I julklapp av svärmor fick vi fina röda frottébadlakan och handdukar. De är underbart mjuka och har använts flitigt sedan dopparedan. Under tiden har dammet i badrummet antagit en klart röd nyans. Idag när jag storstädade badrummet, alltså skurade varje millimeter av det blev trasa, svamp och rotborste fulla av ett fint rött damm. Så mycket roligare att städa sånt damm än det vanliga tråkiga svarta! Nu är hur som helst vårat badrum så rent som det nog aldrig varit och jag ska slöa framför tv'n och äta torkade aprikoser.
image86 Jag hade nog rätt när jag misstänkte att den hade legat för länge i butik och blivit hård-seg. Den jag åt på tåget hem igår var nämligen härligt färsk och mjuk-seg. Fast lite obeslutsam är jag kanske vilket som är godast ändå?!
Idag är sista dagen som icke-anställd. Imorgon börjar mitt nya liv! Det som skulle bli en mjukstart i form av lunch förvandlades till rivstart med uppdrag innan lunch. Ett förberedelsekrävande uppdrag också, evigheter sedan jag hade ett sådant.

Min tid som icke-anställd har ändå varit väldigt bra. Nästan så att jag skulle vilja fortsätta att vara icke-anställd. Men det ska bli kul att börja jobba också! Har hunnit en del som man inte hinner annars (ni vet ringa om den där försäkringen och sånt), har hälsat på Caroline och det enda som är kvar nu är en storstädning av badrummet.

Men just nu ska jag nog ändå ta och kika lite Gilmore Girls och sedan träna lite Step.
image86
Ska den vara hård-seg eller mjuk-seg?! Misstänker att den jag just mumsar på legat i butiken aningen för länge...?
Norah Jones - I think it's going to rain today
Nu kommer min "autistiska" sida fram igen, är så himla jobbig när jag inte bara kan finna mig i situationen och tänka om. Lite förändring av dagen innebär att träningen jag bokat klockan 10 inte blir så himla praktisk, fortfarande vill jag träna idag men nu kan jag inte bestämma mig för vad jag vill träna och när. Skulle vara skönt att träna och duscha innan vi ska till banken men antingen blir det ett pass jag aldrig provat förut och är en liten aning skeptisk till, eller så blir det liten aning stressigt efter ett spinningpass. Alternativet är såklart att träna efter vi varit på banken, enda nackdelen är två duschar i så fall. Jag blir så torr. I och för sig är det bara att smörja in sig. Okej, så får det bli. Eller?!

Förstår ni att jag blir trött på mig själv?
Idag var vi på första visningarna. Den ena var på tok för liten och den andra var perfekt men hade ingen balkong så jakten fortsätter. Hade varit tråkigt att hitta drömlyan såhär på första försöket så vi är nöjda med dagen.

Nu är frågan vad man ska göra med denna söndagkväll?

För er som inte sett den, missa inte ikväll klockan 21 på kanal5!

Har ni inte upptäckt mannen som ligger bakom boken som ligger bakom filmen har ni verkligen något att se fram emot!  Nick Hornby är verkligen värd att läsa! Eller se filmerna som grundar sig på hans böcker om hellre känner för det. Men missa honom inte vad ni än gör!

image85

Själv ska jag nog ändå se på Göta Kanal på SVT faktiskt.
Jag minns med fasa den där smärtan i hela min kropp för en tid sen. Jag minns även vad den berodde på. Jag kommer faktiskt till och med ihåg att jag inte skulle vara den som var den och tänka aldrig mer. För er som glömt.

Som ett bevis, de senasta dagarnas schema:
Torsdag: Step med styrka
Fredag: Bodypump (numera ska det vara en gång i veckan!)
idag: Löpning (vill inte att Gbg-varvet ska överrumpla mig och börjar därför i tid!)
Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge
image60
Smuts - Katarina Wennstam
Jag önskar att apelsin klipp i bitar med lite yogurt på toppen och en nypa start över var mättande nog att äta till frukost, lunch och middag!
Första dagen som icke-anställd... Redan fått mycket gjort, eller kanske inte så mycket men...

  • Frukost
  • Ett Gilmore-avsnitt (Lovar jag skyndar mig Åsa!)
  • Påbörjat städning
  • Snart en maskin tvätt klar
  • Bokat tid på bank för lånelöfte
  • Skrivit upp visningar till helgen (Vårat nya helgnöje framöver)
Snart ska jag hänga tvätten, slå på lite musik (därför jag slog igång datorn från början) och fortsätta städa.
image84
Britta Persson - Kill Hollywood me
Snart ska jag åka iväg och göra min allra sista dag på nuvarande arbetsplats. Känns lite, lite vemodigt men den övervägande känslan är otålighet att komma igång med det nya! Den sista tiden har känts som dagarna innan sommarlov ni vet... Kanske som innan sommarlovet mellan nian och gymnasiet allra mest.
Idag har jag frusit in i märgen hela dagen. Det blir inte bättre av att hela kroppen värker. Värken beror på två saker; bodypump i torsdags och löprundan igår. Men jag är inte den som tänker att "jag ska aldrig mer" när jag försöker sätta mig på toaletten och låren skriker av smärta. Istället tänker jag att jag verkligen måste se till att komma iväg på bodypump oftare! Springa vet jag att det blir mer av framöver eftersom våren är på intåg.

Just nu skulle jag vilja linda in mig i hundra värmda vetesäckar och aldrig mer behöva sticka näsan utanför dörren!
Blev hemskt trevligt igår. Syster hade gjort en film från Island så vi fick se ordentligt hur hon har det där i ladugården, kul! Också roligt att få röst och ansikte på alla människor hon pratat om! Tyvärr var vi hemskt trötta igår och bröt upp lite tidigt men...

Idag ska jag ut och och springa i det soliga vädret.
Blev hemskt trevligt igår, även om jag får anse mig slagen av Jeanette. Men det betyder ju bara att det blir re-match så fort vi skaffat en gitarr till. Inget ont som inte för något gott med sig!
Känns verkligen skönt med helg! Idag är sista fredagen på nuvarande jobbet, börjar verkligen kännas kul att börja på något nytt. Igår ringde blivande chefen och när vi lagt på kände jag mig verkligen otålig att komma igång. Tre dagar kvar på nuvarande jobbet och sedan lite ledighet och sedan är det dags! Kul!

Igår träffade jag lillastrumpa som är hemma från Island en vecka. Supermysigt! Ska ut till småstaden imorgon också och träffa allihopa, härligt.

Ikväll är det middag och guitarhero-tävling som gäller. Borde finslipat gitarrspelet de senaste dagarna men som vanligt har det bara varit en massa annat hela tiden. Får väl se hur det går helt enkelt!
Ikväll hade jag kollat på trean klockan nio och sett filmen Tro, hopp och kärlek. Om det inte vore för att jag förut idag ställde upp på att jobba extra ikväll till klockan tio. Men jag hinner ju hem och kan se lite i alla fall, den är härligt romantisk för den som är på det humöret!

image83
"moussaka, rotfruktsgratäng, potatisgratäng med fylld quornfilé, färsk pasta med sås, lasagne, färsfylld paprika med ris, paj, hamburgare, varma mackor, crepes, klyftpotatis och grekisk sallad, flygande jakob med quornfiléer, tacossallad... Sedan är det blankt. Det enda jag kan tänka är korv stroganoff korv stroganoff korv stroganoff eftersom det är det vi ska äta idag. Kolla arlas sida de har en kategori som heter lättlagat. kram"
-Caroline

Gud vilka bra tips! Rotfruktsgratäng (går under namnet godislåda i vår familj) är ju väldigt gott, trist att favoriten inte är så förtjust i det. Det blev dock på ett ungefär såhär:
Kräftpasta
Köttbullar med bulgursallad
Fläskfilé i ost- & senapssås
Pasta med bacon och ädelost
Laxpudding

Men nästa vecka kör vi din meny!
image82
Outsiders -Banta eller dö
Självklart för mig som älskar den här typen av program!
idag måste vi handla. Det jobbiga är egentligen inte själva momentet att sätta sig i bilen och dra iväg och utföra själva handlingen för oss. Problemet är att skriva ihop någon sorts nota eller vad man ska säga. Gör vi inte det kommer vi hem med ungefär mjölk, frukt och pasta när vi behöver mat för en hel vecka.

Jag har påbörjat en lite lista här men gav upp när jag efter fem minuter fortfarande inte kommit på mer än smör, yogurt och frukt. Det kan vi inte leva på en vecka, speciellt inte när både skafferi, kyl och frys ekar tomma. Men jag kan verkligen inte komma på en enda maträtt som jag skulle kunna föra in på en matsedel för den kommande veckan. Det enda jag kommer på är det som vi brukar laga när vi inte kommer på något annat. I så fall skulle det se ut såhär: korvröra med pasta, chilifisk med ris/potatis, pastagratäng med köttfärs, ugnspannkaka, korvstroganoff  med ris och köttfärssås och spagetti.

Som ni förstår tar jag tacksamt emot recepttips just nu! Enkla goda vardagsmiddagar!
image81
Någon som såg igår? Jag somnade under andra timmen och kan inte sluta tänka på vad som hände! Någon som såg och kan informera mig?
Ikväll drar det igång igen. Jag kan aldrig bestämma mig för vad jag tycker om dessa underhållningsprogram i ring-och.rösta-modell. Visst strökollade jag en del på Idol, mest för Amandas skull. Och nog kommer jag se ett och annat danssteg under våren också...
Hör: Kent
Gör: Tok-städar
Ser: Städröra
Känner
: Mig dammsugningsvarm
Vill: Ta itu med desperate-boxen och en godispåse
Ska: Gå och träna
Kläder: Mjukisbyxor och boxarlinne
Dagen: Ledig, städning, träning
Väder: Blåsigt
Slog mig ner med kära MacBooken i knät för att i Istore försöka leta upp två låtar som jag hörde på träningen idag men utan framgång. Brukar funka super att memorera lite av texten och googla det för att få fram vad låten heter och vem som gjort den men kommer inte ihåg tillräckligt mycket av texten. Den andra låten var en skön version på gamla klassikern Stand by me, men inte lyckats hitta den heller. Har bokat in samma pass nästa vecka så jag kan memorera lite mer av texten och kanske lyckas bättre då.

Nu ska jag ta och duscha, luktar faktiskt rätt illa. Sådär som man gör efter spinning. Sedan ska jag ta en smörgås av den supergoda limpan jag köpte som innehåller alldeles för mycket sockerarter och alldeles för lite kostfibrer =)
Kommer att vara i form av förmiddagsträning idag. Gäller att passa på nu medan det fortfarande är så pass lugnt på jobbet att man kan slinka in och träna lite nu och då. Idag blir det lite bräd-trampande, längesedan!

Har fruktansvärt ont i min ena axel, försökt med vetekudden, värmeplåster och stretch men endast ipren verkar hjälpa. Kanske får jag igång lite cirkualtion under steppasset idag, brukar hjälpa mot smärtan. Annars bryter jag nog ihop snart!

(SatsStep - Klassen för dig som vill börja träna step. SatsStep inleds med uppvärmning följt av enkel konditionsträning på en stepbräda och avslutas med styrketräning och en skön stretch.)
Hör: TV-reklam och köksskrammel
Gör: Försöker hitta nåt stand-up
Ser: Strykbräda, tvättställning...
Känner
: Något skumt illamående
Vill: Plocka i ordning
Ska: SMS:a syster och påminna att köra försiktigt!
Kläder: Mjukisbyxor och tröja med tryck från MQ
Middag: Snart favoritens gooooda risotto
Dagen: Hejdå-semle-fika med familjen i småstaden
Väder: Kalla vindar
U2 - Beautiful day
image81
Vi får väl se om det är något att ha!
Blev ett  30 minuters lunchpass idag också. Skönt!

(SatsCykel - Klassen för dig som vill börja träna cykling. SatsCykel inleds med uppvärmning följt av enkel konditionsträning och avslutas med en skön stretch.)

Har dessutom fått boken som jag beställde förut. En hel del inspiration att hämta!

Snart är det helg igen och det betyder att lillstrumpa åker tillbaka till Norge. Trist! Men har i alla fall skidresa att se fram emot och så kommer ju den andra lillsystern hem på blixtvisit snart.
På projekt slimma kroppen består i SatsCore som lunchpass idag.

(SatsCore:

En klass med funktionell styrketräning för våra coremuskler (mage och rygg). SatsCore passar utmärkt att kombinera med konditionsträning, styrketräning eller som ett enskilt träningspass.)
 

Sedan kanske det bullas upp framför Året med Kungafamiljen ikväll klockan 20.00 på SVT. 

Kommer just nu på att jag glömt packa ner rena undisar till efter träningen. Alltså ska jag på 30 minuter hinna gå en sträcka som tar 10-15 minuter exklusive omväg för att köpa undisar. Dessutom ska jag byta om för träningen också. Kan bli en stunds stress där!
 

Som ett oskrivet blad ligger du framför oss... Det enda målet är att försöka förändra vår boendesituation och att slimma kroppen lite mer seriöst. Kan nog bli bra det här året också!

Nu ska jag bulla upp inför Ivanhoe.