Usch, mitt samvete sitter just nu som en klump i magen! Skulle vara snäll och raka favoritens huvud igår, han inhandlade en trimmer för ett tag sedan och sänkte på så vis sin frisörräkning. Första gången jag skulle trimma lilla favoritskallen gick väl sådär, tog en himla lång tid sådär som det gör när man är ovan. Igår flöt allt på så lätt, det gick så bra! Jag var så nöjd... Favoriten tittade på resultatet i spegeln och kände lite med händerna och tyckte att där bak fick jag nog ta några tag till för att få det jämt. Sagt och gjort...

Bara det att jag i mitt första lilla tag till av någon outgrundligt klumpig anledning höll trimmern åt fel håll så att det blev ungefär 2mm istället för 11 som resten av huvudet. Kanske överdriver mm-talet nu men ni förstår. En avlång fläck bak på min favorits huvud var nu inte bara himla mycket kortare än resten av håret utan helt ekelt väldigt väldigt kort! Fanns inte så många alternativ på lösning...

Nu går jag runt här med dåligt samvete och en väldigt korthårig favorit... Tips på söta förlåt-gester mottages tacksamt!

Även om han säger att han förlåtit mig kan jag se det där lilla anklagande i blicken under väldigt korta luggen...
Måndag. Spinning
Tisdag: -
Onsdag: Muskel
Torsdag: -
Fredag: Core
Igår blev jag invigd i resefolkets sista-onsdagen-i-månaden-nöje, tack för det! Halva priset på dryck och barmeny och trevligt sällskap kan sällan vara fel! Efter det vidare till stekar-kvarteren för att se när trevliga sällskapets karls kusin uppträdde på stekar-nattklubb. Sedan fick det kallas kvällen som man säger och vi drog hem. Glad idag att det inte blev mer eller senare!

Även Selecta körde visst halva priset i sina automater igår. Knappade in för att få en dajm och ser genom ett tilltagande lyckorus hus TVÅ dajm snurras fram och trillar ner. Tvivla inte på att det plötsligt händer!

Idag blir det tvättstugan, lunchfika med gamla kollegan och lite kvällsjobb...
Jag vet exakt vad jag gjorde den här dagen för åtta år sedan. Jag vaknade bakis hemma hos väninnans mamma, där väninnan då bodde, skavfötters tror jag till och med. Lite sms-trafik med en några helger gammal flirt och våra bakismagar gjorde att vi hamnade på McDonalds. Efter varsin pirrig big mac och glass återvände vi till centrum där väninnan mötte upp sin dåvarande pojkvän som hade ett namn som slutade på -lito tror jag... Lämnade ensamma till vårt öde var jag och personen som åtta år senare skulle komma att omnämnas i min blogg som favoriten, det visste vi ju inte då!

Men några timmar senare i hans pojkrum var filmen Sjätte sinnet sedd och dokusåpan Baren rullade på tv'n. Händer hölls, dokusåpans regler förklarades och där och då började något som skulle visa sig hålla...

Bara hem och vänder här, knappar på tangenterna mellan tuggorna på grytan som jag hittade i frysen.. Rafsat ihop lite träningskläder och ska bege mig iväg på lite spinning. Ni som hängt med på "veckan som gått i träning" vet att det var ett tag sedan nu. Är ju ändå min favorit; spinning.

Sedan är det soffan med Blossom och senare Filip och Fredrik. -Skön måndag!


På vännens initiativ blev det söndagsmiddag söderut. Himla trevligt! Borde man göra oftare, piffa upp den annars så trista söndagen med vänner över en bit god mat och ett glas god dryck. Nästa gång kanske de kan ta sig över broarna till oss, vem vet?!



Har funderat fram och tillbaka hur pass hemlig jag ska vara med mina planer för att undvika eventuell prestationsångest. Jag vill verkligen känna att jag gör det här bara för mig, för att jag vill... Därför är en bild allt ni får men kom ihåg att den säger mer än tusen ord...
Måndag: Step
Tisdag: -
Onsdag: Muskel
Torsdag: -
Fredag: Core
Dagen började tidigt, ändå blev det bråttom och jag stod varm och flåsig i receptionen på SATS samma minut som morgoncore skulle börja. Fick vara med eftersom jag var ombytt, tur! Sedan har det jobbats med The Kollega hela dagen på i iskall lokal. Men alltid trevligt med The Kollega. God lunch också!

Nu är klockan snart fem denna fredagseftermiddag och då får man väl ändå säga att helgen börjat?! Kika in på söndag ska ni få se...
För att köra vidare på tennis-liknelsen så var det även ikväll en dubbel. Men denna gång var det inte partnern det brast på, hon var en grym spelare - En av de bästa! Vi funkade bra ihop och täckte upp för varandra, prestigelöst. Men motståndet var för hårt helt enkelt. Visst fick vi in några fullträffar, visst träffade några bollar precis innanför linjen sådär snyggt så att motståndarna lät dem gå för att de såg ut att vara ute. Men där var även en del nätbollar och servfel.

En tapper insats mot ett hårt motstånd...
"Snyggt att du har citerat mig med stavfel och allt ;)
Skulle kanske kunna tro att elvatimmarsregeln gäller här också men icke, våra receptionister jobbar till elva och börjar sju morgonen efter så här är det flexibelt. Så konklusion, våra månar som styr våra liv hade säkert samma bana i helgen. Eller vad tror du?" -Lisa

Eller har det något med våra chefer att göra? Konspirationsteori? Någon högre makt måste ju finnas som styr två så olika liv att bli så lika...
Även om helgen var tung så gick det så himla bra. Jag fick en riktig självförtroende-boost och kände mig för en gångs skull lite bra. Men såklart, efter sol kommer regn eller vad brukar man säga?! Efter dagen idag känns det som om jag aldrig varit någon stans i närheten av bra. Och ändå var det faktiskt inte jag som var sämst, långt ifrån. Men det är tungt att försöka väga upp... Ni som är insatta förstår vad jag menar.

För er andra funderar jag på om det finns någon bra jämförelse. Kanske en dubbel i tennis. Man kan inte skylla på sin partner för att motståndarna vinner men man kan heller inte själv rädda varenda boll. Vissa bollar, som egentligen är "ens egna", kanske man behöver hjälp med också...
Frukostsurfar lite. Så trött idag på morgonen, segt att kliva ur sängen. Räddningen är tanken på min sovmorgon imorgon, ska bli så skönt! Har varit fyra tuffa dagar. Jobbat motsvarande två veckors timmar sedan i fredags så kanske inte konstigt att jag är trött. Det som är konstigt är att jag inte är tröttare!

Visste ni förresten att kollegans nya kamera kostade liksom mer än hennes säng?!
"ligger i exakt samma läge just nu, med exakt samma antal arbetstimmar på två dagar och exakt lika mycket vila däremellan... lever vi samm liv? ;) " -Lisa
Efter 14 timmars arbetsdag igår och 4 timmar idag med exakt den lagstadgade nattvilan på 11 timmar däremellan är jag nu helt slut! Mjukiskläder, soffan, filten, karl fazer och söndagsrepriser.
Jag har tidigare avslöjat att min chef hamnar ganska högt upp om jag skulle göra en lista över bra människor jag har i mitt liv. Men har jag nämnt kollegan?! Det är inte många jag vet som dubbelbokar sig jobwise och tänker: "Jag fixar det här!". Alltså tänk att du är lärare och tagit på dig två lektioner som båda är mellan frukostrasten och lunch men istället för att drabbas av panik tänker "Det här fixar jag!". Det är tur att ingenting är omöjligt, annars skulle nog livet bli lite jobbigt ibland!

Nu är det fredagkväll och jag ska öppna min Karl Fazer-choklad och försöka få favoriten att stänga av TV-spelet.
Måndag: Step
Tisdag: -
Onsdag: Muskel
Torsdag: -
Fredag: Core
Idag tog jag bussen hem till syster som har det lite jobbigt i sitt liv. Det blir alltid en del prat om allt och jag vet sällan vad jag ska säga mer än olika varianter på "Fy" och "Usch".

På bussen därifrån tjuvlyssnade jag på en tjej i övre tonåren som pratade med, enligt min förmodan, en kille. Hon är upprörd över att han inte vinkat till henne när bussen åkte iväg. Först tänker jag att det är ironi jag hör i hennes röst men upptäcker snart att det är ilska. Enligt henne har de verkligen problem om han inte ens kan vinka till henne.

Om jag skulle ta en fika med henne och hon anförtrodde mig sina problem skulle jag lätt hitta andra ord än "Fy" och "Usch".
Har klickat hem ersättaren till Ixusen som försvann så spårlöst i nattvimlet. Hoppas nu att denna Sony är man nog att fylla tomrummet efter lilla Ixus.


http://www.marrakezh.se/
För övrigt en bra sida som säljer en utvald vara varje dag...
Umgåtts lite med mina vänner dammsugaren och moppen ett tag. Ska snart ner och förflytta den sista laddningen tvätt från maskin till tumlare. Disken står på tork och nu knäpper vattenkokaren sådär som den gör när den är klar. Laddar upp för muskelpass med att dricka te och äta avocadosmörgås. Och så lite Desperate till det, snart klar med säsong tre!
"Tränar du inför något speciellt?" -Alexandra

Svar: Egentligen inte för något speciellt alls, mest bara för att jag har så svårt att låta bli...
"Inte en kvinnlig Nobelpristagare i fysik sedan 1963 men vi har Fru Gårman." -Annika Lantz

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: Spinning
Torsdag: Spinning
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: Löprunda

Visst har jag fått ner antalet träningspass till en lagom nivå?!
Solen skiner, ska ge mig ut och springa en sväng runt min ö. Sedan blir det till att sätta sig på bussen ut till småstaden. Bjudna på rotmosmiddag hos favoritens mormor. Ska bli så gott!
                          
Jenna Jameson - Älska som en porrstjärna



Martha Wainwright - I know you're married but i've got feelings too
  • Tvätt
  • Lunchdate med gammal (blivande?!) kollega
  • Senare träning
  • Nu....

Mina fina rosa dagen-innan-laundry-day-strumpor åkte på imorse...
Det blev visst en grå...
Vilken start på veckan! Åkte så iväg för att arbeta några timmar med bästa kollegan. Båda hade vi missförstått resvägen på sl.se och hamnade lite fel. Stressade blev vi och började springa åt det håll vi enligt kartan skulle. Räddades först av en busschaufför som gav oss lift en bit. Men klockan stannade inte så ännu mer stressade fortsatte vi springa i riktningen han pekade ut.

Plötsligt kör två taxibilar förbi, en i vardera riktning. Jag vinkar på den som är på väg åt samma håll som oss men nej, han stannade inte. "Har han glömt vad han jobbar med eller?! Tror han att folk bara vinkar åt honom för att det är roligt?!" Knappt han meningen avslutas förrän hans backljus tänds och vi förstår att han bestämt sig för att plocka upp oss. Väl inne i taxin inser vi orsaken till att han inte stannade först, han var på framkörning. Men vi såg ut att ha så bråttom så han körde oss ändå, gratis. Den vänliga själen! Världens bästa taxichaufför!

Prick när klockan slog hel och vi skulle börja ramlade in i rummet inför ungefär hela sveriges experter på området vi jobbar med... Underbart! Tog en timme innan jag landade och kunde utföra mitt jobb som det ska utföras... Imorgon är det revansh och jag ska vara där i så gooood tid!

Precis vad jag behövde efter denna helg, en misslyckad rivstart på arbetsveckan...
Idag är det måndag. En sådan där måndagen-efter-måndag. När jag gick i skolan tyckte jag dessa måndagar var de allra värsta dagar i hela världen, värre än dagen-efter-söndag. Ofta när ma gick i skolan hade ju ungefär halva skolan också varit ute på lördagen och hade man varit sådär dyngfull som jag var i lördags fick man för sig att alla andra observerat allt man gjort. Inte slog det en att alla andra också druckit och antagligen inte hade helt skarpa minnen från lördagen...

Fortfarande idag måste jag påminna mig att folk jag möter på gatan en sådan här dagen-efter-måndag inte är samma folk som bevittnade mina bravader i lördags. Känns som att alla tittar på mig och tänker en massa...

Nej, tacka vet jag dagen-efter-söndagar inom hemmets fyra väggar!
Ibland tar man i för mycket! När det inte resulterar i att man nästan svimmar på spinningscykeln kan det istället leda till en riktig drängfylla. Gissa vilket som drabbade mig igår?! Jag vet att det inte är synd om mig, det var ingen som tvingade mig att hälla i mig allt det där som jag hällde i mig men lite lite medlidande tack!

Blev nämligen av med både mobil och kamera. Muntert! Min nya fina mobil som jag älskade sådär som  man bara kan älska döda tingestar och den gamla trotjänaren Canon Ixus. Jag tror aldrig jag haft sådan här dagen-efter-ångest! Och då har man ändå gjort en del grejjer på fyllan... Men ALDRIG har jag slarvat bort saker, ALDRIG kommit hem utan mina kära tingestar.

Försäkringen ersätter inte "Stöldbenägen egendom som förvarats i bakficka", undrar om en liten handväska som hänger liksom "bak" likställs med bakficka?! Jag kan ju inte ljuga för försäkringen heller men håller tummarna för att jag kopplas till rätt person imorgon när de har öppet! En trevlig som inte dömmer mig...

Nu kommer snart favoriten med pizza och cola light! Jag har världens bästa favorit!

Jag har världens bästa chef! När jag skickade ett fegt SMS och generat förklarade läget för henne fick jag svaret:
"Hej! Oj! Drulleförsäkring brukar funka. Antar att du ringt den o att den är borta. Du, jag vet hur det känns, been there done that. Men med min privata. Skönt att veta att du inte spottar i glasen. Det uppskattas. En hederlig fylla ;) Du får köpa en ny o jag ska se hur vi kan lösa det sen. Vila huvudet. Kram"

Hon har även förklarat att en mobil är en mobil är en mobil, skillnad om jag brutit armen så jag inte kunde jobba DÅ hade hon blivit arg!

Jag hatar mig själv, men jag älskar min favorit och min chef ligger inte så illa till hon heller!
Lägenheten är städad. Kvällens outfit är utfunderad. Snacks och virke inhandlat. Nu är det bara att vila några timmar, sedan kommer festfolket.
Måndag: -
Tisdag: Morgonspinning
Onsdag: -
Torsdag: 75minuters-Spinning
Fredag: -
Lördag: Puls-Spinning
Det gick ganska bra ändå idag. Gulliga solisten hade gjort i ordning sångtexterna på papper till mig, stor stil och allt. Den sången som jag ägnade hela kvällen igår åt att leta efter, som jag aldrig hört förut gick bäst. Det är ju lustigt! Kanske ska låta bli att förbereda mig i fortsättningen, det verkar ju funka!

Äntligen fredag, snart kommer favoriten hem. Den här veckan har vi mest setts då vi sprungit på varandra i hallen mellan jobbpapper, träningsväskor och löparskor. Ikväll blir det god middag och lite mys bara favoriten och jag. Imorgon förmiddag tar vi oss iväg till träningen tillsammans och sedan blir det lite festligheter med goda vännerna framåt kvällen.

Tror det kan bli en bra helg!
Jaha, det här var ju typiskt! Har överskattat internätet vilket gör att jobbet imorgon kommer bli så mycket sämre än vad det skulle kunnat bli. Brukar inte vara några som helst problem att hitta låttexter ju men den här gången gick jag bet. Jag tror i alla fall att jag får tvingas inse det efter en timmes sökande på olika sätt.

När jag inte hittar låttexten brukar jag försöka med att ladda ner låten i Itunes och lyssna in mig lite men den gubben var inte heller så villig ikväll. Typiskt!

Youtube brukar vara det sista halmstråt. Man vet aldrig vad folk väljer att lägga ut där, uppträdanden från skolavslutningar kan faktiskt fylla en funktion ska ni veta! Men just den här sången var visst ingen youtube-hit.

Nu har jag fått ont i kroppen av att sitta i denna obekväma ställning (laptop på soffbordet) för länge (skulle ju bara kolla sångtexten och restider för morgondagen). Så ger upp och lämnar mig själv åt mitt öde imorgon!

Ska nog ta mig något att dricka, förlorat mycket vätska idag. Först dreglat över mycket fint ögongodis ungefär hela dagen och sedan 75 minuters spinningpass. Dags att återställa vätskebalansen...