit in i några som helst rutiner värda namnet. Klart det finns några "då brukar..." och "för det mesta..." eller "oftast..." men inget är spikat eller hugget i sten om säger så.

Vad bjuder då denna vecka på...? Ras på Tokyo-börsen innebär sönderstressad Favorit. Linas Matkasse-vecka innebär goda middagar. Löften om sol innebär projektpromenader. Tror det kan bli ännu en vecka i balans...


"Det yttersta tecknet på att någon inte förvärsarbetar, utan har någon sorts sysselsättning som innebär fria arbetstider måste vara när man tipsar om ett program som går 16:50 på en vardag! :)" -Caroline om Inte missa!

När SVT envisas med att lägga bra program på dåliga tider stavas lösningen SVT play. Numera är vi ägare av inspelningsbar box som kommer väl till pass den också. Just den inspelningsbara boxen är även en väldigt bra lösning när Killen väljer att ha sin kinkigaste stund samtidigt som jag verkligen vill se något på tv. Kommer utveckla en djup relation till den där fina röda rec-knappen.

Sedan är det klart att mina arbetstider är mycket friare än många andras, speciellt just nu kanske...
Inser att jag får ligga i om jag ska hinna med alla femtioen promenaderna i projektet så jag slog till på en projektpromenad idag igen. Idag blev det dryga tre kilometer runt två holmarna mitt i stan som de kallas i boken. Så nu sitter jag här med lite rosiga kinder och njuter av en kaffe igen.




Promenad nummer nio, Skeppsholmen och Kastellholmen.
Sträcka tre komma fyra kilometer.
Väder 2° V 8 m/s
Deltagare jag och Killen
Nu sitter jag och njuter av en kaffe efter att ha klarat av första promenaden i projektet. Eftersom att jag även vid de enklaste valsituationer drabbas av beslutsångest gick valet av promenad till så att Favoriten sade en siffra mellan ett och femtioett. Resultatet blev en trevlig promenad på två och en halv kilometer där jag kunde spana in några av stadens viktiga byggnader såsom Rosenbad, Stadshuset och Riksdagshuset.


Från den öppna platsen Evert Taubes terass har man i sällskap med trubaduren själv fin utsikt mot Stadshuset.

Promenad nummer åtta, Riddarholmen och Helgeandsholmen.
Sträcka två och en halv kilometer.
Väder 2° S 10 m/s
Deltagare jag och Killen

Den var väl förvisso god och så men jag bara undrar om man verkligen får döpa en chokaldbit till blåbär och ha blåbär på förpackningen när den som skrev ingrediensförteckningen inte ens behöver kunna stava till ordet blåbär?!

Socker, vetemjöl, vegetabiliskt fett, skummjölkspulver, kakaosmör, vasslepulver, helmjölkspulver, kakaomassa, kakaopulver, emulgeringsmedel (sojalecitin), salt, bakpulver (natriumbikarbonat), aromer (bl.a. vanillin)
Riktigt skönt ute idag! Mötte upp Kollegan och gick hem till henne och blev bjuden på lunch, väldigt trevligt. När jag gick därifrån blev jag sugen på att gå riktigt långt i solen men eftersom Killen bestämt sig för att köra ytterligare ett av sina sovmarathon och vid det laget var uppe i snart tre timmar var det bara att snällt vandra hemåt. Tog varvet runt Ica för semleshopping i alla fall.

Nu är vi hemma igen och ungefär fem minuter efter att vi kom innanför dörren vaknade Killen med ett hungersvrå (såklart!)l... Men lite mat i magen och en ny blöja senare är han djupt inne i ett samtal med sin Skummis. Tror jag ska se om jag kan få vara med på ett hörn...
Om några timmar är det en månad sedan Killen gjorde entré i våra liv och förändrade allt såsom ingen eller inget har förändrat något förut.



Har i veckan som gått både fått på mig mina vanliga jeans och hittat en våg att ställa mig på. Inte för att det spelar någon roll eller har betydelse egentligen men två och ett halvt gravidkilo är det kvar. Men oavsett vad vågen säger så är kroppen mycket mjukare, putigare och större på sina ställen, ett bevis på att det får plats mer mjukt än hårt per kilo. Men i april drar jag igång den kampen. Tills dess njuter jag av promenader...


Favoriten ringde nyss och meddelade att han slutat lite tidigare fredagen till ära.
-Så jag tänkte jag går bort till Nespresso och köper kaffe då när jag ändå slutat...
-Nej, kan du inte komma hem istället?
-Men ville du inte ha kaffe då?
-Jo, men jag vill hellre ha dig...

Så nu borde han snart vara här och vi kan rulla igång helgen. Myyys!
Idag kom vi ut på en underbart solig promenad. Kikade förbi SATS också och förlängde frysningen av mitt kort en månad till, så tredje april smäller det! Längtar, längtar, längtar...

Längtar, längtar, längtar också efter att köpa nya jeans. Har ingen aning om kilon hit och dit men kommer i alla fall i mina vanliga byxor igen så det känns inte långt borta att uppdatera garderoben lite.

Ikväll är det tvättstugan som gälller för hela slanten. Det blir en hel del smutstvätt numera. Tror jag fick ihop åtta maskiner när jag förberedande sorterade det hela förut. Allt för att komma igång så fort Favoriten anländer hemmet ikväll. Längtar?!

Ni vet det där projektet jag höll på med förut. Nu pryder det fyrhjulingen och värmer Killen på våra promenader. Har ett litet nytt projekt på gång. Tycker det passar väldigt bra såhär när det lackar mot vår. För himla länge sedan när en av storstrumporna höll på och rensade hemma hos sig fick jag en bok av henne. Nu tänkte jag vi skulle ta och beta av innehållet i boken som innehåller inte mindre än femtioen promenader.


Kanske vill du följa med på en eller annan promenad?!