Det går faktiskt riktigt bra med det där projektet som ni kanske minns. Måste bara köpa lite mer grått och blått garn. Men verkar som jag blir klar ganska mycket snabbare än jag tänkt vilket gör att jag börjar fundera över om jag skulle gör något mer. Tips?

Idag är jag ledig hela långa dagen. Gör absolut ingenting förutom att kolla Vänner, dricka te och äta pepparkakor.

De senaste tre månaderna har förändrat mitt sätt att se på möjligt/omöjligt/problem/möjligheter. De senaste tre månaderna har jag insett vad mycket man missar genom att tänka "det går aldrig" utan att verkligen prova. De senaste tre månaderna har jag slitit, imponerats och irriterats.

Men mest av allt har min mage växt något otroligt. Innan allt ovan hände var det ingen som såg vad jag hade under blusen. Nu när allt är över finns inte många blusar som döljer vad jag har i magen.
Batteriet tog till sist slut och när jag kopplade in laddaren fungerade det som en omstart. Av detta lär vi oss att aldrig tappa hoppet!

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent
Jag tog en promenad idag innan jobbet. Som vanligt hade jag Ipoden med podradio som sällskap. Men så mitt i en massa prat om Stockholm filmfestival blev det bara tyst. Min älskade Ipod bara dog, en plötligt död. Uppspelningen har bara stannat mitt i, playsymbolen visas fortfarande dock, det går inte att "låsa upp den" alltså den är som knapplåst hela tiden. Försökt ansluta den till datorn men datorn hittar den inte.

Ett stilla hopp lever inom mig ändå. Tänker att batteriet måste ju ta slut någon gång och då kanske den, likt Jesus, uppstår igen ifrån de döda. Vem vet och den som lever får se!

I annat fall får jag vänja mig vid att använda min nya Iphone som Ipod, eller kanske rent av skaffa Spotify...


Minns fortfarande den dagen jag fick den!
  • Tvätta (fanns ingen tid i tvättstugan förrän ikväll så det slapp jag undan) Fick det gjort nu ikväll faktiskt
  • Plocka i ordning (eftersom vi får finbesök ikväll)
  • Dammsuga
  • Bädda rena lakan i sängen
  • Byta ett inköp jag gjorde förra fredagen
  • Köpa lite adventsaker som fattas Inte riktigt allt dock, men en liten sväng efter mossa, ljus, svampar och dukar imorgon så är jag all set för advent 2010
  • Ta en promenad
Var ju inte så svårt bara jag satte fart. Och så sparade jag som sagt tvätten till nu på kvällen, fredagkvällar är det inte precis rusningstrafik i tvättstugan.

Ska fortsätta fredagsmyset här. Tacos, smågodis och tända ljus...
Varför ska jag vara så himla effektiv? Idag har jag en ledig förmiddag på egen begäran. Listan över saker ag vill hinna med börjar bli lång...

  • Tvätta (fanns ingen tid i tvättstugan förrän ikväll så det slapp jag undan)
  • Plocka i ordning (eftersom vi får finbesök ikväll)
  • Dammsuga
  • Bädda rena lakan i sängen
  • Byta ett inköp jag gjorde förra fredagen
  • Köpa lite adventsaker som fattas
  • Ta en promenad
Som ni märker... I och för sig, jag har tre timmar på mig om jag sätter lite fart nu.

Människan har i alla tider förnummit något som hon uppfattat som gudomligt i tillvaron, och hon har på olika sätt försökt föreställa sig detta det gudomliga. Det vi kallar Gud utvecklades ur en mängd gudsföreställningar och bilder som olika folk och kulturer i Främre Orienten gjorde sig under en period av flera tusen år.
Fortfarande kan jag i en kanske helt baktankelös fråga eller kommentar läsa in dolda budskap och pikar. Ett par ord som sagts av någon som säkert inte menade något som helst med dom etsar sig fast och rispar märken i själen.

Och jag stör mig fortfarande lite på tidiga adventsljusstakar faktiskt. Fast det avtar ändå lite i takt med att de blir fler, konstigt nog.

Det värsta är att det faktiskt hjälpte att köra lite för hårt på gymet. Att pressa kroppen bara precis över den där gränsen där det slutar vara skönt gjorde gott för själen.
Har varit många sena eftermiddagar det senaste. Längesedan jag var hemma och fixade middag till mig och Favoriten. Inte ofta vi suttit vid köksbordet med tända ljus och ätit middag, druckit kaffe på maten och pratat om ingenting.

Men idag stod fisk och potatis på bordet när favoriten kom hem. Till kaffet på maten fanns cokladtryffel och nu kikar vi på Maria Wern på Fyran. Jag med en skål full med frukt...

Ser att någon tagit fram adventsljusstake redan och inser att jag ofrivilligt stör mig på det. Är faktiskt inte förrän på söndag, tänker jag surt. Undrar om jag håller på att bli en surkärring nu?!
...andras tystnad tolkar jag som irritation över något jag gjort. Tycker att andras blickar kommer uppifrån, som om de ser ner på mig. Tror att samtal jag inte kan uppfatta handlar om mig och mina brister.

Vet att det här ligger hos mig och ingen annan, det handlar om min haka som måste lyftas från bröstet. Det är min rygg som måste sträckas. Jag vet bara inte hur...
...känner jag mig så liten som du någonsin kan tänka dig. Hela jag vill låsa in mig här hemma, ingen kontakt med en levande själ! Bara jag och den här jobbiga känslan under en filt. Kanske gråter vi en skvätt tillsammans, jag och känslan. Kanske blir det bättre och jag kan ta nya tag, klättra upp igen och lämna känslan kvar här på botten?

Men just nu är jag en väldigt liten människa som bara vill försvinna...

7 veckor mellan bilderna
Ja, mitt första ord idag. Uttalades när jag vaknat och kollade på mobilen vad klockan var. Väldigt längesedan jag sov till halvelva kan jag säga! Visst var det skönt, absolut! Men jag gillar inte när det blir så lite förmiddag kvar. Nu har jag bara varit vaken en timme och det är typ en halvtimme kvar till lunch liksom.

Jaja, inte som att jag hade något jag skulle göra på förmiddagen ändå. Eller hade lite tankar om en promenad innan ag ska sätta mig på bussen ut mot småstaden och årets lutfiskmiddag hos Svärmormor. Men nu är det någon slags snöregn ute så jag tror inte den blir av ändå.

Nej, ska ta och se om jag kan få huvudvärken att gå över om jag dricker lite vatten. Går åt väldigt mycket vatten just nu men kanske är samma orsak till det som det enligt någon är till finnarna...

"För mig kom de med magen och försvann med magen. Bokstavligen när magen försvinner, inte alltid när bebis föds med andra ord:)" -Anonym om Less
Finnar! Finnar! Finnar! Bara moppemustasch som saknas och jag skulle kunna åka på reducerat pris i kollektivtrafiken. Tydligen har jag, tio år i efterskott typ, drabbats av värsta problemhuden. Hoppa över ansiktstvätten och tonern ett par kvällar och lev med följderna liksom. Och vi pratar inte om små pormaskar eller minifinnar som försvinner på ett par dagar. Nej, det är rejäla blaffor som blommar upp. Oftast kommer de två och två i pannan och på halsen och

de äcklar mig!



...vad som kan ske på knappt tre månader...
Har verkligen sovit riktigt dåligt inatt. När jag väl lyckades somna blev det varmt och sedan kissnödig och törstig, lite kramp och så vrålhungrig vid fyra. Vaknade när Favoriten skulle gå. Huvudvärk! Nu har jag ätit frukost för en hel flotta och ska försöka hälla i mig lite vätska.

Blir mest Vänner-DVD tills det är dags för lunch med Favoriten och Svärmor.

...promenad i regnkläderna...

...ska tillbringa eftermiddagen på Ikea...

Kanske en kofta, kanske ett par tights, kanske ett linne att ha under koftan. Skulle vilja unna mig något bara...
Visst händer det ibland att man liksom hör sin egen röst säga saker som man inte alls behöver eller vill säga?! Man liksom hör hur man kunde ha avslutat för någon mening sedan och allt hade sett helt annorlunda ut. Saker hade inte avslöjats eller människor hade inte behövt låtsas som om man inte sade det där man sade nyss.

Men ibland kommer orden snabbare än tanken och när tanken är ikapp är det försent. Fast vad gör väl det om hundra år?!

Numera i väskan vart jag än går finns min shaker laddad med äpple, apelsin och banan skuren i bitar. Så ska de vara en bit av varje i munnen samtidigt...
...det är mycket nu...

Hann i alla fall med en lunch med Väninnan idag. Behövde det lilla andhålet tror jag. Behöver mer tid till att bara andas och kanske en minut eller två att bara glo lite i taket. Men allt går i ett nu och någonstans mitt i allt sladdar jag runt på tillfrusna gator och hinner inte med. Kanske finns det en stund över snart för bara mig och jag själv. Vi får se men tycker att morgondagen smyger sig på med en lukt av lite lugn...

Jag är en liten sucker för sötpotatis så den här soppan från Veckans Linas Matkasse föll mig i smaken!
Idag fick jag mer energi efter jobbet än jag hade innan. Älskar att hela tiden bli överbevisad i mina trista "det här går aldrig"-tankar. 

Nu är kvällens Biggest Looser avklarat, bara ett endaste kvar nu. Hade Linn lite som favorit men nu håller jag tummarna för hennes tvillingsyster Maria. Nästa vecka avögrs det och jag kommer sitta klistrad som vanligt.

Veckans matkasse från Linas är levererad och inplockad i skåpen också. Lite spänd på Pumpa- och sötpotatissoppan som står på veckans meny. Kan verkligen rekommendera Linas Matkasse till er som bor där det går att få! Vi har gjort om vissa av recepten de veckor vi inte har leverans och några har redan blivit favoriter i vardagsmenyn.

Sängen är bäddad med rena lakan och väntar på mig. Ska ta och plugga in lite podradio i väntan på John Blund, tror inte han är långt borta ikväll...

...läste jag nyss någonstans. Måste försöka tänka så. Allting riktigt lyser sådär nytt och vitt och friskt men inuti känner jag mig lite grå och trött. Ska försöka komma ut en sväng mellan lunch och eftermiddagsjobb, kanske kan det vita friska hitta in i mig om jag tar ett ritkigt djupt andetag?

Tills dess, tvätt och fix...
Äntligen blev det av med sopplunch idag. Så kul att få bjuda Storstrumpa med familj! Eftersom jag fått veta att "soppa kanske inte är såhär det bästa man vet" när man är åtta år bjöds även pannkaka, chokladkaka och chokladbollar. När gästerna begett sig hemåt tog jag och Favoriten en promenad, behövde lufta oss innan vi tog itu med att stöka undan. Nu är disken åter porslin i skåpen och alla sakerna som Storstrumpa så snällt fraktade hit är genomkollade, sorterade förpassade till förrådet tills vidare.

Nu kan lördagkvällen ta sin början. Tänkte kika lite på Så Mycket Bättre faktiskt, lite nyfiken på det...
...bjuder jag på en återblick... Tänkt om jag då, för ett år sedan, vetat hur mycket jag idag, ett år senare, skulle sakna de där löprundorna! Nästan till och med de i snöblandat regn...
Sent denna fredagskväll tog veckans sista jobb slut. Hem och slockna i soffan tänkte ni?! Baka bröd tänkte jag. Nu är degen snart färdigjäst och sedan ska den bara gräddas också... Varför?! Finns nog inget bra svar på den frågan faktiskt...
Idag var det andra bullar. Solsken från klarblå himmel. inte ett moln så långt ögat kunde nå. Underbart att hamna på uppdrag som innebar promenad ute i allt det härliga! All skit från igår är som bortblåst.

Just nu är jag väldigt trött! Fast inte sådär på allt och alla som jag var igår utan mer sådär att jag vill lägga huvudet i Favoritens knä och slumra lite till Lyxfällan.
Dagen idag började med en riktig skitmorgon. Sovit dåligt och vaknade trött. Ont här och där och speciellt i armen där influensasprutan sattes igår. Ja, det blev vaccin ändå...

Sedan blev det så stressigt och småsaker retade upp mig. Blev osams med Favoriten över skitsaker och gick hemifrån arg som ett bi. Korta tåg i rusningstrafik. Missade bussen som anslöt till nästa buss som jag såklart också missade. Blev irriterad på stackars damen i kassan på pressbyrån och snäste. Slog i huvudet i hatthyllan på bussen.

Någonstans på vägen mot Småstaden som var målet med alla korta tåg och bussar vände det. Mycket tack vare mina underbara Strumpystrar och så lilla mamma. De fixade och ordnade och krånglade så att mitt klantande med bussar inte fick så stora konsekvenser.

Vi tog oss fram till Systerdotter som fyller år idag och fikade hennes supergoda saffranbullar och cookies. Där med allt det goda fikat och allt det trevliga sällskapet bleknade minnet av skitmorgonen en aning.

Men såklart dök det under sena eftermiddagen upp saker som retade upp mig. Människor som stjäl min energi med snikenhet. Ibland blir jag livrädd för att skada mig och bli beroende av andras hjälp, jag vet hur vissa som ska erbjuda den där hjälpen tänker och det är inte vackert!

Nu ska jag försöka hitta tillbaka till myskänslan som fyllde mig tidigare idag där vid bullfatet hos Systerdotter. Arga snickarn och Favoriten hjälper säkert till denna gång.


Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.
Vad är det för gammal hemlighet de har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut?
En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Mella hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda.
Så rullar en ny vecka igång med att vi går in i en ny månad. Långt kvar till helg och årets mörkaste månad, inklämd mellan höstprakt och adventsmys, ligger utsträckt framför oss. Jag tror jag ska inleda det hela med en promenad i dagsljus, man vet ju hur begränsad tillgången blir nu när klockorna vridits om till vintertid. Sedan drar veckan och månaden igång med vardag och jobb igen.