...Vi tog ett varv runt ön i löparstass, det var slutprovet på hennes sex veckor långa träningsutmaning. Gick som en dans och efteråt hade Favoriten kokat ihop en gryta till oss som vi sköljde ner med lite vin av den röda sorten.

Förmiddagen idag har ägnats åt diverse fix... Imorgon drar vi till Blivande Bruden för att spendera helgen där... Känner på mig att det bir bra!
Jag tycker mig behöva så mycket just nu. Skor, vantar, myshalsduk till mina morgonpromenader, byxor och så vidare i all oändlighet. Det är frestande att bara springa ut och skaffa alltihop på ett bräde men det finns risk att det blir för mycket månad kvar i förhållande till lönetillgångarna då... Och när jag tänker efter riktigt noga kan jag nog vara utan en del av allt jag tycker mig behöva, fast tänker jag ett varv till så är det inte som att jag inte har råd och herregud, pengar kommer det ju nya minst en gång i månaden...

Idag blev det i alla fall nya löparskor. Mer redo än såhär blir jag inte inför årets bästa runda...
Så är det söndag och helgen är förbi. Har åter haft en väldigt bra helg som bjudit på det där som en helg ska bjuda på. Fredagsmys med thaimat och biobesök i Favoritens sällskap. Såg Apan med Olle Sarri, en annorlunda film som lämnar mycket i tittarens händer. Igår var det jag, lilla Mamma, Svärfar och Favoriten som intog en underbart god middag innan vi lät oss underhållas av Körberg och Sjöholm i My Fair Lady. Idag, söndag och Team Stockholm Marathon är åter igång... Första löppasset på fyra veckor och foten säger ingenting till protest. Känns bra!

Har nu precis avslutat lite skovård. Det är helt galet hur ett par gamla grådassiga stövlar från ifjol kan få nytt liv bara man går lös med skokrämen. Nu ska jag kanske ta och stryka lite kläder också... Sedan kan man, redo inför arbetsveckan, slå sig ner i soffan. Förhoppningsvis kan det vid det laget visas något annat än fotboll på tv också...
Handlar det om ifall du blivit illa behandlad?!
Handlar det inte mer om ifall någon annan blivit sämre/bättre behandlad än du?!
Och vad spelar det senare egentligen för roll om det första skett?!
Kan rättvisa finnas utan att det som hänt dig ställs i relation till det som hänt någon annan?!
...har jag sedan dess åter närmat mig min ordinarie viktklass...
Läste systers blogg och visst var mysa dagens bästa mål. Visst kan man säga att ordet kvällsfika kanske är vad de allra flesta använder men det är en skillnad. Ordet kvällsfika sätter det som står på bordet i centrum medan ordet mysa talar mer om känslan av att sitta där en stor familj runt ett stort köksbord och mumsa ugnsvarma scones. Så när vi var små åt vi mysa hemma hos oss, i köket. Nu är jag stor och intar ofta mitt kvällsfika i tv-soffan.

Läste också om Farfar och knattepinnarna. Farfar bodde på cykelavstånd med sin glassfyllda frys, genom sitt vardagsrumsfönster såg han oss komma uppför backen och mötte oss ofta på trappen med glassen. Kan minnas att det innan cykelturen ofta lät såhär:
-Mamma, får vi ta glass?
-Nej
-Mamma, vi åker till farfar en stund...
Började dagen med en tallrik gröt och sedan en sväng till gymet. Tror jag kommer kunna riva av lite gymträning två gånger i veckan. Behöver bli lite starkare, hoppas att jag också kommer se starkare ut. Kanske lagom till semesterbilderna. Usch, innan det ska klickas med kameran i närheten av min kropp iklädd bikini måste det hända något med de där siffrorna på vågen där i omklädningsrummet. Får se vad vi kan göra för att det ska ske...

Till skillnad mot förra veckan när jag gick runt med en allmän känsla av misslyckande och värdelöshet gick jag idag ifrån ett jobb och kände mig nöjd med min insats. Inte ofta jag är bättre än mina sjukt höga förväntningar på mig själv men idag får nog läggas till de gångerna. Det sköna är att det inte var ett av de jobben som vem som helst kan göra med förbundna ögon. Då känns det faktiskt ännu lite bättre...

Handlar det vekligen bara om lite endorfiner....? Isf borde de säljas på burk!
  • Morgonpromenad -CHECK!
  • Frukost -CHECK!
  • Dusch -CHECK!
  • Påklädning -CHECK!
Och nu ändå en liten stund över innan jag måste ge mig iväg, njuter!

(Rubriken syftar till en Jimmy Jansson-låt som du hittar här! Börja dagen med en promenad med den i lurarna och känn hur en skön känsla sprider sig i kroppen!)
Helgen har hitills innehållit det som en helg ska innehålla. Fredagsmys med god mat och skipbo-spel i Favoritens sällskap. Lördagstjo och tjim med Väninnan i hennes Employes hyffsat nya lya. Idag är det dags att bege sig ut mot småstadstrakten för höstens rotmosmiddag hos Svärmormor.
Nu ska jag gå till gymet, min nya grej. Känns rätt så bra ändå... Skönt att få använda kroppen lite. Provar lite crosstrainer och cykel också för att se hur foten reagerar. Gissar att jag nästa vecka är igång lite smått med löpningen. Ska bli skönt att slippa det här tillståndet som såklart beror på endorfinabstinens, vad annars?! Och det är faktiskt en abstinenskänsla jag har i kroppen när jag inte kan träna. Tackar min kära syster som är klok som en bok och får mig att inse att lösningen på min värdelöshetskänsla kan vara så enkel. Allt som oftast finns svaret hos någon av alla systrar där ute.

Så hoppas att gymet ger lite endorfinkick nu, kan behövas inför den planerade revanchen i helgen!  Eller vad säger du, Kollegan?
Även kvällens jobb sitter nu som en klump i magen. Det är trångt där nere nu, inte ens en kopp te går ner. Det enda som snurrar i huvudet är hur mycket bättre jag skulle vilja gjort allt. Hur mycket mer jag hade velat förstå. Skulle behöva rensa skallen med en runda i löparskorna, ett riktigt hårt intervallpass skulle jag behöva. Bara få känna något annat än magklumparna en stund.

Jag vet att det inte finns någon nytta med gräva ner sig i saker som ändå inte går att göra något åt längre. Men det är tufft med ett jobb som enbart är här-och-nu-prestation. Finns ingen tid för att tänka innan beslutet måste tas och något levereras. När det väl är levererat har alla hört och sett och det är svårt att ta tillbaka eller göra om. Ibland blir man överraskad över hur bra det kan bli, andra gånger hamnar allt som en klump i magen.

Varför känner jag mig såhär värdelös och dålig just nu? Är det jobben som är svåra? Är det jag som är ur form? Har jag råkat placera ribban på 2.40 istället för 2.20? Jag vet helt enkelt inte, men i hela magen känner jag den där känslan som är så bekant.
Vissa jobb sätter sig efteråt som en liten svart klump i magtrakten. Det kan ha att göra med att man inte riktigt fick till formuleringen och ett skämt gick förlorat. Andra gånger kan det kännas som att man stångar pannan blodig för att få fram det som sägs men ändå möts av en ständigt rynkad panna. Ibland kan det vara småsaker, antydningar, öppna kommentarer eller bara något som man skälv läser in i situationen.

Det allra värsta jag vet är när någon uttalar orden "Nu tror jag det blivit ett missförstånd här...". Jag kan lukta mig till den meningen i det där lilla lilla andetaget som tas innan man liksom tar till orda och genast lägger jag allt på mig själv. Det var nog jag som skapade det här missförståndet genom att göra något fel, tänker jag alltid och drabbas genast av magont som håller i sig ett bra dag. Ibland flera dagar... Även om jag innerst inne vet och får bekräftat att jag inte gjort något fel.

Idag har jag en klump i magen efter förmiddagens jobb, den vill nästan ta sig ut genom tårkanalerna. Det är inte likt mig, just tårarna alltså...
Idag har jag tvättat, städat, jobbat. Spännande liv va?!
Ställde mig på vågen i omklädningsrummet på SATS. Kan väl säga att jag klättrat en viktklass eller två. Nu får allt foten se till att bli bra snabbt som ögat!
Sitter och räknar timmarna till invigningen av mina nya skor. Dessa tänkte jag att jag skulle pryda mina fötter med i SATS lokaler i fortsättningen. Lika noga som jag är med att byta löparskorna ofta, lika slarvig är jag med att byta skorna för inomhusträning. De som nu åkte i soptunnan hade hängt så länge att jag inte ens minns exakt hur länge men vi pratar om i runda slängar minst fem år. Pinsamt!

Ikväll ska jag i alla fall inviga mina alldeles nya Nikeisar. Och inte hur som helst! Ska minsann ta mig an de där maskinerna jag förut hållt mig på behörigt avstånd från. Alltså ska jag ta steget från konditionshörnan och ut bland styrkeapparaturen. Något helt nytt för lilla mig, spännande! Har ju inte riktigt gillat att gymma förut men tänker att jag ska ta tag i det på samma sätt som jag gjorde med löpningen. Den var inte heller rolig innan jag började följa ett strukturerat program. Så lite struktur och mening hoppas jag få ut av kvällen.

Det gäller att bida sin tid i väntan på att foten blir hundra procent återställd. Idag är allra första dagen jag vaknat och inte haft ont i foten, så den efterlängtade comebacken i löpspåren finns väl inom en inte allt för avlägsen framtid. Men det blir till att mjukstarta, inte min starka sida! Men att börja med träning för rygg, mage, armar och axlar efter 16 dagars total träningsavhållsamhet måste väl ändå vara riktigt bra eller?!



Ni som inte tog er tid att lyssna på mitt tips förut får nu en ny chans...



Det har varit en rktigt kall morgon, tanken på te intravenöst har slagit mig...
Det har varit en tråkig söndag...
Redan har frågan "Vad ska vi göra idag" uttalats ungefär fem gånger. Svaret däremot har inte uttalats särskilt tydligt av någon... Gissar att det blir en riktig tråksöndag!

Så lägg dig ner och sov lillasyster
Bara lägg dig ner och bida din tid nu
Jag vet du vet vad som måste ske nu
Jag tror stenhårt på din plan

-Kent, Töntarna

På andra sidan jorden, på andra sidan stan
Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan
För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig
Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se
Jag drar mig sakta undan och solen följer med
Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

-Melissa Horn En famn för mig
Jaha, lägenheten är inte alls så städad som jag tänkt att den skulle vara idag vid den här tiden. Men eftersom det beror på att lilla mamma kom på spontanvisit så gör det inte det minsta. Jag måste börja skärpa mig när det gäller socialt umgänge, hamnar så lätt här i soffan och gör ingenting. Eller så är jag ute och springer eller sitter ensamn på ett café, inte precis så jag vill ha det men det är så det blir...

Varit hos tandläkaren också. Det svarta som jag trott var ett hål var bara en trasig lagning. Känns inte alls lika smutsigt som om det faktiskt varit ett hål, känns inte lika mycket som mitt fel heller. Men bytas ut ska den ju...

Sedan har jag handlat sådär tungt igen så nu finns det lite mat hemma. Skönt att veta att man har i skåpen! Köpte hem lite vin som också är skönt att veta att man har i skåpet. Så ikväll ska jag laga till vad jag hoppas blir en supergod fredagsmiddag och mysa hela långa kvällen med Favoriten.

Trevlig helg!
Sitter i soffan och har precis läst ikapp lite bland bloggar, svarat på mejl, anmält mig till en stor grej som ni får veta mer om en annan gång och kollat runt lite på de där sidorna jag brukar kolla runt på. I bakgrunden rullar filmen Vinterviken på tv. Längesedan jag såg den, kunde den nästan utantill under högstadiet.

Planerar att inte göra så mycket annat än att sitta här i soffan idag, senare ikväll väntar jobb men tills dess. Har varit en hel del de sista dagarna så nu är jag värd att bara slappa. Tamejtusan om inte foten känns aningens bättre till och med men lång väg kvar till bra. Tror det blir jag som flåsar värst under den där rundan runt Kungsholmen som är bokad i slutet av oktober.
Jodå, dagen fortsatte på samma tema. Hon som skulle titta närmre på min fot missade mig i listan på patienter så tre personer som egentligen var efter mig gick före. En hel massa tid senare ägnade hon cirka en kvart åt att köra in sin tumme jättehårt på den allra ömmaste punkten medan hon pratade i termer som tre till fyra veckors träningsuppehåll... Inte en bra kombination, jag började gråta och undrade om hon verkligen inte kunde göra någonting?!

-Du har ju fått recept på starkare smärtstillande och antiinflammatoriskt, hjälper inte det får du väl komma tillbaka. Men det kan vara seglivat sånt här...

Sedan fanns det inte en enda byxa någon enda av stans alla butiker som inte gav mig elefantrumpa, på den trånga bussen blev jag armbågad i huvudet och glömde köpa värmeljus.

Som sagt, gråa dagar skyndar aldrig på!

Det är en sådan där dag ni vet... Börjar med att tandläkaren meddelar VAB så min tid hos henne är inställd och jag måste försöka hitta en ny lucka att pressa in henne i. Det gick inte så bra så på fredag blir det tandläkareundersökning hos en tandhygenist.

Sedan fortsätter det med att tiden går för fort så jag som alltid gör gröt i kastrull får för mig att istället använda mikron. 3 minuter senare är det gröt i hela mikron...

Nu tuggar jag i mig det lilla som blev kvar i skålen och ska pallra mig iväg för att låta någon titta lite närmre på min fot. Kan bli en riktig skitdag det här!

Det finns en fagrare glans, någon annanstans
Du får hoppas som om himlen fanns, och tro och be att det ska gå
För du får ingen tröst, av din inre röst
Den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på
-Lars Winnerbäck
Nu är det faktiskt inte roligt längre! Jag kräver inte att få springa en långrunda på 20km, jag är inte ute efter hårda intervallpass eller fartökningar i uppförsbackar. Det enda jag just nu skulle vilja är att känna den där känslan när kinderna är lite kalla och näsan lite rinnig. Ni vet, sådär som det blir under en härlig höstpromenad. Men inte ens det är något alternativ just nu tyvärr.

Undrar just hur lång tid det tar innan foten inser sig nedröstad av övriga kroppsdelar?!
"...jag skulle behöva en guide till vad man ska springa i för kläder i olika väder och var man kan hitta dessa kläder till ett rimligt pris." -Lolly

Min absoluta huvudregel när det gäller kläder för löpning är ingen bomull närmast kroppen, om ens bomull alls. Bomull är mjukt och skönt ja visst men det suger åt sig fukt som en disktrasa och när sedan vinden blåser rakt igenom blir det väldigt kallt. Spara den där sköna bomullströjan tills du är duschad och klar efter ditt träningspass, det är tillfället den är bäst lämpad för.

Vidare kan man väl säga att min löparstass består av tre delar i princip. Tajts, lång- eller kortärmad tröja i funktionsmaterial och löparjacka. Det är själva grunden som sedan anpassas efter väder och vind. Nu på hösten blir det en lite tunnare löpjacka ller en långärmad tröja som är lite högre i halsen, en kortärmad tröja och långa tajts. Lite längre fram kommer jag byta den tunnare jackan mot en windstopper-jacka och långärmad tröja under. Så småningom kompletterar jag tajtsen med underställ eller byter ut dem mot vintertajts som är lite tjockare eller har windstopper-tyg på framsida lår. När temperaturen kryper ner mot nollan åker även en tunn mössa och ett par löparvantar på.

Jag gillar Nikes kläder. Tycker man får bra kvalité för rimligt pris. Själv har jag lite rabatt på både Löplabbet och Runner's store. Annars brukar jag passa på på mässorna som hålls i samband med de olika loppen jag springer, där är det ofta lite bättre priser.

Lägg en liten extra slant på riktiga löparstrumpor är ett annat tips! Har du inte provat sådana ännu kommer du förstå skillnaden när du gör det! Mina favoriter kommer från Seger och Nike.
Allt jag känner just nu är en smärtande fot och en oerhörd skön ätnligen-fredag-känsla. Så fort Favoriten kommer hem ska jag bara krypa ihop så nära honom som möjligt och stanna där resten av kvällen.

Lisa, ditt önskeinlägg kommer!