Igår kväll när vi skulle sova, favoriten och jag, hade han sin nya vana trogen endast dragit ner persiennen på ena halvan av sovrumsfönstret. Han tycker det är så skönt när det är lite ljust i rummet på morgonen när han vaknar och ska gå upp. Däremot från min vinkel får jag en gatulampa i ögonen om persiennen inte är nerdragen för just den halvan.

-Men vad gör det, du ska ju ändå blunda nu hela natten tills imorgon bitti och då är den där lampan släckt...
-Men de senaste nätterna när jag vaknat till har jag blivit bländad av den där lampan...
-Vaknat?! Jag tror aldrig jag vaknat till mitt i natten faktiskt...
-Va?! Har du aldrig vaknat till av att du drömt, av törst eller kissnödighet?! Aldrig liksom vaknat till bara för en sekund?!
-Nej, inte som jag kan komma på...
-Men det MÅSTE du ha gjort!
-Nej, varför skulle jag göra det?! Vakna varje natt, menar du att du gör det?!
-Mjaaa... Typ...
-Jobbigt...

Inte en exakt återgivning av samtalet men poängen; vi har varit tillsammans ungefär i hundra år och ändå visste jag inte att han aldrig vaknar till på natten... Inte undra på att en av anledingarna till jag gör det inte är att han vaknat till och kommit på att jag är för långt bort och krupit lite närmare och lagt armen om mig.
I'll take you there - The Staple Singers
Idag bryter jag mot alla regler för en förslöad träningsnarkoman (jämföres med nykter alkoholist) och kör två träningspass på samma dag. Jag vet hur lätt det är att trilla tillbaka till gamla vanor men kunde helt enkelt inte komma på något annat att fördriva förmiddagen med än ett pass bodypump. Nu ikväll har jag bokat in mig och favoriten på ett spinningpass och jag kan inte banga eftersom det är jag som liksom bokat för att ge honom en knuff i rumpan... Hoppas bara nu att den där knäppa delen av min hjärna klarar av att ta det här för precis var det är; en engånsföreteelse!
Tog en promenad i det fina vädret till biblioteket på förmiddagen. Lite trist med bibliotek är ju att man inte bara kan räkna med att trampa in och låna exakt de böcker man vill ha, i alla fall inte om det är ganska nya/omskrivna böcker man vill ha. Ändå är jag nöjd med vad jag fick med mig:

image93
Thereses tillstånd av Hanne Vibeke Holst
Äntligen, beställde för evigheter sedan på cdon sen kunde de aldrig leverera men nu ska jag läsa den! Hela triologin!

image94
Under täcket av Marian Keyes
Mest bara för att jag fick syn på en Marian Keyes som jag inte läst.
Vårat förråd är en sorglig historia. Kapitlen består av saker vi inte vet var vi ska göra av, sakerna som inte blivit upppackade och sedan nerpackade igen tre flytar i rad, kartonger till saker vi köpt, saker som vi borde slänga och så det enda som skulle vara intressant; saker vi behöver men inte kan hitta!

Alldeles nyss försökte jag mig på att korta ner det sista kaptlet genom att faktiskt hitta den där som man gör hål i papper med så att man kan sätta in dem i en pärm. Men efter att med en jättetung låda lyft till axelhöjd gjort en rotation i ryggen gav jag upp! Antar att de inte menar en sådan rotation när de på corepassen säger att "rotera är som medecin för ryggen!". Det känns inte alls som att min rygg fått någon medecin, om det inte är en sådan där sort som först smakar hemskt och har en massa biverkningar men senare efterlämnar gott resultat.

Så nu sitter jag här med den där tiden som jag skulle använt till att sortera alla papper fint i pärmar...
Sitter här och börjar mer och mer tycka att promenaden förut räcker mer än väl som motion för mig idag. Ändå har jag inte avbokat BodyPump-passet som börjar om 40 minuter. Nu är allting försent, bara att fästa den motvilliga blicken i backen och låta benen trava iväg till Sats.
Sedan jag började använda hudlotion från Angel Spa har meningen "Är det du som luktar så gott?" uttalats upprepade gånger av folk i min omgivning.
Numera är jag alltså auktoriserad.
Om några timmar är det dags för mig att slutföra auktorisationen genom att genomgå den praktiska delen av provet. Undrar just hur det ska gå! Nervositeten kommer och går, ena stunden tänker jag inte alls på det och i nästa är hela jag en enda stor fjärilsbur. Lite jobbigt att det enda man kan göra är sitt bästa. Gillar mer när man kan läsa igenom anteckningar en sista gång eller liknande. Men nu är det bara att köra och hoppas att de gillar vad jag gör!
image92
Körsbärstomater, böngroddar, solrosfrön, fetaost och pesto blandas med pasta.
Har jobbat en del det senaste kan man säga. Men nu är det lite lugnare några dagar. Inget är så skönt som att somna med vetskapen om att natten följs av en sovmorgon! Det ska jag göra nu!
Förut tyckte jag det var skönt att komma hem tidigt på eftermiddagen och plöjja eftermiddagssåpor på tv. Idag kom jag hem tidigt och störs hela tiden av telefonförsäljarna som ringer.
Nu är hela hemmet städat. Borta är damm och smuts! Det är som en känsla av bomull inuti mig när allt omkring mig är rent och i ordning!
Precis lämnat systerson på bussen hem. Han har spenderat lördagskvällen och natten hos oss. Väldigt mysigt! Dock missades, på grund av Guitar Hero-spel med redan omnämnd pojk, melodifestivalen. Men det var det värt. Såg i alla fall det sista, vilka som gick vidare och så. Kollade även Helena Bergströms film Se upp för dårarna som visades igår. Så bättre kunde väl inte lördagskvällen ha blivit!

Idag är det städning som gäller!
Som ni vet har jag det senaste varit dålig på att planera mitt duschande för att undvika torr stramande hud. I veckan hittade jag räddningen i form av hudlotion från Angel Spa. Jag valde Ylang Ylang, finns även Mint och Choklad. Vilken dag som helst nu kommer jag även slå till på oljan.

image94
Lotion, olja, duschcreme och bodyscrub från Angel Spa
Uppdrag som drar över 6 timmar. Idag. Skulle sluta 16. Hemma 22. På det här viset blir inga skor köpta!
Har givit oss in i en budgivning och igår kväll lade vi vårat maxbud efter att budat hela dagen mot någon som envisas med att höja med samma ynka summa. Vi öppnade med hårt motstånd för att få någon sorts reaktion men vår motståndare fortsatte oberört med sina småbud. Vi lugnade oss lite men fick ändå turen att lägga budet som gick aningen över vad man skulle kunna tänka sig vara en magisk gräns. Det gjorde vi igår kväll och sedan dess har det varit tyst. Hela dagen idag känns som en lång pina!

Vet inte vad vi är mest nervösa för, att få den eller missa den?!
Idag när jag tittade ut var världen frostvit. Vid horisonten är himlen nu gul-rosa där solen kämpar sig upp för att värma oss i kylan, hon ser allt lite morgontrött ut. På tv pratar de om en 14-årig flicka som misshandlats på tunnelbanan igår. Dagens schema består av lite träning, lite hemmafix och lite jobb.
Leona Lewis - Bleeding Love
Första veckan på nya jobbet har överträffat mina förväntningar. Varför gick jag där på mitt förra jobb och kände mig frustrerad, irriterad och uttråkad när det är såhär det kan vara? Jag känner mig som befriad från gnäll, jante och metersdjupa hundraåriga hjulspår. Serveras förutsättningar som ger mig ärlig chans att göra ett riktigt bra jobb även när det kommer vara svårt.

Tänk om jag inte tagit steget och bytt jobb?
Nu sitter jag här med kliande rygg och lotiontörstande ben och armar eftersom jag duschade två gånger idag. Fortfarande känns det lite som att vara liten och ligga trångt i en stor säng som mamma brukar säga när man gnäller i onödan.
Att känna att man inte kan planera hur man ska undvika att duscha två gånger på en dag måste ändå vara aningen åt det hållet va?!
Det här nya jobbet innebär en större frihet och en hel del mer tid att använda lite som man vill. Idag användes den till träning och biblioteksbesök. Gjorde en tapper inledning för ganska länge sedan vad gäller det här med biblioteksvanor. Finns ju inte så många anledningar att köpa böcker som faktiskt står i en hylla på biblioteket, skattade och klara. Idag fick jag med mig Södermalmsmorden och Kungsholmsmorden av Lars Bill Lundholm hem. Läste precis klart Östermalmsmorden idag.

Nu verkar favoriten har tillrett oss en middag så det är väl bara att hugga in...

Tre visningar och en trevlig fika senare är jag tillbaka. Inget var speciellt åtråvärt av det vi tittade på idag. Blir till att leta vidare! Den första var det kanske inget direkt fel på men man får ändå som en första känsla när man kliver över tröskeln och den känslan var inte "HÄR vill jag bo"... Så då får det vara! Den andra var på tok för liten. Den tredje var helt perfekt men hade alldeles för hög månadsavgift och föreningens underskott gjorde att det inte att det kändes super där heller.

Imorgon börjar en ny vecka, som det ser ut nu verkar den bli en lugn en. Kanske kan hinna med en del träning. Vill verkligen att mina jeans ska sluta göra ont på höftbenen och det finns i sort sett bara en väg dit så...

En hel vecka sedan sist, tiden går fort. Idag är det lägenhetsvisningar som gäller igen. Trappar upp tempot och planerar att hinna med tre stycken. Egentligen är ingen av dessa tre speciellt perfekt men det är nästan bara bra. Om vi skulle springa på drömboendet såhär tidigt är vi kanske inte riktigt redo att ge oss in i ett köp i alla fall så...
Will let you know!
image87
Ni som vet att ni ska kommer att få numret inom kort!