Det blir mycket mat nu men bara måste tipsa om ett supergott och mättande litet mellanmål som jag spottade i senaste Buffé (ni vet Ica-tidningen). Koka bulgur och låt den kallna, kan koka en större mängd än vad som går åt till ett mellanmål och ha stå i kylen för att snabbt kunna röra ihop. Sedan blandar du bara en deciliter av den kalla kokta bulguren med en halv deciliter vaniljkesella och en halv deciliter matyogurt. Blanda i lite bär. Själv lägger jag det hela i en liten burk och stoppar i väskan.

Lagades av Favoriten. Receptet kom från julklappskokboken Hemma hos Melker Andersson. Fajitas kommer definitivt bli ett fast inslag i vår middagsrepertoar.
Idag är både jag och Favoriten helt lediga och utan planer. Tog oss sovmorgon och långfrukost innan vi begav oss iväg mot SATS och lite spinning. Sedan dess har vi nu ätit lunch, städat i ordning lite och duschat. Just nu är Favoriten iväg och handlar lite till middagen han planerar att laga och jag dricker te och ska kolla på lite Big Love.

Riktigt känner hur den här dagen laddar batterierna!
Idag är det töväder. Allt är blött och smutsigt ute. Blir faktiskt förvånad när jag ser att det jobbas för fullt här i mina kvarter för att ploga bort all tung blötsnö från gator och trottoarer. Så förutseende brukar inte snöröjningen vara! Men minsann, de kör ihop allt till stora stora berg mitt i gatan för att sedan dumpa det hela i Mälaren antar jag. Men det är en helt annan historia och strid som jag inte tänker gå in på här!

Nej, nu ska jag snabbdammsuga lägenheten innan det bär av på jobb igen...
Uppvärmning:
You can always long for may - Sophie Zelmani
Ready - Sophie Zelmani
Interior design - Sophie Zelmani

Backträning, 1min 4% lutning 2min 0% lutning x10 och nedvarvning:
Podradio Latz i P4


Före:


Efter: (Disken bjuder jag på! Högskåpet ska självklart ha luckor också...)

Medelhård distans:
We are the world 25 for Haiti - Artists for Haiti
Bad romance - Lady GaGa
Ambitions - Donkeyboy (på repeat)
TIK ToK - Kesha
(på repeat)
Gloria - Mando Diao
Break your heart - Taio Cruz
I need you now - Agnes (på repeat)
Sweet dreams - Beyonce

I gotta feeling - Black Eyed Peas
If I could - Sophie Zelmani
The years - Sophie Zelmani
Allting tar väldigt lång tid just nu. Fem-minuterstrafik innebär tydligen att det kommer två tåg i rad var tjugonde minut varav det första självklart är proppat. Femtonminuterstrafik innebär visst att man kan stå i fyrtio minuter och vänta för att sedan ge upp. Det finns som ingen ordning i kaoset och jag blir så trött. Trött på kalla fötter och axlar som värker av en dags umgänge med örsnibbarna.

Men som min älskade Morfar sade så har man inte mycket för att streta emot när det kommer till väder.
"Hej!! Nyfiken om du ska också skida 9 mil snart? Dvs Vasaloppet eller öppetspår.  Jag ångrar lite faktiskt att jag anmälde mig till skidtävling, jag är inte lika vältränad som i höstas... Ha de så bra! /Fredrik"

Nej, inga skidor för min del. Men jag ångrar att jag INTE anmält mig och tränat, har verkligen varit bästa vintern på länge för skidträning. Är heller inte i samma form som i höstas och absolut inte som i våras men man kan ju bli! Lycka till med skidorna! När ska du åka? Öppet spår eller på söndagen?
Långpass:
We are the world 25 for Haiti - Artists for Haiti
Bad romance - Lady GaGa
Manipulated - Hanna Lindblad
Famous -Play
Fireflies - Owl City
Podradio Lantz i P4
They don't care about us - Michael Jackson
Ayo technology - Milow
Make it mine - Jason Mraz
Like a prayer - Madonna
Bodies - Robbie Williams
Good people - Jack Johnson
Idag när jag jobbat klart handlade jag ungefär tjugo kilo mat som sedan kånkades hem. Väl hemma påbörjade jag min lilla invigning av köket. Hittils har det mest varit Favoriten som tillagat den ena måltiden godare än den andra i vårt nya kök så idag tyckte jag det var min tur. Temat var tydligen ska det vara så ska det vara.

Nu är jag helt slut! Men frysen är fylld med GI-frallor, valnötsbröd och kycklinggryta. Till middag åt vi supergod fisk. Det är inte klokt vad man kan hinna med mellan några maskiner tvätt.
Det pratas ju ganska mycket om vädret på alla håll och kanter. Igår hörde jag en konversation innehållande en mening som löd ungefär såhär:
-Men det kommer säkert bli en fin vår med solsken, takdropp och fågelkvitter!

Ja, hon kanske har rätt. Lika kanske har hon fel. Och vad spelar det för roll hur våren blir? Om du varje kall vinterdag går och väntar på en vår har snart en hel sommar gått utan att du gjort annat än längta efter ett färgglatt höstlandskap. Vips har ett år till av ditt liv gått åt till att vänta på nästa årstid...

Kom ihåg det!
Vet inte riktigt vad som tar åt mig ibland. Men jag lyckas få dop till begravning eller om det var tvärtom kanske?! Häst blir ko och äpplen blir päron när jag är i farten. Och är jag sådär riktigt på hugget ja då kan pojke bli flicka och döda blir levande.

Skulle du låta mig vara din röst och dina öron?! Inte jag heller...
Lätt distanslöpning:
We are the world 25 for Haiti - Artists for Haiti
Famous - Play
Manipulated - Hanna Lindblad
Gloria - Mando Diao
Ambitions - Donkeyboy
TIK ToK - Kesha
I need you now - Agnes (på repeat)
Sweet dreams - Beyonce

Har den senaste veckan vaknat på fel sida mer ofta än sällan. Blivit förvånad själv över hur lättirriterad jag varit. Flera gånger kommit på mig själv med att vara arg eller irriterad över ingenting. Och så godissuget som utvecklats till drömmar om en-meters-twix om nätterna.

Idag kom förklaringen, det var bara PMS!
Sitter i soffan med fötterna högt, de gör ont! Kom hem vid halvsextiden och har sedan dess plockat saker fram och tillbaka. Suttit har jag gjort några minuter endast för att känna hur det skulle kännas att sitta i det nya köket, vid köksbordet med en espresso från kaffemaskinen. Det kändes bra!

Fortfarande är det en del kvar att plocka med men nu får det vara nog för idag!
Uppvärmning:
The Jackass Song - Harry Belafonte
Walk Like an Egyptian - The Bangles
Just Like a Woman - Bob Dylan
Sexual Healing - Ben Harper
Always On My Mind - Pet Shop Boy
s

Fartlek, varannan fort varannan lugnt:

Good People - Jack Johnson
Like A Prayer - Madonna
Beautiful Boy - Ben Harper
Details in the Fabric - Jason Mraz
Magnificent - U2
I Don't Beleive You - Pink
They Don't Care About Us - Michael Jackson
I've Been Loving You Too Long - Cat Power
Chinese - Lily Allen

Nedvarvning:
Mr. Tambourine Man - Bob Dylan
Bourgeois Shangri La - Miss Li

Ayo Technology - Milow
Klockan sju gick jag upp och klädde på mig, bara för att krypa ner mellan lakanen igen och somna om. Favoriten, bäst i världen som han är, öppnade för målaren som var anledningen till att jag klätt på mig. Klockan åtta drogs slipmaskin och dammsugare igång och det var omöjligt att sova vidare.

Förmiddagen bjöd på lunchdate, trevligt. Varför träffar man vissa männiksor så sällan? Förstår inte...

Två timmar (!) av eftermiddagen har jag spenderat på löpband. Inte det roligaste jag gjort men jag måste verkligen få fart på långlöpningen och det nu!

Nu ska jag bara vänta på att Favoriten kommer hem så vi kan mysa, kolla film och äta mandelskorpor...
Det här få väl anses vara så gott som avklarat...

I år är det glasögon som är det som ska fixas. Jag tror det är dags att jag tar mig ur dimman nu! Det finns faktiskt ett marathon med på årets att-göra-lista också.
Efter en helt sjuk helg jobwise befinner jag mig nu i hemmets lugna vrå. Favoriten har bjudit på supergod middag som bestod av ugnstekt fläskfilé inlindad i någon italiensk skinka med chili, örter och vitlök. Väldigt gott! En kopp espresso från kaffemaskinen som vi fick i julklapp har slunkit ner också. (Ni förstår kanske hur länge vi varit hemifrån om vi först nu inviger julklapparna!)

Nu ska det bara mysas resten av kvällen.

Imorgon 7.15 kommer målaren igen och jag hoppas han stannar riktigt länge så det blir klart någon gång. Trött på röran här hemma som inte går att göra så mycket åt förrän han dragit med sitt pick och pack och sin täckpapp.

Med en ledig måndag känns söndagkvällen på ett lite annorlunda sätt...

Återblick! -Alla hjärtans dag ifjol
Jag sitter på min hemadress och äter frukost i min egna soffa. Inatt har jag sovit i min egna riktiga säng med näsan nerborrad i lakan som luktar hemma.

(Att det är en målare här som lyssnar på kass musik på sin egna medhavda radio ungefär tre meter ifrån mig är bara en parantes just nu.)
Jaha, imorgon flyttar vi hem. Inte så mycket för att allt är klart som för att hemlängtan börjar bli outhärdlig och att mitt helgjobb rimmar illa med de långa bussresorna som vistelsen här i småstaden innebär.

Idag skulle målarna påbörja sitt, enligt dem själva, fyra till fem arbetsdagar långa jobb. Det och eljobb är det enda som återstår. Elektrikern skulle hört av sig idag, så har inte skett. Dagens arbetsinsats från målarens sida består i att ha hämtat nyckeln och burit upp lite grejjer. Inte en gnutta spackel någonstans.

På fredag är min lediga dag och likaså på måndag, just nu känner jag att om de inte kan komma och jobba när det passar oss behöver de inte komma och störa mig på mina lediga dagar heller. Om jag visste var elektrikerns brevlåda bodde vore jag nog farligt nära att skicka honom lite bajs.

Snickaren som monterat in vårt kylskåp i inbyggnadsskåpet och monterat på luckorna utan att först såga hål i skåpsryggen och stuckit i elkontakten i uttaget som finns där står inte heller högt i kurs. Nu måste alltså luckorna monteras ner, kylskåpet lyftas ut, hålet sågas, kylskåpet tillbaka in och luckorna tillbaka igen. Men när jag tänker på vilka betyg som krävs för att komma in på byggprogrammet blir jag ändå inte förvånad.

Som ni märker är jag lite less. Det är kanske tur att det inte går att ringa till folk förrän imorgon när jag sovit på saken.

Ramlade iväg riktigt tidigt imorse. Men dagen blev inte så lång, skönt! Ändå har jag hunnit med att nöta lite på SATS löpband också. Känner en viss stress när jag tänker på hur tiden rinner iväg och träningsmålet kommer närmre och närmre. Långpassen är verkligen inte så långa som de borde vara i den här fasen av träningen. Vill inte skylla på vintern men lite ställer den ju till det, den och så helgjobb. Långpass på löpband känns inte så lockande heller...

Men kanske om jag byter ut och kör intervallerna i parkeringsgaraget istället för på löpbandet sedan när vi flyttat hem att jag inte är fullt så trött på löpband när långpassen ska avverkas. Men det är verkligen betoning på kanske där! Behöver bättre lurar till Ipoden också, de jag har nu glider ur när man blir svettig. Väldigt irriterande i längden.

Jag får försöka tänka på hur bra kvalitetsträningen går istället för att fokusera på hur knackigt långpassen går...
Middagen igår inleddes med Martini. Till fisken bjöds på bubbel, jag tog ett glas. Kaffet ackompanjerades av rulltårta med glass, jag åt en skiva och två matskedar glass.

Kollegan, jag är i alla fall ärlig! 1-0 till dig
...gnager inte latmasken utan det finns en vilja att ta sig en springtur.
Jag tycker det här är en så rolig idé!
Har precis varit på bio med Systerdotter Inga-Märta Tjingeling. Underbart att inte en enda gång under hela filmen behöva känna oro över ifall de ska få varandra och leva lyckliga i alla sina dagar eller inte. Väldigt mys också att både jag och biodaten fick plats i en och samma biofåtölj. Det enda som saknades var lite popcorn och smågodis för min del, men har man en deal så har man.

Ska fortsätta denna lilla trötta lördag med middag hos Svärmormor. Om jag får bestämma blir det även lite schlager, tror inte Svärmormor ska vara omöjlig på den punkten.

Nu en promenad hem till evakueringshemmet.
Vad skulle jag inte ge för fredagsmys i nystädad lägenhet? God middag, Favoriten, På spåret, lukta på Favoritens whiskey (har ju alkoholförbud)...

Ska åka hem med en sådan där liten grej som kockarna har när de flamberar efterrätter och hålla den lagom nära målarens rumpa.
Så blev två veckors köksrenovering tre.
När det är måndag, man har ofrivilligt pendalt i en vecka och en dag, fått en finne mitt emellan mungipan och hakan, inte ätit godis, chips, kakor, bullar på två veckor och hållit upp med läsk och rödvin (alkohol) lika länge. När det känns som att man är less på sitt jobb lite sådär utan anledning men ändå kämpar på och strumpresåren sitter åt för hårt.

Då är man värd en handkräm från Khiel's!