Vem du än är så välkommen till världen!
Jag ska va´med vart du än ställer färden
På dig väntar många stora äventyr
när din första morgon gryr!
Så är helgen här. Ska försöka kicka igång den här lördagen nu med promenad och lördagsgodisshopping. Tyvärr måste Favoriten in och jobba några timmar. Trist! Får se vad jag hittar på under tiden, har lite golv som behöver dammsugas och sådär ni vet. Sedan har Favoriten fått ansvar för middagen, från päkomst till färdig måltid dukad på bordet. Hoppas på något gott!

Nej, promenad var det...

Klicka på bilden för att komma till receptet på Filibabba-blogg.

Fredag, förvissad om att allt står rätt till i bullugnen, kycklinglasagne i matugnen och Måns Z i högtalarna, då mår man jättebra!
För en vecka sedan var det torsdag sist och jag gjorde inte många knop vill jag minnas. Blir nog något liknande idag känns det som. Har njutit sovmorgon och nu tänkte jag ge mig ut i solen och kylan för att få lite luft innan jag parkerar mig under filt med bok och te.

En sådan här står sedan i förmiddags fint i en kartong nere i porten. Den ska stå i vår hall, utan kartong. Så fort Favoriten kommit hem så vi får försöka baxa upp den i lägenheten, jag är väl till sådär mycket hjälp kan jag tro. Tur vi har hiss i alla fall.
...köpa nya jeans, dricka ett glas rödvin, köra ett riktigt hårt spinningpass, springa en mil, ta en promenad med Favoriten och fyrhjulingen, dricka kaffe på i vårsolen...
Måndag gör jag ingenting,
ingenting, ingenting.
Tisdag ser jag mig omkring,
mig omkring, mig omkring.
Onsdag går jag ut och vankar.
Torsdag sitter jag i tankar.
Fredag gör jag vad jag vill.
Lördag stundar helgen till.
Har en riktigt bra lördag här... Började med frukost på sängen där vi sedan somnade om en stund. Promenad och lördagsgodis-shopping. Nu blir det väl snart middagslagning och sedan soffhäng.
7.15 vaknade, åt frukost, kollade DVD.
8.30 tog en liten tupplur
10 vaknade och åt
11.00 fixade tvätt och rörde och ihop en ugnspannkaka
12.00 laddade om tvättmaskinerna och åt ugnspannkakan

Nu kollar jag DVD igen... Trött idag!
Fick frågan idag vad man gör när man är ledig hela dagarna...


Syster fick mig att prova en idag och jag tror jag är fast...
Som sagt, idag har ketchupen verkligen lossnat... Förmiddagsfika med syster, lunchdate med Vännen och om några timmar fika med Väninnan. Tror det får bli en lugn dag imorgon!
Vaknade 06.15 och kunde sedan inte somna om. Vid halvåtta blev hungern mig övermäktig och jag gick upp. Nu har jag ätit frukost och ska jag slöa en stund och sedan iväg och träffa Syster.

Kan bli ganska osocialt att vara ledig såhär. Men så plötsligt lossnar ketchupen, som idag... Både lunchdate och kvällsfikadate. Inte illa!
Så rullar min tredje lediga vecka igång med en gråtrist måndag. Gör lite tråkiga saker som att tvätta och kolla på dåliga förmiddagsprogram på tv. Är lite trött, frusen och känner en huvudvärk komma krypande också, jag som eventuellt hade lite sociala planer för eftermiddagen. Får se hur det blir med det. Kanske allt blir bättre bara av att komma iväg lite...

Ikväll kommer årets första matkasse från Linas också. Favoriten gillar inte soppor och jag gillar inte fyllda grönsaker men annars tror jag det kan bli en bra vecka.


Du är välkommen,
välkommen hit
Vem du än är


-Sverige, Kent
Efter en massa fixande här går jag all in med pizza, chips och dip. Längesedan jag satte i mig såhär mycket näringsfatiiga kalorier på en och samma gång.
Klockan är bara lunch och jag har redan städat, dammsugit, flyttat en hylla, gjort rent lampor, skurat duschen och fogarna i badrumsgolvet. Så har jag flyttat sängen också... Duschat och gjort mig själv i ordning så nu är vi redo för dagens besök, bara vila lite först!
Idag blev det en del gjort. Har hämtat fyrhjulingen som kommer användas flitigt i vår. Verkligen längtar efter att få rulla ut med den nu!

Handlat fick jag också gjort, lite påfyllning till frys och så mat till gästerna som kommer imorgon.

Åtgärdade diskberget som växt sig högt i köket och när jag ändå var i de regionerna rensade jag kylskåpet också.

Nu ringde precis Favoriten och hade slutat lite tidigare på jobbet så snart är det fredagsmyyys...

Idag åkte julsakerna ner i en låda i förrådet igen. Till nästa år igen...
...står tvätt av kläder som ska ner i den där berömda väskan. Vi börjar med det minsta. Någon som vet hur mycket som är lagom? Vad kommer vi inte klara oss utan? Vad kommer vi sakna? Svårt nog att packa till sig själv...

18 dagar tog det mig att läsa Carin Gerhardssens tre böcker i Hammarbyserien. Rekommenderas!
"Jag är internetlös!!! :(" -Caroline om Tips på nyårslöfte
Nyttjade julklappen som bestod i presentkort på Make Up Store. En timmes sminkning och en massa produkt- och howtodo-tips.

Mötte upp syster, systerdotter och mamma för att gå och se Romeo och Julia med Måns Zelmerlöw och Lisette Pagler. En massa snygg dans och bra musik.

Kom hem och möttes av dukat middagsbord, thaigryta med ris. En massa rödcurry och citrongräs.

Myst med lördagschoklad och Favoriten i soffan. Massor med underkylt regn rinner mot fönsterrutorna och nu börjar precis en film här...
Så har min första av många långa lediga veckor kommit till helg. Är lite blandade känslor inför att vara ledig, dels är det väldigt skönt men samtidigt är det lite långtråkigt ibland. Men snart kommer någon och råder bot på långtråkigheten i alla fall. Tre veckor kvar....

När man är ledig på heltid är det väldigt lätt att tappa känslan för vardag, helg och allt annat som har med veckodagar och datum att göra. Därför har jag just nu en pizzadeg på jäsning, för fredagskänslans skull. Man gör så gott man kan!

Och så till sist, som utlovat:

Spana in en av nyheterna på SATS gruppträningsschema... Jag hakar på så fort jag kan!

MARS APRIL


MAJ

JUNI
AUGUSTI


SEPTEMBER


OKTOBER


Det verkade inte som att det skulle bli någon bra dag idag. Vaknade tjock i halsen och täppt i näsan precis som jag gjort de senaste dagarna. Sedan begick jag ju det där brottet (?) när jag intygade att allt var korrekt och riktigt fast det inte alls var det, inte fått tag i någon som kunnat åtgärda det hela heller så får bli morgondagens lilla uppdrag.

Sedan begav jag mig ut för att få mig en nypa luft. Det var städdag på gatan vilket på vintern innebär storplogning och tydligen väldigt halt. Jag halkade till och min halvstela lite vaggande gångstil blev inte precis bättre av det. Men tänkte genomblödning och fullföljde ändå promenaden vilket faktiskt verkar ha funkat!

Var lite tveksam till att ge mig på ett brödbak. Tänkte att det säkert inte kommer jäsa eller så kommer jag tappa degen på golvet, bränna mig på en plåt eller något annat grå-dags-aktigt. Men skam den som ger sig, jag behövde tidsfördriv.

Varför inte laga mat-och-potatis-middag i form av pannbiff, brunsås och lingon också?! Säkert kommer lingonen bli sura, såsen klumpa sig och biffen bli bränd. Om jag inte tappar gjutjärnspannan på tårna förstås...

Men någonstans där i baket, jäsläsningen (läsning av spännande bok som utförs medan degen jäser) och matlagningen skyndade denna gråa dag på och jag fick lite tröst av min inre röst...

Nu väntar jag bara på att Favoriten ska komma hem så vi kan kvällsmysa med mina nybakade ciabattas!
Läser igenom allt jag fyllt i hundra gånger innan jag på heder och samvete intygar att allt stämmer. Med min signatur bekräftar jag också att jag inser att felaktiga uppgifter kan anses vara typ brottsliga. Nöjd hör jag vuxenpoängen trilla in. Så inser jag att jag faktiskt inte alls fyllt i rätt... SUCK! I den gamla vanliga världen hade jag kanske kunnat pilla upp brevet ur brevlådan men hur tar man tillbaka något från cyberrymden?
Återuppta bloggandet!

Välj själv om du känner dig träffad eller inte...
Så har ett nytt år anlänt. Inleds med rosslig, kliande hals och täppt näsa för min del. Sitter vid bordet i köket eftersom makaron-ställningen vid soffbordet verkligen inte funkar längre.

Tänker inte ge mig på ett inlägg om saker jag gissar att 2011 kommer bjuda på, den som lever får se helt enkelt! Men däremot funderar jag över vilket Marathonlopp jag ska ta mig an i år. Tror inte på mina chanser att hinna bli i marathonform till våren vilket lämnar mig att välja någon under andra halvan av året. Valet står kanske mest mellan två, ni lär ju få veta vilken det blir...

Vad mer ska man våga säga om året som ligger utbrett framför oss? Vad har ni för planer/löften/förhoppningar?


...nyponsoppa med skorpor och spännande bok...