Hoppas du ser det här och hör av dig när du når Svea rike och är redo att ses...

Promenad i regnstället.
Ibland när jag är på väg hem efter en fika, lunch eller familjesammankomst har jag en speciell känsla i kroppen. Den skapar tankar som låter ungefär:
"pratade jag för mycket om mig och mitt nu?"
"varför sade jag sådär när jag egentligen faktiskt menade såhär?"
"undrar vad de/den jag träffade tänker om mig nu...?"


Jag vet inte varför jag lägger tid och energi på det här analyserandet men ibland leder det i sin tur till tankar om att eftersom jag gör det måste jag väl vara lite för upptagen med mig och mitt för annars skulle jag väl istället tänka på vad de/den jag träffade sade och berättade...?

Alltså inte alltid men ibland... Och man måste ju fundera över sig själv för att kunna förändra någonting, men om jag analyserar mera gör det mig då mer eller mindre självupptagen?! För det kan ju hända att jag borde fundera ännu mera över hur jag är och vad jag säger men då blir det ju mindre tid till vad andra säger och berättar...

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.


Krig är fred - Frihet är slaveri - Okunnighet är styrka.
Idag har vi haft Svärmormor här. Bjöd på västerbottenpaj med kantareller och spenat i pajformen som jag fick av henne i födelsedagspresent. Till efterrätt hade jag bakat chokladmuffins i amerikansk stil, vispad grädde och hallonsås till. Väldigt trevligt att umgås kring välsmakande mat.

Men...

Efter att matdagboken.se nämndes igår har jag såklart signat upp och börjat bokföra mina intag. Även efter en promenad ligger jag 1400 kalorier plus idag. Men vad gör väl det om hundra år?! Hoppas att jag uppnår något som lite mer liknar ett plus-minus-noll-resultat en helt vanlig vardag, återstår att se!
Hemma och vänder mellan jobb. Borde ätit mat men slickar just den sista yogurten ur mungipan, det kan inte alltid bli som det ska.

Börjar lida mot helg, tycker det var nyss vi myste till Irene Huss... Var tar tiden och dagarna vägen egentligen?! Men det är skönt med helg och om tiden rusar så bli ju känslan att det är helg ofta, inte mig emot!

Nej, ska väl ta paraplyt med mig och åka...

Det är den där tiden mellan årstider... Jag vet det alldeles säkert eftersom jag varannan dag är varm av för mycket kläder och nästa fryser för att jag har för lite kläder. Kanske ska börja klä mig efter hur det ser utanför fönstret aktuell dag istället för efter tankar som "...få se nu... igår var jag varm så idag tar jag något som inte är så varmt..."
Ikväll på vägen hem insåg jag att det är dags att plocka fram reflexen...
Igår levererades veckans mat från Linas Matkasse. Veckan bjuder bland annat på sik, kornrissallad och enchilladas. Brukar ibland anpassa lite efter tycke och smak och ikväll är vi mer sugna på tacos än enchilladas. Råvarorna är ju typ samma så vi bara gör tacos istället, funkar perfekt!

Så har veckans första dag nått lite drygt halvlek. Började bra med att jag begravde näsan för djupt i boken på väg till jobbet och åkte för långt. Men det är ju inte farligare än att vända tillbaka och hoppas man ändå hinner i tid.

Träning följt av lunch i trevligt sällskap lyser upp vilken måndag som helst.

Nu väntar bara eftermiddagsjobb sedan tror jag det blir en filmkväll med Favoriten...

Ikväll på Kanal 9
Så är förrådet städat och två billass har körts till tippen. Jag nästan älskar att slänga saker, det är befriande på något sätt! Ut med gammal skit och in med ny...
Ska strax iväg och jobba, bara hälla i mig smoothien och knapra skinkmackan... Provar en ny smoothie idag med lingon och kesella istället för min utjatade med yoghurt och hallon. Funkar väl den här också.

Fredag idag och en första hel arbetsvecka efter semestern har gått. Eller i alla fall den första med arbete varje dag, blivit ganska trött såhär när det kommer till fredagen. Ska se vad kvällen ändå kan tänkas bjuda på, troligen bowling med Väninnan. Sedan är helgen laddad med förrådsröjning, midnattslopp och jobb.

Men först fredagsmys!
Händer inte så mycket just nu. Äter, jobbar och sover typ...
...när man är trött på att vara trött?!
Nyduschad efter en promenad runt ön. Det piggade upp lite, även om huvudet känns som en yr bomullstuss idag. Har blandat ihop min vanilj-bulgur och tänkte vaka in helgen med kidsen i Beverly Hills 902 10. Sedan blir det fredagsmiddag och kanske lite DN-galan.

Imorgon bär det av mot familjens årliga sommarfest. Såhär såg det ut ifjol...




Mys på rad, kubb tjejerna mot killarna (som hade en mycket speciell psykningsteknik), tjejernas lagbild, massa gott att äta, en knäppgök och så avslutande femkamp.
Trots att det är två(!) år sedan jag läste Malin Sävstams När livet stannar är det en bok jag ibland kan komma att tänka på. Det är en sådan bok som liksom stannar kvar hos en, även efter att man ställt tillbaka den i hyllan följer vissa delar med en. Vill bara påminna dig om att läsa den om du fortfarande inte gjort det!
Fick en slant av Mamma när jag fyllde år. Hon tyckte jag skulle köpa mig det där regnstället som jag högljutt önskade mig när vi stod i ösregn och väntade på starten av Broloppet. Idag sprang jag på regnstället! Så nu har jag både regnjacka (inhandlat på PEAK-rean ungefär såhär års ifjol) och så regnställ.
Gissa om solen kommer skina i flera veckor nu?!

Blev lite mer än bara dammsugning och golvmoppning. Kanske inget som någon direkt skulle märka men lite saker som bytt plats här och där, lite rena dukar och så en hel massa dammtorkning. Det blir en hel del damm när fönstret står öppet mest hela tiden.

Nu tänker jag att när det är så här fint och doftar såhär gott av såpa borde någon passa på att komma över för en fika. Vem som helst!
  • Tvätta
  • Städa (egentligen mest dammsuga och torka golv)
  • Promenad eller löptur
  • Middag med onsdagsefterrätt (tänkte prova det här)
Jag har blivit sittandes med bilder i bildbehandlingsprogrammet en hel del nu. Kunde lite hur de olika verktygen fungerade förut och vad som skulle användas till vad men har glömt så gott som allt. Är dessutom ett annat program men det går ganska bra ändå. Är inget proffs eller ens duktig men har i alla fall roligt när jag håller på.

Det här gjorde jag igår:

Störde mig på lampstolpen och trådarna så tog och trollade bort dem. Blev inte perfekt eller så men ju mer man håller på och fixar ju bättre blir man. Tycker bilden blev renare på något sätt utan den där stolpen.
Igår fixade Favoriten en riktig söndagsgryta med påföljande efterrätt. Jag behövde inte lyfta ett finger, bara sitta i soffan och vänta och känna alla dofter. Supergott blev det också! Det skulle kunna vara så att han är världens bästa,  i alla fall min världs bästa...


Gryta och efterrätt från boken Hemma hos Melker Andersson.


Fotosession "full fart på studsmattan" innan vi mumsade hallon i kvällsolen.