Med Killen på Minisats får man lite löpning gjord. Inte det underbaraste att löpa på löpband idag när SOMMAREN gjort comeback men livet är vad det är!
Håller på och rotar runt i köket. Röjer lite disk, kokar katrinplommonpuré (mer om det snart!) och fixar-donar lite. Ropar en fråga in till vardagsrummet, får inget svar. Tänker att det är väl spännande i (den inspelade) formel etten. Ropar frågan lite förkortad igen med samma resultat. Smyger mig runt hörnet och ser att det numera inte bara är Killen som sover på soffan. Brukar ju roa oss med att leken "undrar-när-han-vaknar-imorgon-bitti-nu-när-han-somnade-klockan-xx:xx" ibland. Så... Ja... Vad tror ni om en trettioåring som somnar före klockan nio?

Och så purén, det var verkligen busenkelt! För två deciliter katrinplommon får man något som ser ut att motsvara kanske fyra-fem små burkar (observera att mitt ögonmått är uruselt och purén fortfarande befinner sig i kastrullen, kan återkomma i frågan om någon är intresserad). Köpte en burk Nestlé katrinplommonpuré för att kunna jämföra lite konsistens och smak och skillnaden är så gott som omärkbar. Blir repris på den helt enkelt.

Nu ska jag bara fixa-dona färdigt här innan jag kryper upp i soffan och stänger av det där oljudet som jag aldrig förstått hur någon människa någonsin kan somna till?! Trots att jag har två levande bevis på att det går inom några meters avstånd.
Så har veckohjulet rullat ett varv och kommit till söndag igen. Verkar som om Killen är back on track när det gäller nattsömnen, skönt! Annars hade jag nog inte suttit här klockan kvart över åtta och funderat över en söndagsjogg. Bara smälta frukosten först.

Sedan blir det nog lite mys med mina Killar resten av dagen, får se vad vi hittar på...
För ganska länge sedan slutade min eltandborste att fungera. Eller egentligen gjorde den precis raka motsatsen faktiskt, det gick inte att stänga av den. Sedan dess har jag borstat så att säga manuellt och i början beklagade jag mig över att det inte kändes riktigt rent men med tiden vande jag mig.

Så igår kom Favoriten hem med en påse från Elgiganten innehållandes en ny eltandborste. Nu är jag åter påmind om vilken skillnad det ändå är! Kanske bara jag som är dålig på att använda vanlig tandborste men tycker aldrig att munnen känns riktigt ren ens direkt efter borstning. Med eltandborsten däremot "behåller jag den nyborstade känslan"....

Så tack allra bästa Favoriten för att du kommer med vardagspresenter bara sådär ändå! För det älskar jag dig nästan lika mycket som min nya tandborste.
Minns ni det här? När jag skrev det hade vi redan njutit i nästan två veckor av ostörd nattsömn men inte vågat säga något om det. Men nu, efter ungefär en månads hela nätter, har vi den senaste veckan plötsligt fått vakennätter så vi tiger kan man säga.
...ett liv utan iphone! Inte ångrat köpet av min älskade iphone en enda dag, inte ens de dagar då räkningen med den förhöjda månadsavgiften ska betalas. Vad skulle jag göra utan denna lilla tingest med alla sina appar?

För dig som ännu inte har en säger jag bara löp (hur man nu gör det utan Nike-appen?!) och köp!
Mitt i allt det här med lätt och svårt, mixande och puréande hittade jag såklart en app! Sök bara på hipp i app-store så får du tillgång till en del recept. Själva måltidsplaneraren tror jag inte jag kommer slita ut precis men alltid bra med tips och råd. Så nu ska jag göra aprikospuré tänkte jag, verkar ju busenkelt och faller det inte Killen i smaken kan jag alltid ha den i frukostyoghurten!

Idag provade vi Minisats för första gången. Varför har vi inte gjort det tidigare?! Helt perfekt att få fyrtiofem minuter för sig själv och sedan bli lika glada båda två över att se varandra igen. Blir många repriser!
Det är väldigt lätt att koka lite majs och potatis. Det är däremot himlans svårt att med stavmixern mixa en ynklig mängd. Faktiskt nästan omöjligt. Potatis är lätt att mosa med en gaffel. Majskorn är svårare att mosa med gaffel, skalen besitter nämligen en enorm överlevnadsinstikt verkar det som.

Det är väldigt lätt att skruva av burken på en barnmatsburk med majs och potatis från semper. Det är lite svårt att värma den lagom länge i micro men väldigt lätt att röra och blåsa tills det är lagom.

Jag är inte en sån som ger upp men i väntan på ministavmixerns intåg på marknaden håller vi oss till lättmosade rotfrukter och färdigmat på burk.

Snart kommer vi Lillstrumpa! Killen och jag.
Har spenderat helgen hos Svärmor på landet. Mest bara hängt i hennes trädgård, grillat och så. På vägen hem tog vi en sväng genom några reor för åtgärd av faktumet att killens byxor börjar bli tajta och tröjärmarna för korta. Nu har vi tagit en eftermiddagslur alla tre och ska försöka få i oss någon sorts middag här.

Har det senaste plötsligt insett att jag utan att blinka kan ge upp väldigt mycket för vem som helst av mina killar, det är en stor känsla!
...hur trött jag var för ett år sedan. Det var ingen idé att nypa sig i kinderna och försöka se pigg ut, allt jag orkade var att räkna ut hur länge man skulle behöva vänta innan man fick slumra in på soffan. Ägnade mycket tankeverksamhet åt att klura ut mellan vilka jobb jag skulle hinna hem för en liten tupplur. Men såhär ett år senare när Killen ligger här bredvid och greppar efter sina fötter... Ja, ni vet slutet på den meningen utan att jag skriver den tror jag.

Idag är det tänkt att träffa en av Mammorna för promenad. Men himlen ser hotfullt grå ut, får väl se hur det blir... Vet att i alla fall hon har en väldigt fin regnrock medan min regnjacka luktar konstigt.
När ska egentligen blogg.se fixa så man kan blogga från iphone. Jag vet att man kan via sms men vore inte en app himla trevligt?!
Det senaste har jag spenderat mycket tid bland alla andra av solskenet uttvingade människor i parker eller på promenader. Så det känns väldigt konstigt att idag endast varit ute den där svängen till och från gymet imorse. Men även om himlen är grå är inte dagen över än så vi får väl se...

Har inte gjort mycket idag. Spenderat tiden framför SVT och direktsända partiledardebatten. Måste väl ändå vara några vuxenpoäng på det, i alla fall för en soffliggare som jag. Är något med politik som numera väcker jobbabstinens hos mig. Så roade mig med att utföra mina yrkeskonster här i soffan tills Killen vaknade och såg på mig med väldigt förskräckt blick. Ska jag anta att babytecken inte är något för honom?
Eftersom jag var snuvig förra veckan blev det inte två stämplar i två-ggr-i-veckan-passet. Som tur är var det inte försent att börja på ett nytt så nu kör vi! (-igen!)

Redan fyllt denna vecka efter en morgonstund på gymet imorse

Tänkte sätta prägel på veckan redan från start med en måndagsmorgon-jogg och lite bra musik i lurarna. Soundtrack till dagens morgonjogg och resten av veckan finner du om du klickan här!
Här sitter jag och trycker i mig choklad samtidigt som jag kikar på SATS gruppträningsschema, Minisats öppettider och träningsprogram på marathon.se. Tänker att jag är less på allt det mjuka runt midjan och stoppar in en chokladbit till.
Vi var på lägenhetsvisning idag. Superfin var den, verkligen! Men motvilligt måste vi inse att den inte alls är speciellt praktisk att bo i för oss. För lite förvaring, för litet vardagsrum/kök (ofta kallad sällskapsdel i beskrivningar på hemnet). Men den var ju så himla fin! Och priset...

Känns precis sådär som när man provar ett par jeans och de är en aningens för tighta. Man vet att eftersom man ställer frågan till hon-i-butiken om de kommer töja ut sig är byxorna för små men man vägrar liksom inse. De är ju så fina och priset...

Varför får jag inte på mig dina blåjeans tror jag Kent sjöng en gång för länge sen och det har aldrig känts mer så än just nu!


...Köpe å köpe jag hör aldrig annat...
...har några dagar försökt mig på det här med rutiner. Kändes som det kanske ändå kunde vara bra att undvika övertrötthet och vrålhunger med hjälp av rutiner. Började med att skriva lite dagbok i början av veckan när jag var lite halvsjuk och vi ändå bara lallade runt för oss själva. Det gick ju bra och allt var frid och fröjd.

Sedan blev jag frisk, vi tog och träffade några Mammor, vi åkte iväg och spenderade dagen med Svärmor och Svärmormor och jag kom inte ens så långt som att skriva dagboken eftersom jag glömde kolla vad klockan var när det åts eller somnades eller vaknades. Det gick ju bra ändå och allt var frid och fröjd.

Så nu tror jag vi skrotar dagboken men fortsätter med vår allra första lilla rutin som är gröt-mellis klockan tio. Fast igår blev det klockan nio...
Har haft en riktigt härlig dag i solen med Killen, Svärmor och Svärmormor. Lunchat, spanat på blommor och fikat glass. Väldigt trevligt, om man bortser från en liten byta-blöja-i-vagnen-pärs som Killen bett mig tala tyst och eftersom internet bara har en volym räcker det väl så...
Hur har det egentligen gått för de där EU-piratpartisterna?! Framstår såhär två år senare som väldigt mycket mindre pinsamt än att Sverige år 2010 röstar in Sverigedemokraterna i riksdagen men kanske skulle man anat vart det så att säga började barka.
Återigen påminns jag om när jag och systersonen gick genom ett sådant där lätt sommardugg som inte ens blöter ner och han säger att det kommer bli solsken snart. Jag undrar såklart hur han kan veta det...?
-Jo, för efter regn kommer ju sol!

Såklart!

Idag har vi ägnat förmiddagen åt att promenera med några av Mammorna. Eller mest pausade vi egentligen under träd, broar och annat regnskyddande innan i slog oss ner för en fika och sedan gick hemåt igen. Men det var trevligt ändå!

Ikväll blir det biobesök för mig och Favoriten, Killen får hänga med Gudmor. Ja, det var väl inte så mycket mer än så just nu kanske...

Jo, veckans höjdpunkt som skulle varit imorgon har tyvärr blivit inställd på grund av sjukdom. Skulle träffat Kollegan och hennes Lilleman. Men det blir väl bara dubbelt så trevligt nästa gång vi ses istället!
Nyttigare än kryddsmör till grillat, gott på rostmackan och lite roligare än hummus är den här bönröran som Linas Matkasse "bjuder på" den här veckan. Min nya last (sedan igår) är just detta på rostmacka.

1 burk stora vita bönor (avrunna),
1 kruka basilika,
1 vitlöksklyfta (pressad),
4 msk olja och
ca 8 soltorkade tomater.
Mixa med stavmixer -KLART!

Nästan så det blir grötfrukost på sängen...
Imorgon ska Killen, helt enligt rådande mode, iklädas långklänning. Är lite osäker om han är tolfte eller tionde ungen som får vatten på huvudet i klänningen som lilla Mamman virkade när hon väntade min äldsta Storstrumpa (som älskar att jag använder prefixet äldsta när jag presenterar henne).

Är mest nervös att han ska skrika och gapa sig genom hela ceremonin. Dels för att det vore himla tråkigt och lite jobbigt men också för att jag hört att de barn som skriker när de döps blir präst när de blir stora. Vad jag nu har emot det yrkesvalet vet jag inte riktigt förutom att det verkar himla tråkigt och lite jobbigt men också för att jag, när jag ser en präst tänker på de stackars föräldrarna som fick stå med en skrikande bebis hela dopet och tänka på att deras son/dotter en dag skulle bli präst...

Tror det får bli sängen nu. Killen har redan somnat, första natten utan pyjamas eftersom det gått och blivit SOMMAR!
inviga - inveg - ivegt

Trötthet, illamående och magont fick sin förklaring
...det finns dagar som är mindre underbara än andra... Gillar inte de där småbarnsföräldrarna som suckar, stönar och stånkar över hur jobbigt det är men har man många sådana här dagar kanske jag ändå på något sätt är beredd att visa dem ett uns av något som skulle kunna liknas förståelse. Utan att dra tröttsamma detaljer kan vi väl som en sammanfattning säga att Piplarsson har sällskapat med oss ungefär hela dagen. Och den är inte ens över än...

Som tur är har vi Favoriten hemma! Så nu tänker jag duscha, raka benen och sen fika en glass i solen.
I Linas Matkasse förra veckan var det recept på en Wrap med kyckling (egentligen lammkorv också men det använder vi till makaronipudding tänkte vi). Man stekte zucchini och rödlök. Sedan stekte man kycklingen som kryddades med oregano, spiskummin och paprikapulver. Tillsammans med romansallad, tomater och tzatziki rullade man sedan ihop allting i tunnbröd. Väldigt gott och resterna tog jag dagen efter med mig ut i solen. Tänkte det var perfekt mat för mig som är hemma och vill kunna ta med mig lunchen ut soliga dagar. Inser nu att det även är en perfekt lunch sedan när jag börjar jobba igen... Hoppas jag kommer ihåg det då!