Favoriten är kvar på andra sidan bron och umgås över en öl. Killen ligger och sover gott i spjälisen. Jag sitter här och halvkollar på dåliga måndagsprogram och äter mörk choklad fylld med marsipan. Är det vuxenpoäng på det eller bara ett bevis på hur stor godisråtta man är? Upptäckte i julas att de där avlånga i Twisterpåsen är riktigt goda och på den vägen är det i alla fall.

Just det, jag sprang faktiskt ett pass idag! Ledsnade på att vänta ut halsen som bara kliar och det kändes faktiskt verkligen inte som att jag är sjuk under tiden jag sprang. Så nu hoppas jag att jag kan få köra i lugn och ro fram till juli!
Har varit iväg på jobb idag. Skönt att lämna boet lite. Lagom att femtio procent av dagens arbete blev avbokat också, det firade jag med att köpa en väska. Måste sluta leva med skötväskan som enda handväska.

Nu har vi nattat Killen som hostar och hackar för fullt stackarn. Min hals kliar också något fruktansvärt. Börjar bli less på den vid det här laget. Ska hälla i lite mer rödtjut i glasen, plocka fram chokladen och deklarera. Skönt att det går att göra via nätet och inte kräver lång resa och övernattning i stall nuförtiden.

Ha en trevlig kväll!
Jag vet inte varför jag på det senaste gnällt och gnällt här men det är bara att hålla till godo!

Idag är nummer ett på klagolistan halsen som är sämre, gör ondare och kliar mer. I övrigt är jag frisk och kry som en nötkärna vilket i och för sig är skönt men samtidigt, vad tusan är det som halsen missat att resten av kroppen kommit överrens om?

Resten av klagolistan känns privat och kan väl kanske sammanfattas på något fyndigt sätt...

Istället väljer jag att försöka tänka på allt jag har att se fram emot den närmsta tiden!
  • trevligt kvällsfika i veckan
  • förhoppningsvis möbelinköp i helgen som kan skapa lite mer hemkänsla här i vår fortfarande väldigt ofärdiga och väldigt omysiga lägenhet, vi är långsamma när det kommer till sådant här!
  • besök av barnvaktshjälp nästa vecka
  • möta upp lillasyster över en kopp på starbucks Kastrup för att sedan flyga hemåt småstaden
  • stanna i småstaden över en vecka
  • ledig tid med min lillfamilj
  • Norge-resa
  • mamma-besök
  • Norge-besök
  • Årlig Göteborgshelg
  • Solsemester

I väntan på allt har jag i alla fall lagt ner socker-onyttighets-grejjen och invigde igår cupcake-recept och formar. Smarrigt värre! Och då gjorde jag ändå bara själva bullen utan frosting. Och ikväll ska jag bannemej ha en caramel-macchiato innan jobbet! Så kanske jag under dagen hugger en av alla stans snickers som legat och ropat på mig den senaste tiden...

Men nu ska jag se om Killen vill ha sällskap i morgonsoffan. Tycker det blivit lite väl mycket tv-nörd över honom det senaste, eller dvd-nörd kanske. Och vem bestämmer hur mycket han tittar? Jo, det är ju jag det... Men ser det som att alla de andra timmarna av dagen tittar han ju inte så vad gör det om han ser lite teletubbies en stund eller två? Men tips på vad man liksom hittar på att sysselsätta en ett-åring med mottages tacksamt!

...utmaningen...

Tror inte jag går segrande ur den här med 5 av 7 avklarade. Men jag väntar med spänning på nästa utmaning... Ska vi säga att Lolly-Lisa (måste skilja på mina Lisor lite) står för den eftersom hon är ny?

Tänkte i alla fall försöka hänga på den här! Jag bestämmer dock att ALL färsk frukt och ALLA färska/frysta bär tillåtna för mig.
...säger jag för halsont! Halkar jag efter mer i löpträningen nu får jag börja fundera över om mitt mål fortfarande är realistiskt. Hoppas på att all nattsömn och frisk luft jag lyckats ladda kroppen med under helgen kan göra susen och att jag vaknar imorgon med en hals som man kan gå till sats löpband med!

Är beredd att använda ordet i rubriken i samband med kollektivtraffiken i den här staden också. Fem kilomter var det till dagens jobb. Att åka buss tog i ganska så precisa slängar trettio minuter. Helt enligt tidtabell. Inte okej! Saknar tunnelbanan... Tur jag skaffat hoj!



I över halva mitt liv har jag levt utan mormor, farfar, morfar och farmor. Det är inget jag går runt och tänker på för jämnan eller sörjer varje dag men ibland saknar jag.. Ibland kommer en liten tår vid minnet av mormors älgstek, farfars alla små uttryck, att aldrig fått lära känna pappas mamma och fia med knuffspel med morfar.

Sedan jag själv fick barn kan jag känna att saknaden kommer oftare och ibland kan jag känna att jag så gärna hade velat ha morfar och farfar i min sons liv. Eller kanske mest i mitt liv som förälder. Att se gammal och liten tillsammans hade varit väldigt fint och tänk all ledig tid jag hade kunnat använda till att väcka farfar när han var kaffesugen eller hjälpa morfar att elda i pannan just när jag nästan vunnit i svarta maja.

Men mest tänker jag på mina föräldrars föräldrar som mina fina änglar som finns med mig allt som oftast och extra mycket ibland. Och även om änglar inte kan skriva brev med snirklig handstil som mamma måste hjälpa till att läsa så tackar de ibland för titten på sitt alldeles egna lilla sätt...

...varför skulle man annars hitta pengar på marken ibland? Så tack snälla änglar för femkronan imorse, den lägger jag i Killens sparbössa!
Ni vet när Killen var typ tre månader ungefär kunde jag åka en helg till andra sidan Sverige och det var inte så mycket som kändes konstigt eller jobbigt med det.

De senaste kvällarna har jag legat kvar tätt intill och nära efter att han somnat. Lyssnat på snusningarna, iaktagit pillandet på nappen och inte kunnat slita mig.
Vet ni att jag idag inte har haft ont i varken axel eller nacke. Det känns men gör inte alls ont! Betyder det att den där mama-boot-campträningen igår var så bra? Kan ju försöka få till sådan i alla fall en gång i veckan i fortsättningen då... Kanske gjort sitt till att jag de senaste dagarna låtit Killen gå själv när tillfälle finns, han kan ju faktiskt! Dock går han så att säga med bestämdhet sin alldeles egna väg och om inte det är den som för oss dit jag tänkt kan jag kämpa med hur många "kom", "här går vi", "titta!" och fasta tag i hans lilla hand som helst utan önskat resultat. Där är det till att lyfta upp helt enkelt. Kanske ska Favoritens massage nämnas också, väldigt tacksam över den!!!
Nej, nu kanske vi ska ta och påbörja tvagning, ombyte och nattning av trött Kille... Sen får vi se om det kan bli lite filmmys innan jag tar tidig kväll eftersom jag imorgon ska JOBBA!
Inte så spännande löp"runda". Parkerade vagnen och sprang runt ett femhundrametersvarv. Kändes inte helt hundra, idrottsplatsens löpbanor är bättre. Där kan jag slappna av bättre och har inga som helst tankar på att någon skulle kunna göra något hemskt med vare sig vagnen eller än värre innehållet i den. Till sist ställde jag vagnen vid en kulle och sprang upp och ner istället för runt runt...

Sedan lite mama-boot-camp-inspirerad träning för mig själv. Så dagens utmaningsplanka gjordes utomhus, lite på knä och lite på tå med vila mellan varven. Det ÄR tillåtet!

Tycker inte jag är superkänslig för smärta och hatar att gnälla men fy tusan vad ont jag har i axeln/nacken! Började för cirka två veckor sedan och har plågat mig mer eller mindre sedan dess, de senaste dagarna mer. Funderar över möjliga orsaker, lösningar och tar en och annan tablett. Ska försöka tänka mig för och bryta några mönster/vanor så får vi se vad som händer.
Såhär mitt i veckan brukar jag inte sitta här utan på en spinningcykel och svettas men just ikväll struntar jag i det och stannar hemma med mina grabbar. Har varit lite av en skitvecka och mycket trötthet hittills (för första gången somnat ifrån Killen mitt på dagen -INTE BRA! Inväntar myndigheternas knackande på dörren...) den här veckan men såhär i halvlek verkar det vända. (Just det, tillägg till ovan nämnda trötthet bör göras, orsaken är inte att Killen ska bli storebror!)
Orsaken till vändningen stavas:
  • Förmiddag HEMMA, inget öppna eller sats
  • Dvd-slöande medan Killen tog sin vila
  • Solskenseftermiddag i lekparken
Hoppas det fortsätter i samma spår imorgon! Tänker mig åter en förmiddag hemma (har inget val, laundry day) följt av intervalllöpning på löparbana medan killen sover i vagnen. Lär ju få fylla ut tiden med lite MBC-inspirerad träning också tills han sovit klart.

Såklart får precis vem som helst vara med!!!

Nackont nackont nackont... Körde armlyften och upp nedgången på knä och vilade 45sek mellan varven.
Efter regnigt besök i lekpark och lite häng på stan under förmiddagen kom jag på eftermiddagen iväg på en femton kilometer lång löptur. Lurarna hade laddads med mina favoriter inför kvällens final. Danny, Loreen och Miskowsky på repeat. Och jag måste säga att jag ändå tror jag håller på Danny. Klart Loreen är bra också men...

I’m feeling great
I’m feeling awesome
And I can’t wait
Gotta get movin’
Shake the stress away...

It’s like a force
Pullin’ me in
it’s getting stronger from within
Taking me higher
We’re comin’ alive...

Måste ju vara löpning låten handlar om?! Nej, nu börjar det ju snart här...

 

Tekniken kan alltid slipas, rumpa någon centimeter upp eller ner, axlarna lite mer avslappnade. Att få ha tidtagningsredskapet i fred skulle också uppskattas, hittade en flaska ansiktskräm att muta med. Den flaskan lyckades Killen nyss, medan jag höll på här, få av korken och smeta ut innehållet över golvet, sina byxor och lite i håret också.


Nya utmaningen: (klicka för att komma till video där övningarna visas om du behöver) Jag tänker mig att utmaningen består i att med start måndag göra övningarna tre varv varje dag till och med söndag. Är du med?
Blir en del löpband för min del just nu. Har gått från att vara en löpbandhatare till att faktiskt tycka det är helt okej. Blir aldrig samma sak som att komma ut en runda i friska luften men det är ändå inte pest och pina längre och jag är inte uttråkad efter tre minuter som jag var förut.

Allra bäst på löpbandet tycker jag det är när man leker med farten. Idag körde jag till exempel ett stegrat pass på fyrtio minuter. Började i uppvärmningstempo fem minuter för att sedan höja kilometerfarten med cirka tio sekunder var femte minut tills jag ökat kilometerfarten med en minut.

Annars gillar jag något som på marathon.se kallas för jojo-pass. Man värmer såklart upp först, alltid värma upp! Sedan springer man varannan femhundring snabbt och varannan långsam. Vad som är snabbt och långsamt beror på hur tränad du är. Kan vara gå femhundra meter-jogga femhundra meter. Brukar göra tio femhundringar så det blir fem kilometer men även där kan man göra färre om man inte vill springa så långt. Eller kanske korta ner till trehundra meter och köra i ett högre tempo. Ibland lägger jag även in en längre sträcka snabbt mitt i.
(ex: 500m 5.45 - 500m 5.15 x2, 1km 5.30, 500m 5.45 - 500m 5.15)

Springer man med musik i lurarna kan man höja farten/motlutet varje låt eller köra varannan låt snabbt/långsamt eller höja varje gång de sjunger refrängen/orden låten heter. Tv vid löpbandet ger också möjligeheter att leka med farten...

Idag ska jag prova något nytt för mig på löpbandet, nämligen backträning. Får se hur det går!
Jag försöker använda teckenspråk med Killen. Det går inte sådär väldigt lysande alls men han tecknar i alla fall lampa och om jag tecknar "var är lampan?" så tittar han på lampan. Har nu övat med tecknet för smörgås ett tag och han har härmat rörelsen men inte kopplat den till betydelsen. Idag på öppna förskolan lägger jag fram några russin framför honom och han tecknar klockrent "smörgås" innan han med nöjd min börjar skyffla in russinen i munnen.

Får se vad tecknet äpple som vi också tjatar om kan komma att betyda...
Rensade Killens klädlådor, tog bort allt som var för litet. Ska inte säga att där inte blev några kläder kvar men det blev inte så mycket som matchade med varandra kvar. Och byxor har länge saknats. Så gick en sväng idag, tycker det är svårt att hitta fina, bekväma byxor faktiskt. På dyraste stället i stan hittade jag ändå två par byxor, köpte de ena i uppvikningstorlek och slog dövörat till när hon i kassan sa summan, bara drog kortet och knöcklade ihop kvittot.

När vi kommer hem ligger där innanför dörren post innehållandes rabatt-check på dyraste stället i stan. Grämer mig lite och tänker att det var ju himla typiskt. Men så börjar jag räkna lite... Om jag tagit ett plagg till hade det ändå slutat femtio kronor dyrare.

Kanske inte ska älska de där rabatterna? I alla fall inte villkorslöst...

Målet var ju ett snitt på tre gånger i veckan... Efter två månader ser det ut som jag har några veckor med extrapass framför mig och det stör mig!
...idag åker vi över bron efter Khiels och Nespresso. Säkert en väldigt dålig deal att åka till starkare krona för att köpa redan dyra produkter men vi har inte riktigt anpassat oss till liten-storstadslivet och utbudet här ännu. Och så är det trevligt med en utflykt. Dessutom har ekonomen i min lill-familj lagt ett danskt betalkort i min plånbok. Kändes som en skjuts tillbaka till något tal då kvinnor var hemma och blev försörjda.

Mest av allt har vi ju ett väldigt trevligt sällskap att möta upp i form av lillstrumpan. Lyckas få med henne över på min sida bron över helgen sen också, mys! Men nästa gång är det vår tur att åka till henne...

Nej, nu måste vi se till att få på oss paltor och med oss blöjor och... Ja, dags att sätta fart helt enkelt...

Trevlig helg!