Jag: -Men du diskar ju inte undersidan av tallrikarna...
Favoriten: -Nej, men där är det väl ingen som äter?!

En strut med Tycker-om-dig-choklad från syster och sprillans ny DVD-box.
Jul 2008 är förbi nu men bara några blad framåt i almanackan finnes nyår. Härligt! I helgen pratades det om nyårslöften, jag som aldrig brukar ge något... Absolut inte för att jag redan gör allt så bra eller är så perfekt utan mer bara för att jag liksom inte gör det, ungefär precis som jag liksom bara inte gör en hel massa andra saker...

När jag nu tänker nyårslöften så är det två saker som envist dyker upp i min hjärna utan att jag vet vad kopplingen mellan dem och ett nyårslöfte skulle kunna vara. Det är två saker som Jonas Gardell sade i sitt underbara Vinter i P1;
  • Det här är livet och det går vidare vare sig du väljer att göra det eller inte.
  • Om man frågar sig vad meningen med livet är tycker jag att man också måste fråga sig vad som är meningen med döden.
Så sitter jag här, utan nyårslöften men med två väldigt tänkvärda meningar på repeat i min lilla hjärna.
Vet ni att jag hittade ungefär 1500:- vid tunnelbanan som jag lämnade till spärrvakten. Snällt av mig va?! Finns många andra alternativa handlingar när man hittar så mycket pengar och jag tycker nog faktiskt att bland de som jag kan komma på valde jag den sämsta!
Lyssna på P1 klockan 13 varje dag fram till och med nyårsdagen. Det gör väntan på Sommar lite kortare.

Dan före dan före dopparedan: Muskel
Dan före dopparedan: Löpning
Julafton: -
Juldagen: Löpning
Annandagen: -
Tredje dag jul: -
Fjärde dag jul: TSM
Tårtbuffé, relaxbubbel, långmiddag med goda drycker, frukostbuffé och stadsstrosande under ständigt pågående samtal om allt och alla mellan himmel och jord.

Nu ska jag sova så jag orkar TSM imorgon.
Nu sitter jag hemma hos mamma, i hennes fåtölj där hon somnat till både Beck-filmer och sena nyheterna. Mörkret har lagt sig och med det kom tröttheten och tog mig med storm. Ska vila mig en stund och sedan göra mig i ordning för middag på en av småstadens restauranger i glada vänners lag.

Imorgon går tåget i sydvästlig riktning. Där möter vänner från gamla goda tider upp för en liten reunion och en massa catching-up. Tur att vi har bloggarna så vi inte är helt lost i varandras liv i alla fall. Ska bli så kul att ses igen! Längtar!


Jag är så glad att min familj löst hela julklappsgrejen så smidigt. Vi vuxna lägger varsin lapp med våra namn på i en burk någon gång under oktober-november. Ur samma burk drar man sedan en liten lapp och får veta vem man ska skänka en liten klapp. Det besparar oss mycket julklappsångest och onödigt köpande, vädligt skönt!

Till barnen vill man ju ändå ge något...

Tog mig inte lång stund att inhandla lappklapp, barnklappar och så favoritens... Nu ska jag ge mig ut och springa och sedan är det grötkok som gäller. Ikväll blir det julmys med gröt, skinksmörgås och julgodis. Ser fram emot att slå in klappar och pussas hela kvällen.

Eftersom det inte är så mycket klappar lär det bli mer pussar...
Idag har jag städat hela lägenheten, så skönt nu när det äntligen är klart! Tog en paus mitt i för träning och lunch och nu är jag faktiskt klar och sjunker ner i soffan med en kopp te. Så nöjd med dagens insats! Vilar nu tills jag ska laga middag. Favoriten och jag ska för första gången på över en vecka äta middag tillsammans här hemma. Ska bli mysigt, bjuds på kyckling, cous-cous och sallad. Sedan tror jag det blir en lång tv-kväll...

Imorgon ska jag inhandla alla julklapparna, sparat det in i det sista. Men det är bäst så, för julkänslans skull!

Måndag: Muskel
Tisdag: Löpning
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: Löpning
Lördag: -
Söndag: TSM
Dagen inleddes med väckning av försoven favorit. Julbord igår, så han fick proppa munnen full med tandkräm och tuggummi innan han rusade iväg. I samma veva ringer min chef och sjukanmäler sig så jag får hoppa in på lite jobb ikväll. Men sedan är jag ledig till den 6 januari.

Den här veckan har jag och favoriten knappt sett skymten av varandra. Julbord, kvällsjobb och hockeymatcher har gjort att på kvällarna har vi turats om om att komma hem efter att den andra somnat. På mornarna har det varit samma visa fast lite omvänt, den ena har gått hemifrån innan den andra vaknat. Men det blir bättre nu när helgerna kommer hoppas jag!

Nu ska jag slöa några timmar innan det är dags att jobba lite ikväll...
Så trist att dessa två dagars jobb är över, utsikten var ju så fin!

Nu ska jag vara ledig till den 6 januari. Tiden kommer ägnas till familj och vänner, god mat och träning, favoriten och soffan, lösningen på mordet i Jo Nesbo's Kackerlackorna och förhoppningsvis någon DVD-box.
Nyduschad, te- och chokladförsedd ska jag nu krypa upp i soffan och titta på Kanal 5 som visar Pregnant Man.
ibland blir man så tagen av hur utsatta vissa männiksor är. Utelämnade till andra människors välvilja eller brist på sådan. Att någon faktiskt tar sig lite extra tid gör enorm skillnad för den lilla människan. När jag jobbar är det inte alltid som jag egentligen ska göra alla former av det där lilla extra, men... Om hundra år, vem kommer bry sig om att jag brydde mig lite för mycket just idag?

Nu ska jag bege mig söderut till väninnans ö och bjuda chefen på julbord! Tror det blir det perfekta julbordsgänget faktiskt... Härligt ihopplock av härliga människor!
"var tvungen att googla och chansen att få femlingar är en på femtio miljoner, men visst chansen att din värsta mardröm blir sann finns ju... men då ska du ha extrem otur!" -Lolly om Inatt jag drömde

"Hörde om något barn som trodde att man bara kunde få så många barn som killen hade pungkulor. Kanske var du som berättade det till och med? Jaja, då får du här en påminnelse om hur du kan ta reda på om mardrömen var en sanndröm. Bara att ta en kik ju, så vet du. Historien förtäljer ju dock inte om de kommer på en och samma gång eller inte, men är det fem pungkulor kanske du ska ta det lite försiktigt." -Carro om Inatt jag drömde


Tack tjejer, gillar er skarpt! Har varit himla avtändande och tidsödande att köra med dubbla...
Måndag: Muskel
Tisdag. Löpning
Onsdag: -
Torsdag: Löpning
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: TSM
Vi fick femlingar i natt. Så fort jag tänker på hur det liksom kryllade av dem gör jag en minnesanteckning att köpa kondomer. Utan instruktioner eller tips skickades vi hem från BB med vår superbreda vagn där bebisarna låg fint uppradade. De sov i två dagar, himla skönt. Sedan vaknade de och skrek, kryllade, krälade och krävde att få amma ömma bröst.

Kan man som karl lära sig att skjuta ut en enda liten spermie i taget för att undvika att ens flickväns värsta mardröm blir verklighet?
Hemma och vänder mellan förmiddagsjobb och eftermiddagsfika med gamla kollegan (och blivande). Visste imorse att jag måste förargat karma eftersom jag spillde på tröjan som det tagit mig fem minuter att välja. Fick ta det som låg närmast till hands. Alldeles för kallt visade det sig, därför har jag nu skyndat hem för att klä på mig något varmare.

På språng!
Bloggar lite snabbt i väntan på Favoriten. Middagen är klar och ser riktigt smarrig ut!


Gurka, rivna morötter, risotto, omelett, stekt potatis och rivna rödbetor.
Idag är jag alltså ledig. Sovit lite längre än jag brukar, insett att kroppen har träningsvärk. Nu ska jag snart byta om och springa en sväng. 6km på 36minuter och sedan lite styrka står på programmet idag. Efter det ska jag iväg och käka lunch med väninnan och hälsa på hennes lilla guldklimp.

Igår på gymet satt en lapp uppsatt på en dörr till ett solarie, texten löd: Detta solariet är ur funktion men felanmälan är gjord. Jag undrar om det är skånskan som fått för stort inflytande på vårt skriftpråk? Eller är det grammatiskt korrekt att använda "detta" fölljt av bestämd form? För mig skulle det istället heta "Det här solariet" eller "Detta solarie". Men jag vet inte...

Funderar också över ordet "onödvändigt". Är det inte lite onödigt att göra ett o-ord av nödvändigt när ordet onödigt redan finns? Men jag vet inte...
Så är det söndag på nytt. (Har hört av någon som verkade vara en klok man att man inte ska tänka "igen" utan istället "på nytt", fundera över skillnaden en stund så förstår ni!) Sängen var riktigt skön imorse, nästan så att jag chockade mig själv med tanken jag skiter i att gå upp och springa TSM, jag stannar här i värmen hos favoriten istället men upp klev jag i alla fall. Svårt att få i mig mat just nu så en halv grötportion senare var jag klädd och knallade mycket trött iväg med P3 morgonpasset i lurarna. På schemat stod medelhård distans, vilket betyder att man höjer tempot lite på en längre sträcka. Närmare bestämt 6minuterstempo i 7km.

Det gick så himla bra!

Nu ska jag duscha och sedan ska jag läsa klart Nicholas Sparks The Notebook och dricka te.

Veckans träning
Måndag: Muskel
Tisdag: Löpning
Onsdag: -
Torsdag: Löpning
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: TSM
Mitt hår blir fett i samma stund det torkat efter en dusch. Använder just nu Elvital eller vad det heter, en rosa flaska för långt glanslöst hår. Har använt det ganska länge... Men nu är mitt hår inte speciellt glanslöst längre, det glänser helt enkelt av fett! Så nu vill jag ha tips på ett bra schampo och balsam... Det måste lukta gott!
Har man ett bra jobb när man börjar få rutin på sina lediga dagar?!
Klev ur sängen tidigt för att avverka löppasset som står på schemat idag innan jag ska iväg och jobba hela dagen. Sådär frusen som man kan vara när man lämnat sänghalmens värmande dun hoppade jag i springtajtsen på vägen till toaletten. Som förstenad fastnade jag mitt i ett språng när mina ögon skådade köksfönsterrutan, täckt av regn... Nej, där går gränsen även för mig! Springtajtsen åkte av och jag kröp ner mellan de inte helt avsvalnade lakanen en stund till.

Nu ska jag iväg och jobba, först med Chefen och senare med Kollegan. Så får jag springa ikväll istället...