Packandet av "det där sista" verkar precis som i alla tidigare flyttar aldrig ta slut. Det börjar dock lådorna göra, lådor märkta med diverse blir allt fler och tyngre och tyngre. Insåg just med huvudet i garderoben att det bara behövs två ombyten till sedan är vi Malmö-bor.

Hur känns det?
Det där gamla slitna och utjatade 'det är mycket nu' passar ganska väl som beskrivning av tillvaron. Det är inte bara det ena utan det andra också, hela tiden. Och ikväll rann det helt enkelt över. Vet inte om det går att förklara eller förstå men ungefär så ...
... tills vår nya säng levereras?

Alla som tagit promenader med mig de senaste ungefär tre månaderna har säkert till leda noterat min irritation över en viss mössa. Förstår inte hur det kan åkas upp över öronen och ner över ögonen på en och samma gång? De sitter ju ändå faktiskt litegrand på något sånär jämnhöjd om man ser efter. Till alla er som hört mitt tjat vill jag nu be om ursäkt!

Från och med idag, tack vare POPs medlemsrabatter, har Killen inte mindre än två icke-upp-eller-ned-åkande mössor. Nu hoppas vi att promenadinbjudningarna ramlar in!
Jag hade glömt hur tråkigt det är att flyttpacka. Hur svart man blir om fingrarna av att linda in porslin i tidningspapper. Hur man i varje flytt upptäcker att det är en hel massa kläder som hänger oanvända i garderoben samtidigt som man minst flera gånger i veckan "...har ingenting att ta på sig...".

Jag hade däremot ingen aning om hur användbar en flyttlåda kunde bli i "ställa-sig-upp-träningen".

Vaknade på fel sida idag. Inte alls roligt att behöva be om ursäkt för sig själv och sitt beteende innan klockan ens blivit förmiddag. Men en sådan dag blev det visst idag. Ingen har gjort något som helst fel och alla har ändå fått varsin skopa av mitt dåliga humör. Men det kan väl bara bli bättre då, med en sådan dålig start.

Idag står endast en enda sak på schemat. Det kräver samarbete och kommunikation, inte småtjaffs över ingenting alls mer än att jag vaknat på fel sida. Så tror jag tar en kopp te och sedan åker lådorna fram för här ska PACKAS!
Fick för mig att vända upp och ned på skötväskan och se vad som trillade ut. Där bland tomma näsduskpaket, blöjor, våtservetter, majskrokar och vantar låg det som jag förlitat mig på som extra ombyte åt Killen om olyckan skulle vara framme. Det var ett tag sedan jag packade ner den lilla t-shirtbodyn med tillhörande (numera för kort) tunn sommarbyxa! Av detta kan man dra flera slutsatser:
  • Killen växer ur kläder väldigt fort. (då bortser vi från det där med att ombytet kom från sommarkollektionen)
  • Jag borde uppdatera skötväskan oftare, inte nöja mig med att fylla på blöjor och majskrokar.
  • Jag kanske inte ens behöver ha ombyte i skötväskan eftersom att Killen inte verkar vara den olycksdrabbade sorten?
Vi har bråkat
Vi har lekt
Vi har gråtit
Vi har fnittrat
Vi har slagits
Vi har kramats
Vi har gapat och skrikit
Vi har tisslat och tasslat
Och någonstans längs vägen
blev ni mina närmsta vänner

Tack för att ni finns!

Igår var jag så nöjd över hur snäll och glad Killen är. Det är aldrig några problem att ta tåg eller buss någonstans med honom och att till exempel gå på café är inget jag oroar mig för. Jag var verkligen tacksam över att jag inte fått ett besvärligare barn än vad jag klara av.

Inatt vid fyratiden var jag inte så störig kan jag säga. Eller kanske var det mer framåt fem-havlsex som jag verkligen krympte på riktigt. Men han kan uppföra sig bland folk i alla fall...
Börja med tornbygge och krypträning tills du inte orkar mer. Se då till att bli nedbäddad i vagnen och kommer ut i den färgglada hösten så du får sova. Sedan åker du tåg där det kryllar av människor att charma. Spendera hela dagen på kusins födelsedagskalas där hela storfamiljen dyker upp och ger dig odelad uppmärksamhet. Avsluta med smörgåsrån och gröt för att sedan gosa ner dig i spjälsängen medan någon läser högt för dig.
Godis i skålen och gott i glaset, romantisk komedi hyrd och Killen i säng. Nu ska bara Favoriten packa klart sin London-weekend-väska så kan fredagsmyset ta fart.
Efter att i två dagar endast sett Killen i pyjamas (gått hemifrån tidigt och kommit hem sent) ska vi nu mysa heeela helgen! Det mest egoistiska jag kommer utsätta dig för är en timme på minisats under förmiddagen idag. Annars är det gungor, höstpromenader och tornbygge för hela slanten!