Det är så skönt! Ni kanske inte tror att ett kilo hit eller dit har så stor betydelse när man ändå bär på så många men jag känner faktiskt skillnad! Upptäckte att sommarens lata dagar straffat sig! Här och där var min kropp plötsligt mjuk och dallrig, när jag var ute och sprang kände hur det dallrade där det inte dallrat förut. Inte ens vågen klarade av att dölja det faktum att god mat, glass och lata stranddagar förändrat min kropp.

För tre veckor sedan sa jag STOPP!!! Blott två veckor tog det innan det första kilot rasade av i den takten tar det alltså fyra veckor till så är jag tillbaka på utgångsläge! Inte farligt! Jag lider inte ens under tiden =)

Är det såhär det ska vara i typ många år framöver;

Måndag-Fredag: Stiga upp på morgonen och göra sig i ordning för arbetsdagen genom att ikläda sig svart på överkroppen och äta en ordentlig frukost. Sedan komma hem på eftermiddagen/kvällen och försöka inbilla sig att hela dagen inte alls gått åt till att jobba utan att det minsann finns några timmar kvar som man girigt försöker utnyttja på bästa sätt.

Lördag  och söndag: Försöka passa på att slappna av och koppla av och vara ledig. Samtidigt som kommande vecka bör förberedas genom att tvätta (köpa nya underkläder håller inte i längden för en landstingsanställd) och laga lite matlådor (äta lunch ute håller inte i längden för en landstingsanställd).

Några veckor om året kan man faktiskt få ledigt... Jag ska inte vara sån! Och faktiskt så kan det svarta plagget på överkroppen bytas mot nåt mörkblått eller vissa nyanser av grönt och kanske till och med brunt. Vad klagar jag på egentligen?!

Min systerson som är tre år har definierat vår bamsefamilj på följande sätt:

Vänner = Mostrar med respektive, Kusiner och faster... (nåra till kanske)
Mormor
Kompis Peter = Mosters före detta man

Ganska gulligt! I alla fall när han kom ut från sakristian på sin lillasysters dop, möttes av de fulla bänkraderna och utbrast "Mamma, alla mina vänner är här! Och mormor!"

Igår hade vi fest alla min systersons vänner och mormor, en helt underbar dag, kväll och natt!

En höjdpunkt var helt klart lillasysters flås-samtal till vänninnnans mobilsvar. "Hon behöver en snuskgubbe som ringer till henne ibland!" Och ändå drack hon bara halva glas...

Som systersonen sa imorse "Vilken fest vi hade igår!". Tror inte Morfar P-W haft en bättre födelsedag nästan. Övertygad om att han hörde våra klingande skratt och bytte glasögon för att se lite bättre, där från sitt håll...

Mycket internt här nu men det är så härligt när det bara behövs några ord så förstår alla vad som menas och skrattsalvorna hörs över hela byn.

Ni tar kort va?!

Gud vad konstigt ordet ser ut! Men det är i alla fall vad jag är sedan 4 dagar tillbaka. Hur många vuxenpoäng som helst på det ju!

Ett glas som har en spricka, varför läcker det inte?

Vissa dagar ska man iväg och jobba.

Vissa dagar klumpar sig mascaran och man slinter med mascaraborsten och får svart i hela ansiktet. 

Vissa dagar är ens garderob ungefär lika tilltalande som klädavdelningen i en myrorna-butik (Caroline, du vet min issue på området. Du känner till min kroppshållning på myrornas klädavdelning).

Vissa dagar är det varmt ute och man är tvungen att åka bil och kjolen blir sådär fult skrynklig som den blir när det är varmt ute och man är tvungen att sitta ner. (Detta gäller även för klädesplagg man valt att skyla sin överkropp med.)

Vissa dagar kämpar man med sitt hår i en halvtimme bara för att slänga ihop en tofs i sista stund. Något man kunnat gjort från början och då inte behövt stressat i samma utsträckning.

Vissa dagar kommer man hem mitt i natten från jobbet men kan ändå inte sova.

Idag är en viss dag!