Sista söndagen i augusti innebär Tjejmilen. Ville så gärna under 50 minuter men den officiella tiden blir 50.01. Spelar ingen roll att min klocka mätte 49.59 då, jag vet att jag startade den lite sent så... Bara att inse att den bästa uppladdningen ifall man vill slå personbästa (49.35) på milen inte är ett långpass OCH att 50.01 fortfarande är en riktigt bra tid! Ifjol tog det mig 56 minuter att ta mig runt. Jag kan inte riktigt förstå att det går att göra så mycket med kroppen på knappt ett år. 6 minuters förbättring på en mil är mer än 30 sek per kilometer.

Det är allt som en dam med hundar sade till mig här en morgon i veckan när jag var ute och sprang backe upp och ner. "Det ser härligt ut att vara i sådär god form!" Det inte bara ser härligt ut, det är härligt! Och ännu bättre kan det ju helt klart bli!

Nu ska jag bara vänta på att Favoriten vaknar, han tar igen lite sömn han missade på grund av nattvimlande. Sedan blir det Mad Men säsong 2 hela långa kvällen!



Favoriten gav sig iväg för att kolla fotboll. Jag tog på mig löpstassen och avverkade ett långpass på 18 sköna kilometer. Efter det är man allt värd varenda liten sushibit på talriken ovan, ska hugga in alldeles strax. Sedan blir det film.


What happens in Vegas
Jag tror på Karma. Så häromdagen stod jag och hällde ravioli i grannens brevinkast och då tänkte jag "Undrar vad de har gjort för ont för att förtjäna det här?!"
-Fredrik Andersson, RAW comedy club 28-08-09
Jag undrar just. Är väldigt varm väldigt ofta nuförtiden. Känner mig endast fräsch efter träning och dusch. Sedan ger jag mig ut för att jobba eller göra nåt ärende och finner mig varm och ofräsch igen. Häromkvällen lyssnade jag på en kvinna som befann sig i klimakteriet. "Jag är varm hela tiden och springer och öppnar fönster och allt som kan öppnas för att få lite svalka." Tänkte för mig själv att det där är inte långt ifrån en beskrivning på mig själv.

Men jag undrar just... Har jag hamnat i klimakteriet? Kan man ens gör det när man inte ens fyllt trettio? Kanske har jag börjat med för varma kläder för tidigt? Kanske ska sommargarderoben fortfarande gälla?

Nu när jag tänker efter är det faktiskt väldigt sällan jag känner mig normaltempererad... Antingen alldeles för varm eller alldeles för kall... Kan man byta kylarvätska, som på en bil? Kanske är det där felet sitter?

Jag undrar just om ni kanske vet någon annan orsak till att varken kyl- eller värmesystem tycks fungera?
Här sitter jag och känner mig fräsch. Tog mig an dagens backpass nu på morgonen och har sedan duschat och gjort mig i ordning för jobb. Det här är dagens bästa stund!
I've been loving you too long to stop now
with you my life has been so wonderful
My love grows stronger as our affair grows old
I love you with all my heart
and I can't stop now
Igår efter kvällsjobb tänkte jag det kunde vara mysigt med lite kvällsfika. Te och skorpor och ett dödligt sug på marmelad. Har aldrig marmelad hemma... Vad göra?! Fick syn på passionsfrukt som låg fint i en skål... Hm... Det kanske kan funka?! Och ta mej tusan, jag har nu ett superbra alternativ till sötsliskig marmelad!
Gick upp tidigt imorse för att ta hand om tvätten (börjar bli min måndagsrutin). Istället för att dega framför någon DVD-box mellan maskinerna tog jag tag i städning, omplantering av blommor och att bära ner saker i förrådet. Nu känns lägenheten mysigt städad och ren!

Tyvärr råkade jag skära mig på rakhyveln när jag skulle duscha. En mindre del av lillfingertoppen(?!) strök med. Inte för att jag brukar eller skulla raka mig där... Jag vet faktiskt inte hur det hände! Jag hade hyveln i ena handen och så kliade jag mig på ryggen med den anda och vips så hade jag lite mindre lillfinger... Det är i sådana stunder man inte uppskattar det där trebladsystemet!

Nu ska jag nog ta igen lite DVD-slappande jag missade förut...
Undrar just var den här helgen tog vägen? Tycker det nyss var fredag och jag unnade mig en sushi till lunch... Ett SATSbesök, en surprisbio, IKEA, långpass, lite jobb och födelsedagsfirande senare sitter jag alltså här måndag morgon.
När man vet att man vill så måste man bara hitta modet att våga också...
Här sitter jag med någon annans dåliga samvete kastat över mig. Det rinner över mig som ett ägg som kastats i huvudet och fastnar som en stor klump i magen. Jag vet ju att jag inte kan ta på mig det som faktiskt är någon annans att bära. Någon annans sneda livsval är inte mina att rätta till. Jag måste sluta skära mig på skärvorna efter den där som sitter i glashuset och kastar sten omkring sig.

Men just nu är ägggulan kladdig, stenen för stor och skärvorna många... Och någon med en stor plats i mitt hjärta får bara smaka blodet från alla såren jag får när jag rotar bland skärvorna.


Ska bli så kul att äntligen ses igen mina vänner!
Så har vi precis avnjutit onsdagsmiddag. Jag fixade en god gryta och hällde upp lite rödvin. Varför spara på myset och lyxet  till helgen när det kan avnjutas här och nu på en gång?

Nu sitter Favoriten med sin nya efterlängtade Affärsvärlden (tidning) och jag ska se om det finns någon möjlighet att kombinera Zlatans debut i Barca med Bolts 200-meterslopp och en film som jag såg skulle gå på en av filmkanalerna. Bolt har tydligen redan sprungit så då blir det kanske lite enklare då...
Så är man hemma igen då. Varit iväg några dagar. Helt slut. Skulle vilja gå och köpa lösgodis. Favoriten har börjat med middagen. Såhär korta meningar bildar inget långt inlägg. Lite som kylskåpspoesi. Blev så himla trött. Springturen uppskjuten till imorgon. Over and out.
"Men mår du inte dåligt då? jag måste typ ha tre timmar efter frukost innan jag kan träna, speciellt om jag har druckit kaffe..." -Lisa om Nöjd med dagen

Jag har ju alltid haft liten tendens att drabbas av något migränaktigt när jag tränat på morgonen men det verkar som att man kan vänja kroppen vid det mesta. För att vara lite mer detaljerad så delar jag de dagar jag springer på morgonen upp frukosten i två sittningar. Den ena är direkt efter uppvaknandet. Då tar jag en smoothie (min absoluta favorit görs på 2-3dl mild naturell yogurt, 1-2dl bär och 1 banan). Sedan går jag ut och springer när jag varit vaken ungefär 20-30 minuter. Efter rundan duschar jag och tar plats för andra sittningen som brukar bjuda på smörgås, frukt och något att dricka (oftast massa vatten).
Som sagt så har morgonträning blivit grejen. Idag var jag för andra dagen i rad ute på en runda efter frukost. Ja, jag kör efter frukost eftersom jag är sjukt hungrig på morgonen. Vädligt skönt att starta dagen med att känna sig nöjd med sig själv! Blir repris imorgon.

Har även hunnit med en sväng på nyöppnade ICA Maxi här i närheten. Kanske inte den bästa planlösningen eller vad man ska säga. Efter vad som kändes som hundra trappor fick man gå igenom hela icke-livs-avdelningen för att sedan ta en trappa ner till sjäva livs-avdelningen. Men ICA Maxi är ändå ICA Maxi! En kasse full med mat till nyöppningspriser följde med hem. Korv och sylta och pastej och ostkakor... Nästan i alla fall... 150kr och kylen blev ungefär full.

Nu på sena eftermiddagen har jag faktiskt målat lite lister. Vi har bott här i över ett år och ändå är inte alla lister målade ännu. Tagit det lite vart efter som skulle man kunna säga. Men nu är i alla fall hela listerna runt "gluggen" skinande vita, får se om Favoriten märker det när han kommer hem. Vilket han gärna får göra snart för jag är skithungrig!

I min lilla ånger över att inte åkt till Småstaden för att besöka Onsdagsklubben ska jag ordna lite mysmiddag. De sade faktiskt på RixFM för en stund sedan att det är helt okej att hälla upp ett glas rödvin idag och jag har väl inte precis rykte om mig att vara obstinat. Eller?!

Det är med ett visst vemod vi välkomnar denna söndagkväll, imorgon är det tillbaka till kontoret för Favoriten. Jag är ensam här hemma igen tills jobbet kallar mot slutet av veckan.

Helgen har rusat förbi. Rättare sagt har hela sista veckan rusat förbi. Skärgården, Skansen, klipporna bakom huset, uteservering, familjens årliga sommarfest och kajakpaddling. En och annan löptur har faktiskt hunnits med, nya grejjen är morgonträning -så skönt att vara åter i träningsvardag redan innan jobbvardagen smyger sig på.

Känns ändå som att vi har en del småsaker och en stor att se fram emot under hösten -09. Teatrar, musikaler och konserter blandat med olika motionslopp. Tror att hösten kommer gå fort och innan vi vet ordet av sitter vi på planet mot nyårsfirande och tre veckors semester.

Nu kommer Favoriten med middag, jag ska försöka få till ett kvällsdopp senare...
Idag har det varit en sådan där dag som vi under kommande höst och vinter kommer att minnas med glimt i ögonen. Sov ut lagom länge, gick upp och tog på mig löpstassen. Ett backpass, en dusch och en lunch senare satt vi redo i en kajak för att paddla ett varv runt vår ö. Underbart!

Sedan blev vi lite trötta, slumrade in en liten stund för att sedan gå ner på klipporna bakom huset och tända grillen. Favoriten hade marinerat smaskig kyckling och jag hade gjort couscous-sallad.

Nu sitter vi här och tittar på sommarens sista Allsång...


Prag från floden, Prag från Karlsbron, Prag från Pragborgen.



Prag från ett 215 trappsteg högt kyrktorn, Judiska kyrkogården, Äppelstrudel.



Den som någon gång ska till Prag bör minnas dessa bilder när skorna ska packas!