Veckans veggo

0kommentarer


Tänkte i alla fall göra ett litet försök att hänga på kampanjen Meat Free Monday. Så idag bjuds det på Tagliatelle med grönsaker och basilikacreme (en favorit i repris från Linas Matkasse).

Recept
Finhacka blad från 1 kruka basilika. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vatten, 100g philadelphiaost och pressad saft av 1/2 citron. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka 360 g tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen.
Dela 4 tomater i halvor, 1 grön paprika i klyftor och 1 zucchini i grova skivor.
Stek grönsakerna i lite olja i en stor stek- eller traktörpanna. Pressa över 2 vitlöksklyftor. När grönsakerna fått fin färg, för dem åt sidan eller häll över på ett fat och stek 200 g sparris. Vänd ner 380g blandade bönor och grönsakerna. Låt allt bli varmt. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
Servera pastan med de stekta grönsakerna och basilikacremen.


Kommentera

Publiceras ej