Ratatouille

0kommentarer



Recept
Tärna 2 tomater och 1 gul paprika. Skiva 1 zucchini och skär i halvmånar. Skär bort det allra nedersta rotfästet samt de översta gröna stjälkarna på 1 fänkål. Skär fänkålen i bitar. Skär 125 g schalottenlök mitt itu på längden och skala dem.
Ta fram en vid stekgryta eller traktörpanna med lock. Tillsätt 1 msk olja och fräs schalottenlök, fänkål och 2 vitlöksklyftor (pressade) några minuter. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs några minuter. Häll ner 1 burk konserverade körsbärstomater. Krydda med 2 tsk torkad oregano, 2 tsk torkad basilika, ca 0,5 tsk salt och 1,5 krm svartpeppar. Sänk vämren, lägg på locket och låt puttra på svag värme ca 15-20 minuter.
Koka pasta för fyra personer enligt anvisning på förpackningen.
Skölj 230 g stora vita bönor och låt rinna av. Blanda ner dem bland grönsakerna och låt dem koka med de sista fem minuterna.
Smula 100 g fetaost i en liten skål.
Servera ratatouille med pastan och fetaosten.

Kommentera

Publiceras ej