Hoppas vi ska komma att trivas ihop alla dessa kilometer som ligger framför oss. Från och med nu är det jag och du Supernova!
Jag har träffat en del synskadade som har ledarhund. När de pratar om tiden innan de fick ledarhund respektive tiden med ledarhund nämner de oftast ordet frihet. Hunden har inneburit en större frihet helt enkelt. Sällan nämner de regnpromenader, hundvaktsjagande eller vilket ständigt passande det är att ha en hund.

Jag är stundvis sugen på en liten jycke, Men man blir ju så bunden!
Det här kommer bli den längsta veckan i hela mitt liv! Jag bara undrar vad ni som inte tränar lägger all er tid på?! Just nu har jag alldeles för mycket tid över vilket leder till att jag blir uttråkat rastlös. Behöver alla tips jag kan få på saker som kan användas för att fördriva all den här tiden jag spenderar med fotjäveln.

Återigen, vad gör de som inte tränar med all tid?!

Så bra som det sägs! Och ikväll blir det Popcirkus 19.30 på SVT. Kanske man faktiskt skulle ta sig ut och besöka det live?! Får bli en annan gång tror jag, trötter idag!
Igår när jag vaknade kunde jag knappt gå. Eller jag kunde inte gå. Jag linkade ner i tvättugan med tårarna brännande längst ytterst i tårkanalerna. Så ont gjorde fotjäveln igår. Allting kändes bara deppigt hela dagen och jag började tänka tankar som handlade om att skita i Marathon och kanske istället satsa på något helt annat som just nu är uppskjutet på grund av Maran. Jag smörjde med Voltaren och lät foten vila vila vila.

Idag när jag vaknade gick jag helt normalt till toaletten. När jag väl var framme kom jag på att det faktiskt knappt känns i foten. Eller det känns men det gör inte ont sådär som igår. Nu blir det svåra att ändå hålla mig borta från löprundorna hela veckan. Men så fort jag tänker på den där smärtan jag upplevde igår....

Idag blir det lite jobb med Kollegan...
Måndag: -
Tisdag: Bodypump
Onsdag: -
Torsdag: Spinning och Core
Fredag: -
Lördag: -
Söndag. TSM

Fotjävlen gör fortfarande ont. Ska köpa nya skor och se om det blir bättre! 2 timmar och 3 minuters löpning denna vecka, allt i ett enda härligt långpass.
Idag hade Favoriten och jag tänkt träna och luncha på förmiddagen innan mitt jobb. När vi vaknade och hörde hur vinden krossade regndroppar mot fönstret kändes det inte aktuellt att göra något annat än att krypa längre ner under täcket och stanna där. Några timmar senare, när det var försent för träning, begav vi oss i alla fall in till city för att luncha. My treat.

Hittade ett nyöppnad hak som lyckades locka in oss. Som en del i flytet jag haft det senaste var det självklart halva priset på hälsotallrikarna med kyckling som vi bestämt oss för. Firade det med att dela på en chokladboll!

När jag sedan mött upp Kollegan i god tid före jobbet hittade jag en guldpeng i en fåtölj! Försökte pracka på Kollegan slanten men det ville sig inte så... Ja... Ner i fickan min åkte den. Är det så att jag i omgångar betalas tillbaka för de där 1500:- som jag så dumärligt lämnade ifrån mig?!

Ska jag slå till på en Triss imorgon?

Går längs perrongen efter träningen, luktar sådär härligt nyduschad att till och med jag själv känner det, bakom går tre killar i 17-årsåldern och pratar öppenhjärtligt. Jag kan inte låta bli att tjuvlyssna...

Kille 1: -Hon är bara så fin!
Kille 2: -Mmm
Kille 3: -Men hon kommer suga i sängen, alla smala tjejer gör det.
Kille 2: -Mmm
Kille 1: -Njeee, det kan man väl inte veta...
Kille 3: -Det ska vara om du kan nån ställning då...

Sedan försvann de ännu längre ner i underjorden och jag hoppade på mitt tåg med en helt ny kunskap. Kom ihåg tjejer, bli inte för smala om ni inte gillar att suga... Eller var det kanske inte så de menade?!
" "till efterrätt tror jag det blir te"... haha, det var en klen efterrätt" -Lisa om Effektiv ledig dag

Hua, vad sorgligt det såg ut när jag liksom såg det från det hållet... Tuggade faktiskt i mig en och annan Dumlekola till mitt te också om sanningen ska fram. Nu känns det bättre!
Var och handlade lite mat. Betalade med cash eftersom cash is king och lämnade150:- som kassörskan pluppade in i en sådan där maskin som sväljer pengar som allt fler affärer har. Kanske kan vara lämpligt att nämna att summan stod med gröna siffror mot svart; 143,50. Ut ur den där myntspottande manicken hoppar en femma, en enkrona och TVÅ femtioöringar. Är det konstigt att jag har den där Petter-låten på hjärnan...

"Jag sa pengar rullar in som det ska, det går bra nu.
Grabbarna är med när jag drar, för det går bra nu.
Släng upp en hand om du känner det går bra nu,
det går bra nu, kompis det går bra nu.
"

Ska nog rentav ta och ladda in den i Ipoden!
Det är mycket man får gjort när foten inte tillåter löpträning! Klockan är ungefär lunch och jag har målat klart alla lister i sovrummet, nu får jag pausa tills Favoriten kan hjälpa mig att flytta lite möbler i vardagsrummet så jag kan ta mig an i listerna där också.

Har även skurat badrummet. Påbörjade lite smått i ett hörn att skrubba fogarna mellan klinkersplattorna och har man börjat får man göra klart. Kände mig som någon i en amerikansk film, ni vet de där som får ligga och skura golvet med tandborste för att de inte skrikit "SIR, YES SIR!" tillräckligt snabbt eller högt...

Nu väntar jag på att pastan ska koka klart, sedan blir det lunch och vänner. Till efterrätt tror jag det blir te och påbörjande av ny bok. Läste ut den här igår och tänkte nu börja på den här. De har nog inte så mycket gemensamt men omväxling förnöjer eller vad brukar man säga?
Hittade 200:- på marken på väg till Sats. Till skillnad från sist åkte de rakt ner i fickan min!
Om någon i detta avlånga land idag har varit sämre än jag på sitt yrke, det undrar jag! Tycker allvarligt synd om den stackare som varit beroende av min förmåga idag. Funderar nästan på om det kanske vore bäst att jag helt byter karriär?! Eller så får jag hålla mig till andra uppdragsgengrer som inte kräver allt det vi sett bevis på idag att jag inte kan prestera.

Kan inte ge mig ut och vädra huvudet med en löprunda heller eftersom foten ska göra så envist ont. Har i alla fall stämt träff med favoriten vid Sats, blir antingen ett pass body pump eller någon konditionsmaskin. Kan inte riktigt komma fram till vilket som vore bäst för foten, ska prova några body pumprörelser här nu och känna efter.

Hoppas ni duger bättre till än jag just nu!
Världens bästa favorit som överträffat sitt redan bästa jag flera gånger om det senaste med lägenhetsfix, överraskningar och sötheter. Kan inte vara annat än nöjd med älskade Favoriten just nu!

i hallen har vi precis fått världens finaste byrå på plats. Så himla nöjd med den! Smeker den varje gång jag går förbi och säger "Så himla fin!"

Och nu börjar Idrottsgalan. Te och apelsin.

Kanske är jag lättnöjd just nu eller så har jag det bara så väldans bra...?!
Måndag: Powerstep
Tisdag: Löpning
Onsdag:
Torsdag: Löpning
Fredag: -
Lördag: -
Söndag. TSM

3 timmar och 34 minuter löpning har jag fått ihop den här återhämtningsveckan. Något irriterande att hälarna trilskas med någon sorts ont som jag inte känner igen och inte riktigt kan förklara, får hoppas det ger med sig!
Kan tyckas har vi bott här länge nog för att skaffat halllampa, krokar, mattor, tavlor och allt annat som gör att det ser ut som att man kommit på plats. Men länge har allt bara liksom inte blivit av. Tills nu! På måndag kommer hallbyrån och idag inhandlades lampa till hallen. Nu väntar vi bara på att få tillbaka borren från Kollegan så den kan komma på plats. Favoriten har somnat här bredvid i väntan...
"Jag hatar att jag är som en färglad palett inombords men en ordinär jävla tråkmåns i svarta jeans och top och gåsjacka på utsidan. Trist är vad jag är. Men jag vågar inte riktigt." -Katrin Zytomierska

Det är precis så jag känner också!

Bilder från dagens promenad.

Det här med att promenera lite mer när jag ändå ska någonstans har verkligen blivit grejjen fär mig just nu. Hoppas det håller i sig! Aningens kallt idag bara eftersom jag följde Favoritens råd och inte tog långkisar under jeansen... Nu blir det Sushi och Vänner och helgen kan börja!
Så irriterad blev jag på Itunes över dess seghet att jag med några klick tömde programet på all musik. Nu ekar där tomt, inte en enda spellista finnes. Tur att jag i alla fall har lite pod-radio att mata Ipoden med...


Jag vet inte vad det är med de där sångerna som han knåpat ihop på något hotellrum i någon stad någonstans men de gör något där inne magtrakten på mig som jag inte riktigt kan beskriva. Det är lustigt att första gången Väninnan frågade mig om jag visste vem Lars Winnerbäck var blev mitt svar en motfråga om han gått på en av stadens högstadieskolor...
-Njeeaej, alltså... Jag menar...

Sedan dess har det gått en herrans massa år och idag framkallar många av den där underliga mannens texter minnen hos mig. Jag kan inte välja en favoritlåt eller en favorittextrad, det finns alldeles för många! Den låten som gick på repeat när jag väl fått tag på den där skivan som Väninnan pratade om den där vårdagen i Småstaden var "Jag vill gå hem med dig". Den och "Lovesong" med de underbara textraderna;

För man saknar sånt som man inte har
men vi har fortfarande långa vägar kvar
Jag har lärt mig att längta är bättre än att ha
För man saknar inte sånt som man har

Och flera år senare när Favoriten tillbringade tre månader på andra sidan Atlanten var det "Kom ihåg mig" som gick varm. Någon har också sagt att "Tvivel" är en väldigt bra beskriving på Favoritens och mitt en gång i tiden alldeles hopplösa distansförhållande utan slut.

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?


Men just nu är de textrader som snurrar i mitt huvud efter att sett alla små snuttar från sommarturnén i programmet Solen i ögonen på SVT;

Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
Det är sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
Med dig, med dig, med dig




Det är en liten paus och jag halvsitter lutat mot ett bord viskandes med Kollegan när ett underligt ljud uppstår i rummet...

-Nej, men nu är det du som sitter på tangentbordet där!


Det är tydligen också mindre bra att sitta och drömma sig bort med blicken långt i fjärran när man faktiskt har en arbetsuppgift att sköta... Uppvaknadet kan bli så panikartat då!
Imorse när jag vaknade och insåg att jag på allvar stämt träffa med Kollegan en timmes promenad från platsen där dagens jobb skulle utföras övervägde jag att sända iväg ett litet sms att jag ångrat mig. Jag vet inte om det kan kallas prestige men inget sms skickades och jag snart fann jag mig växelvis sätta den ena foten framför den andra och det var ritkigt skönt! Borde nästan börja varje dag på det sättet, en promenad till jobbet...

Smörgåsen som intogs när vi kommit fram smakade väldigt bra och landade fint i min hungriga mage...

Nu har en hel dags jobb avverkats, middagen är lagad och äten och nu är det bara byta om till springkläderna och ta tag i dagens lilla runda. Sedan blir det te och pistagenötter i soffan innan jag ska sova för att göra om hela proceduren igen imorgon.
Bjuder på en liten del orden som växlas här i hemmet igen.

Jag har ägnat något som skulle kunna vara en halvtimme eller så på att plocka undan, sortera kläder, byta handdukar i badrummet och lite sånt ni vet. När jag står och diskar undan det ynka porslin som går åt till en frukost och lite därtill kommer Favoriten och ställer sig bakom mig med armarna om min midja;

-Står du och diskar nu också... Är jag dum och dålig nu?
Måndag: -
Tisdag: Löpning
Onsdag: Muskel
Torsdag: Löpning
Fredag: Löpning
Lördag: Löpning
Söndag: -

Ett litet födelsedagsfirande kommer nämligen emellan mig och TSM imorgon så de där 16 kilometrarna avklarades i egen regi under förmiddagen idag istället. 3 timmar och 45 minuter löpning har jag fått ihop den här veckan.
  1. Young folks - Peter, Bjorn and John
  2. Brother oh brother - Måns Zelmerlöw
  3. Absolutely everybody - Vanessa Amorosi
-Om man nu har bakat en sockerkaka för att ha på huvudet måste man väl få använda den...?!
"jag hade en docka när jag var liten som hette Rosa-Lisa. Kanske som en liten hyllning till hon som kom med det första förslaget?

Annars kan vi ju fortsätta med mina gamla kramdjurs namn: Bäsen och Pandu var två andra.

Ska vi istället satsa på dubbelnamnsgenren röstar jag för Moppa-li. Det är Ludwigs namn på sin dagisfröken Britt-Marie."

-Carros namnförslag på nya kollegan
Arbetskamraten kanske inte är så dumt ändå?!


Storstrumpa har någon gång använt ordet slarvig i en mening som nog skulle fungera som en beskrivning på mig. Jag själv vill inte se som mig en slarvig person, det handlar liksom inte om slarv så mycket som det handlar om otur. Kanske disträ eller tankspridd skulle vara närmare spikhuvudet i en beskrivning av den där sidan hos mig som gör att det blir lite jobbigt att vara jag ibland.
  • Jag har en eltandborste som "säger till" var trettionde sekund att det är dags att borsta nästa fjärdedel tänder, var och varannan borstomgång vet jag inte vilken fjärdedel som är borstad och inte när det signaleras byte...
  • Jag upptäcker inte att jag är i herrarnas omklädningsrum förrän jag kommit ända längst in och står bredvid en man i full färd med att klä av sig.
  • Jag glömmer bort om jag är på väg in eller ut från tunnelbanan (inte själva tåget utan spärren). Ibland står jag vid en spärr på väg ut och rotar i väskan efter kortet, hittar det till slut och när jag sedan ska stoppa det i skåran inser jag att den inte sitter på insidan av spärrarna. Lika ofta går jag i full fart mot spärren när det tar tvärstopp eftersom man tydligen ska dra kortet i skåran innan man får komma in.
  • Om jag satt mig på ett pendeltåg norrut i tron att det är på väg söderut tror jag alltid att det är fel på speakerrösten som ropar ut stationerna innan jag inser att jag är på fel tåg. Då kan jag ha åkt några stationer åt fel håll.
Det finns fler exempel, synd att det allra bästa endast är ämnat för människor som känt mig hela sitt eller mitt liv...
"ja, annars så är ju ros-marie ett fint namn ;)" -Lisas namnförslag på nya kollegan

Det är ett underbart kreativt förslag tycker jag. Finns dock en inom samma yrkeskår här i stan som heter just så. Men kanske det ändå får bli Ros-Marie?! Om det inte är så att du Lisa vill spara det till en eventuell framtida dotter?
Nu har jag sprungit och äter en tidig lunch här vid datorn. Ska senare iväg på fika med Kollegan, tror det blir en promenad i det fina vädret till fikan. Men vi får se, vi får se...

Funderar lite över vad jag ska döpa min nya kollega till här i bloggen?! Har nämligen numera Kollegan, Chefen och så den hära nya kollegan... Kanske ska hon helt enkelt få heta Nya kollegan, fast då känns det som att hon ska bli en ny Kollegan och det är ju inget mål precis... Plus att det finns liksom bara en Kollegan... Ja, det tål att tänkas på... Arbetskamraten kanske?! Men det har en klang av att man endast umgås för att jobbet tvingar en samman och riktigt så känner jag ju inte heller...
När snön lägger sig och mörkret virvlar ner utanför fönstret är det svårt att hitta motivation för en löprunda. Det krävdes lite stålsättining och efterlysning av tips på belöning att visualisera men plötsligt stod jag där i snön och startade klockan. Men jag börjar förstå varför riktigt duktiga löpare oftast kommer från varmare breddgrader. Tänk att inte behöva lägga energi på att hitta motivation en januarieftermiddag när snön faller och mörkret sänker sig, vad mycket kraft det blir över till själva löpningen...

Brukar ju gå igång på nya prylar... Pulsklocka, shuffle, kläder... Kanske skulle ta och köpa mig nåt nytt?!

Denna vecka läser jag Underbara systerdottern här, uppdateras oftare än där hon finnes i vanliga fall.
Om ni funderat över vilka samtalsämnen vi berör vid söndagsmiddagen.
Poslinet är diskat och inställt på sina platser i skåpen igen efter en trevlig lunch. Svärmor med Gubbe och Svärmormor var de som stod på gästlistan och Indonesisk gryta med ris var det som stod på menyn. Lite glass och kaffe senare började mörkret falla och vi stod ensamma kvar med ett smutsigt hallgolv och mätta magar.

Vad kvällen nu ska bjuda på är ännu ingenting jag vet med säkerhet men hyrfilm och Monopol är två kandidater varav den ena inte behöver utesluta den andra på något sätt. Eller så blir det en helt vanlig tv-kväll med 90210 på TV400.
Löpning, bastubad, slummer på soffan, söndagsmiddag, syster, thaimat...
Måndag: Muskel
Tisdag: Löpning
Onsdag. Nyårsloppet
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: Löpning
Söndag: TSM

Totalt 3 timmar och 38 minuters löpning.
Äntligen har jag och favoriten fått en helt ledig dag utan några planer gjorda i förväg. Sovmorgon och mysfrukost tillsammans gjorde att det kändes mycket lovande. Sedan tog jag min lilla löprunda och favoriten en sväng till gymmet. Hemma igen var det gemensam långdusch och sedan soffmys. Lagom eftermiddagssega tog vi en liten promenad längs vattnet... Nu har favoriten lagat ljuvligt doftande pasta och ljusen är tända så jag ska inte dröja här...

"Historien förtäljer möjligtivs inte om det är en logik som går ut på att det därför inte kan vara smutsigt där eller om det är så att det därför inte gör något om det är smutsigt där?" -Carro om Vardagsdiskussion


Tyvärr... Det framgår inte av diskussionen. Men i samma kategori tycker jag man kan klämma in min pappas undran över varför duschhandduken ska tvättas, man är ju ren när man använder den. Är det här två exempel på mäns sätt att tänka logiskt!?

...återblick...

Faktiskt lyckades vi fixa till boendegrejen redan under våren. Kroppen vet jag inte om den är så slimmad men den får hur som helst utstå en hel del i försök att i alla fall inte bli mindre slimmad.

Målet för 2009 är köksrenovering! Och att genomföra Stockholm Marathon...
Avslutade 2008 med ett litet nyårslopp. Det blev snabbaste "tävlings"-milen 2008, slår midnattsloppet, tjejmilen och lidingö tjejlopp. (Framgår kanske inte men tjejmilen tog mig 54.21)



Bättre avslut på 2008 som löparår kan man ju inte be om. Känns som en riktigt bra utgångspunkt för 2009 som verkligen kommer bli ett år fyllt av löpning.