Kommer ni ens ihåg när det började? Känns som att jag levt med TSM och målet Stockholm Marathon så länge jag kan minnas nu. Idag är det dags att skörda frukterna av alla tränings som gjorts sedan 26 oktober ifjol. Känslan just nu med fyra timmar till start är någon sots skräckblandad förtjusning.
Jag tror att jag äntligen hittat en frisör som jag ska behålla! Har i flera år hoppat runt från den ena salongen till den andra men inte fallit för någon. Det har i sin tur resulterat i att jag klippt mig altför sällan eftersom jag inte vet var jag ska gå. Men så blir det sådär ni vet, helt plötsligt en dag kan man bara inte förstå hur man ska kunna visa sig för folk med toppar kluvna upp till hårrötterna. Som att det blivit så över en natt...

Den här gången bokade jag in mig på en trevlig salong som Favoriten provat förut. Och jag bara vet att jag kommer klippa mig där i fortsättningen. Det kändes inte ens jobbigt att säga att jag använder Fructis-schampoo för att jag inte orkat ta mig till en salong och skaffa nåt bättre på länge. Och trots att jag sade det försökte hon inte sälja på mig någon av sina fina flaskor. Hon nöjde sig med att rent objektivt och faktamässigt förklara varför sådana schampoon inte är speciellt bra för håret. När hon dessutom erbjöd sig att locka mitt hår (jag är svag för lockar till och med i mitt eget hår) efter att jag sagt att jag skulle på lite festligheter ikväll var jag fast!

Att hon inte föraktade mig för att jag alltför många dagar tvättar håret två gånger blir ännu en guldstjärna i frisörhimlen. Istället sade hon "Jag veeeet hur det är....". Men ett bra tips var ju att bara skölja ur håret och sedan ha lite balsam i topparna så känns det rent och man undviker onödigt slitage som en hel tvätt innebär.

Nu sitter jag här i mitt nyklippta och lockade hår. Precis dagens andra kolhydratrika mål och ska börja göra mig i ordning för de där festligheterna...

Lisa: Heyden-böckerna är inte så hemska. De gottar sig inte så mycket i det hemska som vissa böcker kan göra typ "Pojken som kallades det" och dom. Mer intressanta än hemska! Men annars är ju Ingemarsson en favorit om hon gillar sådana... Skulle också kunna tänka mig Marian Keyes nya.
Ikväll blev jag väldigt påmind om varför jag allt som oftast väljer att inte delta i vissa sammanhang. Känns så dumt att jag har slösat bort en riktigt fin vår/försommarkväll på att friska upp minnet av tillställningar med påtvingat umgänge. Varför gick jag på den där "man kanske borde..."? Jag vet ju att jag inte har något behov av att tvingas samman med en massa människor och prata om allehanda ytligheter. Blir att jag istället umgås med människor som jag redan känner och som jag träffar när jag vill ändå. Enda skillnaden blir att jag nu känner mig dum och trist som inte bekantar mig med alla de andra outforskade personerna.

Kanske bara är jag som är konstig men jag har inga problem med att stå för att jag inte är bekväm i situationer där jag förväntas umgås bara för att liksom...
Den senaste tiden har jag verkligen läst en hel del böcker. Vet inte vad det beror på och var jag fått tiden till det men så har det blivit. Idag hämtade jag ut tre nya små godingar.

Min favorit, Kajsa Ingemarsson, har kommit med en ny. Har läst alla hennes tidigare och orkar inte vänta tills den kommer på pocket eller tills jag lyckas lägga vantarna på den i nyhetshörnan på biblioteket så jag slog till och köpte den. Känns lyxigt att köpa hårdpärm!



Sedan har finns ju nu en annan favorit, Camilla Läckbergs, senaste i pocket. Som jag har väntat! Är så smidigt med pocket i handväskan, hårdpärm får man ju nackspärr av! Den tredje är den fjärde av Jo Nesbø, Smärtans hus. I 425 sidor ska jag åter umgås med Harry Hole, underbart!

               

Men först ska jag läsa de sista ca 50 sidorna om Sheila i Torey Heydens Tigerungen som är fortsättningen på Rävungen. Kollegan som pratat om Torey och hennes böcker och som alltid när någon pratar om författare eller böcker som de tycker är bra blir jag olidligt nyfiken. Även om pratet om boken/författaren inte är menat som ett tips så får jag någon sorts tvångstanke att jag måste utforska. Ungefär som när det står "nyhet" på födoämnesförpackningar.

      
Lästips!
Bloggar från Småland. Tog oss en liten tripp under ledigheten som Kristi Himmelfärd i kombination med Favoritens Chefs generositet innebär. Idag har vi varit på Öland och turistat lite, första gången för mig... Nu fixar vi middag och sedan ska vi mysa med film ikväll. Gissar att jag somnar tidigt, men ledighet är ju till för att vila upp sig.

För övrigt är jag (vi) riktigt sugen(na) på att skaffa sommarstuga!
Så är två jobbmässigt tuffa dagar över. Helt slut i min lilla hjärna! Men finner ändå inom mig en skön känsla av att vara nöjd med min insats. I stora drag... Klart det alltid finns saker som kunde gjorts bättre men i det stora hela är jag nöjd. Det stunder jag inte minns med lika stor belåtenhet är istället de stunder som jag imponerats av Kollegan. Så sammantaget är vi ett bra team, som om vi inte visste det innan.

Nu skiner solen och skänker lite värme, äntligen! Jag borde ge mig ut och springa intervaller men skjuter det på morgondagen eftersom jag har en liten kvällsdejt med Gammal kollega inbokad ikväll. Inte långt kvar till det stora målet Stockholm Marathon nu... Om 10 dagar är det dags att se hur långt det senaste halvårets träning räcker. Ska bli så himla kul!

Har funderat lite över att lägga in några låtar i lilla Shuffel som jag kan lyssna på som uppladdning. En given låt är "The one and only" med Chesney Hawkes. Tips på andra låtar som peppar?! Har också en del mantran eller vad man ska kalla dem som jag tror kan komma att funka när tröttheten sätter in. Känner mig härligt och nervöst laddad för den stora utmaningen!

Hemma ett par timmsr. Dagen idag är en tuff dag som kommer avslutas sent ikväll. Inser att det var ett misstag att låna ut SL-kortet till Favoriten i takt med att regnet tilltar. Fick i alla fall Sushi till lunch, det ger vilken dag som helst lite extra.

Nu tror jag att jag ska försöka koppla av maximalt innan det är dags att bege sig tillbaka till skärselden...

Nyfikna på hur det gick i Varvet?! Klicka här
Väskan är packad och om någon timme ska jag bege mig för att möta upp lille mor och systrar för avfärd. Känner mig trots en veckas snörvlande och nysande istället för träning i god form. Laddad! Har bestämt mig för en måltid som känns lagom realistisk och planerar att ha en riktigt härlig vårhelg i Götet!

Tänk om jag laddat upp(?) såhär... Hua!

Fjolårets tid



Lisa: Kusligt att jag hittade Annikas blogg och lade den till min lista igår och idag kommer in och ser din kommentar...
Jaha, nu är allt tvättat och vikt och inlagt i skåpen. Alla saker som låg och skräpade här och där är återlämnade på sin rätta plats. Golven är dammsugna och faktiskt även på vissa ställen moppade. Lunch har jag petat i mig och det där jobbmaterialet ligger tryggt i min mailinkorg. Sitter nu här med en känsla av ett enda stort check!

Vet inte riktigt vad jag nu ska göra resten av dagen... Men är jag rastlös för det? Nej, jag njuter! För en enda gångs skull tror jag att jag kommer kunna klara av att inte ha så mycket göra en hel dag. Näsan snorar så jag tror jag hoppar passet med TSM ikväll. Nästa gång löparskorna snöras på är det alltså för att ta mig 21km runt Göteborg. Härligt!

Nej, nu tror jag att det får bli en stund med någon av böckerna jag fick med mig hem från biblioteket i tidigare i veckan...
Har varit lite tokigt mycket jobb och annat det senaste så här sitter jag och känner en sorts pusta-ut-känsla. Så skönt med en ledig dag såhär lite mitt i. Som vanligt på mina lediga dagar börjar jag med att köra några maskiner tvätt. Dock inte så mycket, halsontet har gjort att tillväxten av svettluktande träningskläder i tvätttunnan stagnerat. Men några strumpor och sådär behöver vara rena till Göteborgsvarvet i helgen.

Tror inte jag ska göra speciellt mycket idag. Bara ta det lugnt och fixa lite här hemma, plocka i ordning och sådär ni vet. Kanske börja packa så smått inför en Göteborgsweekend med syrrorna och lilla mor. Eventuellt en löprunda med Team Stockholm Marathon ikväll. Har inte ont i halsen längre men lite snorig i näsan.

Nej, ska ta tag i dagens uppgift att jaga material till jobb igen. Var kommer alla förberedelsekrävande jobb ifrån? Brukar väl aldrig ha sådana och nu två stycken på kort tid. Jaja, lite roligt är det också...
Idag har jag en lite lugn och skön förmiddag innan jobben drar igång på eftermiddagen. Lite "jobbat-hårt-bakis" eller vad det nu ska få kallas. Jobbat tre hela dagar där de börjat tidigare OCH dragit över och använt sig av ett språk som tvingar min hjärna att jobba på alla cylindrar. Tröttheten efter ett sånt sitter i lite ungefär som en baksjuka. Då är det skönt med en lugn förmiddag.

Hinner tvätta lite kläder, speciellt sådana avsedda för träning. De verkar aldrig sluta fylla tvättunnan tyvärr. En hel del tid av förmiddagen har jag lagt på att jaga folk som enligt uppgift sitter på, för mig och Kollegan, värdefull information. Inte så lätt som man kan tro att få rätt person på tråden!

Nu ska jag se om det finns någon som vill ta en afterwork denna soliga fredag.
Visste ju att det var mycket jobb den här veckan men att det skulle bli såhär... De börjar tidigare OCH drar över. Dessutom är det riktigt svårt! Som tur är har jag Nya Kollegan vid min sida. Undrar när hon inte kan överraska med ännu en kunskap/intresse man inte hade en aning om att hon besitter?

Nu tror jag mina halvslutna ögon ska få vila på tv'n en stund. Ett glas Brämhults Jordgubb Lime ska jag ta och hälla upp...
Idag hade jag en mjukstart på veckan jobwise. Så jag tog all den där tiden som lätt blir över och promenerade till jobbet, det tog sin lilla tid. Ändå blev jag lite tidig och hann med att kika i några butiker när jag var nästan framme. Farligt, farligt! En liten påse med en skjorta och ett plagg som jag inte vet vad jag ska kalla det fick jag med mig hem. Skjortan är i sådan lite herr-modell ljusblå och det här andra plagger alltså... Också ljusblått med lite vita ränder. I fram är det kort, på gränsen för kort för att vara tunika men i bak är det långt som en känning. Men himla fin!

Nu har jag precis varvat ner genom att ligga på spikmattan en stund... Och ja, jag tror jag gillar den. Blir inte så avslappnad som Favoriten som somnar varje gång han lägger sig på den men tycker ändå det är skönt!

Imorgon väntar heldagsjobb!
Ja, så är det snart söndag kväll och jag börjar bli utråkad. Blev himla trött efter dagens TSM-träning så jag har mest bara tagit det lugnt hela eftermiddagen. Liten stund på spikmattan med go musik i lurarna. Sedan lite Californication-marathon, har ni missat den TV-serien har ni något att se fram emot! Hank Moody, mina damer och herrar!

Nu väntas Favoriten vara på ingående lite när som helst. Han skulle visst ha med sig något ätbart också, härligt!

Imorgon börjar en nu vecka som innebär en hel del jobb. Känns bara bra, är lite på topp efter fredagens jobb faktiskt. Å ena sidan har jag svårt att tycka att jag är speciellt bra men å andra sidan kan jag leva länge på att det gått inte helt åt pipsvängen. Så det kanske tar ut varandra en aning?! Även om jag vet att vore bättre att ha förmågan att tycka att man är bra på det man gör.

Jaha, nu är det bara att ta sig an rastlösheten som kommer krypande...
Kanske är det vårkänslor? Eller kan det faktiskt kännas såhär efter 8 år 6 månader och 6 dagar?

Har haft en mysig dag med Favoriten hela dagen. En liten tur i butiker, de där dyra som Favoriten gillar och de där inte fullt så dyra som jag gillar. Lunch i solskenet, sushi till mig och Max-mat till Favoriten. Vidare till annat solsken med kaffe och tidning. Inget prat, bara sitta bredvid varandra med varsin kaffe och tidning och njuta. Några ord ibland...

Det är så skönt att ha någon det inte är jobbigt att inte tycka lika som. En person som man kan vara bekvämt tyst och osocial med. Att inte tycka om samma saker men ändå tycka om varandra...

Nu ska vi laga middag och sedan blir det ännu en lugn kväll med Robinson. För imorgon ska jag springträna medan Favoriten ska golfa. Och det gör inget att han inte har drivet som jag har att springa långt och mycket. Känner heller inte minsta press att börja slå små vita bollar det längsta jag kan.

Ändå tror jag inte någon annan skulle passa bättre in i mitt liv än just Favoriten!
Så är frukosten intagen och snart ska jag hoppa in i duschen. Dock ingen bråska då jag är helt ledig idag, både från jobb och träning. Har verkligen inga som helst planer bestämda för den här dagen, som en vit tavla att börja måla på breder den ut sig. En sak är säker och det är att jag helst spenderar den tillsammans med Favoriten. Får se vad vi hittar på!
Ja, så var det jobbet också gjort. Det gick inte helt åt pipsvängen, nästan faktiskt bra. Härligt! Men nu är jag alldeles trött. Blir ofta så när man laddar upp med nervositet på alla cylindrar och sedan kör ända in i kaklet... Tror det blir en lugn kväll här hemma, antingen travar vi iväg och hyr en film eller så nöjer vi oss med Humorgalan.

Just nu ska jag lägga mig en stund på spikmattan...

Angående fastan så råkade jag idag på restaurangen trycka in TRE(!!!) mintgodisar i munnen. Jag tänkte mig inte för! De kom med notan i en liten skål, är så skönt att fräscha upp munnen efter maten. Men även den bäste kan göra misstag! Jag väljer att inte lägga för stor vikt vid det här lilla snedsteget!
Dagen går i nervositetens tecken. Stor jobbgrej på gång och jag är som vanligt nojjig över klädsel. Nu när jag verkligen känner efter är jag verkligen nervös. Ska ge mig ut på en löptur för att ladda ur lite. Sedan blir det jobb och efter det ska jag, Favoriten och Svärfar leta upp någon liten matbit att stoppa i oss. Blir trevligt!

Idag börjar jag en sorts fastegrej igen. Den här varar till och med 30 maj och utesluter äve alkohol. Det ska väl inte vara så himla svårt?! Funderar på om reglerna ska säga att om man är någonstans och alla andra dricker vin/öl/drinkar får man ta en läsk. Men jag vet inte...