Precis gjort ett backpass. Är inte min favorit att springa upp och ner för en backe i 15 minuter men vad gör man inte för att springa sådär störigt som jag vill över Västerbron i slutet på maj? Enligt pulsklockan gjorde jag av med 449 kalorier. Det motsvarar ganska precis sex och ett halvt Digestivekex.

Nu ska jag duscha och sedan ge mig iväg på litet jobb.
När jag med min beslutsångest står inför ett val av något slag säger jag ofta till favoriten just det, säg ett eller två. Innan jag frågar jag har ordnat valen i en speciell ordning på något sätt så att de representerar en siffra. (Kan även vara säg ett, två, tre eller fyra.) Jag har ju inte alltid Favoriten vid min sida men tackar gud för mobiltelefonen och har tappat räkningen på alla gånger jag stått i provhytten, omöjligt kunnat välja mellan två klädesplagg och därför skickat iväg ett sms med krav på snabbt svar. Det är ett oslagbart system! Det bästa är att om Favoriten säger två och jag känner en besvikelse över att han inte sade ett så vet jag ju att det är ettan jag vill ha. Helt underbart!

Orsaken till att jag kom att tänka på det här systemet är något jag läste i en blogg nyligen... Bangkok Marathon... Vore det inte något för mig?! Fast ännu ett halvår med Marathon-träning... Jag som börjar känna att det ska bli skönt när det här är över i slutet av maj... Men ändå har en tanke fötts... Vore det inte hur coolt som helst!? Du och jag S... Och så Teggel då... Den där Thailandsresan vi tänkt göra i december-januari kan ju tidigareläggas... Samtidigt... Det är en massa tid som ska läggas på träning... Kan man ens anmäla sig som utlänning?! Ni märker... En tanke har fötts!

Nu är löparsäsongen 2009 igång på riktigt! Ett lerigt Premiärmilen sprangs idag på 51.01 och därmed känns utgångsläget för kommande vår och sommar väldigt bra.

Nu ska vi krypa upp i soffan och kolla film...
Nu är det snart lördageftermiddag och jag har inte läst en enda sida i de där böckerna jag tänkt begrava näsan i hela dagen. Istället har jag ägnat mig åt dvd-frukost, tvättstugan, trimmat Favoritens skalle, lagat god lunchgryta...

Kvar på att-göra-listan finns en liten springtur. Men den kan vänta en timme eller två.

Ett fruktansvärt sötsug attackerar mig också. Två veckor exakt kvar på fastan idag. Fyra veckor och fyra dagar har den pågått hittils och jag har fuskat fyra gånger.
  • 8 mars. 1 kokostopp, 1 bit kardemummakaka och en kubb.
  • 15 mars. 1 bit äppelkaka med lite glass.
  • 22 mars. 1 cookie se nedan.
  • 27 mars. Chokladmousseefterätt. (Under en vädligt trevlig middag på en mycket reckommenderbar restaurang.)
Ser hemskt mycket ut när det är uppspaltat sådär men jag vägrar att känna det som ett nederlag! Tänk om jag inte haft den här lilla överrenskommelsen med mig själv, då hade listan lätt varit dubbelt så lång. Saker jag vet hade stått med är till exempel jordnötsringar som Favoriten åt i fjällen, chokladboll till eftermiddagsfikat på jobb häromdagen, chokladkaka till fikat på helgjobb för lite sedan, bussgodis på väg till och från Småstaden och fjällen och en massa annat. Så jag är ändå på det stora hela nöjd. Har sagt nej vid fler tillfällen än de fyra jag trillade dit om man säger så. Nu är det nolltolerans fram till påskafton...


Landade i hallen idag... I helgen tror jag att det blir te, filt och härliga Georgia Nicolson i massor. Ni som ännu inte upptäckt henne har något att se fram emot!
När man väcks av att en nyduschad Favorit kryper ner bredvid en och säger "När man går upp såhär tidigt hinner man mysa lite med sin älskling också" då vet man att det blir en bra dag!

Dagens aktiviteter består i löprunda, jobb med Chefen och senare kvällsjobb. Är lite inne på att slå till på en sushi där någonstans mellan Chefen och Nya kollegan också...
Har jobbat hela dagen. Ibland blir man förvånad över hur vissa kan tycka det är värdefullt att lägga en hel dag på att föreläsa om självlara saker... Men kanske är det jag som är för smart och tycker att saker är självklara?!

Nu har jag sladdat hem en sväng innan vi snart ska iväg på våffelmys hos Kollegan (och hennes Prinsen). Har bestämt att våfflor räknas till mat och alltså är helt okej att äta trots fastan.

Intet nytt under solen denna onsdag i mars som ni märker...

Någon sade att det var vår?!?!
Så har första dagen på nya veckan kommit och snart gått också. Favoriten fixar och fixar i köket med en kanske aningens sen middag men vad gör väl det om hundra år? Efter en löprunda på dryga två timmar börjar hungern faktiskt kännas där i magtrakten!

Förutom löpning har jag jobbat en sväng med Nya Kollegan. Så bra att hon är bäst på den stadsdel som jag är sämst på och kan visa mig nya lunchställen och genvägar! Idag blev det vegetarisk restaurang som är värd återbesök!

Har även lagt ännu en blogg till min lista.

Nu tänds ljusen på köksbordet så det är dags för mig att hugga in....


                               
Har haft en underbar helg med skidåkning afterski och fika. (På bilden är självklart Favoritens mumsiga chokladboll, jag med mitt fasteprojekt fick nöja mig med en goood kopp te.)
Idag har jag äntligen hunnit städa lägenheten, diskat all disk och tvätta all tvätt. Så skönt! Extra skönt att åka iväg på semester och veta att ett rent och fint hem väntar när man återvänder.

Har också hunnit med en löprunda i det superfina vädret. Underbart! Blev tvungen att stanna och vända mitt bleka ansikte mot solen en stund.

Nu håller vi på att packa. Eller i alla fall Favoriten, jag sitter ju här utan att göra nytta. Kanske skulle ta och ändra på det!
Är just nu så trött att jag vill kräkas. Jobbat, jobbat och jobbat sedan i fredags. I perioder är det här jobbet inte sådär soft som det kanske ofta framstår. Men snart är det semester i några dagar. Det behövs. Hoppas på sol, gulash och afterski. Känns underligt att det bara kommer vara jag och Favoriten men mysigt också!

Nu tror jag det blir lite slökollande på tv en stund innan jag går iväg för lite kvällspilates.
Det är mycket nu! Och ändå ingenting...
Startade dagen riktigt tidigt idag. Drog på mig samma kläder som jag drog på mig i måndags morse och promenerade genom ett Vasastan i vinterskrud till ett Sats som hade Pilates på schemat. Hann hem precis lagom för att pussa och krama Favoriten hejdå. Nu äter jag frukost som skulle mätta en häst och ska snart duscha, göra mig i ordning och sedan dra igång dagen på riktigt. Blir litet förmiddagsjobb och senare jobb med Chefen. Kanske återvänder jag till en av butikerna som ingick i gårdagens mikrorunda för att köpa en top som inte lämnat tanken min sedan igår.

I hjärnan går Kent - Columbus på repeat...

Stockholm vaknar långsamt och jag är full igen
Snön hyr ut sin oskuld till hela Kungsholms torg
Det känns som när jag kom hit way back in 93
En ynklig rad av fotspår,
en okänd kontinent

Om det här är allt vi hinner med,
så håll mig hårt min älskling

Snön hyr ut sin oskuld för skiten bara känns

Vi kan följa mina spår hem
Columbus var mitt namn
Har jobbat med Chefen idag. Hon är som vanligt grym och jag var i perioder helt lost. Sedan när Chefen säger det där som jag inte förstod ett enda vift av så är det så självklart att det är det som viftats. Efter jobb gick jag en mini-, nej inte ens det, en mikrosväng på stan. Börjar dyka upp en del vårfint nu...

Sitter här och drar på att byta om till löparstassen. Varför skulle det komma snö just idag?! Men ut ska jag, om så bara en liten sväng. Det här handlar om att bryta ner motståndet... Och det ska jag! Ser ut genom fönstret att det fortfarande snöar. Och om bara den här staden kunde sköta det här med plogandet vore det ingen stor sak. Nu vet jag att det blir till att kämpa med omkring en decimeter snö som underlag. På vissa ställen grundad med tillplattat slask som blir halkigt värre.

Hade planer på att köra spinning men fanns inget pass under eftermiddagen/kvällen på de tre Sats jag kunde tänka mig gå på som hade mindre än fem personer i kö. Så det finns ingen utväg. Löpband hade ju kunnat vara ett alternativ men är det något som skapar mer motstånd i mig än snön så är det nog just löpband.

Nej, nu åker löpoutfiten på. Tänk vad skön den där sanslöst varma duschen kommer vara sedan! Och vad gott middagen kommer smaka som ska tillagas av så mycket som vildsvinsfärs, den ni!

Maria Larssons eviga ögonblick
Dagarna rullar förbi och idag är det åter måndag. En ledig sådan, skönt! Har börjat med pilates och promenad, väldigt skönt. Om det inte vore för min mage där något verkar ur led. Igårkväll hindrade den mig från att sova, en känsla som mitt emellan ont och hunger. Vet inte vad det är som hänt riktigt men som min mor så förstående brukar säga så går det över när det är som värst.

Sabbade hela fastan igår också. Favoriten säger att det inte är någon fara för att det inte var så att jag egentligen föll för någon frestelse, dessutom hävdas det att hembakat måste var det bästa att bryta fastan med eftersom det inte innehåller konstgjorda tillsatser. Hur som helst känns det kanske som ett halvt misslyckande snarare än en magplask så jag fortsätter fastan trots avbrottet för Svärmormors hembakta kokostoppar och kubb igår.
Söndag och jag brukar asbolut itne sitta här och knappra på tangenterna. Men jag skolkar TSM idag.

Halsontet återvände lite efter fredagskvällen på stan. Vet inte om det var allt gapande för att överrösta musiken på nattklubbarna eller om kroppen faktiskt inte var redo för alkoholintag ännu. Tar det säkra före det osäkra och ger kroppen en hel veckas ledigt från träning och kör igång imorgon eller på tisdag.

Igår tog jag och Favoriten en lååång promenad. Sedan käkade vi Buffé, kan verkligen rekommenderas! Allt det bästa från asien, thai, sushi och frukter. Efter det var det pjäxjakt. Favoriten slog till på ett par nya pjäxor jag hittade ett par skidglasögon som jag inte kunde stå emot trots att det tar upp hela mitt lilla ansikte.

Nu måste jag bestämma mig snart om jag ska följa med ut till småstaden. Favoritens mormor lockar men att titta på fotboll hos Svärfar dessförinnan lockar mindre...
Nu har jag lyckats hålla det här med "fastan" i drygt en vecka. Det är två saker som jag upplevt som svårare än andra situationer.

Det ena är när man tar en fika med någon och är ute efter något mellanmålsaktigt. De allra flesta smörgåsar på Café är i största laget för att fungera som mellanmål. En del ställen har Smoothies och då är ju saken biff. Annars står man där med chokladbollar, muffins och pajer framför ögonen och får kämpa för att stå emot. Men det går, faktiskt två gånger den här veckan!

Det andra är helgerna. Där har vi nog kanske min största svaghet. Jag gillar att mysa till det på helgerna med efterrätter, snacks och godis. Har bara genomlevt en helg sedan jag började och har fem kvar. Den enda som varit klarade jag inte utan kamp och de fem som kommer gissar jag kommer innebära samma frestelse! Men det ska gå!

En bra grej med det här är ju att man inser när man annars äter allt det där onödiga. Och det är klart att man ska ha guldkant på livet och njuta av allt det goda som finns men jag gillar det här med medvetenhet.

Nu ska jag ta mig en promenad för att köpa strumpbyxor och deo. Tror att löpningen kan komma igång imorgon eller på söndag. Som tur var utvecklades halsontet aldrig till något speciellt utan har så sakteliga lämnat mig... Måste vara för att jag är så duktig och vilar!
Nu sitter jag här igen och funderar över hur mycket jag vågar delge...

Nöjjer mig med att konstantera att det saknas rättvisa i denna värld jag valt att försörja mig inom. Den bästa får klagomål och man kan inte förstå varför fast man ägnar flera timmar av analyserande åt att försöka. I nästa andetag får man se en som det borde klagas på lätt glida igenom med sina brister.

Ingen sade att det skulle vara enkelt, ingen sade att det skulle vara så här svårt...
Idag har jag som tur är ännu en ganska lugn dag. Så jag spenderar förmiddagens timmar med bloggar, Gilmore Girls, P1 och te te te. Nu tänker jag snart överge bloggvärlden och återgå till Stars Hallow men innan kunde jag inte låta bli. Tydligen något som ganska många bloggare roat sig med det senaste, att googla sitt namn följt av ordet är. (Alltså "NN är".)

Här ser ni vad jag är:
...enda frågetecknet
...GLAD
...vårt finaste misstag
...en blivande stjärna
...tydligen lite snuskig

Sälen 2007

Och Lisa: Det blir buss. Efter mycket fram och tillbaka kom vi fram till att det är något visst med afterski som inte raseras av eftertankar. En Gulash och en öl i solen innan bussen rullar hemåt kommer bli ett helt annat avslut än en burgare och cola i någon vägkant. Tror vi kan komma på något sätt att göra det mysigt i bussen också...
Fick mersmak på skidåkning i lördags som sagt. Så nu sitter vi här och ska boka en liten skidweekend. Måste bara komma överrens om hur vi ska ta oss dit. Jag tycker det känns bekvämt med buss. Favoriten vill åka ut till Småstaden och hämta bil och sedan ut och lämna tillbaka den... Och dessutom däremellen köra alla milen...
Vaknade med halsont utan dess like idag. Nu tänkte jag spendera timmarna innan jag ska iväg och jobba i soffan med te och Gilmore Girls. Kanske något kapitel i Neil Strauss Spelet blir läst också. Om jag blundar och önskar riktigt hårt att halsontet är borta imorgon eller senast onsdag kanske jag inte behöver förlora en hel veckas träning, eller vad tror ni?!

Orkar inte ta mig iväg för att låta någon kika ner i den idag i alla fall. Det får bli imorgon, ifall det inte blivit bättre alltså.
Den här helgen har det varit full fart. I fredags jobbade jag till sent. När jag kom hem var det bara att packa och försöka somna. Igår var det tidig morgon och avresa mot Kungsberget med nära och kära. Ännu en underbar dag läggs till samlingen. Fick verkligen mersmak på skidåkning så om allt går i lås blir det Sälen en helg i mars.

Idag var det så klart långpass med Team Stockholm Marathon. Sedan handling och lite städning inför söndagsmiddagen. Folket från ön söderut kom och sällskapde med oss över en bit mat och gott vin. Härligt!

Nu är det söndag och extra skönt att måndagen imorgon ser så pass lugn ut! Behövs efter den här helgen!
Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: Löpning
Torsdag: -
Fredag: Löpning
Lördag: -
Söndag. TSM

En vecka med motivationsbrist. Idag förstår jag vad det är som legat bakom det där löparmotståndet. Nämligen lite halsont som antagligen legat och grott och gjort att kroppen försökt tala om för mig att vila. Kunde ändå genomföra 21km idag så förhoppningsvis är det inget som utvecklas till något värre. Ca 2235 kalorier har jag, enligt polarklockan, bränt under de 4 timmar och 2 minters löpning jag genomfört denna vecka.